brokatowymotyl 08.12.08, 18:01 Czy różnią się te dwa zapachy Hermesa?? Obydwa ponoć są świeże i pięknie :) Co o nich sądzicie? Proszę o wypowiedzi. Dziekuję Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aggis20 Re: Który ogród? Sródziemnomorski czy nad Nilem? 08.12.08, 18:05 Zależy co kto lubi. Ja akurat za ogródkami nie przepadam, kiedyś przez chwilę podobał mi się Sródziemnomorski, ale potem zdałam sobie sprawe, że na mnie to prawie sam seler ;) z kolei Nilowy to jak na mój nos zapach paproci. Z resztą na pewno już sporo było na ich temat na forum. Odpowiedz Link
brokatowymotyl Re: Który ogród? Sródziemnomorski czy nad Nilem? 08.12.08, 18:20 Kurcze nie mogę się zdecydować, ponoć śródziemnomorski jest bardziej dymny niż Nilowy, czy czuć w którymś jakaś słodycz?? Odpowiedz Link
anniehall78 Re: Który ogród? Sródziemnomorski czy nad Nilem? 08.12.08, 18:29 w Nilowym jest wyraźny zapach kadzidła (olibanum), niemniej Śródziemnomorski sprawia wrażenie, jakby był gęsty od dymu, choć tu samego zapachu kadzidła nie wyczuwam. Śródziemnomorski jest słodki. ale jeśli masz możliwość, przetestuj. Nie ufaj forumowym podpowiedziom ;) Odpowiedz Link
anniehall78 Re: Który ogród? Sródziemnomorski czy nad Nilem? 08.12.08, 18:37 Choć właśnie zdałam sobie sprawę, ze sformułowanie "jest słodki" może być mylące. W Śródziemnomorskim jest słodycz takiej dojrzałej łodygi, nie ma nic wspólnego ze słodkością owoców czy mordkolejek :) Odpowiedz Link
aggis20 Re: Który ogród? Sródziemnomorski czy nad Nilem? 08.12.08, 18:30 Może jakieś miłośniczki ogródków się wypowiedzą? ;)) mnie one z żadną słodycza się nie kojarzą, wprawdzie dawno temu testowałam, ale jedyne skojarzenia to warzywa i rozmoczone zielska. W ciemno na pewno bym nie brała. Ogródki są bardzo oryginalne i jedyne w swoim rodzaju. Z dwojga złego wybrałabym Śródziemnomorski ;] Odpowiedz Link
brokatowymotyl Unisexy 08.12.08, 21:04 Tak się składa że mam charakter co potrafi zaufać forumowiczom czy internautom w ogóle :] Czy ten śródziemnomorski jest bardziej taki kobiecy?? Gdyż oba są unisex ami :] Odpowiedz Link
aggis20 Re: Unisexy 08.12.08, 21:16 Pewnie inaczej rozwija się na skórze kobiecej a inaczej na męskiej, ale ja żadnego z ogródków nie nazwałabym typowo kobiecym zapachem. Typowość jest oczywiście pojęciem względnym, ale np. taki Gaultier 2 mimo wszystko jest bardziej kobiecy niz męski. Czemu tak uparłaś się akurat na ogródki? Napisz w wątku poszukiwawczym, może ktoś podzieli sie próbką. Jak juz pisałam - brania w ciemno takiego zapachu nie polecam. Odpowiedz Link
jop Re: Unisexy 01.07.09, 21:06 Powiedziałabym, że raczej odwrotnie - śródziemnomorski jest drzewny i słonawy i bardzo dobrze leży na facetach (no dobra, testowałam na jednym, ale zawsze to coś). Nilowego za diabła sobie na facecie nie wyobrażam, kadzidło kadzidłem, ale ta wibrująca owocowa nuta zielonego mango jest jednak bardzo damska. Odpowiedz Link
luloo1 Re: Unisexy 03.07.09, 22:09 Nilowy jest cudny, muszę nie zgodzić się z foreverem, że to arbuz w wersji ekskluzywnej:) Jak mogłeś!:) Odpowiedz Link
brokatowymotyl Re: Unisexy 05.07.09, 12:35 Tak tak nilowy jest wyjątkowy, piękny świeżak taki... nietypowy inny mokry bardzo zieelony :):) bo ta figa w śródziemnomorskim jest nie dozniesienia :/:/ bleee.... Figa okropieństwo :/ Odpowiedz Link
ele_gancki Re: Który ogród? Sródziemnomorski czy nad Nilem? 08.12.08, 21:36 Bardzo lubię. Śródziemnomorski to prawdziwy uniseks tzn. że jest całkowicie pośrodku, to zapach dość suchy i ziołowy, pozbawiony typowej słodyczy, przenosi w wyobraźni na Sycylię, wspaniale oddaje ciepły, śródziemnomorski dzień wśród bogatej roślinności. Nilowy jest natomiast bardziej soczysty i świeży, dla mężczyzn trochę może być zbyt kobiecy, aczkolwiek ja sam chętnie bym ponosił. Najlepiej poprosić o próbki w Sephorze i ponosić. Śródziemnomorski najlepiej się nosi w słoneczny dzień, działo bardzo otymistycznie właśnie poprzez ten efekt przenesienia w ciepłe rejony śródziemnomorskie. Odpowiedz Link
rawita7 Re: Który ogród? Sródziemnomorski czy nad Nilem? 09.12.08, 14:48 Myślę, że Nilowy jest łatwiejszy w odbiorze i mniej ryzykowny w ciemno. Bardziej kobiecy, z mocnymi cytrusami, wyraźną nutą mango i oczywiście z fantastycznym, moczarowym zielskiem w tle ;) Wydaje mi się jakby jaśniejszy i bardziej radosny, niż Śródziemnomorski. Co nie zmienia faktu, że osobiście wolę ten drugi. Cenię go za pewną surowość, suchość i wytrawną figową nutę. Wiem jednak, że nie na każdej skórze rozwija się dobrze - na niektórych trochę się kwasi. Odpowiedz Link
jarka63 Re: Który ogród? Sródziemnomorski czy nad Nilem? 10.12.08, 17:41 Ja w Śródziemnomorskim (strasznie długie słowo) czuję wyłącznie sól i duże podobieństwo do Kelly Caleche;Nil jest dla mnie głębszy, wibrujący, wielowymiarowy, wilgotny i turkusowo-zielony. Odpowiedz Link
brokatowymotyl Już po Testach :) Więc wypowiem się 01.07.09, 13:47 Nilowy- świeży cytrusywo zielony bagnisty suchy trawiasty bardzo ładny świeżaczek bardziej dla kobiet sądzę :):) Spodobał mi się niezwykle.... :):) Ale Śródziemnomorskim się zawiodłam.... czuje Fige Figę Figę nic wieceh pierwsze 2-3 minuty cośś tam się świruje jednak później do konca dnia FIGA, żądnej świeżości.... co ładnego jest w fidze?? nie rozumie zachwytu nad nim :/:/ Trwałość niezwykła!! cały dzień czuć od rana do wieczora, trwałosć mnie zachwyciła :):) *_* zostaje przy Nilowym :) Odpowiedz Link
olcia71 Zdecydowanie Nilowy 05.07.09, 13:00 Cytrusowy, cierpki, mokry, trawiasty, coś co pachnie jak tatarak ;o) świeży, oryginalny i trwały- to wszystko sprawia, że wolę Nil. Śródziemnomorski też trwały niewątpliwie i jest w nim jakaś nuta Nilowego, jednak nie wiem czy to figa czy oleander sprawia, że jednak noszenie go jest męczące. Testowanie całościowe przypadło na niezbyt fortunny okres (czyt. ciąża) i sprawiło, że raczej już do niego nie podejdę. Przedtem miałam mieszane odczucia i po pierwszej pół godz zaczynał mi się podobać. Teraz mam jakiś uraz, na samą myśl o nim się wzdragam. Nilowy ze względu na podobną cierpkość też chwilowo leży bezczynnie, ale wrócę do niego. Myślę, że mi przejdzie ;o) Odpowiedz Link
brokatowymotyl Re: Zdecydowanie Nilowy 06.07.09, 22:55 Własnie Olcia mi tez w śródziemnomorskim przeszkadza ta figa, ta jej taka dziwna słodkość, co w tej fidze ludzie widza? Nie rozumie chociarz o gustach nie należy dyskutować :/:/ Nie przepadam za figam a takze zapachem figowym :/ Nie nie nie..... zastąpiła bym tą fige trawą cytrynową limonką.....noooo to tak jest w ogródku nilowym :) cytrusowo pieknie ostro zieelono-żółto :):) Odpowiedz Link
olcia71 Re: Zdecydowanie Nilowy 07.07.09, 08:09 W Czerwonej herbacie też jest figa, a Czerwona Herbatkę uwielbiam. Więc zależy z czym jest podana. Niemniej Nilowy is the best ;o) Odpowiedz Link
olcia71 Re: Zdecydowanie Nilowy 07.07.09, 08:11 W Czerwonej Herbacie Bvlgari- nie nadmieniłam ;o) A gdybyś w Śródziemnomorskim zastąpiła figę cytrynową trawą- to masz Nilowy po prostu! :o) Odpowiedz Link
izolden Re: Zdecydowanie Nilowy 07.07.09, 13:57 A ja tak zastanawiałam się kiedy w tym wątku pojawi się Olcia kochająca;-) Ogródek Nilowy. Pozdrawiam:-) Odpowiedz Link
olcia71 Re: Zdecydowanie Nilowy 07.07.09, 18:03 no I masz ;o) Oto jestem, na powrót kochająca :D Bo miałam chwile wahania. Tzn chwilowo zapałałam do Śródziemnomorskiego, ale.....jednak nie dla mnie on! Aczkolwiek nie można mu odmówić oryginalności, tzn jeżeli o to chodzi to na pewno jest oryginalniejszy od Nilowego. I pamiętam Izolden- to od Ciebie miałam pierwszą odlewkę :o) Będę Ci dozgonnie wdzięczna :D Odpowiedz Link