Dodaj do ulubionych

dziś poznałam

06.03.04, 17:19
Addict Diora. To jet to! Bardzo mi sie spodobał. Ale pachniał tak jakoś
znajomo, a ja szukałam czegoś naprawde oryginalnego.

Ostatnio mój szef pachniał powalająco. Nie miałam odwagi, aby go spytac jakie
ma perfumy. W końcu to odkryłam. Givenchy Gentelman. Czysta paczula :)))
Obserwuj wątek
    • luloo1 Re: dziś poznałam 08.03.04, 08:06
      ashanti5 napisała:

Givenchy Gentelman. Czysta paczula :)))

O rany, pleśniowa jażda!
      • charade Re: dziś poznałam 08.03.04, 10:58
        Noooo, Dior Addict to jest świetny zapach. Dobrze się go nosi. Niektórzy
        twierdzą, że zbyt popularny, ale ja znam tylko jedną osobę, która używała
        Addicta i jakoś nie czuję go na ulicach tak jak np. Coco Mademoiselle.
        • ashanti5 Re: dziś poznałam 08.03.04, 12:35
          Luloo, a Ty jak zwykle w opozycji :0
          Jak mogłaś okreslić ten zapach pleśnia!!!
          W opisie tych perfum były tylko 3 składniki: paczula, chyba bazylia i może
          piżmo (dokladnie nie pamiętam). Na moje nieszczęscie, zapach nie został
          zaakceptowany przez mojego mężczyznę.

Co do Addict to raczej nie nadaje sie na wiosne/lato?
          • forevermore79 Re: dziś poznałam 08.03.04, 13:24
            Faktycznie, Addict w cieple dni moze lekko odurzac. Ale radze poczekac na jego
            nowa, letnia wersje- Dior Addict Eau Fraiche. Powinna sie pojawic w Polsce w
            nast. miesiacu- ciekawe, jak mozna odswiezyc te nuty? Podobnie bedzie z Sensi
            Armaniego- zyska letnia wariacje White Notes.
            • luloo1 Re: dziś poznałam 08.03.04, 14:29
              forevermore79 napisał:

> Faktycznie, Addict w cieple dni moze lekko odurzac. Ale radze poczekac na
              jego
              > nowa, letnia wersje- Dior Addict Eau Fraiche. Powinna sie pojawic w Polsce w
              > nast. miesiacu- ciekawe, jak mozna odswiezyc te nuty? Podobnie bedzie z Sensi
              > Armaniego- zyska letnia wariacje White Notes.

Zostanie zbita jego słodycz, zapach będzie rozcieńczony, mniej olejków.
          • luloo1 Re: dziś poznałam 08.03.04, 14:27
            ashanti5 napisała:

> Luloo, a Ty jak zwykle w opozycji :0
            > Jak mogłaś okreslić ten zapach pleśnia!!!

Ashi:) Historia pleśniowego nawiązania do Gentlemana ma swoje korzenie w
            skojarzeniu sloggiego. Mówił kiedyś, że Givenchy ma jeden zapach przypominający
            pleśń, ale nie pamiętał nazwy. Przyznam, że mój nos jest bliski skojarzeniom
            sloggiego:) Kiedyś dałam mu na biega do przetestowania kilka zapachów na
            paskach, robił to perfekcyjnie:)Opisywał każdy z nich w bardzo wyrafinowany
            sposób:)
            Kiedyś w perfumerii powąchałam wszystkie Givenchy i od razu zgadłam, że chodzi
            o Gentlemana. Dla mnie to pleśń w nucie głowy i serca.

Co do Diora, uważam, że jest jedynie na zimę. W pozostałych porach roku chyba
            zabija:)

> W opisie tych perfum były tylko 3 składniki: paczula, chyba bazylia i może
            > piżmo (dokladnie nie pamiętam). Na moje nieszczęscie, zapach nie został
            > zaakceptowany przez mojego mężczyznę.
            >
            > Co do Addict to raczej nie nadaje sie na wiosne/lato?
            • ashanti5 Re: dziś poznałam 08.03.04, 15:54
              A ja znowu musze nawiązać do szefa.
              Mam taka teorię, że mu się podobał mój zapach, kiedy byłam "opaczulona"
              olejkiem. Za każdym razem, kiedy używałam olejku, obwąchiwał mnie
              dyskretnie :)) A za kilka dni pachniał Gentlemanem, który jest ogromnie
              paczulowy.
              Chciałabym wierzyć, że go zainspirowałam do kupna tego zapachu :)))
              • sorbet Re: dziś poznałam 08.03.04, 17:00
                Gentlement jest bardzo interesujący (może tym bardziej dla miłośników patczuli)
                A ten zapach dopiero po 2,3 godz. jest dla mnie fajny :-), kiedy jaśniejsza.
                świeża nuta się odsłania.

Nuty:Tarragon, Cinnamon / Patchouli, Vetiver / Civet, Russian Leather.
              • luloo1 Zapachowy mobbing?:) 09.03.04, 07:44
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka