Dodaj do ulubionych

PROPOLIS - naturalny lek na wszystko

06.05.14, 11:42
Cześć, zlazłem coś takiego w internecie i mam zamiar zacząć stosować. Zastanawiam się skąd wziąć propolis w warszawie? Stosował ktoś kiedyś propolis? www.zmotywujemy.pl/szczegoly/post,propolis-naturalny-lek-na-wszystko-jak-zrobic,20.html
Obserwuj wątek
    • lukasnatura Re: PROPOLIS - naturalny lek na wszystko 07.05.14, 11:33
      Cześć,
      trochę propolisu na próbę mogę podarować, ale musisz odebrać z mokotowa/wilanowa. W tym przepisie jest dużo kitu na małą ilość spirytusu i moim zdaniem nie jest on poprawny.
      Radził bym na początek zrobić małą ilość nalewki i zacząć stosować, zobaczyć czy nie ma uczulenia, chociaż na propolis rzadko występuje.

Daj znać jak chcesz, bo będę musiał go wcześniej wyjąć z ula :)

Pozdrawiam.
      • 4tomi Re: PROPOLIS - naturalny lek na wszystko 07.05.14, 17:08
        Dzięki za odpowiedź, chętnie spróbowałbym czy działa jeżeli byłaby taka możliwość! Dostosuję się. Mail do mnie to 4tomi@gazeta.pl - jakbyś mógł się odezwać.

pozdrawiam serdecznie
        Tomek
    • lukasnatura Re: PROPOLIS - naturalny lek na wszystko 15.05.14, 11:35
      Przepraszam że tak późno ale brak czasu..

Pozyskałem trochę propolisu, myślę że na 100ml spirytusu spokojnie starczy. Trzeba dodać tylko trochę wody żeby uzyskać 70% ponieważ w takim stężeniu robi się nalewkę propolisową. Ja zrobił bym 100ml spirytusu + 30ml wody + 2 łyżki stołowe propolisu, mieszać raz dziennie przez 7 do 14dni i przefiltrować przez np filtr do kawy, ponieważ nie cały propolis się rozpuści, pozostają zanieczyszczenia, kawałki wosku itd.

Na koniec: nie ma specyfików na wszytko i z wszystkim trzeba uważać, lepiej dać za mało niż przedawkować.

Mój adres: naturapro@wp.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka