luckanowa 11.09.08, 23:20 Czy mozna stosować zarówno mudry, przy danym schorzeniu, a następnie masować rezeptory na dłoniach? czy nie jest to za dużo? lucyna Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1_wodnik Re: mudry a masaż dłoni 12.09.08, 13:19 luckanowa napisała: Czy mozna stosować zarówno mudry, przy danym schorzeniu, a następnie masować rezeptory na dłoniach? czy nie jest to za dużo? Lucyna Stosuję jedno i drugie sporadycznie. Według mnie nie powinny wystąpić z powodu takiego połączenia zjawiska niepożądane, oprócz tych wynikających z oczyszczania się organizmu. Osobiście najpierw masowałbym receptory na dłoniach, a później ułożył dłoń w odpowiedniej pozycji. Pozdrawiam Odpowiedz Link
luckanowa Re: mudry a masaż dłoni 13.09.08, 18:08 Dzieki za te informacje, chwytam sie wszystkiego co może mi pomóc w popzbyciu sie bólu. Mam przepukline kręgosłupa 6-7mm, ale mam nadzieję i wierzę, że sobie poradzę z tym. Było juz niezle, ale nieszczęśliwie kichnęłam i znowu ból. Chodzę do lekarza, ktory fizioterapeutą, ale w domu stosuję mudry i masaż rąk. Obiecałam sobie, że po wyjściu z tego tzn. stanu zapalnego biore się za siebie: basan,ćwiczenia i wiecej ruchu. Z leniwca stane się kobietą aktywna fizycznie :)!!! Mocno postanowione i koniec! Jeżeli macie jeszcze jakieś dobre rady to proszę. Lucyna Odpowiedz Link