milena.borkowska 01.12.06, 12:40 Orientujecie sie jakie sa ceny perfum (w porównaniu w polskimi) w sklepach w USA albo w strefie bezcłowej na lotnisku ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milena.borkowska Re: Jakie ceny w USA ? 01.12.06, 12:46 I co warto kupić z zapachów gorzkich lub cierpkich (z grapefruitem) co jest niedostepne w Polsce ? Chodzi mi o damski i męski zapach. Odpowiedz Link
renia.renia Re: Jakie ceny w USA ? 01.12.06, 18:15 We wrześniu - Anisia Bella w TJ Maxx, 14,99 $ za 125 ml, podobnie Herba Fresca i Lemon Fresca (skandalicznie tanio!). Par Amour Toujours Clarinsa (grejfrutowe) również w TJ Max ok 15$ za 50 ml. Tanio można kupić perfumy właśnie w sieciach dyskontowych TJ Max, Ross i Marshall's. ALe z tego co wiem zaopatrzenie nie jest równomierne w całych stanach, są rejony gdzie bywala w nich Escada Collection i tego typu rarytasy. Asortyment zwykle jest wąski ale ciągle pojawiają się nowości. Z niedostępnych zapachy grejfrutowe ma Jo Malone, niestety nie pamiętam nazwy. Mało pamiętam juz z marek niedostepnych w PL :o( Odpowiedz Link
mika_1 Re: Jakie ceny w USA ? 01.12.06, 21:32 No, ale cen w TJ Maxx'ach nie można traktować, jako wyznacznik reszty cen. Raczej jako okazję. A i tak trafia się tam raczej perfumy tylko niektórych firm. Normalnie ceny są wyższe... Odpowiedz Link
renia.renia Re: Jakie ceny w USA ? 02.12.06, 08:57 no jasne, napisałam to aby pokazać, ze można kupić dużo taniej, jednak nie wszystkie zapachy. Normalne ceny, w perfumeriach w Macy's, Nordstrom, Saks, to ok 65-70 USD za 50 ml, w tym wysoki californijski tax. W większości stanów nie ma taxu albo jest dużo niższy. Oczywiście są takze perfumerie z niszowcami, zwykle ulokowane w częsci kosmetycznej w Saksie, Barneys, w pasażach hoteli w Las Vegas... W Barneys np. Lutensy 50 ml po ok. 90 USD do chyba 120 w zależności od zapachu. Oczywiście są też dostępne wszelakie niszowce, np. w Scent Bar w LA ceny są takie same jak w sklepie internetowym luckuscent.com, czyli bardzo zróżnicowane a asortyment piękny od CdG po ...... Mogłabym tam mieszkać ;o) Są też tzw. sklepy-kluby perfumeryjne gdzie składka roczna wynosi 20 USD i mozna kupować perfumy z rabatem 25-40 %. Moze nie ma tam wszystkiego ale ostatnuo również były Escady Collection i wiele wiele innych. Kluby przysyłają do domu katalogi z informacją o nowościach i promocjach, wiele osób korzysta z tych sklepów. Czasem sieci hurtowe typu Costco kupują, zwykle przed Świetami (teraz są na pewno) spore ilości klasycznych zapachów oraz zestawów w dobrych cenach. Polecam kupowanie w sklepach internetowych, które mają dobre ceny ale wysyłają tylko na terenie stanów. Lub na amerykańskim e-bayu. Warto przed kupnem jednak upewnić się, czy dany sklep/osoba zaakceptuje międzynarodowy przelew a tak traktowane są płatności np. polską visą. Chyba, ze płacisz tubylczą kartą. Poczta działa szybko i polecam ten sposób zakupów. Sklepy dokładają mnóstwo próbek i obsługa jest przemiła. ufff.... pozdr. Odpowiedz Link
milena.borkowska Re: Jakie ceny w USA ? 02.12.06, 10:50 Jaki sklep internetowy polecasz ? Odpowiedz Link
renia.renia <a href="http://stores.ebay.com/vip-perfume" target="_blank">s 02.12.06, 11:02 Odpowiedz Link
milena.borkowska Re: luckyscent.com - literowka 02.12.06, 11:33 Kilka m-cy temu mój mąż wracając do Polski z Amsterdamu kupił na lotnisku perfumy dla mnie. Później porównałam cenę w Douglasie i cena (ta z lotniska) była dokładnie o połowę niższa !!! Więc w Polsce zapachy są cholernie drogie ! Dlatego pytam o ceny w USA, byc może tam też są tańsze ? W jakich krajach na bezcłówce są tez tanie perfumy ? Odpowiedz Link
wild_daffodil warto kupic - oplaca sie... 03.12.06, 23:49 Ceny na bezclowce w Stanach sa mniej wiecej takie, jak na polskim Allegro.To prawda, w takich sieciach jak Ross czy TJMax mozna juz za 15 USD kupic cos Anny Sui czy Palomy Picasso. Tazke sklepy, ktore sprzedaja oryginalne designerskie ubrania po nizszych cenach maja w swojej ofercie perfumy (ich wada moze byc jednak pogniecione pudeleczko).Poza tym w internecie trafia sie naprawde niesamowite okazje. Ostatnio widzialam gdzies miniaturki Le Feu po 5 USD za sztuke.. Odpowiedz Link
wild_daffodil Re: warto kupic - oplaca sie... 03.12.06, 23:51 Aha, mozesz jeszcze wejsc na strone amerykanska Sephory czy Macy's, bedziesz miala rozeznanie jak to wyglada w typowych perfumeriach Odpowiedz Link
doris-ek Re: Jakie ceny w USA ? 04.12.06, 00:24 Niedostepne w PL grapefruity: eau fantasque Fragonard (moj ukochany zapach letni) hip Jean Patou (mama lubila) Anise and Pomegranate Fresh (ulubiony zapach letni mamy) Grapefruit Jo Malone (ulubiony zapach jesienny mojej mamy), sprobuj jeszcze lime, basil and mandarin, oba unisex Little Italy Bond 9 (klasyk od premiery) Odpowiedz Link
milena.borkowska Re: Jakie ceny w USA ? 04.12.06, 08:55 Dziękuję bardzo za porady. Czy to mozliwe, że Little Italy Bond 9 kosztuja tak dużo 187 $, czyli prawie 600 PLN duza butelka ??? Odpowiedz Link
zettrzy Re: Jakie ceny w USA ? 04.12.06, 20:20 mozliwe, perfumy Bond kosztuja jakies $150-$170 za duza butelke, zalezy kto sprzedaje ale prawde mowiac, nie wiem dlaczego, bo pachna miedzy nijako, tak sobie i bez wyrazu; nie potrafie odroznic poszczegolnych zapachow nosem, zaden nie utkwil mi w pamieci, jeden testowalam na dloni, pytajac o ocene obsluge rozmaitych sklepow w okolicy (a to w koncu Soho, wiec ekspedienci maja jakies tam rozeznanie w sprawach glamour), wyrok zapadl jednoglosnie "spraj na muchy" z drugiej strony, za te cene uczucie ze sie tyle wydalo powinno kompensowac braki olfaktoryczne Odpowiedz Link