januszbeka Re: Piasek w nerce 20.06.11, 11:54 Moja sąsiadka dowiedziała się że miała kamienie w nerce więc pojechała do gościa co uzdrawia energią. Każdy z niej polewał i okazało się że gostek diagnozuje z precyzją, oraz pomógł jej rozbić te kamienie i po dwóch seansach piasek jej wychodził. Następnie po trzech już nic jej nie było. Jak narazie jest ok. Odpowiedz Link
samwieszkimjestem Re: Piasek w nerce 01.07.11, 00:29 Przede wszystkim musisz wiedzieć, jakiego rodzaju piasek Ci się na nerkach osadza. Mi na przykład osadza się ten wapniowy (szczawiany wapnia). Przestałam już 2 lata temu pic mleko i jeść sery oraz jogurty i w ogóle nabiał - piasek zszedł i go nie ma. Schodzenie było bolesne, ale wielokrotnie mniej bolesne, niż byłoby schodzenie kamieni, które tworzą się z wielu warstw piasku. Oczywiście trzeba dużo pic. Drugi sposób, na piasek dowolnego rodzaju. Jest to sposób mechaniczny, który zalecił mi mój lekarz i stosowałam go parę razy, chociaż jest nieprzyjemny. Nazywa się to "uderzeniem wodnym". Siadasz w wannie, w wodzie tak bardzo ciepłej, jak możesz wytrzymać. Musisz zanurzyć się tak, żeby nerki były pod wodą. Po ok. 5-ciu minutach zaczynasz pic. Pijesz co tylko chcesz, ale najlepsza będzie woda, napar z rumianku i sok z żurawiny. UWAGA - płynów musi być co najmniej 1,5l, do 2,5l. Musisz to wypić w ciągu pół godziny. Powstaje sytuacja, w której nerki są przekrwione (gorąca woda w wannie), poddane ciśnieniu z zewnątrz (woda!) i muszą przerobić mnóstwo moczu - i o to chodzi! Odpowiedz Link
amityr Re: Piasek w nerce 15.07.11, 08:33 w międzyczasie skorzystałem z Rowatinexu i z piasku już nie ma. Odpowiedz Link
ewaradecka7 Re: Piasek w nerce 02.07.23, 12:18 Stosowałam Ginjal Urit i mogę go polecić każdemu, kto ma problemy z nerkami. Działa szybko i co najważniejsze jest preparatem naturalnym. Odpowiedz Link
sp9tcu Re: Piasek w nerce 26.04.24, 02:28 kamica nerkowa ,piasek pisz jacekbuda1966@interia.pl Odpowiedz Link
frida357 Re: Piasek w nerce 26.04.24, 15:52 Herbatka san wej, kilka dni i po problemie - trudno ją znaleźć w PL to piszcie frida357@gazeta.pl Odpowiedz Link