ali_bey 19.05.04, 15:26 witam Co sądzicie o tej metodzie leczenia?I czy może ktos z Was mógłby mi polecić bardzo dobrego specjaliste w tej dziedzinie w okolicach Katowic. pozdrawiam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alexander_82 Re: akupunktura 19.05.04, 17:32 www.redakcjaszaman.webpark.pl/html/centrum.html podobno tam maja b. dobrych expertow. akupunktura DZIALA, chociaz na razie nie udalo sie wyjasnic jaki jest tego mechanizm (pomijajac wyjasnienie tradycyjne, ezoteryczne oczywiscie). Odpowiedz Link
ali_bey Re: akupunktura 20.05.04, 21:54 Dzięki. Mam jeszcze jedno pytanie.Słyszał ktos jakie efekty akupunktura daje przy leczeniu zaniku nerwu wzrokowego?Wg swiatowej organizacji zdrowia-who taka wadę da się leczyć w ten własnie sposób.Moze ktos ma doświadczenie w tej materii? Odpowiedz Link
martini_very_bianco Re: akupunktura 21.05.04, 12:44 www.redakcjaszaman.webpark.pl/html/centrum.html ten link dostałem kiedyś od are przy innej okazji, ale zupełnie nic nie wiem o tej instytucji poza tym, że istnieje. I wklejam nawet nie odświeżywszy znajomości strony,a nie pamietam, co - jeśli - o tej akupunkturze było. Może się przyda, mam nadzieję, że to nie jacyś naciągacze:) 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatyczne forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760 Odpowiedz Link
alexander_82 Re: akupunktura 26.05.04, 00:36 > ten link dostałem kiedyś od are przy innej okazji, ale zupełnie nic nie wiem o > tej instytucji poza tym, że istnieje. I wklejam nawet nie odświeżywszy > znajomości strony,a nie pamietam, co - jeśli - o tej akupunkturze było. Może > się przyda, mam nadzieję, że to nie jacyś naciągacze:) to jest afaik najwieksza polska "firma" naturoterapeutyczna. prowadza te centrum tam, wydaja "szamana" (calkiem fajny), organizuja turnusy oczuszczania organizmu, a w tym centrum przyjmuja ludzie z tytulami i rozne inne slawy. to jest wlasnosc tombaka tak w ogole, przynajmniej w pewnym sensie. Odpowiedz Link
martini_very_bianco Re: akupunktura 26.05.04, 00:48 Ale tytuł to sobie inny mogli stworzyć... Przeglądałam toto w empiku, sięgnęłam, bo nazwa mnie zaciekawiła, myślę sobie, będzie o jakichś nawiedzonych wróżkach będzie i bioprądach , co to je każdy wydzielać może, i jakieś inne cudeńka, a tam niektóre rzeczy całkiem sensowne. Nie wiedziałam, że to katowicki organ:) 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatyczne forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760 Odpowiedz Link
vecka Re: akupunktura 26.05.04, 00:58 Witam, sprobuj akupunktury, to bardzo dobra metoda, tylko nie mozna jej stoswac przy raku, ale nic o tym nie piszesz, to tak na marginesie. Na pewno ci pomoze, tylko musisz trafic do specjalisty, bo zle wbite igly moga nawet zaklocic rytm bicia serca...Tak miala mama mojego chlopaka...Ledwo wyszla , o malo co pogotwia nie wzywali...Musi ci polecic ktos, kto juz chodzil tam i zyje...:) Teraz troche zartuje, ale musi to byc ktos z jakims dorbkiem,bo oszustow jest pelno. Odpowiedz Link
pati_1 Re: Dlaczego nie przy raku?-ciekawa jestem! 11.06.04, 10:26 Vecka,dlaczego akupunktury nie wolno stosować przy raku?A jak sprawa ma sie do guzów łagodnych? Odpowiedz Link
alexander_82 Re: akupunktura 26.05.04, 01:24 > Ale tytuł to sobie inny mogli stworzyć... tytul jak najbardziej pasuje. jest pelno opisow metod szamanskich i znachorskich. np. ssanie oleju wymyslili syberyjscy znachorzy. oprocz tego na slasku sa gazetki: "uzdrawiacz" i "poradnik uzdrawiacza". nie wiem czy poza woj. tez. > Przeglądałam toto w empiku, > sięgnęłam, bo nazwa mnie zaciekawiła, myślę sobie, będzie o jakichś > nawiedzonych wróżkach będzie i bioprądach , co to je każdy wydzielać może, i > jakieś inne cudeńka, a tam niektóre rzeczy całkiem sensowne. > Nie wiedziałam, że to katowicki organ:) chyba tylko katowicki. specjalistow od nich mozna spotkac gdzie indziej, bo wszedzie przyjmuja, ale "redakcja szamana" jest jedna :). bylem tam kilka razy. raczej dobre odczucia. Odpowiedz Link
vecka alexander!!! W LOdzi tez jest "uzdrawiacz"!!! 27.05.04, 16:13 Wlasnie kilka tygodni temu widzialm jak pani w kiosku przede mna to kupowala..., moze kupie z ciekawosci jeden numer...:) Pozdr. Odpowiedz Link
alexander_82 W Zabrzu 26.05.04, 01:27 jest Pani Chinczyk. leczy akupunktura i ziolami. bylem tam w poniedzialek. mysle ze jest dobra. zna w kazdym razie b. dobrze diagnostyke chinska, takze "akupresurowa" i z pulsu. tylko ze sobie nie pogadasz za duzo. mi nie chciala wiele powiedziec, tylko "wydusilem" z niej czy mam krzywy znowu kregoslup. najpierw bada za darmo a pozniej od razu ciagnie na zabieg. tel.: 370 14 85 Odpowiedz Link
ali_bey Re: akupunktura 05.06.04, 19:17 Może orientuje się ktos z Was czy mozna tą metoda leczyć małe dzieci.Dodam ,że u mojego syna(3 lata) stwierdzono zanik nerwu wzrokowego(dokładnie dysplazję), a wg Światowej Organizacji Zdrowia-WHO, akupunkturą można to leczyć(medycyna konwencjonalna nie daje żadnych szans) Odpowiedz Link
radiesteta1 Re: akupunktura 05.06.04, 21:41 Przez blisko 2 lata jako bioenergoterapeuta współpracowałwm z lekarzem (ukraińskim) - b. dobrym specjalistą od akupunktury. Wiem, że w przypadku dzieci nigdy nie używał igieł tylko na punkty aku nakładał krążki z folii aluminiowej, lub stosował masaż. Dawało to dobre rezultaty. A co najważniejsze dzieci nie przeżywały stresu a wyrównywanie energii było skuteczne. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
ali_bey Re: akupunktura 05.06.04, 22:14 Dzięki.Ten lekarz przyjmuje w polsce czy na ukrainie?Jeżeli możesz to podaj mi namiary na niego(na przykład na priv: ali_bey@gazeta.pl).Ciężko zaufać komuś obcemu, a ty twierdzisz,że jest bardzo dobrym specjalistą, więc byłabym skłonna zaryzykować. Odpowiedz Link
no1teresa Re: akupunktura 11.06.04, 13:41 pracuje, pracuje tel.do gabinetu (022)849 96 99 Odpowiedz Link