Dodaj do ulubionych

Leczenie głodem

05.02.05, 07:19
Czy ktoś mógłby mi w sposób logiczny i spokojny przedstawić zagrożenia jakie
za sobą niesie leczenie głodem ??
Mam kilka dużych mięśniaków i zanim poddam się operacji chciałabym spróbować
je zagłodzić. Głodówkę leczniczą stosowałam kilka razy w zyciu z pozytywnymi
efektami; jednak nigdy nie robiłam jej na skalę jaką w tej chwili planuję (
conajmniej 14 dni) Wszyscy lekarze, z którymi udało mi się porozmawiać na ten
temat albo sie śmieją albo się oburzają. Wszyscy twierdzą, że nie przynosi to
żadnych efektów. A ja z własnego doświadczenia wiem, ze jest inaczej.
Czy moglibyści wypowiedzieć się na ten temat ??
Obserwuj wątek
    • arecibo1 Re: Leczenie głodem 05.02.05, 11:37
      Smieja sie tylko niektorzy lekarze, ci nikompetentni. W GB, USA i Kanadzie,
      gdzie jest tzw. medycyna integracyjna (konwencjonalna +integrowana z+
      naturalna) wcale sie nie smieja tylko mowia ze sprawa jest jeszcze
      nieprzebadana statystycznie i ze musisz to robic na wlasna reke.

U mnie w przychodni tez sie oburzala pewna pani a NAWET Tombaka nie
      przeczytala, co sama przyznala.

Nie wiem jak dluga glodowka pomoze na Twoj problem, ale poszukaj w watku
      `Ciekawe linki`, tam masz pelno lit. o glodowkach.
      Tu jest miedzynarodowe forum o glodowkach:
      curezone.com/forums/?v=175&o=1&q=0
    • jaszczuria soki 07.02.05, 12:47
      ja w to lato robiłam kolejne już oczyszczani esokami.
      Przez 10 dni piłam same soki - sama je robiłam w sokowirówce, kupiłam od
      kobitki co sama produkuje warzywa - znam ja od lat, min. ilość świństw czyli
      sztucznych nawozów (zupelnie to chyba się nie da wyeliminować, chyba, że samemu
      ma się działkę). Kupnych w sklepie nie ma co brać, bo sa konserwanty - a to
      przy oczyszczaniu może być niebezpieczne.
      Piłam te soki co 2 godziny, pół szklanki soki+pół szklanki wody mineralnej. Nie
      mieszałam soków, tylko piłam za jednym razem np. tylko marchewkę, po 2
      godzinach tylko jabłko itp.
      Po tych 10 dniach robi się przejście stopniowe do jedzenia. zaczyna się od
      jednego np. jabłuszka na cały dzien + soki
      następny dzien przejścia - to 2 jabłka lub jabło i marchewka + soki, trzeci
      dzień - więcej surowego + soki, czawrty dzień podobnie.
      Po skończeniu przejścia stopniowo się je "normalne" czyli chlebek, gotowane,
      ale soki też jeszcze radzę pić.
      • arecibo1 Re: soki 07.02.05, 12:59
        Z sokami jednak lepiej jest postepowac ostroznie. Góra 1 szklanka dziennie.
        To zeby nie przedawkowac witamin.

Z ciekawosci: ile kosztuja takie prawdziwe warzywa? Bo przyznam sie ze nigdy
        chyba nie jadlem ;-)) Czyli np kilo marchewki ile kosztuje? Albo ile razy jest
        drozsze od tych ze sklepow?
        • no1teresa Re: soki 07.02.05, 13:24
          1 kg marchewki ekologicznej na bazarze kolo mnie (Warszawa) 1,60zl
          • arecibo1 Re: soki 07.02.05, 14:11
            1,6 zł ??!! Czy jestes pewna ze to serio jest ekologiczna marchew? U mnie
            przed blokiem (kiedy jestem na stancji) tez jest duzo takich ofert, ale jak
            sie widzi ten towar... Wszystkie warzywa przerosniete i prawie identyczne...
            Nie wierze zeby oni tam byli uczciwi. Jak zrobilem kilka razy sok z takich
            warzyw to mnie osłabilo na godzine.
            Przygladalas sie tej marchewce? Sadzisz ze jest ekologiczna, nienawożona itd.?
            • no1teresa Re: soki 07.02.05, 15:43
              jestem pewna tej marchwi, wyglada bardzo naturalnie, nie jak z obrazka, nie jest
              duza, w roznych ksztaltach i robaczki tez sie zdarzaja, dlatego każdą marchewke
              wlasnorecznie wybieram
              kupuję w stalym stoisku ze zdrowa zywnoscia u malzenstwa, ktore sprzdaje
              produkty z wlasnego gospodarstwa mieszczacego sie w Kampinosie, rozmawialam
              wielokrotnie i wierze, ze prowadza je naturalnie, o atesty Ekolandu nie pytalam,
              bo raczej nie sa zrzeszeni;
              taka naturalnie chodowana marchew- na potrzeby wlasne, czyli z pewnego zrodla ,
              przywozi mi czasem znajomy spod Sochaczewa, te moge kupic za 40gr/kg, no ale to
              sporadycznie, bo odleglosc zbyt duza, zeby po nia jezdzic;
              w zwiazku z tym nawet nie znam ceny marchwi atestowanej ze sklepu ze zdrowa
              zywnoscia
              ps. nawozenie jest ok. pod warunkiem, ze to nawoz naturalny
          • elpasz Re: soki 21.02.06, 07:30
            W jakiej dzielnicy masz ten bazar-jeśli na Woli lub w pobliżu Woli daj proszę namiar
    • no1teresa Re: Leczenie głodem 07.02.05, 13:38
      wg mojej wiedzy nie ma istotnych zagrozen, chyba, ze myslalbys o glodowkach
      naprawde dlugich, 40 dniowych lub dluzszych;
      wg ostroznych naturalistow przeciwwskazania do głodówek to: starcze osłabienie,
      ciężkie choroby z gorączką, przede wszystkim gruźlica, nowotwory, jeżeli już
      doprowadziły do wyczerpania organizmu, silna nadczynnośc tarczycy, choroby
      psychiczne i psychopatie, a także dzieci poniżej 10 lat i kobiety w ciąży oraz
      karmiące, nie powinny leczyć się głodówkami;
      nalezy byc przygotowanym na przejsciowe kryzysy, ale choc moga wygladac groznie,
      w rzeczywistosci grozne nie sa;
      no i w kwestii formalnej: miesniaki, zlogi, narosla, wszystkie te
      nieprawidlowosci jakie chcemy usunac/naprawic, nie ulegaja "zaglodzeniu" tylko
      "zjedzeniu", spaleniu - sluza jako paliwo dla przemian metabolicznych
    • ani.a Re: Leczenie głodem 25.02.05, 15:26
      do postu wyżej mogłabym tylko dodać, że w głodówkach baaardzo ważny jest okres
      przed i po nich. Wg. niektórych źródeł zalecane jest przed głodówką i po niej
      pić przez tyle dni soki (rozcieńczane z wodą, wyciskane).
      Osobiście, stosuję przed głodówką tylko kilka dni soki, ale bardzo pilnuję tego
      okresu po zakonczeniu głodówki. Jeżeli po głodówce wróci się zbyt szybko do
      normalnego jedzenia, to nie tylko dobroczynne skutki głodówki przepadają, ale
      nawet stan naszego organizmu może być jeszcze gorszy niż ten sprzed głodówki
      (osobiście tego doświadczyłam jak nie miałam jeszcze doświadczenia w
      przeprowadzaniu głodówek).

Jeszcze jedno - nie zrażaj się nieprzyjemnymi dolegliwościami podczas głodówki.
      Często występują bóle, które świadczą o samoleczeniu się organizmu.
    • very_martini up 21.02.06, 00:10

16%VOL
      22%VAT

--
      takie tam... forum homeopatia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka