Dodaj do ulubionych

Gucci Pour Homme

02.12.10, 10:56
jak myślicie, czy kobiecie wypada pachnieć tą wodą? Wiem, wiem ...to jeden z najbardziej intrygujących zapachów męskich...mój perfumowy foworyt...Ale marzę o tym by właśnie tak pachnieć...i nie słuchać komentarzy- że to przecież zapach męski...
Obserwuj wątek
    • forevermore79 Re: Gucci Pour Homme 02.12.10, 11:03
      Meska jest jedynie jego nazwa- a jak nieraz pisalismy, w tym i ostatnio, na Forum, nie nalezy sie zawsze nimi posilkowac i lepiej podazac za swoim nosem i gustami.
      A Gucci PH sprawdza sie idealnie jako unisex, ze wzgledu na swoje drzewno-kadzidlane nuty, podobnie jest z jego "bratem", choc nie do konca blizniakiem- Comme des Garcons 2 Man. Obydwie kompozycje maja sporo fanek, co mozna zaobserowowac na forach i blogach, a sam Gucci, dzieki czestym promocjom, jest latwy do dostania. No i wydaje sie, ze pewnie za jakis czas wypadnie z produkcji, chociaz lepiej, zebym sie mylil. Pozdrawiam!
    • dixi Re: Gucci Pour Homme 02.12.10, 13:21
      e tam, precz z szufladkowaniem - jak zauważyl forever, Gucci PH to zapach męski tylko z nazwy, pachnie nim wiele kobiet gustujących w drzewno - kadzidlanych klimatach - w tym ja ;) nosi mi się wyśmienicie, nie powoduje migren, do których mam sklonności nosząc cięższe kadzidła, i jeszcze nigdy nie spotkałam się z opinią że pachnę męsko;
      a ostatnio odkryłam że Gucci PH świetnie łączy się z Belle d'Opium, który to okazał się dla mnie zbyt slodki i za mało kadzidlany - w takim miksie z przyjemnością zużyję posiadaną odlewkę ;)
      • aster19 Re: Gucci Pour Homme 02.12.10, 15:29
        Dziękuję bardzo za odpowiedzi. W takim razie jutro próbuję... W sumie na razie odważyłam się jedynie po domu spryskać się tym zapachem...no i najlepsze jest to, że mój mąż ( któremu to własnie od jakiegoś czasu podbieram pachnidło) niestety nie zgadł czym pachnę...ale po jego minie widziałam , że bardzo mu się podoba mój nowy zapach...
        Ok - a więc jutro testuję reakcje koleżanek w pracy ;-)
    • olaj.j Re: Gucci Pour Homme 02.12.10, 16:02
      Zgadzam sie z Przedmowcami, majac jednoczesnie nadzieje, ze tym razem intucja myli Forevera i Gucci PH nie wypadnie z produkcji.;) No, nie.
      • forevermore79 Re: Gucci Pour Homme 02.12.10, 18:14
        Oby, oby- ale dlugotrwaly zalew promocyjnych Gucci PH w Rossmannach, Naturach, czy Super-Pharmach zwykle jest niepokojacy, a kompozycja, dzieki swojej wyjatkowosci, nigdy nie byla specjalnie wielkim komercyjnym hitem.
        Poza tym zapach znika z oferty w niektorych krajach i rowniez z lokalnych stron internetowych marki, na ktorych sie promuje nowe, mdle premiery Gucci. Ta sama sytuacja miala ostatnio miejsce w przypadku meskiego Gucci Envy- od stopniowego zanikania do wycofania, w Agnlii np. juz jest praktycznie niezauwazalny na polkach, o przykladach meskiego Rush, czy damskiego, brazowego Gucci EdP nie wspominajac.
        • olaj.j Re: Gucci Pour Homme 02.12.10, 19:13
          Musze przyznac, ze niespecjalnie uwaznie rozgladam sie miedzy polkami z meskimi perfumami w Rossmannach i S-P, ale faktycznie to wszystko brzmi racjonalnie niepokojaco w takim razie.
        • a.g.n.i Re: Gucci Pour Homme 05.12.10, 22:05
          No wlaśnie, też się nim jakiś czas temu zachwycilam i nawet skorzystalam w zeszlym roku z superpharmowej promocji.
          Mam w nim to co lubię, czyli i przydymione drewno i kadzidlany dymek, więc bardzo bym się zmartwila jego wycofaniem...
          • olaj.j Re: Gucci Pour Homme 05.12.10, 23:53
            Ech te superpharmowe i rossmannowe promocje to takie pocalunki smierci sa. Sama sie jakis czas temu ucieszylam kupujac damskie Envy za niecale 50 zl w Rossmannie, choc wiedzialam jak to sie skonczy.

I sie skonczylo, no oczywiscie.:)
            • forevermore79 Re: Gucci Pour Homme 07.12.10, 14:58
              Niestety, wyglada, ze mam racje- znajoma przedstawicielka potwierdzila, ze zapach juz jest nieprodukowany, a obecnie sprzedawane sa tylko zapasy. Poszperalem w sieci- od lata Gucci PH wycofano w Australii, w Dubaju nie ma go od 2 mies., w Anglii, jak pisalismy, podzielil los Envy i rowniez brak go w sklepach.
              www.escentual.com/gucci/pour-homme/pourhomme02/
              Wersja PH II, powstala jako pierwszy zapach Gucci pod egida Procter and Gamble, zostaje w ofercie.
              • olaj.j Re: Gucci Pour Homme 07.12.10, 18:34
                No tak, jak zawsze masz racje, ale tym razem rzeczywiscie: niestety.

Bylam, widzialam - w Rossmannie Gucci PH kosztuje niecale 80 zl. Znowu poczulam ten mrozny podmuch...
              • dixi Re: Gucci Pour Homme 07.12.10, 19:45
                dobrze że nikt nie chciał mojego zapasowego flakonika, którego jeszcze niedawno chciałam się pozbyć...
                szkoda Gustawa - ze względu na swój "nieco niszowy" charakter chyba nigdy nie bił rekordów sprzedaży, więc w sumie nie dziwi wycofanie zapachu z oferty, mało charakterne PH II pewnie lepiej się sprzedaje...
                • olaj.j Re: Gucci Pour Homme 08.12.10, 09:42
                  Spieszmy sie kochac perfumy, tak szybko je wycofuja.;)
                  Tylko dlaczego akurat te naprawde dobre, hm? (pytanie jest retoryczne, oczywiscie)
    • britanna Re: Gucci Pour Homme 12.12.10, 17:22
      aster19 napisała:

> jak myślicie, czy kobiecie wypada pachnieć tą wodą?
      Oczywiście, że wypada :) Gucci ph ma wierne fanki-nosicielki. Wystarczy poczytać fora perfumowe.
      Ja uwielbiam, uwielbiałam na męskiej skórze. Jakiś czas temu Gucci przestał wzbudzać mój zachwyt, znudził się. Zastąpiony przez Hinoki, Terre Hermes czy CdG 2 man, może spokojnie odejść na emeryturę;> Nie zalewam się łzami i lamentami z tego powodu.
      Sama nie nosiłam, bo jednak kojarzył się męsko, być może dlatego że był używany przez mojego towarzysza niedoli ,poleciłam też kilku znajomym mężczyznom.
    • forevermore79 Re: Gucci Pour Homme 20.07.11, 09:57
      Aktualizujac- Gucci Pour Homme II tez zostanie wycofany i to jeszcze w tym roku.

Zatem w produkcji zostaja jedynie damskie/meskie rodziny Gucci by Gucci, Guilty oraz Flora, dawne dziedzictwo marki znika- serie Gucci Pour Homme/II, Envy, Envy Me i Rush zostana wspomnieniem- oferowane beda do wyczerpania zapasow.
      • olaj.j Re: Gucci Pour Homme 21.07.11, 09:14
        No i bardzo rozsadnie, bo po co zawracac sobie glowe produkcja jakiegos Gucci PH czy innej Envy - skoro ma sie w swej stajni takie arcydziela jak 'perfumy roku'.;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka