Dodaj do ulubionych

Błękitna Glinka Krymska - choroby skóry

23.01.10, 15:14
Czy ktoś słyszał o tej glince i jej zastosowaniach w argilloterapii w leczeniu schorzeń skóry takich jak łuszczyca i trądzik różowaty (mam z nim spory problem). Słyszałam, że to bardzo mocno działająca glinka o bardzo dużej zawartości substancji czynnej i że przynosi świetne efekty. Napiszcie jeśli coś wiecie.
Obserwuj wątek
    • pan_tomek_forever Re: Błękitna Glinka Krymska - choroby skóry 25.01.10, 13:21
      Nie wiem czy działa w łuszczycy - nie jestem lekarzem ale glinka ta jest znana w
      uzdrowiskach na krymie gdzie leczy sie nią choroby skóry - więc moze i to.
      • pan_tomek_forever Re: Błękitna Glinka Krymska - choroby skóry 25.01.10, 13:23
        Zapomniałem dopisać, że mojedziecko używa tej glinki na trądzik i ma całkiem
        przyzwoitą buzię w zasadzie bez zmian trądzikowych.
        • samogosia Re: Błękitna Glinka Krymska - choroby skóry 08.02.10, 23:28
          Stosuję glinkę krymską od kilku tygodni i nie mam problemów z cerą. Wcześniej
          różnie bywało. Twarz się nie świeci, nie ma wyprysków, a skóra jest gładka -
          napięta i taka odżywiona. Maseczkę robię mniej więcej raz w tygodniu lub kiedy
          czuję, że twarz potrzebuje "oczyszczenia".
      • yasiek23 Re: Błękitna Glinka Krymska - choroby skóry 18.02.10, 09:40
        Ja tez dowiedzialem sie o tej glince bedac na Krymie.dziala , dziala
        na wiele dolegliwosci.jestem tak "zakrecony"na punktcie tej
        glinki,ze znajomi sie dziwia,ale jesli sprobuja sami takze staja sie
        fanami produktu.Nie nalezy kombinowac dziala-nie dziala;trzeba
        sprobowac(produkt naturalny nie zaszkodzi)podaje na co ja ,jako
        czolowy ekserymentator stosowalem i pomoglo:
        -tradzik corka(maseczki ,przemywanie woda glinkowa)super
        -luszczycoe zmiany na skorze ja i kolega(dieta+pice wody
        glinkowej+oklady+kompiele)jest dobrze
        -cera naczynkowa siostra(maski z tym,ze nawilzane w czasie
        nakladania)super
        -kurzajki ja,kolega,dzieciaki(oklady z gesto rozrobinej glinki)
        super
        -przebarwienia na rekach i nogach,celulit,zaburzenia krazenia moja
        zona i jej przyjaciolka(maski,kompiele)zadowolone

Jest jeszcze pare zastosowan , zktorymi eksperymeyuje...a i panowie
        ciezki kac(lyzeczka glinki na szklanke wody)sami sprobujcie.
    • lampo00 Re: Błękitna Glinka Krymska - choroby skóry 14.02.10, 11:07
      Ja też mam tr,i słyszałam,że jest pomocna przy urynoterapii, bo wyciąga
      toksyny. Więcej wiadomości znajdziesz na kafeterii ,,Urynoterapia..."Ja
      przemywam rejony z trądzikiem uryną świeżą, ew. starą 2,3-4 dniową, ew.
      odparowaną do 1/2 lub do 1/4, ta jest bardzo silna.Zaatakowane oko też
      z powodzeniem tak traktuję. Poczytaj Małachowa, Cybulską i innych.
    • a3am Re: Błękitna Glinka Krymska - choroby skóry 18.03.10, 15:59
      Mojemu dziecku wyleczyłem potówki na głowie tą glinką. Stosowaliśmy różnych środków i nie pomagało. Dzięki glince krymskiej zniknęły po tygodniu. Dziecko miało glinkę na głowie codziennie przez 7 dni, jakieś 10-15 minut. Polecam! Skóra jest gładka i oczyszczona.

• matil122 Re: Błękitna Glinka Krymska - choroby skóry 24.03.10, 15:42
      można poczytać na stronie choroby skóry [url=http://www.chorobyskory.prv.pl]choroby skóry[/url]
    • ika_lewandowska Re: Błękitna Glinka Krymska - choroby skóry 15.03.25, 11:15
      Porada na lecznie łuszczycy!!!!

Piszę tą wiadomość aby pomóc osobom choprym na łuszczycę. Dwie osoby z mojej rodziny zmagały się z tą chorobą, którą stwierdził lekarz. Dermatolog zalecił leczenie ]Nizoralem.
      Wystarczy po kąpieli posmarować miejsca pokryte łuszczyca Nizoralem ( uzywane były te w saszetkach). Trzymać na skórze dwie godziny około. Po tym czasie zmyć i niczym nie smarować. Tak przez około tydzień codziennie. W zależności od stanu choroby. Po tym czasie łuszczyca znika. W przypadku nawrotu powtórzyć lezczenie za kilka miesięcy. Po dwóch trzech kuracjach łuszczyca znika zupełnie!!!!
      Jest to drogocenna rada dla ludzi chorych na tą chorobę. Nie biorę jednak odpowiedzialności za skutki tego leczenie chociaż tak jak wspomniałem dwie bliskie mi osoby zostały uleczone.
      Życzę chorującym powrotu do zdrowia.
      Kamil
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka