Dodaj do ulubionych

Tłuszczak

21.02.14, 20:49
Witam. mam tłuszczaka pod prawą łopatką jest dość spory. Jadłam przez cały rok po 1 prasowanym wodoroście i powiem że częściowo zmalał, lecz nie całkiem, bo nadal jest widoczny . Nie mam już sił jeść tych śmierdzących wodorostów , więc kupiłam sobie algi w tabletkach i tran, na razie nie widzę różnicy, gdyż łykam to od 1.5 tygodnia ,ale czuję swędzenie pod łopatką. Jeśli ktoś ma jakiś skuteczny naturalny sposób na pozbycie się tłuszczaka proszę o pomoc mój mail joanna_grzenia@onet.eu
Obserwuj wątek
    • laura988 Re: Tłuszczak 22.02.14, 19:46
      Przy tendencji do tłuszczaków polecam Ci odstawić z diety pszenicę we wszelkich postaciach (białe pieczywo, makarony, ciasta, pierogi itd.). choć pewnie nie spowoduje to likwidacji tego świństwa, to zapobiegnie powstawaniu kolejnych. No i skoro wodorosty pomagają, to może jednak warto dalej je jeść?
      moja mama miała sporego tłuszczaka i trzeba było go usuwać operacyjnie, bo lekarze twierdzili, że to niezdrowo chodzić z czyms takim i czasami może z nowotworu łagodnego przechodzić w złośliwy
    • maniekpi Re: Tłuszczak 01.03.14, 14:36
      Przyczyną tej choroby jest określony, niekorzystny model żywienia, wymuszający zaburzenia w produkcji określonych hormonów, zaburzenia w układzie wegetatywnym i w gospodarce tłuszczowej. Jeśli coś może Pani pomóc, to tylko właściwy model żywienia,oparty na produktach dla ludzkiego organizmu przystosowanych. Pod wpływem prawidłowego żywienia choroba zatrzymuje się, prawie zawsze powoli się cofa, bywają całkowite wyleczenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka