Dodaj do ulubionych

Błagam pomóżcie - BIEGUNKI

30.06.04, 16:35
bo nie wiem gdzie już szukać pomocy. Ostre, przewlekłe (od 3 lat) biegunki.
Żadne chemikalia nie pomagają. Herbaty ziołowe są dobre tylko na krótkie
chwile. Biegunki wraz z nietrzymaniem stolca. Nie wiem co robić? Co robić?

Wszystkie badania OK? Nie znaleziono dotychczas przyczyny!!!
Obserwuj wątek
    • alexander_82 Re: Błagam pomóżcie - BIEGUNKI 30.06.04, 17:54
      Mialas gastroskopie, test na HP, na lambie...?
      • sadee Re: Błagam pomóżcie - BIEGUNKI 30.06.04, 22:17
        alexander_82 napisał:

> Mialas gastroskopie, test na HP, na lambie...?
        >
        Hej, hej

wszystkie totalnie WSZYSTKIE badania miałam zrobione. Gastroskpia (brrr) nic
        nie wykazała: żołądek "jak u dziecka" (cyt.lek.). Pasozyty, żółtaczka, HIV,
        krew utajona, grzybica - ZERO!!! Żadnych podejrzeń choroby. Co prawda pod
        koniec lipca czeka mnie kolonoskpia i boję się najgorszego - jakichś
        zezłośliwionych rozrastających się komórek.

Dodam tylko, że nie czuję żadnych bólów (tylko tyłek mnie boli od tych
        biegunek:)). Od stycznia tego roku zaczęło mnie kłuć w okolicy korzonek, ale
        tylko po prawej stronie. Ból jest kłujący, aż zapiera mi dech. Nie wiem czy to
        wiązać z jelitem. Boli mnie też w okolicy prawej pachwiny przy udzie. Nie wiem
        co to może znaczyć.

Cóż mam robić, cóż robić? Czekać cierpliwie na to badanie kolonoskopii czy
        leczyć się sama na te biegunki? Tylko jak?

JAK? Wierzę w medycynę naturalną!!!
        • alexander_82 Re: Błagam pomóżcie - BIEGUNKI 30.06.04, 22:34
          I co podejrzewaja lekarze? Pewnie IBS? Nie daj sobie wmowic ze to jest
          nieuleczalne. Jelito drazliwe leczy sie oczyszczaniem organizmu.

Nie jestem ekspertem, ale wiadomo ze oczyszczanie orgaznimu nigdy nie
          zaszkodzi. Na forum ziola masz 2 watki: "ssanie oleju" i "ssanie oleju -
          dlaczego to dziala leczniczo?". Przeczytaj je i linki ktore w nich znajdziesz.
          Jesli masz jelito drazliwe to ta kuracja powinna to wyleczyc, ale to troche
          potrwa. Jesli nie, to i tak nie zaszkodzi a oczyszczac zawsze warto.

Tyle ode mnie. Moze ktos bardziej swiatly jeszcze cos doda.
          Pozdr.
          • sadee Re: Błagam pomóżcie - BIEGUNKI 30.06.04, 22:48
            alexander_82 napisał:

> I co podejrzewaja lekarze? Pewnie IBS? Nie daj sobie wmowic ze to jest
            > nieuleczalne. Jelito drazliwe leczy sie oczyszczaniem organizmu.

Tak jak mówisz. Żaden lekarz nie potrafi mi wyjaśnić co toj est, tylko wciąż
            zapisują nowe leki, którymi już rzygam (przepraszam, ale tak właśnie się czuę -
            naćpana lekami przeciwbiegunkowymi). I na moje pytanie: co mi dolega?
            odpowiadają, że to na pewno nerwica żołądka. Ja mówię, że nie mam powodów do
            nerwów, że wiodę bardzo spokojny tryb życia, a oni na to: że to na pewno jest
            nerwica żołądka. Jak nakręcone maszynki: tak jest i już. Ostatnio trafiłam do
            lekarki, która po informacji, że cierpie na przewlekłe biegunki przepisała mi
            od razu leki. Więc się jej pytam, po co mi przepisała te leki, skoro nie wie
            jaka jest przyczyna tych biegunek, ani nie wysyła mnie na żadne badania, aby
            poznać tę przyczynę, a ona na to: że to jest nerwica żołądka. Pieprzę takich
            lekarzy!!! Skąd taki lekarz może wiedzieć po pierwszej informacji: "panie
            doktorze - cierpię na przewlekłe biegunki", że to jest nerwica żołądka. Może to
            jakiś okrony nowotwór. Ale gastrolodzy u których byłam mowią mi, że to
            niemożliwe, bo tylko kilka procent ludzi w tak młodym wieku zapada na nowowtwór
            jelita. Więc im zadaję pytanie: A skąd pan wie panie doktorze czy ja nie jestem
            w tych kilku procentach? No skąd on do cholery wie. W końcu po miesiącu
            jęczenia dostalam skierowanie na to badanie kolonoskopii.

Ach przepraszam, wyżyłam sie trochę, bo i nerwy mi przy tym wszystkim siadają.
            No więc, wg lekarzy - TAK to IBS.

> Nie jestem ekspertem, ale wiadomo ze oczyszczanie orgaznimu nigdy nie
            > zaszkodzi. Na forum ziola masz 2 watki: "ssanie oleju" i "ssanie oleju -
            > dlaczego to dziala leczniczo?". Przeczytaj je i linki ktore w nich znajdziesz.
            > Jesli masz jelito drazliwe to ta kuracja powinna to wyleczyc, ale to troche
            > potrwa. Jesli nie, to i tak nie zaszkodzi a oczyszczac zawsze warto.
            >
            > Tyle ode mnie. Moze ktos bardziej swiatly jeszcze cos doda.
            > Pozdr.
            >
            >
            >
            Zabieram się za lekturę tych wątków.
            Serdeczne dzięki za pomoc.:))))
            sadee
            • alexander_82 Re: Błagam pomóżcie - BIEGUNKI 30.06.04, 23:00
              > Zabieram się za lekturę tych wątków.
              > Serdeczne dzięki za pomoc.:))))

OK, ale lepiej niech Cie badaja dalej. Nigdy nie zaszkodzi a moze cos jednak
              wykryja. Tzn nie rezygnuj z med. konwencjonalnej. Te kuracje stosuj
              rownolegle. Nawet jesli nie masz IBS to przynajmniej oczysci Ci organizm z
              "lekarstw" kotre zrobiwszys niewiele dobrego w organizmie, maja tendencje do
              gromadzenia sie w nim.

Pozdr.
            • alexander_82 Re: Błagam pomóżcie - BIEGUNKI 01.07.04, 22:16
              Przypomnialem sobie ze na forum Zdrowie jakis czas temu dobry lekarz pisal, ze
              udowodniona jest skutecznosc autohipnozy na IBS. Czyli masz juz dwie metody
              do wyboru :) O hipnozie sam nic nie wiem, ale moze sie zjawi ktos kto wie :)
    • very_martini Re: Błagam pomóżcie - BIEGUNKI 30.06.04, 23:29
      Zgadzam się w zupełności z Are, od którego zaraz dostanę po łbie za to, że
      pewnie będę Cię chciała zaraz wyciągać na forum homeopatia... Ale tym razem go
      zaskoczę;)
      Sadee, ja też jestem za oczyszczeniem. Homeopatia mogłaby Ci pomóc w
      sytaucjach "skrajnych", to znaczy wtedy, kiedy biegunkę z różnych względów
      trzeba szybko zatrzymać, natomiast jeśli zdecydujesz się na oczyszczanie, nie
      będzie to miało sensu, ponieważ oczyszczanie (homeopatia zresztą też) często
      powoduje nasilenie się objawów, zazwyczaj też cofanie się poprzednich (jeśli na
      przykład masz problemy z biegunkami, chorujesz na łuszczycę i masz migreny, to
      możesz się spodziewać nasilenia biegunek, gwałtowieniejszego łuszczenia się
      skóry i potężnegi bólu głowy, które lubią potem zniknąć raz na zawsze)
      I ja też myślę, że lekarza konwencjonalnego nie przeskoczysz, a może nie tyle
      lekarza, co diagnostyki, choć o lekarzach wiele osób w tej oazie oszołomstwa ma
      swoje zdanie, bo się z nimi zadało, często ku swojej (niemal) zgubie;) - w moim
      przypadku na przykład maksymalnego zagrzybienia kobiecości;)

16%VOL
      22%VAT

--
      takie tam... forum homeopatyczne
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760
      • alexander_82 Re: Błagam pomóżcie - BIEGUNKI 30.06.04, 23:46
        > Zgadzam się w zupełności z Are, od którego zaraz dostanę po łbie za to, że
        > pewnie będę Cię chciała zaraz wyciągać na forum homeopatia... Ale tym razem go
        > zaskoczę;)

Nie o to mi caly czas chodzi. Po prostu IMO bedzie lepiej jak bedziesz pisac
        ze homeo. nie moze byc jedynym leczeniem i ze ma ok. 30% skutecznosc.
        Tylko o to prosze.
        • foxal Re: Błagam pomóżcie - BIEGUNKI 06.07.04, 04:59
          Mnie sie wydaje, ze powinnas rozpoczac od wlasnej analizy tego co jesz i tu
          waznym jest swiadomosc swojego wieku, ktory powoduje zmiany w organizmie kobiet.

Skoro lekarze nic nie znalzli, to rozpocznij prowadzenie listy na biezaco co
          jesz w ciagu dnia. Musi byc jakis skladnik potraw, ktory powoduje taka a nie
          inna reakcje organizmu. Byc moze jestes uczulona np na zwykle mleko, czy inne
          bialko, cukier, skrobie itp rzeczy. Znajac to co spozywasz, bedziesz mogla byc
          moze wylapac, co Ci najbardziej szkodzi. Przeciez sa potrawy powodujace
          obstrukcje i te wlasnie powinnas uzywac do zywienia sie.
    • js1809 Re: Błagam pomóżcie - BIEGUNKI 07.07.04, 11:11
      Sadee- objawy jak biegunki +krew w stolcu u mojego męża oznaczały zapalenie
      jelita grubego..inaczej wrzodziejące zapalenie jelita grubego..colitis
      ulcerosa..
      chorował kilkanascie lat ..w koncu odrzucił sulfasalazin i encortolon i inne
      leki ..zajal sie leczeniem ziołami i lekami z ziół..pomogło..

powinnas zrobic kolonoskopie aby zobaczyc czy są wrzody na jelicie..albo polipy
      (przy wrzodach tez boli brzuch)..
      mąz uwaza to badanie za bardzo bolesne.. zwlascza kiedy mial juzkilkanascie
      biegunek w ciagu dnia ..wiec narkoza bylaby pomocna w zniesieniu bólu..

albo znajdz dobrego bioenergoterapeute ktory popatrzy naCiebie i powie ci co ci
      jest bez robienia kolonoskopii.
      powodzenia.jak masz pytania to js1809@gazeta.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka