Dodaj do ulubionych

perfumy dla palaczek

14.07.06, 12:21
hej. jestem zapóźniona węchowo;) i mam takie pytanie. czy są jakieś nuty
zapachowe, które lepiej i gorzej komponują się z fetorkiem tytoniowym. czy są
takie, które lepiej go tłumią lub takowe, których nie należy z nim łaczyć. a
może to jakas wydumana kwestia? oh takie tam dylematy laika...
Obserwuj wątek
    • kalooo Re: perfumy dla palaczek 14.07.06, 15:58
      hmm.. może brise anti-tobacco??;D
      • escape5 Re: perfumy dla palaczek 14.07.06, 20:52
        ROTFL
        ;DDD
    • brenda24 Re: perfumy dla palaczek 14.07.06, 20:13
      Prawda jest taka,że zapach tytoniu może zepsuć każde,nawet
      najpiękniejsze,najdroższe i najbardziej trwałe perfumy:-/Żadne perfumy nie
      komponują się dobrze z fetorem tytoniu.Najlepsyzm wyjściem gdy chce się ładnie
      pachnieć jest rzucenie palenia,nie wspominając o wielkich korzyściach
      zdrowotnych jakie daje zerwanie z tym nałogiem...
    • escape5 Re: perfumy dla palaczek 14.07.06, 21:10
      Perfumy są po to aby pachnieć własnym zapachem,nie po to by tłumić inny.
      Tak jak nie stłumią zapachu nieumytej skóry,tak samo nie zneutralizują zapachu
      papierosów,a mieszając się z nim stworza "oszałamiająca" mieszankę.
      Jak chcesz ładnie pachnieć,jedyna rada-przestań palić:)

• luloo1 Re: perfumy dla palaczek 14.07.06, 21:34
      Dym papierosowy fajnie komponuje się z niektórymi męskimi zapachami, które mają
      nutę skóry, tytoniu, np. Memoire d'homme, klasyczną Herrerą, Rocabarem. W
      przypadku damskich z tytoniem dobrze współgrają kadzidła i szypry.
    • hispana Re: perfumy dla palaczek 14.07.06, 21:38
      chyba Olibanum od Keiko Mecheri zawiera nuty tytoniowe - pachnie jak "swiezy"
      papieros troche wiec ten fetorek mozna jakos odswiezyc nie gubiac przy tym nuty
      wyjsciowej :)
    • opina Re: perfumy dla palaczek 14.07.06, 21:40
      tia. antynikotynowo. cieszę się że dostarczyłam co poniektórym rozrywki. kupię
      sobie odświerzacz do powietrza i skonstruuję maszynkę do rozpylania - co krok to
      psik. potem to opatentuję. jak gdzieś zobaczycie reklamę "neutralizatora
      nikotynistów" to bez niespodzianki..heh. pozdrawiam.
      • kalooo Re: perfumy dla palaczek 15.07.06, 11:03
        ojej, no i po co się obruszać od razu..??;>
        Ja tez palę i lubie zapach tytoniu w perfumach,ale kwestia neutralizacji
        zapachu papierosów perfumami sama w sobie jest śmieszna;)
        Co innego nuta tytoniu w zapachach-wybitna jest w Palais Jamais Etro-po
        przejściu przez gąszcz cytrusów otrzymujemy fajeczka jak się patrzy, a raczej
        dymi;))
        poza tym fajne nuty tytoniu można wyczuć też w Cabochard Gres, i może minmalnie
        w cashmere mist.
        Mi się troche też z tytoniem kojarzą moje bezwzględnie ukochane skórzane - Daim
        Blond;))) no i może jeszcze L'or torrente,ale to chyba ze względu na kawę.
        A z męskich nie wiem czemu ale Jako trochę.
        i sie mi tu nie obrażać proszę!;P
        • kalooo Jak mogłam zapoimnieć!!!;) 15.07.06, 11:06
          The brun brosseau i eau du fier Ag to absolutne mistrzostwa w tym względzie;)
          Dobra,czas na kawkę i papieroska z rana;P
          • kalooo I jeszcze 15.07.06, 11:08
            przecież Light Blue ma to dno takie tytoniowe!
            Poniekąd Eclat d'arpege tez,ale nie tak bardzo, wręcz minimalnie. No i Aigner
            in leather,ale to takie słodki wymiar skóry i tytoniu,może zemdlić;>
            dobra, idę się tej kawy napic, bo za chwilę wątek rozrośnie sie do
            niebotycznych rozmiarów;D
          • escape5 Re: Jak mogłam zapoimnieć!!!;) 15.07.06, 11:20
            Widze że i mnie pozostało się buchnąć w pierś:).Polecam Anais Anais,Obsession,Nu,Rive Gauche,Caleche...
            • kalooo Re: Jak mogłam zapoimnieć!!!;) 15.07.06, 14:43
              Oj tam zaraz buchnąć..;D ja tam się lubię śmiać, zazwyczaj wtedy wyglądam mniej
              więcej tak---> :B))
              • escape5 Re: Jak mogłam zapoimnieć!!!;) 15.07.06, 14:53
                Dobrze,więc ja będę się w te piersi walić do utraty tchu;D
              • anniehall78 Kalooo, ciszę się, że znów jesteś! n/t 15.07.06, 16:15

• kalooo Re: Kalooo, ciszę się, że znów jesteś! n/t 16.07.06, 21:10
                  Tez siem cieszem!;DD No i jak Was nie kochać??;DDD
        • opina Re: perfumy dla palaczek 16.07.06, 00:28
          no tak, najpierw spytałam o komponowanie sie z dymem a potem zeby w moim
          mniemaniu sprostować;) palnełam coś o tłumieniu. no i czytałam same odpowiedzi
          w stylu "rzuć po prostu" to się zirytowałam bo zatwardziałą nikotynistką jestem.
          ot i już. i prawa do mojego nałogu bronię:)
          dzięki za podpowiedzi. choc szczerze mówiąc stałam dzis jak zwykle jak głupia
          przed półkami z perfumami, stałam i stałam, cos tam psiknęłam i poszłam.
          strasznie mi trudno znaleźć się w świecie zapachów. buuu
      • silence-dreamer Re: perfumy dla palaczek 16.07.06, 18:18
        Zadałem kiedyś podobne pytanie na forum wizażowym, reakcja była niemal
        identyczna, od delikatnego uświadamiania szkodliwości palenia (jakby ktokolwiek
        nie zdawał sobie z tego spray), do ostrych tekstów…
        Na tamtym forum jakaś wizażanka opowiadała, że jej znajoma (nałogowa palaczka),
        używa totalnych swieżuchów w stylu Cool Water, True Star i że pięknie się
        komponują i "zagłuszają ten fetor"- brzmi to j jak by palacze nie różnili się
        zapachem od dworcowych meneli…J
        Ja Osobiście uważam jednak, że tytoń super się komponuje z mocniejszymi
        zapachami, np. moja siostra używa BC, Amarige, OI i jakoś nie cuchnie…
        Męskich znam więcej, ale myślę, że chodzi Ci bardziej o damskie, poproś
        ekspedientki, aby Ci coś doradziły, wiadomo, że nie wszystkie są
        profesjonalistkami (choć zdążają się wyjątki, ostatnio jedna warszawska Sephora
        wzbogaciła się o taką ekspertkę, do tego przesympatyczną, chyba wszyscy wiedza
        o kogo chodzi:)…), jeśli jednak nie spotkasz sympatycznej profesjonalistki,
        poproś te mniej rozeznane o jakieś orientalne zapachy, najlepiej niech Ci
        zrobią próbeczki i testuj, najważniejsze, że coś Ci się spodoba, później
        zapytaj, kogoś sympatycznego z otoczenia, czy ładnie się komponuje…
        P.S. moi znajomi palacze wręcz fenomenalnie pachną idealnie dobrali sobie
        perfumy…
        • kalooo Re: perfumy dla palaczek 16.07.06, 21:10
          silence-dreamer napisał:

> Zadałem kiedyś podobne pytanie na forum wizażowym, reakcja była niemal
          > identyczna, od delikatnego uświadamiania szkodliwości palenia (jakby
          ktokolwiek
          >
          > nie zdawał sobie z tego spray), do ostrych tekstów…
          przepraszam bardzo,ale gdzie tutaj były podobne texty??;>
          jakkolwiek pomimo całej sterty propozycji,którą nasza interlokutorka dostała
          nie wyobrażam sobie -mimo,że sama palę jak już mówiłam-pominięcia kwestii
          szkodliwości palenia i minusów zapachowych z tym związanych. Jakoś ja się nie
          obruszam,że ktos mówi po raz setny o tym wszystkim,co jest nawet na paaczkach
          napisane etc.
          Zwłaszcza na forum poniekąd związanym z urodą..
          A na brak poczucia humoru nawet najlepsze perfumy nie pomogą. Ot i co.
          • opina Re: perfumy dla palaczek 16.07.06, 22:09
            alez ja poczucie humoru mam, tyle że chyba dość specyficzne, bo swoje dość
            idiotyczne zapytanie (jak sie okazało) próbowałam niezręcznie w żart obrocić,
            czego nikt nie dostrzegł. wiecej tłumaczyć sie nie będę. dziękuję za uwagi,
            porady i troskę:)) pozdrawiam wszystkich.
            • escape5 Re: perfumy dla palaczek 16.07.06, 22:18
              Oj tam.Ja Cie rozumiem że sie wkurzyłas.Tak samo reaguje jak mi ktoś gada że kawa niezdrowa.Jak ślubny mamrocze pod nosem że za dużo,za mocna-reaguje słowami których tu pisac nie będę,bo post by za długo nie powisiał.
    • opina Re: perfumy dla palaczek 14.07.06, 21:44
      do luloo1 i hispana dzięki wielkie za poważne podejście do tematu. na takie
      wlaśnie informacje liczyłam:) przywróciłyście mi wiarę w wasze forum:))
      • aniav244 Re: perfumy dla palaczek 17.07.06, 08:14
        hej hej sama palę i uważam ze niektóre perfumy + dym pachną rewelacyjnie. wg
        mnie dune, chociaz nie przepadam za tym zapachem to w połącznieu z dymem są
        bardzo ciekawe. poza tym roma, jpg classique i addict - wymieniam te których
        używam osobiście ale ogólnie myśle ze ładnie współgrają z palaczką zapachy
        raczej ciężkie, ciepłe, orientalne, napewno nie świeżo- morskie (których nie
        lubię) i owocowe (za którymi przepadam).
    • lune dymne 17.07.06, 13:29
      klimaty papierosowe moga sie niezle nosic z wszelkimi kadzidlami i drzewnymi
      woniami ; mysle tez ze slodycze orientalne 'przytlumione' dymem wcale nie musza
      odstreczac :) ale jakos nie widze 'swiezuchow' wymieszanych z dymem ...albo
      landrynkowych, owocowych .... moze dlatego ze sama ich nie lubie ... a pale,
      niestety ...

acha, dymna nute czuje w Moschino Couture, a nawet .... w Stelli /roza spowita
      dymem z papierosa :))???/ - to taka 'zamszowosc' ; jest takze w Daim Blond ;
      nie widze przeszkod by ja bardziej 'zaakcentowac' dymem z papierosa ;

tak w ogole to uwielbiam slodkawy aromat fajkowego dymu - i mam odruch weszenia
      w poblizu facetow ktorzy pala fajke ;)))

lune

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka