Dodaj do ulubionych

zapachy L'Erbolario

02.11.11, 10:52
Witam.Zainspirowana jednym z poniższych wątków mam pytanie : jak zaopatrujecie się w "Meharees" i w ogóle w zapachy L'Erbolario? Osobiście zakochałam się w "Meharees" jakieś 6 lat temu i chętnie bym sobie ten zapach przypomniała.Wyszukiwarka nie podsuwa żadnych tropów.Poza Polskę chwilowo się nie wybieram, zakup przez kogoś innego również odpada.Wiem,że L'Erbolario bywa na Ebay'u ale czy oprócz tego jest jakiś sklep , który wysyła do PL?
Obserwuj wątek
    • aistionnelle Re: zapachy L'Erbolario 02.11.11, 15:23
      Witaj, ja kupowałam tutaj :
      www.miaerboristeria.com/34-body-perfumed-ranges.html
      wysyłają do Polski, tyle ,że przesyłka nie należy do tanich, niestety.Pozdrawiam
      • prawobartne1963 Re: zapachy L'Erbolario 27.10.15, 23:44
        Teraz prościej na www.erbolario.pl - dostawa DHL 24H, powyżej 300 pln bezpłatna.
    • miriam_73 Re: zapachy L'Erbolario 02.11.11, 17:59
      Kurczę, zapach 22 euro, a przesyłka 25 :((( Droooooooooogo, jak licho.

Musze dorwać ciotkę, moze przed przyjazdem do PL zdąży mi kupic, bom bardzo ciekawa tego zapachu. Jak nie to w Rzymie w styczniu poszukam, w sporej ilości drogerii jest dostepny, nawet w jednej vis-a-vis hotelu który zabookowałam ;-)
      • misslesoleil Re: zapachy L'Erbolario 03.11.11, 10:51
        Dziękuję za namiar, rzeczywiście cena wysyłki zabójcza, opłaca się chyba tylko przy wspólnych zakupach...Widziałam na stronie L'Erbolario ,że szukają franczyzobiorców- może ktoś kiedyś wpadnie na to by otworzyć sklep w PL?Ceny są znacznie przystępniejsze niż np. L'Occitane a filozofia marki podobna.
      • furka_dusz Re: zapachy L'Erbolario 07.11.11, 22:23
        Miriam, w jakim hotelu w Rzymie się zatrzymujesz? Pytam z ciekawości :-)
        Btw dostępności marki: nieobecna w PL, jest 'na wyciągnięcie ręki' w każdym z Krajów Nadbałtyckich tudzież na Litwie (dystrybuowana najczęściej w aptekach), nawet na Białorusi, o Ukrainie nie wspominając ;-). We Włoszech, zaskakująco, wcale nie najłatwiej te kosmetyki znaleźć - to wszak jedna z setek tamtejszych marek budujących brand na naturalnym pochodzeniu składników. W Mediolanie zaopatrzenie najpewniejsze - 25 € zamiast na zdzierczą opłatę za przesyłkę można wydać na promocyjny lot Ryanair'a tamże ;-)
        Pozdrawiam.
        • miriam_73 Re: zapachy L'Erbolario 09.01.12, 09:55
          Teraz zamierzam się zatrzymać w Best Westernie na Via Torino, niedaleko Termini ( book.bestwestern.it/IT/hotel_a_Roma_98093.aspx ). Zwykle, latem, jak jade sama, zatrzymuje sie w Pandzie na Via della Croce ( www.hotelpanda.it/ ), na sierpien z rodzicami zamierzamy przycupnąc w Caprice (www.hotelcaprice.com/ ).

Wszystkie sprawdzone, lokalizacja bdb, cenowo rozsądne, w Pandzie bez śniadań, bo to raczej pensjonat, a nie hotel, ale drzwi w drzwi z wejściem jest kafejka czynna od 7 rano, więc z kawą i czymś na ząb nie ma najmniejszego problemu.
          • furka_dusz Re: zapachy L'Erbolario 22.01.12, 16:15
            Miriam - przy Pandzie masz aptekę Tomadinich - L'Erbolario brak. Ale dość dobry wybór ma też Farmacia Ripetta (V. di Ripetta 254) - o rzut berecikiem! I wielka apteka przy Argentina też miewa przyjazne nosom artykuły :-) Ciao ;-)
            • miriam_73 Re: zapachy L'Erbolario 22.01.12, 17:35
              Przy samym Best Westernie miałam Erboristerię, obwąchałam te zapachy i szczerze mówiąc Meharees bardzo mnie rozczarował, jest bardzo wtórny, coś mi przypomina, nie jestem pewna tylko co, straszliwie nietrwały. Już bardziej podobał mi się Myrrhe, lekko pieprzny, ale też z trwałością słabiutko. Ceny - 21 euro za flaszkę, plus oczywiście są inne produkty zdanej linii zapachowej.
              Zostanę jednak przy "tradycyjnych" niszowcach - polecam perfumerie na Via Lungharetta (Zatybrze), przy Via Ripetta, przy Via Babuino, tuz obok Placu Hiszpańskiego oraz maleńką, ale też fajną jeśli chodzi o wybór tuż obok Panteonu, na Piazza della Rotonda.
            • prawobartne1963 Re: zapachy L'Erbolario 27.10.15, 23:48
              Podczas pobytu w Polsce najłatwiej na www.erbolario.pl Wkrótce także w aptekach, perfumeriach i drogeriach.
    • forevermore79 Re: zapachy L'Erbolario 03.11.11, 10:47
      Kompletnie nie znam i jestem ciekaw, kto zacz :-) Furka i aistionnelle narobily mi smaku, a substytut MR- brzmi niezle, na razie jego role czesciowo dla mnie odgrywa limitowany waniliowy Shalimar, ale i te zrodlo sie pewnie wyczerpie.
      • aistionnelle Re: zapachy L'Erbolario 03.11.11, 19:11
        Kubo, jadą już do Ciebie, jadą, pojechałyby wcześniej, ale jeden z flakonów lekko jest hmm... okupowany;)))
        • forevermore79 Re: zapachy L'Erbolario 03.11.11, 19:16
          Ulala :-) To dziekuje serdecznie! I domyslam sie, kto jest tym wrednym okupantem ;-)
          • allergique Re: zapachy L'Erbolario 08.01.12, 21:41
            jesli chodzi o Wlochy - kosmetyki L'Erbolario sa dostepne w ichniejszych sklepach zielarskich (erboristeria), jak rowniez we wczesniej wspomnianych aptekach. Oprocz Meharees godnym uwagi jest zapach Dolcelisir, ktory przez wielu porownywany jest do zapachu Hermes z kolekcji Hermessence - Ambre Narguile. Samo Dolcelisir ma bardzo rozbudowana linie zapachowa w sklad ktorej - oprocz klasycznych kosmetykow takich jak krem do ciala, zel pod prysznic czy woda- wchodza mydelko w kostce, pachnace patyczki do wnetrz, swieca czy tez zapachowa saszetka (ktora aktualnie mam w samochodzie i pachnie juz dobre pol roku :-) )
            Pozdrawiam!
            • forevermore79 Re: zapachy L'Erbolario 08.01.12, 23:30
              Dziekuje za dodatkowe informacje, jestem juz szczesliwym posiadaczem Meharees, ktore tutaj forumowo mocno zareklamowaly aistionelle i furka, a ktorego to popularnosc szybko chyba wzrosnie :-) Nie mam nic o nim do dodania, po recenzji elve, z ktora sie w pelni zgadzam- procz tego, ze nosi sie go po prostu bardzo komfortowo. Dolcellisir przetestowalem rowniez- na mnie nie jest za to podobny do hermesowej Ambry- duzo slodszy, esencjonalny, nie tak cynamonowy. Udalo mi sie tez sprobowac saszetek z meska pielegnacja L'Erbolario- b. mile i skuteczne kosmetyki, zwlaszcza galaretka do golenia z mieta :-)
              Tutaj angielskojezyczny katalog marki, wraz z adresami sklepow- domena ".co.uk" niestety wprowadza w blad, bo firmy tam nie uswiadczysz. Linie chinska, ambrowa, mirrowa i paczulowa brzmia frapujaco, rowniez i produktow do ciala Meharees bym pouzywal- zapoluje na nie moze w Hiszpanii albo Niemczech lub poprosze forumowo o pomoc :-). Pozdrawiam!
              www.erbolario.co.uk/
              www.erbolario.co.uk/beauty_products_catalogue
            • prawobartne1963 Re: zapachy L'Erbolario 27.10.15, 23:53
              Polecam szereg nowości 2015, w tym propozycje jesienne i bożonarodzeniowe, wszystkie dostępne już w Polsce na www.erbolario.pl
    • forevermore79 Elve o Meharees 07.01.12, 20:45
      nosthrills.blox.pl/2012/01/LErbolario-Meharees.html
    • fivka485 Re: zapachy L'Erbolario 08.01.12, 22:50
      a paczula albo herbata z cedrem? fajne są?
      • furka_dusz To wszystko wina Reni ! :-) 22.01.12, 16:21
        Uprzejmie donoszę, iż pramatką rozpowszechnienia wzmiankowanych dóbr jest Renia :-) To jej wpis na Dziś pachnę z Mehareesem i komentarzem, że to taki 'MR dla ubogich' mnie zainspirował :-) Jej flakon też owe dalsze szkody narobił :-)
        Co zaś do eksploracji bogatej oferty tej marki, to zalecam ciekawość i ostrożność. Nie robią próbek zapachów, nie ma nawet zwykle samplerów w punktach sprzedaży. Trzeba ryzykować, niestety. Warto, IMO, bo zaskoczenia bywają wspaniałe. Ale marka ma bardzo nierówną ofertę: dotyczy to czasem nawet produktów z jednej rodziny zapachowej - balsamy czy kremy mogą niekoniecznie przypominać zapachowo wodę perfumowaną z tego 'miotu' ;-) Happy hunting!
    • aniusia7 Re: zapachy L'Erbolario 26.03.12, 11:43
      Witam,
      od znajomej dowiedziałam się, że już w niedługim czasie powinny być dostępne perfumy L erbolario na allegro. Sama jestem zainteresowana, bo są przepiękne.
      • prawobartne1963 Re: zapachy L'Erbolario 28.10.15, 00:33
        Nie wiem, czy zdecydujemy się na sprzedaż oryginalnych kosmetyków L'Erbolario na allegro (?) ale są już dostępne w autoryzowanym sklepie e-commerce www.erbolario.pl Dostawa 24H.
    • forevermore79 Re: zapachy L'Erbolario 30.04.12, 09:25
      Elve o dwoch L'Erbolario nosthrills.blox.pl/2012/04/LErbolario-Papavero-Soave-Frutto-della-Passione.html

A ja pragne poinformowac, iz kremiszcze Meharees jest fenomenalne i b. geste. Malo reprezentacyjny sloik przestaje miec znaczenie po konfrotnacji z zawartoscia! :-)
    • forevermore79 Nowy L'Erbolario - Acqua di More 09.06.12, 10:12
      Owoce lesne w pelnej krasie, lacznie z solidem:
      www.erbolario.com/linee/114_acqua_di_more
      Po ang:
      www.fragrantica.com/perfume/L-Erbolario/Acqua-di-More-15283.html
    • forevermore79 Nowosc- Accordo Viola 05.12.12, 13:08
      www.fragrantica.com/news/L-Erbolario-Accordo-Viola-3849.html
      • forevermore79 Oraz Hedera 06.12.12, 13:49
        www.fragrantica.com/news/L-Erbolario-Hedera-3852.html
    • sophia2281 Re: zapachy L'Erbolario 07.12.12, 21:27
      Witajcie,
      Trafilam na to forum w poszukiwaniu jakis wskazowek gdzie w PL mozna nabyc kosmetyki l'erbolario...po duzych poszukiwaniach trafilam na allegro spory wybor i postanowilam podzielic sie :-) Moze komus jeszcze sie przyda link?

allegro.pl/listing/user.php?us_id=7539008
      Pozdrawiam :-)
      • sophia2281 Re: zapachy L'Erbolario 11.03.13, 23:43
        Jeszcze większy wybór : allegro.pl/listing/user.php?us_id=7539008

• etie77 Re: zapachy L'Erbolario 22.10.15, 11:27
        sprawdź też na www.erbolario.pl to chyba oficjalna strona Lerbolario
        • prawobartne1963 Re: zapachy L'Erbolario 28.10.15, 00:05
          Tak, zgadza się 80% włoskiego asortymentu L'Erbolario dostępna jest już w Polsce na www.erbolario.pl i będzie się zwiększać. Następnie apteki, drogerie, perfumerie.
          Aha! L'Erbolario Polska poszukuje Blogerek i Testerek, wiem, brzydkie słowo ale kosmetyki ładne i ludzie mili :)
      • prawobartne1963 Re: zapachy L'Erbolario 28.10.15, 00:36
        Teraz łatwiej i pewniej na oryginalnej polskiej stronie L'Erbolario www.erbolario.pl
    • forevermore79 2 nowosci L'Erbolario 21.04.13, 10:30
      Marka powraca do orientalnych inspiracji:
      www.fragrantica.com/perfume/L-Erbolario/Ibisco-18221.html
      www.fragrantica.com/perfume/L-Erbolario/All-Olio-di-Argan-18222.html
      • kurasau Re: 2 nowosci L'Erbolario 03.09.13, 18:28
        Bardzo mi się spodobał Ibisco. Dobre pół godziny po wyjściu ze sklepu, więc żałuję, że nie kupiłam...
        • prawobartne1963 Re: 2 nowosci L'Erbolario 28.10.15, 00:38
          Teraz bez żalu, zawsze L'E pod ręką na www.erbolario.pl
      • forevermore79 I kolejne 2 nowosci 27.11.13, 00:12
        www.fragrantica.com/news/L-Erbolario-Ortensia-and-Ombra-di-Tiglio-4899.html
    • lerbolario Re: zapachy L'Erbolario 17.01.14, 11:11
      L'erbolario Polska bedzie wkrotce u nas!
      Sa prowadzone rozmowy, pierwszym centrum bedzie Galeria Mokotow.
      • forevermore79 Re: zapachy L'Erbolario 17.01.14, 19:22
        O, dziekuje za informacje z 1ego zrodla i decyzje o wprowadzeniu tej marki do Polski :) Ciesze sie, ze rynek marek eko nam rosnie, pozdrawiam i czekamy na kolejne aktualizacje.
    • forevermore79 Nowy L'Erbolario Regine dei Prati 16.06.14, 14:18
      www.fragrantica.com/perfume/L-Erbolario/Regine-dei-Prati-25969.html
    • forevermore79 Nowosci- Camelia i Accordio Arancio 07.10.14, 22:12
      www.fragrantica.com/news/L-Erbolario-Camelia-5954.html
      www.fragrantica.com/news/L-Erbolario-Accordo-Arancio-5950.html
    • forevermore79 Uwaga- Meharees zreformulowany! 17.12.14, 09:23
      To moje wrazenia, bylem akurat w Szwecji w sklepie prowadzacym ta marke- i jakie moje zdziwienie: obecny flakon sluzacy akurat za tester ma nieco inny korek, a przede wszystkim zmienila sie barwa plynu- ze zlotawego w transparentna. I tak samo transparentnie pachnie teraz ten zapach- jest taki sam, ale duzo mniej trwaly, jakby kilkuktrotnie rozwodniony. Pani byla na tyle mila, ze pokazala mi produkt z niefoliowanego pudelka- miala i nowsze i starsze wersje- obecna bezbarwna, dawniejsza o cieplejszym kolorze.
      Na szczescie nadal mam pierwsza serie, no coz- to bylo zbyt dobre, by za dlugo pozostalo prawdziwe :)
      • jollinka Re: Uwaga- Meharees zreformulowany! 25.12.14, 21:25
        Massakra! No to stary na wagę złota - dobrze, że mam :]
        • prawobartne1963 Re: Uwaga- Meharees zreformulowany! 27.10.15, 23:58
          Można poszperać na www.erbolario.pl w znanych zapachach (20% przy pierwszym zamówieniu) a przy okazji zamówienia poprosić o próbki dostrzeżonych nowości.
    • forevermore79 Nowy L'Erbolario Goji 05.07.15, 12:10
      www.fragrantica.com/perfume/L-Erbolario/Goji-31466.html
      • prawobartne1963 Re: Nowy L'Erbolario Goji 28.10.15, 00:41
        Teraz łatwiej bo już w Polsce na autoryzowanej stronie L'E www.erbolario.pl
    • forevermore79 2 nowosci: Gelsomino Indiano oraz Frescaessenza 26.09.15, 23:19
      www.fragrantica.com/news/L-Erbolario-Gelsomino-Indiano-Frescaessenza-7077.html
      • prawobartne1963 Re: 2 nowosci: Gelsomino Indiano oraz Frescaessen 27.10.15, 23:38
        Od teraz kosmetyki naturalne L'Erbolario do kupienia w Polsce, w autoryzowanym e-sklepie www.erbolario.pl Za subskrypcję newslettera 20% rabatu przy pierwszych zakupach! Zapraszamy!
    • etie77 L'Erbolario 22.10.15, 11:25
      W odniesieniu do postu nt. kosmetyków Erbolario to ja ostatnio trafiłam na oficjalną stronę z tymi kosmetykami i wygląda na to, że produkty są już dostępne w Polsce. Czy wiecie gdzie je można kupić - w jakim mieście, są sklepy stacjonarne czy tylko on-line www.erbolario.pl
      • prawobartne1963 Re: L'Erbolario 28.10.15, 00:18
        Sklepy stacjonarne typu monobrand też są w planach, również w formule "franczyzowej", choć nie chodzi o typową franczyzę, lecz o ciekawą, partnerską współpracę. W kategoriach włoskich to nawet o relacje niemal rodzinne. Aktualnie większość kosmetyków jest dostępna na www.erbolario.pl (prosimy o uwagi dot. funkcjonalności) a wszelkie zapytania proszę kierować do mojej Koleżanki, Pauliny Westerby na paulina.westerby@anewtherapy.com.pl Dobrej nocy, Piotr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka