tomekh77 07.07.06, 23:43 Kto jest przeciwko niech sie wpisze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gattinha Re: KTO JEST PRZECIW ODPAKOWANIU WIND 08.07.06, 10:00 jestem przeciw obudowie!! budynek C Odpowiedz Link Zgłoś
sexmag Re: KTO JEST PRZECIW ODPAKOWANIU WIND 08.07.06, 10:16 Jestem za.Zdjąć to gówno Odpowiedz Link Zgłoś
ready22 Re: KTO JEST PRZECIW ODPAKOWANIU WIND 08.07.06, 15:37 Jestem za. Arogancja zarzadu i nieudolnosc zrobienia czegokolwiek doprowadzaja mnie do szalu. Kochany zarzadzie - czy jest cookolwiek - nie destrukcyjnego - co zrobiliscie - jak tam przejscie do tramwaju - znowu jakies obiektywne problemy - a co z opracowaniem koncepcji do 30 czerwca 2006 roku? Odpowiedz Link Zgłoś
lohengrin1977 Re: KTO JEST PRZECIW ODPAKOWANIU WIND 08.07.06, 16:46 Jestem za odpakowaniem wind. W to, że doczekamy się kamer, już już średnio wierzę - jak na razie to chyba zarząd w tej sprawie "poległ". Poza tym, przy naszej ochronie i tak mienie będzie niszczone - brak jest reakcji na wspomniane przez innych wydarzenia tam, gdzie kamery są. Odpowiedz Link Zgłoś
dororom Re: KTO JEST PRZECIW ODPAKOWANIU WIND 08.07.06, 22:04 Ty to byłeś kiedyś ochroniarzem ,bo cały czas atakujesz chłopaków z ochrony..... Odpowiedz Link Zgłoś
zosia_2005 Re: KTO JEST PRZECIW ODPAKOWANIU WIND 10.07.06, 10:01 trzeba zdjac te brzydkieee kartony z wind Odpowiedz Link Zgłoś
observe1 Re: KTO JEST PRZECIW ODPAKOWANIU WIND 10.07.06, 15:21 Ja jestem przeciw. Ale poniewaz czasami kazdy może mieć potrzebę coś dużego przewieźć proponuję zabezpieczać windę TYLKO NA CZAS PRZEWOŻENIA, tak jak to opisywałem w ponizszym poście: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15829&w=44829588 Proponuję poczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
zjawa_dzienna LUDZIE! ten wątek jest dla wielbicieli opakowanych 10.07.06, 15:31 wind, aby się TUTAJ wpisywali, popatrzcie na tytuł. Odpowiedz Link Zgłoś
gattinha Re: LUDZIE! ten wątek jest dla wielbicieli opakow 10.07.06, 19:39 to Ty przeczytaj raz jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
gattinha Re: LUDZIE! ten wątek jest dla wielbicieli opakow 10.07.06, 22:31 ups, ja przeczytalam i rzeczywiscie masz racje. to chyba kwestia upalu. jestem za ODPAKOWANIEM wind Odpowiedz Link Zgłoś
czocza opakowanie wind 11.07.06, 10:42 wczoraj był u mnie pewien cudzoziemiec i nie mógł kompletnie zrozumieć dlaczego w Polsce stosuje się takie standardy w nowych windach ,na nowym osiedlu, gdy powiedziałam mu że to opakowanie zastępcze mające na celu chronić windę bardzo był zdziwiony i wręcz zszokowany zapytał się czy w budynku mieszkają same kobiety bo jak co to on chętnie zaraz pomoże mi to świństwo ze ścian ściągnąć... Ale wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
zzrobert Re: opakowanie wind 11.07.06, 12:21 A nie dziwił się zaszczanym windom? Nie wiem jak w innych ale w budynku A regularnie co 2-3 dni co najmniej w jednej jest kałuża. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaitomek1 Re: opakowanie wind 11.07.06, 22:32 zzrobert, a cóż to za argument. Nie uprawiajmy tutaj taniej demagogii, tylko odnieśmy się do konkretnego problemu, vide: opakowanie wind. "Karanie" ogółu mieszkańców za chamstwo jednostek jest jakąś wielka niedorzecznością, tym bardziej że owa "kara" trwa juz wystarczająco długo, a obietnice Zarządu łącznie z terminami ich realizacji, nie są dotrzymywane. Nie muszę chyba dodawać, że jestem ZA odpakowaniem wind. Odpowiedz Link Zgłoś
observe1 Re: opakowanie wind 12.07.06, 09:01 nie dalej jak przedwczoraj kałuża była w obu.. Odpowiedz Link Zgłoś
tiny_deiny Re: KTO JEST PRZECIW ODPAKOWANIU WIND 12.07.06, 09:58 a czy my nie możemy normalnie "jak biali, cywilizowani ludzie" (to specjalnie dla sąsiadki wyzywającej od rasistów) przegłosować tego pomysłu? zostawić listę do głosowania u ochrony. jeżeli większość stwierdzi, że chce ODPAKOWANIA wind to je odpakujemy? Odpowiedz Link Zgłoś
zzrobert Re: KTO JEST PRZECIW ODPAKOWANIU WIND 12.07.06, 10:08 Ale tego nawet nie trzeba głosować. To zostało już dawno zdecydowane. Fakt że by ją wykonać dobrze to czekamy na zakończenie montażu kamer w windach i rozważamy możliwości zabezpieczenia wind na czas przewozu gabarytów ale decyzja została podjęta jeszcze przed walnym zebraniem i na nim także podana. Oczywiście JEŚLI większość stwierdzi że chce odpakowania wind bez czekania na kamery to ich wola i nasze koszty reanimowania wind. Odpowiedz Link Zgłoś
tiny_deiny Re: KTO JEST PRZECIW ODPAKOWANIU WIND 12.07.06, 11:34 OK, nie wiedziałam, moja mea culpa. W takim razie kiedy możemy się spodziewać, że odpakowane windy olśnią nas swoim metalicznym blaskiem? Odpowiedz Link Zgłoś
zzrobert Re: KTO JEST PRZECIW ODPAKOWANIU WIND 12.07.06, 12:10 Co do metalicznego blasku to wymagać będzie to jeszcze polerowania lub wymiany zniszczonych elementów. Firma montująca zobowiązała się skończyć modernizację monitoringu do 31 lipca 2006. Odpowiedz Link Zgłoś
gattinha wezmy sprawe we wlasne rece 12.07.06, 11:51 a moze tak w ramach inicjatywy wlasnej zrobmy zbiorke i sami te windy rozpakujmy?? Odpowiedz Link Zgłoś
zzrobert Re: wezmy sprawe we wlasne rece 12.07.06, 12:11 Jak tam bardzo odzczuwasz chęć działania zapraszam do zarządu. Spraw jest aż nadto. Odpowiedz Link Zgłoś
gattinha Re: wezmy sprawe we wlasne rece 13.07.06, 09:05 nie dziwi mnie to, skoro skutecznie każda sprawe blokujecie miesiacami. co z przejsciem?? bo jak miesiac temu zapytalam o konkrety to odpowiedzi ju z nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
zzrobert Re: wezmy sprawe we wlasne rece 13.07.06, 10:24 Celowo nie spytam jak blokujemy. Zadam Ci inne pytanie: jak powinno to być przez nas wykonane? Co powinniśmy zrobić byś była zadowolona? Odpowiedz Link Zgłoś
gattinha Re: wezmy sprawe we wlasne rece 13.07.06, 14:53 proszę tylko o konkretne daty: 1. kiedy windy zostana odpakowane 2. kiedy bedzie przescie. Odpowiedz Link Zgłoś
sexmag Re: wezmy sprawe we wlasne rece 13.07.06, 14:57 Nie wiesz zzrobcio co masz zrobić by była zadowolona??????? Odpowiedz Link Zgłoś
zzrobert Re: wezmy sprawe we wlasne rece 13.07.06, 16:55 Mam być miły i kontaktowy. No i jestem :) Odpowiedz Link Zgłoś
zzrobert Re: wezmy sprawe we wlasne rece 13.07.06, 16:53 1. do 31 lipca 2006 - przecież podawałem. Na tablicy też przecież wisi informacja. 2. nie wiem. Nie jestem wróżką, teren nie należy do nas. Czekamy na dokumenty od projektanta uzgodnione "z miastem". Tak czy owak to jest na razie luźny pomysł bo nie mamy gruntu. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekh77 Re: wezmy sprawe we wlasne rece 13.07.06, 22:05 Dariusz Gorko podawal do końca czerwca. Wiec może inaczej. Czy się wali czy sie pali to 1 sierpnia opakowanie spada z wind. A to zarzad moze zapewnic?? Odpowiedz Link Zgłoś
zzrobert Re: wezmy sprawe we wlasne rece 14.07.06, 10:52 Umowa z firmą instalująca zakłada uuchomienie do końca lipca. W razie mało prawdopodobnego opóźnienia wspólnota będzie egzekwować kary umowne. Co do terminów to szukając wymówek powiedziałbym że mieszkańcy nie oddawali głosów więc dokąd nie przegłosowano uchwały o wydatkach na ten cel nie mieliśmy podkładki do tej inwestycji. Czyli nie mieliśmy prawa jej wykonać. Pretensje miej wyłącznie "do siebie". Bez wymówek to pierwotnie oferty nie wpływały (niby jest masa chętnych a jak przychodzi co do czego to zwlekają tygodniami ze złożeniem ofert), potem te które otrzymaliśmy były nieporównywalne i dopiero trzecie podejście było w miarę skuteczne. Dodatkowo mieliśmy wątpliwość dotyczącą możliwości użycia istniejącego okablowania w windach. A UDT może nam w razie wadliwego wykonania instalacji wyłączyć windy a to raczej nie byłoby dobrze przyjęte przez mieszkańców. Zwróć uwagę także na to że opieramy się na terminach podawanych przez fachowców, więc nie zawsze jesteśmy w stanie od razu zweryfikować ich wiarygodność w naszych warunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekh77 Re: wezmy sprawe we wlasne rece 14.07.06, 17:42 Dzieki za odpowiedz nie mniej nie o to mi chodziło. Odpowiedziales na wszytsko tylko nie na to co trzeba było. To czy termin realny czy nie jakoś mnie nie interesuje. Skoro oni nie moga dotrzymac terminu to ich sprawa. Ja mówie o terminie w którym zarzad powie "nie dało sie ok juz nie czekamy zdejmujemy. To ze te windy sa w takim stanie to tak naprawde Zarzadu wola jesli nie Twoj niczym nie uzasadniony upór i taka postawa nie podoba mi sie (ale to moja indywidualna ocena). I nie mow mi o sikaniu, wlepkach, czy mazaniu po panelach. To sie zdarza na kazdym osiedlu ale nie na kazdym przez kilka lat jezdzi sie jak w trumnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tomekh77 Re: wezmy sprawe we wlasne rece 14.07.06, 17:52 Wiecie co ok niech bedzie, czepiam sie nie wiem o czym mówie. Zostawmy na chwile windy. Ile jeszcze będzie w C ten przypalony sufit straszyl?? Czy czekamy na kolejna uchawle zeby kupic puszke farby i chlapnac na ta plamę?? Co my gadamy o windach skoro głupie przypalenie jest już od kilku miesięcy i jakos nie znika. I nie mówcie mi abym to zgłosił administratorowi. Na co tym razemm czekamy?? To jak w czeskim flmie;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lohengrin1977 Re: wezmy sprawe we wlasne rece 17.07.06, 18:55 Czekamy na ekspertyzę dotyczącą włosia pędzla, którym machnięcie zostanie wykonane. Malarz-alergik mógłby opryskać skrzynki pocztowe i listy w tychże, co naraziłoby wspólnotę na daleko idące konsekwencje prawne. Malarz, wyłoniony drogą przetargu i poddany lustracji, obecnie zastanawia się nad koncepcją machnięcia. Pół roku rysuje projekt, a obecnie napotkał trudności związane z koniecznością obliczenia współczynnika tarcia pędzla. Co gorsza, szkic zżarł mu objęty ochroną chomik, skazany jest więc na ręczne odtworzenie pliku z dysku. Próbka nadpalonego tynku została wysłana została do ekspertyzy. Badania wykazały jej rakotwórczość; obecnie czekamy na uzasadnienie ekspertyzy. Gdy ogłosimy przetarg na rękawice ochronne i maskę dla malarza, będzie można wznowić przerwaną procedurę zamalowywania tych 10 cm nadpalonego (przez duchy) sufitu. DISCLAIMER: Przepraszam za pastisz, nie mam do nikogo pretensji ani nie krytykuję :) PS :) A tak przy okazji, znów ktoś przejechał latarnię przed C. Ciekawe, czy coś się nagrało, czy znów był to pojazd typu stealth. -------- Al Pacino, Al Capone, Al Kohol Odpowiedz Link Zgłoś
monikaitomek1 Re: KTO JEST PRZECIW ODPAKOWANIU WIND 21.07.06, 10:19 "A słowo ciałem się stało...". Nareszcie... Odpowiedz Link Zgłoś
pankanapka Re: KTO JEST PRZECIW ODPAKOWANIU WIND 02.08.06, 20:34 ja jestem przeciwko bo sie kurde jescze nie wprowadzilem... ludzi pomyslcie ile ludu sie jescze nie wprowadzilo !! Odpowiedz Link Zgłoś