wonalim 16.03.06, 14:37 Znacie jakieś sposoby żeby pozbyc się tych bakterii? Lekarstwa nie działają. Może jakąś kurację oczyszczającą. Helicobacter wywołały u mnie wrzody Chalmydię mam w pochwie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emml Re: Helicobacter, chlamydia pomocy 16.03.06, 14:40 proponuję faktycznie oczyszanie organizmu i może leczeniehomeopatyczne. napisze do ciebie priva podam dietę Odpowiedz Link
wonalim Re: Helicobacter, chlamydia pomocy 16.03.06, 14:45 Homeopatie tez przeszlam , ale bezskutecznie. Przeszłam tez izopatię z firmy Sanum. Odpowiedz Link
wonalim Re: Helicobacter, chlamydia pomocy 16.03.06, 14:53 Ale będę wdzięczna za każdą podpowiedź. Nie wiem nawet do jakiego lekarza juz się udać. Wdałam już majątek na leczenie a nie stać mnie na to. Czekam niecierpliwie na wiadomość na priv. Odpowiedz Link
no1teresa Re: Helicobacter, chlamydia pomocy 16.03.06, 15:02 czy to znaczy, ze organizm zostal oczyszczony z grzybow? bo uporczywe bakterie bardzo czesto maja grzyby, ew.pasozyty w tle Odpowiedz Link
wonalim Re: Helicobacter, chlamydia pomocy 16.03.06, 17:47 Na chlamydię brałam doxycyklinę, Summamed, clatromycynę. Po leczeniu izopatycznym Sanum i diecie pogorszyło mi se z żołądkiem. Byłam u lekarza . robiłam badania i wyszły mi Helicobacter. Najpierw broniłam się przed antybiotykiem, przez miesiąc rano piłam aloes+cytrynę+oliwę. Jakby było lepiej ale pod koniec miesiąca przez tydz, bez przystanku bolał mnie brzuch, więc wróciłam do lekarza po antybiotyki. Brałam przez tydz amksycyklinę+clatromycynę+controloc dwa razy dziennie. Teraz czuję, że wszystko wraca. Mdli mnie i czuję się marnie. Dodam , że ogółnie nie jestem bardzo chorowita. Na chlamydię żaden z leków mi ani na chwilę nie dał ulgi. Dodam , że wszystko zaczęło się od grzybicy pochwy. W sumie nie dziwię się że dostałam tych wrzodów. Trwa to chyba 7 lat. Może za krótko stosowałam dietę, nie wiem. Ogólnie nie jem dużo słodyczy, kupuję żytni chleb na zakwasie. Czasem zdarza mi się zgrzeszyć. Najbarzdiej szkodzi mi ciasto drożdżowe, a naj naj pączki. Smażone, tłuste zupełnie mi nie szkodzi. Takie są moje obserwacje. Odpowiedz Link
emml Re: Helicobacter, chlamydia pomocy 16.03.06, 19:54 Dietę powinnaś stosować przynajmniej min.3 miesiące, po takim okresie coś zaczyna się ruszać w tak przewlekłym problemie. Nic dziwnego że szkodzi ci drożdżowe ciato dodajesz drewna do ognia przecież pączki są na drożdżach a to grzyb amy tu z nim walczymy. Odpowiedziałam też priva. Odpowiedz Link
asiabed Re: Helicobacter, chlamydia pomocy 16.03.06, 20:03 mysle, ze problem z grzybem dalej masz...i to prawdopodobnie w jelicie... Zdecyduj sie na diete - tj. glosne "nie" dla slodyczy, cukrow, slodzikow, produktow zawierajacych sacharoze i inne cukry powszechnie stosowane (cukier trzcinowy, fruktoze itp. oraz slody). "nie" takze dla bialego pieczywa, ryzu. Z reszta, podejrzewam, ze juz to cwiczylas... moze zrob badania w kierunku pasozytow (z kalu) -w tym robale i lamblie, oraz te grzyby (badanie mykologiczne kalu). Bierz duuuze dawki probiotykow, sprobuj moze srebro koloidalne? A moze glinke (zielona - chuma, albo bentonite) oraz babke plesznika (Colon C) albo inna babke (nasiona babki i luski, pije sie to rozrobione w wodzie). Trzymaj sie mocno i nie poddawaj sie!! pozdrawiam Odpowiedz Link
wonalim Re: Helicobacter, chlamydia pomocy 16.03.06, 20:43 Dodam jeszcze że po srebrze koloidalnym na poczatku strasznie śmierdziało mi z ust padlinką. Czy to dobry, czy zły znak? Mialam też coś takiego na początku diety bezcukrowej. Odpowiedz Link
wonalim Re: Helicobacter, chlamydia pomocy 05.04.06, 12:46 Hura, przestał boleć mnei żołądek. Chyba pomógł mi ta mikstura ales + ole+ cytryna. Teraz zajmę się dołem. Aloes piję nadal. Odpowiedz Link
5_monika Re: Helicobacter, chlamydia pomocy 07.04.06, 08:51 www.heel.pl/files/kwartalnik/13_2.pdf Odpowiedz Link
wonalim Re: Helicobacter, chlamydia pomocy 16.03.06, 20:41 Oj ćwiczyłam juz dietę rok temu i na jesieni trochę inna ale podobną. Gdyby mi się choć odrobinę polepszyło to bym dalej pewnie ja stosowała. Oprócz delikatnego spadku wagi nic nie poczułam. Czytałam na forum, że ludzie mający problemy z kandydoza odczuwaja poprawę po odrzuceniu cukrów. Ja nie czułam. Może jeszcze raz spróbuję. A może próbuje jeszcze z tym aloesem ale ktoś pisał , że na wrzody aloes to nie. Nie wiem może trochę działa bo dostałam jakby uczulenia na skórze po nim , więc biorę teraz go troszkę mniej tz max 2 łyzeczki dziennie. Czasem zjem słodycze, ale nie za dużo. Ostatnio zaczęłam więcej podjadać, chyba ze złości że nic nie pomaga. Znowu mam chandrę. Zjem coś raz w tygodniu. Łamblie robiłam, ale chcem jeszcze zrobić te badanie na grzybki w kale. Wlaściwie teraz nawet po tej ostrej antybiotykoterapii nie miałam grzybicy w pochwie a kiedys mi to się zdarzało. Babkę to chyba bierze sie na wrzody żołądka? A ta glinkę to wewnetrznie? Raczej słyszałam ze robi sie z niej maseczki a nawet wykorzystuje w budownictwie. Jak myślicie warto jeszcze próbować z antybiotykami? Odpowiedz Link
asiabed Re: Helicobacter, chlamydia pomocy 20.03.06, 16:57 glinke - stosuje sie takze wewnetrznie i to z dobrym skutkiem. sluzy do oczyszczania - glownie, choc takze przy okazji dostarcza mineralow. Pijac glinke warto pic takze babke plesznika, albo inna babke - dla lepszej perystaltyki jelit. O przeciwskazaniach w piciu aloesu w chorobie wrzodowej - nie slyszalam, ale moze... A duzy masz ten przerost helico? Bo moze nieznacznie powyzej normy?wtedy to lepiej moze antybiotykow nie stosowac, a wytrwac przy naturalnych lekach. no chyba, ze czujesz sie na tyle silna by zeserwowac sobie kuracje antybiotykiem. A probiotyki bierzesz? Odpowiedz Link