Dodaj do ulubionych

KTO JEST PRZECIW ODPAKOWANIU WIND

07.07.06, 23:43
Kto jest przeciwko niech sie wpisze.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • gattinha Re: KTO JEST PRZECIW ODPAKOWANIU WIND 08.07.06, 10:00
      jestem przeciw obudowie!! budynek C
      • sexmag Re: KTO JEST PRZECIW ODPAKOWANIU WIND 08.07.06, 10:16
        Jestem za.Zdjąć to gówno
    • ready22 Re: KTO JEST PRZECIW ODPAKOWANIU WIND 08.07.06, 15:37
      Jestem za. Arogancja zarzadu i nieudolnosc zrobienia czegokolwiek doprowadzaja
      mnie do szalu.

Kochany zarzadzie - czy jest cookolwiek - nie destrukcyjnego - co zrobiliscie -
      jak tam przejscie do tramwaju - znowu jakies obiektywne problemy - a co z
      opracowaniem koncepcji do 30 czerwca 2006 roku?
    • lohengrin1977 Re: KTO JEST PRZECIW ODPAKOWANIU WIND 08.07.06, 16:46
      Jestem za odpakowaniem wind. W to, że doczekamy się kamer, już już średnio
      wierzę - jak na razie to chyba zarząd w tej sprawie "poległ".

Poza tym, przy naszej ochronie i tak mienie będzie niszczone - brak jest reakcji
      na wspomniane przez innych wydarzenia tam, gdzie kamery są.
      • dororom Re: KTO JEST PRZECIW ODPAKOWANIU WIND 08.07.06, 22:04
        Ty to byłeś kiedyś ochroniarzem ,bo cały czas atakujesz chłopaków z ochrony.....
    • zosia_2005 Re: KTO JEST PRZECIW ODPAKOWANIU WIND 10.07.06, 10:01
      trzeba zdjac te brzydkieee kartony z wind
    • observe1 Re: KTO JEST PRZECIW ODPAKOWANIU WIND 10.07.06, 15:21
      Ja jestem przeciw.

Ale poniewaz czasami kazdy może mieć potrzebę coś dużego przewieźć proponuję
      zabezpieczać windę TYLKO NA CZAS PRZEWOŻENIA, tak jak to opisywałem w ponizszym
      poście:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15829&w=44829588
      Proponuję poczytać.
    • zjawa_dzienna LUDZIE! ten wątek jest dla wielbicieli opakowanych 10.07.06, 15:31
      wind, aby się TUTAJ wpisywali, popatrzcie na tytuł.
      • gattinha Re: LUDZIE! ten wątek jest dla wielbicieli opakow 10.07.06, 19:39
        to Ty przeczytaj raz jeszcze
        • gattinha Re: LUDZIE! ten wątek jest dla wielbicieli opakow 10.07.06, 22:31
          ups, ja przeczytalam i rzeczywiscie masz racje. to chyba kwestia upalu. jestem
          za ODPAKOWANIEM wind
          • czocza opakowanie wind 11.07.06, 10:42
            wczoraj był u mnie pewien cudzoziemiec i nie mógł kompletnie zrozumieć dlaczego
            w Polsce stosuje się takie standardy w nowych windach ,na nowym osiedlu, gdy
            powiedziałam mu że to opakowanie zastępcze mające na celu chronić windę bardzo
            był zdziwiony i wręcz zszokowany zapytał się czy w budynku mieszkają same
            kobiety bo jak co to on chętnie zaraz pomoże mi to świństwo ze ścian ściągnąć...
            Ale wstyd
            • zzrobert Re: opakowanie wind 11.07.06, 12:21
              A nie dziwił się zaszczanym windom?
              Nie wiem jak w innych ale w budynku A regularnie co 2-3 dni co najmniej w
              jednej jest kałuża.

• monikaitomek1 Re: opakowanie wind 11.07.06, 22:32
                zzrobert,
                a cóż to za argument. Nie uprawiajmy tutaj taniej demagogii, tylko odnieśmy się
                do konkretnego problemu, vide: opakowanie wind. "Karanie" ogółu mieszkańców za
                chamstwo jednostek jest jakąś wielka niedorzecznością, tym bardziej że
                owa "kara" trwa juz wystarczająco długo, a obietnice Zarządu łącznie z
                terminami ich realizacji, nie są dotrzymywane. Nie muszę chyba dodawać, że
                jestem ZA odpakowaniem wind.
              • observe1 Re: opakowanie wind 12.07.06, 09:01

nie dalej jak przedwczoraj kałuża była w obu..

• tiny_deiny Re: KTO JEST PRZECIW ODPAKOWANIU WIND 12.07.06, 09:58
      a czy my nie możemy normalnie "jak biali, cywilizowani ludzie" (to specjalnie
      dla sąsiadki wyzywającej od rasistów) przegłosować tego pomysłu? zostawić listę
      do głosowania u ochrony. jeżeli większość stwierdzi, że chce ODPAKOWANIA wind
      to je odpakujemy?
      • zzrobert Re: KTO JEST PRZECIW ODPAKOWANIU WIND 12.07.06, 10:08
        Ale tego nawet nie trzeba głosować.
        To zostało już dawno zdecydowane.

Fakt że by ją wykonać dobrze to czekamy na zakończenie montażu kamer w windach
        i rozważamy możliwości zabezpieczenia wind na czas przewozu gabarytów ale
        decyzja została podjęta jeszcze przed walnym zebraniem i na nim także podana.

Oczywiście JEŚLI większość stwierdzi że chce odpakowania wind bez czekania na
        kamery to ich wola i nasze koszty reanimowania wind.
        • tiny_deiny Re: KTO JEST PRZECIW ODPAKOWANIU WIND 12.07.06, 11:34
          OK, nie wiedziałam, moja mea culpa. W takim razie kiedy możemy się spodziewać,
          że odpakowane windy olśnią nas swoim metalicznym blaskiem?
          • zzrobert Re: KTO JEST PRZECIW ODPAKOWANIU WIND 12.07.06, 12:10
            Co do metalicznego blasku to wymagać będzie to jeszcze polerowania lub wymiany
            zniszczonych elementów.
            Firma montująca zobowiązała się skończyć modernizację monitoringu do 31 lipca
            2006.
    • gattinha wezmy sprawe we wlasne rece 12.07.06, 11:51
      a moze tak w ramach inicjatywy wlasnej zrobmy zbiorke i sami te windy
      rozpakujmy??
      • zzrobert Re: wezmy sprawe we wlasne rece 12.07.06, 12:11
        Jak tam bardzo odzczuwasz chęć działania zapraszam do zarządu. Spraw jest aż
        nadto.
        • gattinha Re: wezmy sprawe we wlasne rece 13.07.06, 09:05
          nie dziwi mnie to, skoro skutecznie każda sprawe blokujecie miesiacami. co z
          przejsciem?? bo jak miesiac temu zapytalam o konkrety to odpowiedzi ju z nie
          bylo.
          • zzrobert Re: wezmy sprawe we wlasne rece 13.07.06, 10:24
            Celowo nie spytam jak blokujemy.
            Zadam Ci inne pytanie: jak powinno to być przez nas wykonane? Co powinniśmy
            zrobić byś była zadowolona?
            • gattinha Re: wezmy sprawe we wlasne rece 13.07.06, 14:53
              proszę tylko o konkretne daty:
              1. kiedy windy zostana odpakowane
              2. kiedy bedzie przescie.

• sexmag Re: wezmy sprawe we wlasne rece 13.07.06, 14:57
                Nie wiesz zzrobcio co masz zrobić by była zadowolona???????
                • zzrobert Re: wezmy sprawe we wlasne rece 13.07.06, 16:55
                  Mam być miły i kontaktowy. No i jestem :)
              • zzrobert Re: wezmy sprawe we wlasne rece 13.07.06, 16:53

1. do 31 lipca 2006 - przecież podawałem. Na tablicy też przecież wisi
                informacja.
                2. nie wiem. Nie jestem wróżką, teren nie należy do nas. Czekamy na dokumenty
                od projektanta uzgodnione "z miastem". Tak czy owak to jest na razie luźny
                pomysł bo nie mamy gruntu.
                • tomekh77 Re: wezmy sprawe we wlasne rece 13.07.06, 22:05
                  Dariusz Gorko podawal do końca czerwca. Wiec może inaczej. Czy się wali czy sie
                  pali to 1 sierpnia opakowanie spada z wind. A to zarzad moze zapewnic??
                  • zzrobert Re: wezmy sprawe we wlasne rece 14.07.06, 10:52
                    Umowa z firmą instalująca zakłada uuchomienie do końca lipca. W razie mało
                    prawdopodobnego opóźnienia wspólnota będzie egzekwować kary umowne.

Co do terminów to szukając wymówek powiedziałbym że mieszkańcy nie oddawali
                    głosów więc dokąd nie przegłosowano uchwały o wydatkach na ten cel nie mieliśmy
                    podkładki do tej inwestycji. Czyli nie mieliśmy prawa jej wykonać. Pretensje
                    miej wyłącznie "do siebie".

Bez wymówek to pierwotnie oferty nie wpływały (niby jest masa chętnych a jak
                    przychodzi co do czego to zwlekają tygodniami ze złożeniem ofert), potem te
                    które otrzymaliśmy były nieporównywalne i dopiero trzecie podejście było w
                    miarę skuteczne. Dodatkowo mieliśmy wątpliwość dotyczącą możliwości użycia
                    istniejącego okablowania w windach. A UDT może nam w razie wadliwego wykonania
                    instalacji wyłączyć windy a to raczej nie byłoby dobrze przyjęte przez
                    mieszkańców.

Zwróć uwagę także na to że opieramy się na terminach podawanych przez
                    fachowców, więc nie zawsze jesteśmy w stanie od razu zweryfikować ich
                    wiarygodność w naszych warunkach.
                    • tomekh77 Re: wezmy sprawe we wlasne rece 14.07.06, 17:42
                      Dzieki za odpowiedz nie mniej nie o to mi chodziło. Odpowiedziales na wszytsko
                      tylko nie na to co trzeba było. To czy termin realny czy nie jakoś mnie nie
                      interesuje. Skoro oni nie moga dotrzymac terminu to ich sprawa. Ja mówie o
                      terminie w którym zarzad powie "nie dało sie ok juz nie czekamy zdejmujemy. To
                      ze te windy sa w takim stanie to tak naprawde Zarzadu wola jesli nie Twoj
                      niczym nie uzasadniony upór i taka postawa nie podoba mi sie (ale to moja
                      indywidualna ocena). I nie mow mi o sikaniu, wlepkach, czy mazaniu po panelach.
                      To sie zdarza na kazdym osiedlu ale nie na kazdym przez kilka lat jezdzi sie
                      jak w trumnie.

Pozdrawiam
                      • tomekh77 Re: wezmy sprawe we wlasne rece 14.07.06, 17:52
                        Wiecie co ok niech bedzie, czepiam sie nie wiem o czym mówie. Zostawmy na
                        chwile windy. Ile jeszcze będzie w C ten przypalony sufit straszyl?? Czy
                        czekamy na kolejna uchawle zeby kupic puszke farby i chlapnac na ta plamę?? Co
                        my gadamy o windach skoro głupie przypalenie jest już od kilku miesięcy i jakos
                        nie znika. I nie mówcie mi abym to zgłosił administratorowi. Na co tym razemm
                        czekamy?? To jak w czeskim flmie;)

Pozdrawiam
                        • lohengrin1977 Re: wezmy sprawe we wlasne rece 17.07.06, 18:55
                          Czekamy na ekspertyzę dotyczącą włosia pędzla, którym machnięcie zostanie
                          wykonane. Malarz-alergik mógłby opryskać skrzynki pocztowe i listy w tychże, co
                          naraziłoby wspólnotę na daleko idące konsekwencje prawne. Malarz, wyłoniony
                          drogą przetargu i poddany lustracji, obecnie zastanawia się nad koncepcją
                          machnięcia. Pół roku rysuje projekt, a obecnie napotkał trudności związane z
                          koniecznością obliczenia współczynnika tarcia pędzla. Co gorsza, szkic zżarł mu
                          objęty ochroną chomik, skazany jest więc na ręczne odtworzenie pliku z dysku.
                          Próbka nadpalonego tynku została wysłana została do ekspertyzy. Badania wykazały
                          jej rakotwórczość; obecnie czekamy na uzasadnienie ekspertyzy. Gdy ogłosimy
                          przetarg na rękawice ochronne i maskę dla malarza, będzie można wznowić
                          przerwaną procedurę zamalowywania tych 10 cm nadpalonego (przez duchy) sufitu.

DISCLAIMER:
                          Przepraszam za pastisz, nie mam do nikogo pretensji ani nie krytykuję :)

PS
                          :)
                          A tak przy okazji, znów ktoś przejechał latarnię przed C. Ciekawe, czy coś się
                          nagrało, czy znów był to pojazd typu stealth.

--------
                          Al Pacino, Al Capone, Al Kohol
    • monikaitomek1 Re: KTO JEST PRZECIW ODPAKOWANIU WIND 21.07.06, 10:19
      "A słowo ciałem się stało...". Nareszcie...
    • pankanapka Re: KTO JEST PRZECIW ODPAKOWANIU WIND 02.08.06, 20:34
      ja jestem przeciwko bo sie kurde jescze nie wprowadzilem... ludzi pomyslcie ile
      ludu sie jescze nie wprowadzilo !!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka