Dodaj do ulubionych

New York perfumy ?

09.04.07, 19:25
Może znacie jakies sklepy gdzie mozna kupic perfumy w okazyjnych cenach
interesują mnie okolice Manhattanu, czy lepiej zaopatrzyc się przez sprzedaż
wysyłkową , dziekuję
Obserwuj wątek
    • zettrzy Re: New York perfumy ? 09.04.07, 20:07
      okazyjnych cen nie znajdziesz na Manhattanie, lepiej wysylkowo, zwlaszcza ze
      czesto nawet nie licza kosztow przesylki i dolaczaja probki

konkretnie ktora perfumeria jest najtansza trudno powiedziec, to zalezy od
      perfum - ten sam sprzedawca bedzie liczyl bardzo malo np. za Hermesa a fortune
      za Guerlaina, a inny odwrotnie, wiec musisz szukac najlepszej okazji

(czesto pada pytanie skad sie biora te roznice cen - czesto stad ze ktos ma
      lepszy uklad z dystrybutorem; perfumy sa te same)

osobiscie moge polecic ImaginationPerfumery, przysylaja bardzo szybko, daja
      probki, ceny raczej niskie, ale powtarzam zawsze sprawdz, do tego maja program
      dyskontow, juz przy pierwszej transakcji obetna bodajze 10% ceny

natomiast trzymaj sie z daleka od Scented Monkey, niby sa na Long Island czyli
      dostawa nazajutrz, ale sa potwornie nieporzadni i wysylaja co im wpadnie pod
      reke, na szczescie nie ma problemu ze zwrotem zarowno towaru jak i gotowki; bym
      niemniej jest to potwornie irytujace kiedy zamawia sie np. Rouge Hermesa a
      dostaje jakies Jhivago czy co to bylo
    • beti36 Re: New York perfumy ? 09.04.07, 20:15
      bardzo dziękuję
    • beti36 Re: New York perfumy ? 11.04.07, 22:33
      dzieki za odp. a czy na Imagination Perfumery to sa oryginały, czy zdarzają się
      podróbki jak np. na polskim allegro, pytam bo na stronie macy's te same
      kosztują duzo drożej a to ma byc prezent więc chciałabym uniknąć wpadki
      dziękuję i pozdrawiam
      • zettrzy Re: New York perfumy ? 11.04.07, 23:50
        ja kupilam od nich Habanite ($27) i pachnie ona dokladnie tak samo jak Habanita
        z Aedes de Venustas ($137), aczkolwiek uderza roznica opakowania: moja jest w
        normalnej, czarnej buteleczce "lalique" ze zwyczajnym psikaczem podpalcowym,
        Habanita aedesowa jest w identycznej buteleczce z reczna pompka pokryta zlotym
        jedwabiem, na gumowej rurce tez pokrytej jedwabiem, i z pomponikiem; tak wiec na
        prezent ladniej by wygladala w drogiej wersji, ale bez pompki i pomponika tez
        sie niezle prezentuje
        do zakupu Imagination dolaczyly probke Inspiration Ellen Tracy, tez jest
        autentyczna - i wlasnie dostalam znowu kupon na znizke, a do tego maja wielkie
        przeceny na 24 Faubourg; chyba sie nie powstrzymam i kupie ;)
        perfumerie internetowe to nie gielda, jaka jest allegro, wiec nie moga wciskac
        kitu; owszem sa takie ktore sprzedaja podroby, ale wyraznie precyzuja to na
        pierwszej stronie, i ceny sa w granicach $5-$10, wiec graja uczciwie

roznica cen z macy's zgadza sie z tym co napisalam o roznicy cen w ogole;
        zreszta, duze domy handlowe zawsze maja bardzo wysoka marze i dlatego ja je
        odruchowo skreslam, zwlaszcza ze jakosc tego drogiego towaru potrafi byc nizsza
        niz u tanszego sprzedawcy

pozdrawiam i zycze udanych zakupow - nie ograniczaj sie do Imagination, bo oni
        tez nie maja wszystkiego, spojrz jeszcze na Midtown Perfume, FragranceX, Perfume
        Outlet, Beauty Counter, i cala setke innych, nie uwierzysz jaki jest wybor i o
        ile taniej niz w macy's
        • eglis Re: New York perfumy ? 11.04.07, 23:56
          Ja jeszcze tylko dodam ze kupuje w tego typu miejscach (Imagination P.,
          CosmeticAmerica etc., 99 Perfumes) nie tylko perfumy ale i kosmetyki, i jeszcze
          nie zdazyla mi sie wpadka (no, raz zamiast zamowionych 5 probek perfum dostalam
          4 zamowione i 2 niezamowione - zamiast tej piatej, i nie bylo to uzgodnione za
          mna. Ale probki byly i tak po $2-3, wiec nie byl to jakis "big deal").
          Rzeczy przychodza szybko (mieszkam w Bostonie), starannie popakowane przed
          uszkodzeniem.
          Mozna tez zamowic pakowanie ozdobne.
          Co do 24F to najlepsza cene znalazlam (tak mi sie przynajmniej wydaje) na
          CosmeticAmerica, ale dostawa gratis dopiero od $75 zamowienia. Ale i tak
          zamawiam tam jak mi sie wiecej uzbiera.
          pozdrawiam
          K
          • zettrzy Re: New York perfumy ? 12.04.07, 16:46
            co do kosmetykow, to mam dwa portale z takimi cudami, ze oko nie widzialo ucho
            nie slyszalo... nie sa to firmy znane skadinad, bo prowadza wylacznie sprzedaz
            wysylkowa wiec nie szukaj ich sklepow naziemnych, do tego nigdy nigdzie nie
            widzialam ich reklam
            jeden to Skinstore.com, sprzedaje kosmetyki pielegnacyjne w cenach od $3.50 do
            $550 za pare kropelek, zawsze i bez wyjatku taniej niz konkurencja; dostawa jest
            bezplatna od bodajze $50, zawsze przysylaja probki, dostarczaja w ciagu 2 dni od
            zamowienia a sa w Kalifornii, no i maja pare produktow jakich nigdzie indziej
            nie sposob znalezc; Skinstore oglasza sie jako "interes prowadzony przez
            dermatologow" i rzeczywiscie ich produkty sa bardzo czesto projektowane przez
            lekarzy-dermatologow
            drugi to DHC, japonski producent kosmetykow pielegnacyjnych, maja takze olejki
            zapachowe i jakies perfumy, ale te ostatnie mnie nie kusza; tez sa w Kalifornii,
            tez dostawa w ciagu 2-3 dni, za friko od $75, i mozna przy kazdym zamowieniu
            dostac 4 probki tez za friko; ceny umiarkowane, w granicach $20-$70, pod
            wzgledem jakosci bija na glowe nawet Shiseido, firmy francuskie pomijam
            litosiernym milczeniem, a ich Velvet skin coat to Mona Liza przemyslu
            kosmetycznego ;)
            pozdrawiam
            • rawita7 Re: New York perfumy ? 13.04.07, 11:15
              wysyłkowo polecam ten sklep:
              www.perfumebay.com/index.html
              Mają perełki, świetne ceny. Oryginalność sprawdzałam wielokrotnie.
              • zettrzy Re: New York perfumy ? 13.04.07, 17:52
                perfumebay ma ceny naziemne, a w jednym przypadku znalazlam cene WYZSZA niz
                naziemna :P ; byc moze dlatego maja wiekszy wybor, na innych portalach czesto
                sie widzi "out of stock"
                ale od nich kupilabym tylko wtedy gdybym absolutnie MUSIALA cos miec i nikt inny
                tego nie oferowal
              • merolik Re: Rawito...? 17.04.07, 17:45
                rawita7 napisała:

> wysyłkowo polecam ten sklep:
                > www.perfumebay.com/index.html
                > Mają perełki, świetne ceny. Oryginalność sprawdzałam wielokrotnie.

A jak z pakowaniem i deklaracją wartości? Voluptas pisała, że Luckyscent pakują
                jako prezent i nie wkładają faktury, a ten sklep? Chciałabym coś zamówić, ale
                nie uśmiecha mi się loteria z UC :(
                • merolik Re: poczytałam sobie... :( 17.04.07, 18:10
                  jednak prawie 40$ za przesyłkę (dangerous goods, czyli perfumy ;( ) to trochę
                  za dużo :(
    • basiaplewik Re: New York perfumy ? 13.04.07, 11:30
      ja też zamawiałam z perfumebay, i byłam zadowolona, szybka przesyłka,próbki-
      wiem że dziewczyny w usa polecają między sobą scentiments.com ale tam nic nie
      kupowałam osobiście.
    • zettrzy Re: New York perfumy ? 17.04.07, 20:31
      ostatnio przetestowalam Fragrance Shop - tez moge polecic, szczegolnie jesli
      ktos szuka okazji: ceny ogromnie atrakcyjne, dostawa w ciagu 2 dni, duzy wybor,
      chociaz nie maja niczego niszowego - ale w koncu niszowce i tak nigdy nie
      trafiaja sie jako okazje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka