millka29 19.08.08, 12:08 czy istnieje jakis sposob na to zeby siwe wlosy odzyskaly swoj dawny kolor? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elle666 Re: siwe wlosy 20.08.08, 00:45 słyszałam coś o piciu nalewki z mlecza ale niestety nie pamiętam szczegółów Odpowiedz Link
stukam_kopytkami Re: siwe wlosy 31.10.08, 10:51 nalewka z mlecza czy konfitura jest genialna na nerki. Ale co do włosów to SŁYSZAŁAM nie sprawdzałam pomaga nalewka z nasturcji. Albo kłania się Michał Tombak ze swoimi knigami " jak żyć 150 lat" i jest kilka przepisów na ten temat. Poszukać , choćby w necie. Nie ma wszystkiego, ale jest dużo. Odpowiedz Link
jeff01 Re: siwe wlosy 31.10.08, 19:09 Jasne. W każdym sklepie masz kilkaset różnych farb. Czasami włosy przedwcześnie siwieją z powodu zaburzeń metabolizmu, np brak miedzi w diecie może wywołać takie patologiczne siwienie, wtedy wystarczy przywrócić organizm do naturalnej równowagi (np w przypadku braku miedzi - włączyć ją do diety) aby dość szybko siwizna znikła. Nie mam pojęcia, czy istnieje jakikolwiek sposób aby włosy posiwiałe ze starości zaczęły nagle rosnąć w innym kolorze - a w każdym razie pewne jest, że nikt nigdy nie udowodnił takiego działania. Owszem, setki naciągaczy internetowych proponują "cudowne" metody, diety i sposoby, ale jakoś żaden z tych "cudowtwórców" nie opatentował środka, ani nawet nie przeprowadził zwykłych, prostych badań, które uwieczniłyby jego nazwisko. Odpowiedz Link