pendzacy_krolik 28.02.10, 19:45 czy celulit jest faktycznie do zwalczenia? jakos nie wierze w te wszystkie preparaty. co robic? zauwazylam juz nawet nierowna tkanke na ramionach! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cafem Re: celulit 28.02.10, 19:49 Pij duzo wody, regularnie cwicz i pod prysznicem codziennie uzywaj takiej szczotki;) A preparaty sobie daruj, bo szkoda pieniedzy, a nic nie pomoga. Odpowiedz Link Zgłoś
cafem Re: celulit 28.02.10, 19:50 *takiej szczotki: www.thebodyshop.co.uk/_en/_gb/catalog/product.aspx?ParentCatCode=C_BathBody&CatCode=C_BathBody_Accessories&prdcode=15246m Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: celulit 28.02.10, 19:59 E tam. Kup se takie coś i szoruj się tą żółtą stroną: Odpowiedz Link Zgłoś
cafem Re: celulit 28.02.10, 20:04 Wszystko jedno czym sie szorowac, byle to szorstkie bylo i poprawialo krazenie;) Ale przyznam, ze szczotka jest wygodniejsza w uzyciu i na dluzej wystarcza niz gabka. Odpowiedz Link Zgłoś
pendzacy_krolik Re: celulit 28.02.10, 20:26 nie chce mi sie wyswietlic maitresse.d.un.francais napisała: > E tam. > > Kup se takie coś i szoruj się tą żółtą stroną: > > Odpowiedz Link Zgłoś
pendzacy_krolik Re: celulit 28.02.10, 19:54 z tych trzech rzeczy tylko duco pije,wody oczywiscie. czas wyciagnac rower ,bo cwiczyc systematycznie nie lubie. i szczotke musze kupic, bo uzywam gabki szorstkiej tylko. cafem napisała: > Pij duzo wody, regularnie cwicz i pod prysznicem codziennie uzywaj > takiej szczotki;) > > A preparaty sobie daruj, bo szkoda pieniedzy, a nic nie pomoga. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: celulit 28.02.10, 19:51 pendzacy_krolik napisała: > czy celulit jest faktycznie do zwalczenia? jakos nie wierze w te > wszystkie preparaty. I słusznie. co robic? zauwazylam juz nawet nierowna tkanke > na ramionach! Kupić gąbkę antycellulitową. Po jakichś dwóch latach codziennego mycia powinny być widoczne efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
pendzacy_krolik Re: celulit 28.02.10, 20:29 qw994 napisała: > Olej to. Prawie wszystkie to mają. > niby tak,ale wydaje mi sie,ze to przez moje lenistwo.kiedys wiecej sie ruszalam, rowniez domu wiecej robilam,np. walkowalam ciasto, swietnie robi na ramiona, albo pranie reczne. a teraz mam za dobrze i dlatego taki efekt jest. i tak pozno go dostalam, wiem,ze mlode kobiety maja juz celulit.jedyne pocieszenie. Odpowiedz Link Zgłoś
catthe Re: celulit 28.02.10, 19:54 Ja oczywiście jestem piękna i gładka:P aleee mogę napisać o mojej mamie. Ma parę kilo nadwagi i miała celulit na udach. Celulit zniknął w ciągu paru miesięcy kiedy to codziennie(2-3 razy po pól godziny) chodziła na spacery do lasu. Dość szybkim marszem z dużym psem. W tym czasie nie stosowała żadnych specjalnych diet i kosmetyków. I byłyśmy nieźle zdziwione jak się okazało, że uda są chudsze i celulitu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
pendzacy_krolik Re: celulit 28.02.10, 20:30 to prawda.latem mam mniejszy ,bo od wiosny wiecej chodze , no i jezdze na rowerze (jak mi sie chce). bardziej mnie martwi ten na rekach. Odpowiedz Link Zgłoś
catthe Re: celulit 28.02.10, 20:37 Na rękach to nie wiem. Może jakieś cwiczenia? Na siłowni czy coś w ten deseń? Odpowiedz Link Zgłoś
pendzacy_krolik Re: celulit 28.02.10, 20:48 pisalam,ze nie lubie cwiczyc. porozciagc sie owszem,ale zeby sie tak spocic to w zyciu. no tak, a potem dziwie sie,ze mam celulit:))))) catthe napisała: > Na rękach to nie wiem. Może jakieś cwiczenia? Na siłowni czy coś w > ten deseń? Odpowiedz Link Zgłoś
catthe Re: celulit 28.02.10, 21:48 pendzacy_krolik napisała: > pisalam,ze nie lubie cwiczyc. porozciagc sie owszem,ale zeby sie tak > spocic to w zyciu. no tak, a potem dziwie sie,ze mam celulit:))))) > Sorka, nie czytałam wszystkich wpisów;) Odpowiedz Link Zgłoś
mason_i_cyklista a wiecie dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu? 28.02.10, 19:57 bo brzydko wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
wyssana.z.palca Re: a wiecie dlaczego mężczyźni nie mają cellulit 28.02.10, 20:21 Z jakiego to filmu?? Ostatnio gdzies to slyszalam i za chiny ludowe nie moge skojarzyc gdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
mason_i_cyklista Re: a wiecie dlaczego mężczyźni nie mają cellulit 28.02.10, 20:26 też nie wiem z jakiego filmu i też to gdzieś zasłyszałem Odpowiedz Link Zgłoś
dostaneszalu Re: a wiecie dlaczego mężczyźni nie mają cellulit 28.02.10, 21:16 za to mają brzuchy, na których moga se piwo stawiać... Odpowiedz Link Zgłoś
mason_i_cyklista Re: a wiecie dlaczego mężczyźni nie mają cellulit 28.02.10, 21:23 pewnie, że tak. służą też za podstawkę pod karton z pizzą. a jak kochają się od tyłu to najpierw muszą położyć brzuch na plecach partnerki, żeby dosięgnąć:D Odpowiedz Link Zgłoś
phalaenopsis Re: celulit 28.02.10, 20:05 Kofeina: wykluczyć doustnie, zacząć stosować bezpośrednio na zmiany... Czyli masaż fusami z mielonej kawy. Może i pływanie? Odpowiedz Link Zgłoś
pendzacy_krolik Re: celulit 28.02.10, 20:47 masaz fusami? ciekawe. kawe tylko rano pije,bo inaczej bym nie wstala.mam niskie cisnienie. plywanie w basenie odpada,jestem uczulona na chlor. phalaenopsis napisała: > Kofeina: wykluczyć doustnie, zacząć stosować bezpośrednio na zmiany... > Czyli masaż fusami z mielonej kawy. > Może i pływanie? Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.g Re: celulit 28.02.10, 20:23 mozesz z ni walczysz, chwilowo poprawisz stan skory. to badziewie jest genetyczne i do konca sie tego nie pozbedziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
pendzacy_krolik Re: celulit 28.02.10, 20:49 moja matka w moim wieku nie miala.pracowala duzo fizycznie,moze dlatego? mrs.g napisała: > mozesz z ni walczysz, chwilowo poprawisz stan skory. to badziewie > jest genetyczne i do konca sie tego nie pozbedziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina25 Re: celulit 28.02.10, 20:35 w preparaty też nie wierzę... ale w ćwiczenia i zdrowe odżywianie jak najbardziej :) Odpowiedz Link Zgłoś
rach.ell Re: celulit 28.02.10, 20:55 Pij duzo wody, jedz wiecej owocow i warzyw, po kapieli wyszoruj sie czyms szorstkim i zakoncz zimnym natryskiem. Poza tym pocwicz troche i przejdz sie czasami na saune. Wszystko razem powinno pomoc:) Odpowiedz Link Zgłoś
dostaneszalu Re: celulit 28.02.10, 20:57 kurde, też mam na rekach/ramionach i strasznie m isie to nie podoba, jakbys znalazła jakies cwiczenia albo sposoby na to daj znać. Odpowiedz Link Zgłoś
rach.ell Re: celulit 28.02.10, 21:07 Wiesz co jeszcze jest dobre? Masaz, wez po kapieli troche oliwki i masuj ramiona, wrecz ugniataj, to pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
dostaneszalu Re: celulit 28.02.10, 21:15 aaa, ja akurat mam oliwke i bede próbowac, tak robiłam własnie z brzuchem i troche jakby pomogło.....no ale do spektakularnych efektów do daleko..... Odpowiedz Link Zgłoś
rach.ell Re: celulit 28.02.10, 21:26 Brzuch jest najtrudniejszy, zwlaszcza po ciazy, ramiona sa latwiejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
dostaneszalu Re: celulit 28.02.10, 21:30 noo po ciązy..tak... Ale wziełam się za brzuszki,robie z 50 dziennie...no i masaż/szczypanie brzucha...nie jest zle;;;ale mogło by byc lepiej To jak z ramionami łatwiej, to huurrraa:) Odpowiedz Link Zgłoś
rach.ell Re: celulit 28.02.10, 21:34 50 to malo, ja zasuwam 100 plus dwa razy po 50, do bolu:)) Odpowiedz Link Zgłoś
dostaneszalu Re: celulit 28.02.10, 21:38 o kurza melodia//no mi czasem wyjdzie wiecej,ale srdenio to 50 i to dopiero tak od 10 dni.... Jak powinno to wyglądac, chodzi o brzuszki,bo ja mam rece wyciagnęte do przodu a moze lepiej miec z tyłu głowy? jak Ty robisz? aaa, jutro bede miała rowerek stacjonarny, ciesze sie okropnie hheehe:) Odpowiedz Link Zgłoś
rach.ell Re: celulit 28.02.10, 22:03 Ja krzyzuje rece na piersiach, kolana zgiete i sie podnosze ale nie calkiem, tak zeby kregoslupa nie obciazac tylko same miesnie brzucha wyciskac, na poczatku bolalo ale tak mniej wiecej po dwoch tygodniach poszlo jak z platka. W ten sposob miesnie sie ladnie odznaczaja. Odpowiedz Link Zgłoś
dostaneszalu Re: celulit 28.02.10, 22:07 aaa, to ja zle robie... a z tym podnoszeniem to wystarczy tak,zeby poczuc mięsnie brzucha, tak troszlke do góry się podnieśc, taak? Odpowiedz Link Zgłoś
rach.ell Re: celulit 28.02.10, 22:13 Ja nie chce powiedziec, ze zle robisz tylko jak ja tak robilam to zabardzo efektu nie bylo widac za to mnie kregoslup w krzyzu zaczol bolec:) A jak zmienilam taktyke to mi sie fajny brzuch dosyc szybko wyrobil. Odpowiedz Link Zgłoś
dostaneszalu Re: celulit 28.02.10, 22:19 o to chyba moze byc racja/... bo ja robie i robie i zero efektów..... ale wiesz...no lata tez juz nie te..gdzie sie zrobiło 20 i efekty były,,,,coraz gorzej niestety,,,, a znasz cwiczenie na pupe>? tzn ja mam problem, bo mam małą i trochę płaską, jakie ćwieczenia uwypuklają ? Odpowiedz Link Zgłoś
rach.ell Re: celulit 28.02.10, 22:25 Ja na pupe robie cos takiego: klekam, opieram sie na rekach i podnosze noge zgieta w kolanie tak, ze sie miesnie posladkow napinaja, nie wymachuje noga tylko wolno opuszczam i podnosze tak okolo 50 razy, lepszego cwiczenia nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
dostaneszalu Re: celulit 28.02.10, 22:31 polki.pl/fitness_zgrabnapupa_galeria.html?galg_id=10005471&ph_center_01_page_no=3 tu są fajne cwieczenia , a to moze byc niezłe, na pupe, teraz znalazłam Odpowiedz Link Zgłoś
sadaga Re: celulit 01.03.10, 13:24 ze swojej strony polecam również 6weidera. super rzeźbi brzuszek. w ogóle ruch powoduje, że ciało staje się bardziej jędrne i przez to cellulit się zmniejsza. pomaga zmiana diety - zwłaszcza wyeliminowanie cukrów prostych. nawilżanie ciała - u mnie świetnie sprawdza się oliwka dla dzieci. dużo płynów - zwł. wody min. i jest ok. ważne żeby się nie zmuszać, a starać zmieniać nawyki, wtedy łatwiej się przekonać do "nowego". z czasem taka zmiana "wejdzie w krew" i dochodzi się do wniosku że inaczej żyć po prostu się nie da ;) inny plus to brak chorób. tryska się energią i ma w sobie ogromnego powera. Odpowiedz Link Zgłoś
pendzacy_krolik Re: celulit 28.02.10, 21:22 dostaneszalu napisała: > kurde, też mam na rekach/ramionach i strasznie m isie to nie podoba, jakbys zna > lazła jakies cwiczenia albo sposoby na to daj znać. poszlabym do sauny,bo w zyciu nie bylam, ale sama? Odpowiedz Link Zgłoś
dostaneszalu Re: celulit 28.02.10, 21:26 ja byłam ze dwa razy i to nie dla mnie....za gorąco:) Odpowiedz Link Zgłoś
rach.ell Re: celulit 28.02.10, 21:30 Jak sie wstydzisz isc na taka typowa saune to poszukaj sauny przy plywalni, zwykle panuje tam sportowa atmosfera, nie ma zadnych podtekstow a ludzie ktorzy tam przychodza tylko o zdrowiu gadaja i kondycji. Moge jedynie w Warszawie cos polecic. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: celulit 28.02.10, 21:52 słyszałam, że sauna i masaże dobrze działają :) Odpowiedz Link Zgłoś
zawszezabulinka Re: celulit 01.03.10, 08:50 ja nie zwracam uwagi na celulit. cale zycie mialam wiec dlaczego mialabym jakos to zwalczyc w trymiga cwicze, pije wode, staram sie miec tam jako taka diete, z sauny tez korzystam* i jak zeszczupleje i usune celulit to bedzie super, jak nie - to przeciez sie nie podetne * w moim fitnes clubie jest sauna z podzialem na plec wiec nie ma skrepowania. ja chodze sama i siedze sobie cichutko, czasem sie odezwe. wszystko kwestia przyzwyczajenia. nie zapomne jedynego pytania ktory mnie zwalil z laweczki, od jednej babki ? a mianowicie : czy ja przyszlam sie odchudzic po ciazy? hmm. wytlumaczylam pani ze nie bylam w ciazy i jestem za mloda na marnowanie zycia przy pieluchach :D (oczywiscie tego ost nie powiedzialam, ale do momentu "jestem mloda") czy wszystkie kobiety sa po ciazy i przychodza do fitnes clubu zgubic kg ? Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: celulit 01.03.10, 12:36 hehe :D no ja bym się właśnie tym martwiła :P Odpowiedz Link Zgłoś
izabella9.0 Re: celulit 01.03.10, 12:43 ja się go pozbyłam ale ile mnie to kosztowało to tylko ja wiem..hmm no i nadal kosztuje ćwiczę namiętnie , unikam smażonych rzeczy i słodyczy i smaruje się i smaruje każdego dnia =a raczej wieczora choćbym na twarz padała :DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
mamba8 Re: celulit 01.03.10, 13:38 Cellulit nie ma nic do wagi, nawet szczupłe kobiety mogą go mieć. Cellulit jest skutkiem oddziaływania estrogenu, bo ten hormon (i inne typowo kobiece hormony) wytwarzany jest z tłuszczu i w im jest magazynowany. Źródło: www.sfd.pl/Cellulitis-t75236.html Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorkoktajlowy Re: celulit 06.05.13, 10:06 Preparaty faktycznie nie działają, ale masaż działa, więc nawet jak użyjesz zwykłego, taniego kremu i będziesz się masować, uciskać i szczypać to na pewno pomoże. Swoją drogą wątek jest z 2010r., jeżeli autorka zastosowała się do jakiejkolwiek rady to już dawno nie ma cellulitu, w związku z tym, czemu nagle wątek jest na szczycie listy? Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: celulit 08.05.13, 22:29 preparaty to nie kwestia wiary :) ale maska Lirene jest fantastyczna :) Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: celulit 09.05.13, 10:47 skoro tenat wrocil to ja tez poporsze o rade 3 miesiace temu urpodzilam dziecko i od tego czasu po porstu nie poznaje swojego ciala - mam 175 c wzrostu , budowe klepsydry i zawsze mialam b.dobre proporcje a cellulit byl lewdie "kosmetyczny" w ciazy duzo mi przybylo - 22 kilo, duze dziecko , potezny brzuch wysadzony do przodu ( polozna na porodówce byla pewna ze mam bliznieta) ciaza problematyczna , ostatnie 3 miesiace praktycznie nie moglam chodzic, do tego cukrzyca ciazowa, rozchwiana tarczyca , potezne obrzeki itp a teraz sama swego ciala nie poznaję- od porodu zeszlo tylko ( albo az) 12 kg i waga stoi w miejscu a cialo mam jak kalafior , posladki, uda , kolana a nawet zuwazyalm ze na lydkach sie pojawil, przeciez to rozpacz co ciekawe- nigdzie - nie mam nawet jednego najmniejszego rozstępu choc brzuch byl naparwde potezny ale celulit jest jak buły karmie piersią i widze ze to gadanie o blyskawicznym chudnieciu w czasie KP to mit, poza tym zadne preparaty , balsamy czy inna smarowidla ze wzgledu na KP nie wchodzą w grę co to moze byc za cholerstow ?- po prosttu w lustrze widze zupelnie inne cialo, inna jakosc skóry , jakby nie moje, plakac mi sie chce jak pomysle ze to tak moze juz zostac zauwazylam tez ciekawostke - przez calą ciąże i do dzis nie musialam sobei zawracac glowy depilacją, na ciele nie wyrósl mi ani jeden włosek, wiec zapewne hormony jeszce do równowagi nie wróciły , poza tym na kontroli gin. wyszlo ze macica jeszce sie nie obkurczyla calkowicie ( mialam CC) wiec wnioskuję ze oksytocyna i inne hormony robią swoje co z tym cellulitem pociązowym jest ? zejdzie sam czy bez jakichs inwazyjnych zabiegów sie nei obejdzie ? jakie macie doswiadczenia ? Teorię ewolucji negują ci , którzy się na nią nie załapali ! Odpowiedz Link Zgłoś