fan_ta 27.10.09, 22:46 seria filmów dostępna na youtube. Link do pierwszej części z 12. Jakie są wasze opinie na temat tego filmu? www.youtube.com/watch?v=kRDvbXaQvB8&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fan_ta Re: Oglądałyście Zeitgeist? 27.10.09, 22:59 Zapomnialam dodac ze zeby cokolwiek zrozumiec trzeba zibaczy przynajmniej 4 pierwsze czesci. wszytskie sa na youtubie Odpowiedz Link Zgłoś
princessofbabylon Re: Oglądałyście Zeitgeist? 28.10.09, 00:24 Oglądam po kolei te 12 częsci co tam zapodałaś. I mam zonka O_o Nie wiem co myśleć. A może film o manipulowaniu sam jest lekką manipulacją? Nie jest to z lekka naciągane? Odpowiedz Link Zgłoś
ritsuko Re: Oglądałyście Zeitgeist? 28.10.09, 07:26 Oczywiście, że jest i to wcale nie lekką. Przekłamania by tylko poprzeć swoją wydziwioną teorię... Odpowiedz Link Zgłoś
twojabogini Re: Oglądałyście Zeitgeist? 28.10.09, 09:34 To taki nowocześniejszy odpowiednik E. von Daenikena. Autorzy tego dziwacznego tworu potrafią wskazać pewne luki w oficjalnej wersji dziejów, ale ni ch... nie potrafia ich wypełnić. Oczywiście istnienie tych luk za każdym razem wiąże się w całościową wizję i wszystko znajduje wyjaśnienie. Tyle, że wyjaśnienia są na granicy infantylizmu, a często poza nią, fakty są zgrabnie naciagniete, podobieństwa wyszukane mocno na siłę. Jak będę chciała to znajdę mnóstwo podobieństw między Tina Turner a Madonną tylko co z tego? Ewidentny brak erudycji, klasyczne potwierdzenie, ze im wiedza szersza tym płytsza. Luki i przekłamania w oficjalnej wersji wyjasniającej "co się tutaj dzieje" istnieją. Czasem są bardzo oczywiste i wiele z nich jest faktycznie zastanawiających. Tyle, że żeby dotrzec sedna trzeba by czegoś więcej - systematycznych i analitycznych badań, wnikliwego weryfikowania źródeł i teori - jednym słowem żelaznej dyscypliny umysłu i faktografii. Tego twórcom zabrakło. Odpowiedz Link Zgłoś
mamba8 Re: Oglądałyście Zeitgeist? 28.10.09, 12:07 Tak, ale jeśli chodzi akurat o tego typu teorie spiskowe bardziej mi się podobał też dostepny na youtubie esotheric agenda. Lol, te filmy strasznie mi się udzielają, ale po to są w taki sposób robione. Obiektywnie rzecz ujmując wydaje się, że w każdej z tych teorii jest ziarno jakiejś prawdy. Zwłaszcza że politykom zdarza się stosować to wyrażenie the new world order. Później widziałam filmiki na youtubie ze spotkań tego stowarzyszenia i jak ludzie próbują sfilmować kto tam wjeżdża plus protesty pod tymi hotelami itp. Tą akurat cechę najbardziej kocham u amerykanów, walczą o swoje prawa jak nikt :) Odpowiedz Link Zgłoś
fan_ta Re: Oglądałyście Zeitgeist? 28.10.09, 20:34 Ciekawy film na temat grupy bilderberg o ile dobrze pamietam nazywal sie endgame. Znalazłam jeszcze coś ciekawego www.youtube.com/watch?v=EFIwFnrNX1M I myślę, że ten film nie jest naciągany Odpowiedz Link Zgłoś