wacikowa 24.07.10, 08:19 Podoba mi się:D Ktoś wyznaję? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rrw Re: Pastafarianizm 24.07.10, 08:34 Nie wyznaję, ale pomysł dobry na zwrócenie uwagi na problem. Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Pastafarianizm 24.07.10, 09:00 No może bez tego gazu pieprzowego:) Szkoda,że "Krzyżacy" tacy nietolerancyjni są.:) Odpowiedz Link Zgłoś
lolcia-olcia Re: Pastafarianizm 24.07.10, 09:23 To szczegóły:) prawdziwa cnota ani gazu ani nietolerancyjnych ludzi się nie boi ;p Odpowiedz Link Zgłoś
rozczochrany_jelonek Re: Pastafarianizm 24.07.10, 09:34 Widać że to efekt nietolerancji wobec wyznawców innych religii i ich symboli :) Jestem bardzo tolerancyjny i dlatego nie mogę zostać wyznawcą pastafarianizmu i nie mogę popierać takich akcji :) Odpowiedz Link Zgłoś
yannika Re: Pastafarianizm 24.07.10, 10:50 No moment, jak katolicy mogą sobie postawić krzyż, to pastafarianie mogą sobie postawić spagetti. Co tu nietolerancyjnego? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczochrany_jelonek Re: Pastafarianizm 24.07.10, 23:23 To dosyć proste, nie wiem czego nie rozumiesz, pojawienie się spaghetti jest spowodowane nietolerancją wobec katolików i ich krzyża :) > No moment, jak katolicy mogą sobie postawić krzyż, to pastafarianie mogą sobie > postawić spagetti. no mogą, ja nie zabraniam i popierać ich nie muszę. Odpowiedz Link Zgłoś
yannika Re: Pastafarianizm 25.07.10, 18:09 Nie rozumiem dlaczego wyrazem nietolerancji. Członkowie innych religii jakby nie patrzeć też są Polakami i mają prawo na swój sposób okazywać żal po stracie. Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_pink Re: Pastafarianizm 24.07.10, 11:00 Pastafarianim jest mi w pewien sposób bliski, zwłaszcza w porze obiadu :) Popieram akcje :) Jednak moje życie duchowe poszło w innym kierunku, jestem pierwszą kapłanką kultu Wielkiego Łosia :) Odpowiedz Link Zgłoś
yannika Re: Pastafarianizm 24.07.10, 11:07 Dobrze, że nie Wielkiego Pora. www.leekspin.com/ ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_pink Re: Pastafarianizm 24.07.10, 11:29 Jak Orichime wywija Wielkim Porem to i wyznawcą Wielkiego Pora mogę zostać :) Wielkiemu Łosiowi nie przeszkadza wyznawanie innych bogów, On jest ponadto :) Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Pastafarianizm 24.07.10, 11:04 Ja bym sie bal. Nie lubie gazu pieprzowego Odpowiedz Link Zgłoś
autokrata.fetyszysta Re: Nie lubie gazu pieprzowego 24.07.10, 13:40 A ja lubię spaghetti pikantnie doprawione ;) Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Nie lubie gazu pieprzowego 24.07.10, 13:43 Wszystko co pikantne jest dobre. Nawet seks :) Odpowiedz Link Zgłoś
autokrata.fetyszysta Re: Wszystko co pikantne jest dobre. Nawet seks 24.07.10, 14:59 Nigdy Ci się nie zdarzyło, że kuchnia zapomła przyprawić? ;-> Odpowiedz Link Zgłoś
s.p.7 Re: Pastafarianizm 24.07.10, 11:15 moze bractwa satanistyczne pójdza na całość i zorganizują wystawienie odwróconego krzyża i pentagramu? :) Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_pink Re: Pastafarianizm 24.07.10, 11:30 Jestem za o ile buddyści będą obok przez 6 dni sypać mandale :) Odpowiedz Link Zgłoś
yannika Re: Pastafarianizm 25.07.10, 18:10 > Jestem za o ile buddyści będą obok przez 6 dni sypać mandale :) A to to bym chętnie obejrzała niezależnie od powodów... Odpowiedz Link Zgłoś
bijatyka Re: Pastafarianizm 24.07.10, 14:27 Jestem ortodoksyjną wyznawczynią fruttidimaryzmu. Moja wiara zabrania mi przyjaźni z pastafarianami. Ale mam depeszę, że podobno możemy się dołączyć. Ale tylko ten jeden jedyny raz ! Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Pastafarianizm 24.07.10, 14:50 Przynajmniej z misek nie będziemy sobie wyjadać::) Odpowiedz Link Zgłoś
bijatyka Re: Pastafarianizm 24.07.10, 14:57 Możemy co najwyżej wymienić kości na ości ! :) Idę do spowiedzi, bo zjadłam kabanosa ! Odpowiedz Link Zgłoś
autokrata.fetyszysta Re: "teraz to chyba kur-wizm jest" 24.07.10, 15:01 Ale tego to chyba nie wyznajesz?... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: "teraz to chyba kur-wizm jest" 24.07.10, 15:09 hahah Punkt za inteligencję:) Kurwizm niestety nie ale mózg mogę Ci possać:) No może nie cały ale kawałek. Odpowiedz Link Zgłoś
autokrata.fetyszysta Re: mózg mogę Ci possać 24.07.10, 15:47 Brzmi atrakcyjnie, ale jeśliby wiązało się to z borowaniem, to chyba jednak - k sożaleniju - nie skorzystam... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Pastafarianizm 24.07.10, 15:06 masz rację. wyznawcy i miłośnicy spaghetti mają tłuste gęby, podwójne podbródki i wielkie doopy. poza tym nie rozumiem dlaczego uparli się, by czcić i wp##rdzielać swoje makarony akurat pod krzyżem. ciasno im? mało im przestrzeni publicznej? jak im mało, to może im stworzyć jakiś rezerwat? podobał mi się jeden z komentarzy, trochę nawiązujący do historii - Naród wspaniały ino Spaghetti qoorvy Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Pastafarianizm 24.07.10, 15:12 A wyznawcy krzyża jak wyglądają? I dlaczego krzyż musi stać a miska z makaronem już nie? Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Pastafarianizm 24.07.10, 16:01 wacikowa napisała: > A wyznawcy krzyża jak wyglądają? I dlaczego krzyż musi stać a miska z makaronem już nie? to jeszcze może trzeba wyjaśnić symboliczne znaczenie tej miski ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: Pastafarianizm 24.07.10, 16:16 lacido napisała: > to jeszcze może trzeba wyjaśnić symboliczne znaczenie tej miski ;) a co tu wyjaśniać, masz czcić miskę i w nią wierzyć, wiara właśnie na tym polega, aby wierzyć w coś bezmyślnie i nawet nie musieć tego wyjaśniać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Pastafarianizm 24.07.10, 16:19 znowu zaczynasz? zapoznaj się z symboliką krzyża to pogadamy :) i jeszcze co to jest symbol :) bo póki co miska z makaronem kojarzy się z Włochami i tyle :) Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: Pastafarianizm 24.07.10, 17:04 No krzyż na początku kojarzył się z narzędziem egzekucji. Takie krzesło elektryczne ówczesnych czasów. No i nabrał innego znaczenia;> Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Pastafarianizm 24.07.10, 19:40 nie żyjemy na początku, chodziło mi raczej o współczesne odniesienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: Pastafarianizm 24.07.10, 20:00 Wszystko ma swój początek. I koniec;) Tak więc i chrześcijaństwo wreszcie upadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Pastafarianizm 24.07.10, 20:02 jasnowidz, to ja tradycyjnie o szósteczkę na dużego lotka poproszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: Pastafarianizm 24.07.10, 20:06 ;> Może skończy się Armagedonem? Jasnowidzka, jak już:) Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: Pastafarianizm 24.07.10, 20:12 8, 10, 21, 24, 34, 41 na pewno takie padną, tylko jeszcze nie wiem w którym losowaniu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Pastafarianizm 24.07.10, 20:33 jak znam życie to w kolejnych sześciu po kolei każda z wymienionych :D Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: Pastafarianizm 24.07.10, 20:46 właśnie zrobiłem sobie kolacyjną sałatkę z: - jednego dużego pomidora - jednej marynowanej papryki - trochę kukurydzy z puszki - trochę zielonego groszku z puszki - trochę zielonych oliwek - dwa jajka na twardo - ser feta - odrobina majonezu pycha :) Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Pastafarianizm 24.07.10, 20:50 ja tam był wolała do tego zioła i oliwę :) zamiast majonezu i byłoby pycha :) a jakaś sałata do tego np lodowa? Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: Pastafarianizm 24.07.10, 20:53 ja lubię majonez, sałaty nie za bardzo, jedynie do kanapek :) a w ogóle to skład sałatki sam wymyśliłem, taki twórczy jestem :D Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Pastafarianizm 24.07.10, 20:54 no tak przypuszczałam ja majonezu z fetą i oliwkami nie łącze :)jakoś mi nie podchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Pastafarianizm 24.07.10, 18:46 > a co tu wyjaśniać, masz czcić miskę i w nią wierzyć, wiara właśnie na tym > polega, aby wierzyć w coś bezmyślnie i nawet nie musieć tego wyjaśniać ;) wielu ludzi wierzy, że Bóg istnieje, w tym chrześcijanie. czy wierzą bezmyślnie? raczej nie, ponieważ wielu z nich, nawet apostołowie czasami wątpili, a co dopiero zwyczajni ludzie. dużo bardziej bezmyślni są agresywni ateiści, którzy nawet nie zdają sobie sprawy, że ich żarliwe przekonanie, że Boga nie ma, to też wiara. nie istnieją przecież żadne naukowe dowody na to, że Bóg nie istnieje, tak samo jak nie istnieją żadne naukowe dowody na to, że Bóg istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: Pastafarianizm 24.07.10, 20:03 rumak.hrabiny napisał: > dużo bardziej bezmyślni są agresywni ateiści, którzy nawet nie zdają sobie > sprawy, że ich żarliwe przekonanie, że Boga nie ma, to też wiara. nie > istnieją przecież żadne naukowe dowody na to, że Bóg nie istnieje, tak samo jak > nie istnieją żadne naukowe dowody na to, że Bóg istnieje. Jesteś głupi i ograniczony. Analogicznie nie ma dowodów, że na Marsie żyją zielone ludziki z trzema rękami jak również nie ma dowodów, że ich tam nie ma. Czy to znaczy, że mamy wierzyć w ich istnienie? NIE. Póki ktoś nie UDOWODNI, że one istnieją to się w zielone ludziki na Marcie nie wierzy. W świecie nauki (skoro już sięgasz po dowody naukowe) to naukowiec który głosi jakąś tezę MUSI udowodnić jej prawdziwość a nie sceptyk. Widzisz analogię do wiary w boga czy to przekracza twoje zdolności analityczne? Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Pastafarianizm 24.07.10, 20:46 musi to na rusi. przede wszystkim tym się różnię od ciebie jak ty, że nie czuję potrzeby nawracania takich głąbów jak ty. ja nie twierdzę, że Bóg istnieje, ja wierzę, że Bóg istnieje i z przykrością stwierdzam, że twój zindoktrynowany móżdżek nie jest w stanie pojąć tej drobnej różnicy. jaka więc analogia, cymbale? w co ty wierzysz, twoja sprawa. możesz wierzyć w zielone ludziki, w materializm dialektyczny zwany też "naukowym" Marksa i Engelsa, nawet jeżeli wraz z upadkiem komuny się nieźle zesrał. okazało się bowiem, że to też rodzaj wiary, religii a nie żadna nauka. Czy kwazary, czarne dziury, protony, neutrony, elektrony, wirusy, bakterie pojawiły się na świecie dopiero z chwilą, gdy ktoś odkrył i wykazał, że istnieją? przedtem nie istniały? Ja wierzę, że Bóg istnieje, ty żarliwie wierzysz, że Boga nie ma. najgorsze jest to, że jesteś na tyle ograniczony umysłowo, że nawet nie zdajesz sobie sprawy, że wierzysz. wydaje ci się że wiesz. mam rację? no to jak, głąbie? wierzysz czy wiesz? jeżeli wiesz, to ty musisz udowodnić swoją tezę. życzę powodzenia, "naukowcu". będzie kupa śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: Pastafarianizm 24.07.10, 20:55 z kretynami nie gadam, papa Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Pastafarianizm 24.07.10, 21:15 cieszę się, że coś tam do twego zindoktrynowanego łba dotarło :) Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Pastafarianizm 24.07.10, 16:02 jak wyglądają wyznawcy krzyża? dobrze. stworzyli wspaniałą cywilizację, z której zdobycze kopiują u siebie przedstawiciele innych wyznań. oczywiście, wśród ponad 2 mld wyznawców są różni ludzie, całe spektrum - od geniusza do głupca, od człowieka uczciwego, szanującego życie innych, ich poglądy, do mordercy. miskę z makaronem mogą sobie postawić, kogo to obchodzi. przestrzeni publicznej jest dużo, nawet w okolicach pałacu prezydenckiego. dlaczego więc jątrzyli, prowokowali i pchali się pod krzyż? czyżby ten krzyż im przeszkadzał? ludzie dają się podpuścić kłamliwym, antypolskim mediom, które drobny, w sumie nieistotny incydent z krzyżem rozdmuchały do absurdalnych rozmiarów, by kolejny raz skutecznie skłócić naród. ja tam na takie prymitywne sztuczki sprzedajnych redaktorków z tvn czy "gazety młodej yntelygencji" leję ciepłym moczem. myślę, że gajowy dostał pierwszą lekcję, zanim został zaprzysiężony na prezydenta. włożył kij w mrowisko, a gdy wybuchła afera strachliwie spier#%$olił gdzieś. nie sądzę, że zrobił to złośliwie, jeno ze zwykłej głupoty. mam nadzieję, że nauczył się, że pewne sprawy załatwia się dyskretnie a nie przez media. Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Pastafarianizm 24.07.10, 16:37 O taaa media i GW to złooooo:D Kaczyński to samo dobro:D Tak tak. Ty ynteligentny zawsze łączysz kościół z Polityką. Nie sadzę,że robisz to złośliwie. Raczej z własnej głupoty,:) Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Pastafarianizm 24.07.10, 18:32 Kaczyński to samo dobro? nie wiedziałem, ale nie chce mi się na ten temat polemizować oraz pytać czy Jarosław czy też S.P. Prezydent. ja łączę "kościół z Polityką"? Bzdury piszesz. nie czytałem od lat tego tygodnika. nie zamierzam też łączyć Kościoła z polityką, bo od tego są lepsi specjaliści, którzy za to biorą ciężką kasę. choćby redaktorzy TVN. o twojej głupocie też nie zamierzam pisać. inni przecież też umieją czytać Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: Pastafarianizm 24.07.10, 17:31 Wyznawcy krzyża, w przeciwieństwie do ludzi wierzących, wyglądają jak wściekłe psy, które ujadają i toczy im się piana z pyska. Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Pastafarianizm 24.07.10, 18:19 > Wyznawcy krzyża, w przeciwieństwie do ludzi wierzących, wyglądają jak wściekłe > psy, które ujadają i toczy im się piana z pyska. budujesz obraz rzeczywistości na podstawie kilku starannie dobranych przez specjalistów do manipulacji ludźmi epizodów? jesteś ofiarą ich propagandy. skąd wiem? powtórzyłaś ich medialny frazes - "wyznawcy krzyża". już przecież wyjaśniałem, że wśród ponad 2 mld chrześcijan, siłą rzeczy są różni ludzie. znajdą się mordercy, psychole, ludzie znerwicowani, agresywni. znajdą się więc też ludzie, którym będzie się wydawać, że walczą rzeczy wzniosłe, że to początek prześladowań kościoła, na skalę jak to miało miejsce za czasów Stalina. każdy ma prawo widzieć świat po swojemu, każdy ma prawo się mylić. oni są odpowiednikami forumowych wojujących z krzyżem ateistów. żeby doszło do konfliktu, potrzebni są chętni z dwóch stron. daruj więc sobie krzywdzące chrześcijan propagandowe slogany typu "wyznawcy krzyża" Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: Pastafarianizm 24.07.10, 19:18 ALe ja nie pisałam o wszystkich chrześcijanach, tylko o tych konkretnych osobach, które są bałwochwalczymi wyznawcami jedynie symbolu, jak się zdaje. Osoby wierzące nie są tożsame z fanatykami walczącymi o ten konkretny krzyż. Odpowiedz Link Zgłoś
justysialek Re: Pastafarianizm 24.07.10, 16:10 te same pytania można zadać katolikom broniącym krzyża: > poza tym nie rozumiem dlaczego uparli się, by czcić wiarę akurat pod pałacem prezydenckim. ciasno im? mało im przestrzeni publicznej? jak im > mało, to może im stworzyć jakiś rezerwat? Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Pastafarianizm 24.07.10, 17:53 > te same pytania można zadać katolikom broniącym krzyża: > > poza tym nie rozumiem dlaczego uparli się, by czcić wiarę akurat > pod pałacem prezydenckim. ciasno im? mało im przestrzeni publicznej? > jak im > > mało, to może im stworzyć jakiś rezerwat? > nie wiesz? to przecież takie proste, że aż wstyd takie pytania zadawać. dali się podpuścić przez inne media, te z Torunia. ci zagubieni ludzie są na podobnym poziomie intelektu, co wacikowa i inni, więc konflikt trwa. jak to się mówi, trafił swój na swego, tylko w licznie mnogiej... nie sądzę, że ci ludzie zebrali się pod krzyżem, by "czcić wiarę". oni raczej bronią krzyża, który był postawiony, by upamiętnić ofiary katastrofy narodowej, jaka nie miała miejsca we współczesnej historii świata, prawa do obecności krzyża jako symbolu tysiącletniej kultury i tradycji Polski w miejscach publicznych. gdyby gajowy ogłosił, że krzyż zostanie przeniesiony w inne miejsce, ponieważ na tym miejscu stanie pomnik upamiętniający ofiary katastrofy, nie byłoby tej całej niepotrzebnej awantury. rezerwat dla katolików? około 90% obywateli jest ochrzczonych w kościele katolickim. przedstawiciele innych wyznań chrześcijańskich też by się przyłączyli, bo wzięliby pod uwagę nienawiść ateistów do ludzi wierzących, ich agresywną antykościelną kampanię reklamową, zwalczanie krzyża. muzułmanie też z pewnością wybraliby towarzystwo chrześcijan niż wojujących ateistów. co ciekawsze, podejrzewam, że nawet większość normalnych ateistów, by raczej wolało towarzystwo chrześcijan niż nawiedzonych ateistycznych fanatyków. nie sądzę też, by normalnemu, zrównoważonemu psychicznie ateiście krzyż przeszkadzał. to o jakim rezerwacie pie#%#dzielisz? was jest garstka krzykaczy. jak sobie taki rezerwat wyobrażasz. getta pobudujesz czy ściśniecie nas jak Palestyńczyków? Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: Pastafarianizm 24.07.10, 17:29 wyznawcy i miłośnicy spaghetti mają tłuste gęby, podwójne podbródki > i wielkie doopy. Pomyliło Ci się z biskupami. Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Pastafarianizm 24.07.10, 19:00 nie interesuję się zbytnio biskupami, ich wyglądem. zastanawiam się jednak nad czym innym. czy taki wyznawca spaghetti może być szczupły? przecież to byłby dowód, że zbyt mało kocha makarony i tylko udaje, że je żarliwie wpierdziela. Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: Pastafarianizm 24.07.10, 19:19 Flying Spaghetti MOnster jest miłosciwy i wymaga jedzenia wyłącznie makaronu. Poza tym, przy odpowiedniej aktywności fizycznej, można makaronu zjeść dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Pastafarianizm 24.07.10, 19:56 nie przepadam za makaronem od kiedy moja babcia zeszła z tego świata. ona robiła świetny makaron. od tamtej pory nie jadłem smacznego makaronu. wolę ryż. Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Pastafarianizm 24.07.10, 19:49 Idąc tym tropem chrześcijanie powinni być nachlani wińskiem uskuteczniając kanibalizm:) Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Pastafarianizm 24.07.10, 21:13 Chrystus nie postulował by jeść wszystkich ludzi i wypijać z nich krew. co więcej, chociaż podobno zamieniał wodę w wino, rozmnożył chleb i ryby, wcale nie zamienił wina w krew a chleba w mięso ludzkie. kanibalizm był oparty na zupełnie innej religii. jej wyznawcy wierzyli, że jak zjedzą wybrane kawałki wroga, przejmą jego spryt, energię życiową i siłę. Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Pastafarianizm 24.07.10, 21:29 No co Ty??? Naaprawdę? Wyznawcy FSM zmuszają do jedzenia makaronu? Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Pastafarianizm 24.07.10, 22:26 dlaczego jednak chcą wpierdzielać makaron akurat pod krzyżem, niepotrzebnie jątrząc i prowokując? po co zaogniać i tak zupełnie niepotrzebny konflikt? przecież miejsca przed pałacem jest dużo. dlaczego więc pchali się koło krzyża? zastanawia mnie, dlaczego media jeszcze nie pokazały w necie filmików z tego szoł. czyżby specjaliści od propagandy wciąż pracowali nad ich odpowiednią obróbką? przecież trzeba wszystko odpowiednio wyciąć, zmontować, jak zwykle pokazać jakiś fragment ze zdenerwowanym "obrońcą" krzyża. Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Pastafarianizm 24.07.10, 22:42 Znowu te media? Ta konspira itp. A czemuż nie mogli jeść przy krzyżu? Czyżby obrońcy krzyża nie jedli tam? Nie pili? Zakaz jakiś jest? Miejsce dobre jak każde. Po co dzielić? Niech sobie też postawią symbol. Tak,tak to miejsce zarezerwowane tylko dla tych pierwszych. Inni wara? Odpowiedz Link Zgłoś
drabinahaha1 Re: Pastafarianizm 24.07.10, 16:34 Mam pomysł na ich następną akcję, otóż w grudniu co roku wystawiają pod pałacem kultury wielką menorę, to jest religijny symbol żydów, nasi dzielni happenerzy powinni obrzucić makaronem ten wielki świecznik, z jakiej racji ten religijny symbol zawłaszcza świecką przestrzeń publiczną, to skandal. Dajcie znak a przyłącze sie zespagetti do tej akcji. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/51,80708,6088213.html?i=3 Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Pastafarianizm 24.07.10, 16:39 A czemu obrzucać? Czyżby tylko tak można było? Nie można położyć obok miski i modlić się do niej? Lepsi i gorsi? Odpowiedz Link Zgłoś
drabinahaha1 Re: Pastafarianizm 24.07.10, 16:43 No dobra to protestować przeciwko zawłaszczaniu przestrzeni publicznej przez zabobony czy jak tam się mówi. Tylko GW oskarży o antysemityzm, ajwaj i co teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Pastafarianizm 24.07.10, 16:49 Znowu ta GW? Już innych wrogów prócz GW i TVN nie macie?:) Aaaa no i wiadomo Komorowski też wróg:) Ot taka wiara polegająca na szukaniu sobie wrogów. Słodkie. Od razu mi się kojarzy z Don Kichotem i wiatrakami:) Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Pastafarianizm 24.07.10, 16:52 a kto nie z Tobą ten przeciwko Tobie i od razu katolik ręce opadają jak się ma do czynienia z takim fatyzmem ;/ albo białe albo czarne ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Pastafarianizm 24.07.10, 16:55 A dlaczego z "Tobą"? To już ludziom nie można wierzyć w co tylko chcą? Wierzą w Boga to czemu nie mają wierzyć w królicze bobki? Niech sobie każdy wierzy w co chce po kiego dokładać do tego wrogów i jakieś chore ideologie? Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Pastafarianizm 24.07.10, 16:56 bo to Twój watek, i Ty wyrażasz swoje opinie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Pastafarianizm 24.07.10, 17:07 Ale to nie ja mieszam wiarę z Polityką,to nie ja szukam wrogów na siłę. Podoba mi się ich wiara i tyle. Czyżby nie można było pisać co się komu podoba bo zaraz się jest wrogiem krzyża nr 1?:) Odpowiedz Link Zgłoś
drabinahaha1 Re: Pastafarianizm 24.07.10, 16:57 ale nie bulwersuj się tak, ja tylko mam pomysł na następnąświetną akcję z Menorą i spagetti Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: Pastafarianizm 24.07.10, 17:33 A co to za odwaga? W Pl dyskryminacja Żydów jest standardem. Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Pastafarianizm 24.07.10, 19:12 grzeczna_dziewczynka15 napisała: > A co to za odwaga? W Pl dyskryminacja Żydów jest standardem. dlaczego obrażasz mieszkańców kraju, który przez wieki słynął ze swej tolerancji? proszę wyjaśnić na czym konkretnie polega dzisiejsza rzekoma dyskryminacja Żydów. Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Eksperyment;) 24.07.10, 19:25 Myślę, że tego nie da się wyjasnić w kilku słowach, ale spróbuję krótko, Żydzie. Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Eksperyment;) 24.07.10, 20:05 to ma być eksperyment? jestem Polakiem, utożsamiłem się z polskością i dobrze mi z tym. Nie chciałbym więc by ktoś wyzywał mnie od Ruskich, Niemców, Francuzów, Żydów czy Bułgarów. Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: Eksperyment;) 24.07.10, 20:10 Między innymi Twoje oburzenie oznacza dyskryminację. Bo skoro dyskryminacji nie ma, nie uznawanoby nazwanie kogoś Żydem za inwektywę. A jest inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Eksperyment;) 24.07.10, 21:03 nie oburzyłem się, tylko sprostowałem kłamstwo, ponieważ jestem Polakiem. czy nazwanie kogoś Niemcem, Ruskim, Francuzem czy Szwedem też jest inwektywą? czy też jest przejawem dyskryminacji i antysemityzmu? Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: Eksperyment;) 24.07.10, 22:51 Tylko jeśli strasznie Cię to oburza i bardzo dążysz do sprostowania. No i odpowiednio jest przejawem rusofobii, germanofobii itd. Poza tym, za pewne masz w sobie krew żydowską, niemiecką i rosysjką - wszystkie te narodowości mieszkały na terenie Polski, więc w większości rodzin takie mieszanki są czymś absolutnie zwyczajnym. Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Pastafarianizm 24.07.10, 17:12 Ależ nie obruszaj się tak:) Ja jestem za tym by każdy czcił co mu się podoba i jak mu się podoba byle w ciszy i bez gazu pieprzowego:] Odpowiedz Link Zgłoś
drabinahaha1 Re: Pastafarianizm 24.07.10, 16:56 a kto jest głównym arbitrem od polskiego rasizmu antysemityzmu i faszyzmu? Oczywiscie GW. Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Pastafarianizm 24.07.10, 17:10 > a kto jest głównym arbitrem od polskiego rasizmu antysemityzmu i faszyzmu? > Oczywiscie GW. No wiesz? Wstydź się. Jak możesz tu siedzieć. Ta straszna GW. Tfu tfu tfu. Pytam po kiego Ci wróg? Nie lepiej żyć miłością i szacunkiem do drugiego człowieka? Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: Pastafarianizm 24.07.10, 17:35 Te ideały (o miłości bliźniego) się chyba zdezaktualizowały. Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: Pastafarianizm 24.07.10, 17:59 To chyba jasne u których. Wyznawcy makaronu miłują innych jak makaron;) Odpowiedz Link Zgłoś
drabinahaha1 Re: Pastafarianizm 24.07.10, 19:24 ja tylko stwiewrdzam fakt, a ty coś insynuujesz, a fe. Nowa cenzura: Sędzia Matlak: "Negatywne treści na temat Adama Michnika redaktora naczelnego Gazety Wyborczej oraz wydawcy tej gazety Agory S.A. są sprzeczne z zasadami współżycia społecznego." Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Pastafarianizm 24.07.10, 19:41 Ja tylko stwierdzam fakt. Wystarczy wrzucić w wyszukiwarkę Twojego nicka i już wychodzi fobia:) Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Pastafarianizm 25.07.10, 18:31 chyba są lepsi i gorsi. ja w każdym razie jakoś tak intuicyjnie czuję, że judaizm czy chrześcijaństwo to religie lepsze niż pastafarianizm. Ty nie? Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Pastafarianizm 26.07.10, 00:00 Dla mnie każda religia która szerzy dobro i zdrowe podejście jest dobra. Ale zdecydowanie wolę "potęgę umysłu":) Odpowiedz Link Zgłoś
wicehrabia.julian cenna inicjatywa n/t 24.07.10, 16:59 wacikowa napisała: > Ktoś wyznaję? Odpowiedz Link Zgłoś
drabinahaha1 Re: cenna inicjatywa n/t 24.07.10, 19:22 To kiedy idziemy pod Menorę z tym makaronem, w świeckim państwie takie siedmiometrowe menory to kpina. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Ale jak pederasci zawlaszczajaprzestrzen publiczna 24.07.10, 21:36 i blokuja glowne ulice stolicy na kilka godzin dla swojej Paradki to przeszkadzac im nie wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Ale jak pederasci zawlaszczajaprzestrzen publ 24.07.10, 21:39 A kto Ci bronił iść z Wszechpolakami czy innymi w kontr-paradzie? Pederasta to ktoś taki jak krzyż-ak? Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: Ale jak pederasci zawlaszczajaprzestrzen publ 24.07.10, 22:02 No policja przeszkadzala, jak chieli krzyzowac ta droge co pederasci albo w kierunku przeciwnym.Pederasta to jedyne poprawne w jezyku polskim okreslenie mezczyzny chorego na homoseksualizm.Nie wiedzialas?Braki w wiedzy sie uwidaczniaja. Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Ale jak pederasci zawlaszczajaprzestrzen publ 24.07.10, 22:07 > No policja przeszkadzala, jak chieli krzyzowac Znowu krzyże?:D Wolę "chorych na homoseksualizm" niż chorych umysłowo czyt(debili) :] Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: Ale jak pederasci zawlaszczajaprzestrzen publ 24.07.10, 22:15 Wolę "chorych na homoseksualizm" niż chorych umysłowo czyt(debili) :] Ja nie musze wybierac pomiedzy jednymi,a drugimi-wspolczuje srodowiska w ktorym do takich wyborow jestes zmuszona. No policja przeszkadzala, jak chieli krzyzowac > Znowu krzyże?:D Jak to pisalem, to sie zastanawialem czy to tak podchwycisz.Nie rozczarowalas mnie:)))Niektorych tak latwo przewidziec.Jak nazywasz skrzyzowania u ciebie w miescie, skoro slowo krzyz takie alergiczne reakcje u ciebie wywoluje?:) Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Ale jak pederasci zawlaszczajaprzestrzen publ 24.07.10, 22:24 Debilka to dla ciebie obraźliwe?:) No coś ty? To,że masz nieuleczalną chorobę to jeszcze nie tragedia. Popatrz "pederaści" z tym żyją i cieszą się życiem. Fakt debili omijają ale nie potępiają:D No patrz pani ta policja "niekrzyżująca" to chyba sami pederaści,że ci nie pozwolili pluć na bliźniego:] Ci co im taki prikaz dali to pewnie szatani? Aaa już wiem, bidulko gazu pieprzowego nie mogłaś odpalić? Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: Ale jak pederasci zawlaszczajaprzestrzen publ 24.07.10, 22:30 Debilka jest raczej ta, ktora mimo mojego nicku i mimo odpowiednich koncowek w moim poscie(n.p.pisalem), nie rozronia plci adwersarza.Moze sie domyslasz, kto ta debilka jest?Chociaz obawiam sie, ze poziom alkoholu we krwi ci na to nie pozwoli. Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Ale jak pederasci zawlaszczajaprzestrzen publ 24.07.10, 22:46 Ależ dokładnie uważam cie za debilkę. Tfuu "pederastę" znaczy się:D Faktycznie jak masz za duży poziom alkoholu to nie pij już. A już na pewno nie schylaj się po mydło. Zło czyha wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: Ale jak pederasci zawlaszczajaprzestrzen publ 24.07.10, 23:17 Ależ dokładnie uważam cie za debilkę. Nie wnioskuj po sobie o innych. Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Ale jak pederasci zawlaszczajaprzestrzen publ 24.07.10, 23:22 > Nie wnioskuj po sobie o innych. A czemuż to ja nie mogę a ty owszem? > Ależ dokładnie uważam cie za debilkę. Ależ dokładnie ja ciebie też:) Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: Ale jak pederasci zawlaszczajaprzestrzen publ 24.07.10, 23:39 Zawsze rozmawiasz z innymi odpowiadajac na wlasne cytaty?:) Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Ale jak pederasci zawlaszczajaprzestrzen publ 24.07.10, 23:52 > Zawsze rozmawiasz z innymi odpowiadajac na wlasne cytaty?:) To ja z tobą rozmawiam? Zawsze piszesz z innymi odp na wlasne cytaty?:) Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Ale jak pederasci zawlaszczajaprzestrzen publ 24.07.10, 22:57 daruj sobie dyskusję z nią. ona nie skojarzyła nawet o co ci chodzi, tylko obelgami obrzuciła. ona ma moralność Kalego. jeżeli policja nie dopuściła uczestników kontrmanifestacji do parady agitującej dzieci na rzecz pedalstwa, to był dobry uczynek. gdyby jednak policja nie dopuściła wpierdzielaczy makaronu do krzyża, tylko skierowałaby ich na inne miejsce na placu, to byłby zły uczynek, przykład ciemnogrodu, dyktatury katolików, zamach na swobody, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Ale jak pederasci zawlaszczajaprzestrzen publ 24.07.10, 23:04 Ej no da sobie lala radę. Inwektywy? A gdzie? Czyżby chodziło ci o to?:] forum.gazeta.pl/forum/w,16,114522486,114542024,Re_Pastafarianizm.html Nie mów,że widzisz różnicę między słowem "debilka" a "pederasta"? Gdzie? Tu nieokreślona płeć i tam również:] Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Ale jak pederasci zawlaszczajaprzestrzen publ 25.07.10, 00:54 jeżeli chodzi o link, zrobiłem to dla dobra nauki. myślę, że będzie to dobre ostrzeżenie innym walczącym ateistom, by swych przekonań pseudonaukowymi wywodami w dyskusji nie podpierali, nawet jeżeli ich wiara w to że Boga nie ma jest wyjątkowo żarliwa. poza tym to on pierwszy zaczął sypać inwektywami, ale ty oczywiście masz wybiórcze spostrzeganie, więc zapewne tego nie zauważyłaś. nazywanie mężczyzny kobietą jest wyjątkowo obraźliwe, zarówno w Polsce, jak i w krajach, w których idee feminizmu i emancypacji kobiet się narodziły. to już obelga ciężkiego kalibru. wcale nie wynika to z uprzedzeń czy z pogardy dla kobiet. nazwanie kogoś kobietą sugeruje, że nazwany nie jest zdolny do rywalizacji, walki z nazywającym, co niewątpliwie godzi w męskość nazywanego. podobnie jest z bezpodstawnym oskarżeniem heteroseksualnego mężczyznę o pederastyczne skłonności jest obraźliwe. facetowi można zawsze za taką obelgę dać w pysk. co zrobić jednak z kobietą? pogardliwie splunąć? czy zrobiłaś więc to z premedytacją czy nie zdawałaś sobie do końca sprawy z ciężaru obelgi, jaką go poczęstowałaś? a może rzeczywiście już nadszedł ten prorokowany w sygnaturce kur-wizm? Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Ale jak pederasci zawlaszczajaprzestrzen publ 25.07.10, 08:11 Wtrąciłeś się też dla dobra ludzkości? Nie przyszło Ci do głowy że gość pisze kompletne bzdury z dupy wzięte? Nijak mające się do wątku? Bo jak ma się do wątku to,że "pederaści" (dla mnie obraźliwe nazywanie geja)którzy przywłaszczają publiczny teren nie pozwalają mu przeciąć drogi coby im nawpie...ć w imię miłości do drugiego człowieka? Misi być kompletną debilką by nie pomyśleć,że to nie "pederaści" ustalają bezpieczeństwo w mieście i zgromadzeń publicznych. Nikt nie bronił mu iść w innych kontr-wiecach. Jak to ma się do ? forum.gazeta.pl/forum/w,16,114522486,114522486,Pastafarianizm.html Cieszę się,że uświadomiłeś kolegę i broniłeś przede mną. Do Twojej wiadomości na spotkaniu "makaroniarzy" z "krzyżakami" była policja. Olali sprawę użycia przez "krzyżaków" gazu pieprzowego. Sprawiedliwe chyba według Ciebie czyż nie? W końcu masz tylko wybiórczy tok myślenia?. Moim zdaniem ani jedni ani drudzy nie mieli prawa na używanie gazu itp. Ale i jedni i drudzy mieli prawo położyć przed pałacem swoje symbole. Miejsce krzyża jest w kościołach i miejscach do tego wyznaczonych,tak jak miejsce makaronów jest w kuchni itp. I kto tu ma mentalność Kalego? Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: Ale jak pederasci zawlaszczajaprzestrzen publ 25.07.10, 00:50 Konstytucja gwarantuje prawo do zgromadzeń wszystkim, o ile nie są to spotkania niezgodne z konstytucją. Zatem, prawo do paradki mają nie tylko wyznawcy katolicyzmu w Boże Ciało czy Wielki Piątek, ale i inni ludzie. Zresztą zauważ, że Euro Pride było po raz pierwszy w Pl, a paradki katolików odbywają się co chwilę. Więc o wiele bardziej paraliżują ruch. I nie tylko w Stolicy, ale i w każdej wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
drabinahaha1 Re: Ale jak pederasci zawlaszczajaprzestrzen publ 25.07.10, 09:59 ale były głosy oburzenia że władze miasta nie paradowały na gejowej paradzie, czyli przymus Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Pastafarianizm 24.07.10, 22:54 A ewangelię latającego potwora uskuteczniasz? Czy może tak jak "krzyżacy" interpretujesz pod siebie?:) Ewangelia:) Odpowiedz Link Zgłoś
drabinahaha1 Re: Pastafarianizm 25.07.10, 09:54 no co tam wacikowa kiedy idziemy pod menore z tym makaronem? Moze sie już umówmy,zeby dobrze wszystko przygotować-ugotować. Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Pastafarianizm 25.07.10, 10:01 Jeśli zdążysz wyleczyć się z fobii do tego czasu to nie ma problemu. Ale czarno to widzę:) Odpowiedz Link Zgłoś
drabinahaha1 Re: Pastafarianizm 25.07.10, 10:53 Paranoję to chyba ty masz, wszędzie widzisz krzyżaków, trzeba było jechać pod Grunwald i tam brac udział, może by ci ulżyło Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Pastafarianizm 25.07.10, 11:06 Wystarczy Warszawa po co Grunwald? Kiedy zaczynasz leczenie? Czas leci:) Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Pastafarianizm 25.07.10, 11:20 Przeanalizujmy dlaczego nie możesz poruszać się bez opieki i koniecznie chcesz/musisz ze mną tam się udać. -Niepełnoletność? -Niepełnosprawność umysłowa? -Paniczny strach przed wyimaginowanymi wrogami? -Demencja starcza? -Pomimo pełnoletności, mamusia nie pozwala ci oddalać się bez opieki kogoś odpowiedzialnego i zdrowego psychicznie? Sorry musisz poszukać równego sobie. Ja się boje zarazić. Może "rumak" albo "mag..cośtacośtam" podejmie się odpowiedzialności i opieki nad tobą? Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny przenaalizujmy? a to dobre... 25.07.10, 13:29 dlaczego bierzesz się za rzeczy, które najwyraźniej przerastają zdolności twego intelektu? wiele osób, nie tylko ja, zadało ci kluczowe w tej dyskusji pytania, na które nie potrafiłaś odpowiedzieć: - dlaczego wpierdzielacze makaronu pchali się pod krzyż a nie wybrali jakiegoś innego miejsca na placu prezydenckim? czy rzeczywiście chodziło im o happening przedstawiający ich poglądy, czy też chodziło im by jątrzyć, podjudzać, podtrzymać bezsensowny konflikt o krzyż cynicznie rozdmuchany przez media? - czy z takim samym entuzjazmem poparłabyś, gdyby ktoś urządził protest przed zawłaszczaniem przestrzeni publicznej przez wyznawców judaizmu wystawiających menorę? czy nienawidzisz wszystkich symboli religijnych czy tylko krzyż ci przeszkadza w miejscach publicznych? - czy protest przeciwko usunięciu krzyża wolno zakłócać a parady dewiantów już nie wolno, bo policja ich broni? dlaczego więc policja nie skierowała wpierdzielaczy makaronu na inne miejsce na placu, gdzie mogliby spokojnie uskuteczniać swoje wygłupy? - kogo nazywasz krzyż-akami? czy tylko katolików czy również luteranów, adwentystów, prawosławnych, zielonoświątkowców? czy masz odrobinę uczciwości i odpowiesz nam wreszcie na te proste pytania, czy nadal będziesz unikać tych pytań uciekając do ataków personalnych? mi sugerowałaś głupotę, forumowiczowi magnusg zarzuciłaś debilizm i próbowałaś zbezcześcić jego męskość a teraz bierzesz się za forumowiczkę drabinahaha1? przestań więc się ośmieszać i zacznij "przeanalizowanie" od swojej postawy w tej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: przenaalizujmy? a to dobre... 25.07.10, 13:53 Tak łatwo mi poszło wyprowadzenie cię z równowagi? :) Moralność Kalego? Obrońca uciśnionych?:D Weź się określ czy jesteś rumak,magnu**,czy drabina**? > - dlaczego wpierdzielacze makaronu pchali się pod krzyż..... Weź koleś zapytaj wpierdzielaczy makaronu:] > [b]czy masz odrobinę uczciwości i odpowiesz nam.... nam?? Znaczy tobie i kuniowi?:) > przestań więc się ośmieszać i zacznij "przeanalizowanie" od swojej > postawy w tej dyskusji. W moim wątku piszesz mi co mam robić? To ty się tu wierdoliłeś i uskuteczniasz ujadanie psa. Napisz,że nie zrozumiałeś : forum.gazeta.pl/forum/w,16,114522486,114522486,Pastafarianizm.html A ja przemyślę czy mi się chce pisać drukowanymi. Na resztę głupot typu : > - czy z takim samym entuzjazmem poparłabyś, gdyby ktoś urządził protest przed > zawłaszczaniem przestrzeni publicznej przez wyznawców judaizmu wystawiających > menorę? > > > czy nienawidzisz wszystkich symboli religijnych czy tylko krzyż ci przeszkadza > w > miejscach publicznych? > > - czy protest przeciwko usunięciu krzyża wolno zakłócać a parady dewiantów już > nie wolno, bo policja ich broni? dlaczego więc policja nie skierowała > wpierdzielaczy makaronu na inne miejsce na placu, gdzie mogliby spokojnie > uskuteczniać swoje wygłupy?odp jest w moich postach:] Masz drabine** i magnu** za debili? No czemu..no czeeeeemu?:) A teraz się połóż na kozetce wygodnie i powiedz co cie gnebi i co cię tu sprowadza?:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: przenaalizujmy? a to dobre... 25.07.10, 15:21 tego należało się spodziewać. zamiast odpowiedzi na proste pytania jakieś żałosne insynuacje, podejrzenia, sugestie. tylko po to, by od pytań uciec, zmienić temat, bym zaczął się tłumaczyć, że nie jestem wielbłądem, że nie znam osób piszących pod nickami drabinahaha1 czy magnusg, że wcale nie jestem zdenerwowany. uważam, że ktoś, kto nie potrafi merytorycznie dyskutować, unika odpowiedzi na kluczowe dla tej dyskusji pytania, powinien następnym razem dwa razy się zastanowić, zanim założy wątek. niestety, są tacy, którym nie zależy na rzeczowej dyskusji a swych oponentów próbują zgnoić prymitywnymi insynuacjami Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: przenaalizujmy? a to dobre... 25.07.10, 15:53 A z kim ja mam merytorycznie rozmawiać? Z kimś takim? forum.gazeta.pl/forum/w,16,114522486,114532981,Re_Pastafarianizm.html A może takim? forum.gazeta.pl/forum/w,16,114522486,114543717,Ale_jak_pederasci_zawlaszczajaprzestrzen_publiczna.html O wiem,pewnie to było merytoryczne?: forum.gazeta.pl/forum/w,16,114522486,114551733,Re_Pastafarianizm.html zieeeew:) Na wszystkie twoje dziecinne pytania odpowiedzi masz w wątku. Potrzebujesz jakiegoś nadzwyczajnego traktowania własnej osoby? Czytać nie umiesz? Nie pieprz żeś "merytoryczny". Obrona uciśnionych jest merytoryczna? Gdzież ta kluczowa dyskusja ? Mógłbyś paluszkiem wskazać? Mnie lotto czy zrozumiałeś czy nie.:) I coby się pośmiać:] > rzeczowej dyskusji a swych oponentów próbują zgnoić prymitywnymi > insynuacjami "masz rację. wyznawcy i miłośnicy spaghetti mają tłuste gęby, podwójne podbródki i wielkie doopy." "o twojej głupocie też nie zamierzam pisać. inni przecież też umieją czytać " "facetowi można zawsze za taką obelgę dać w pysk. co zrobić jednak z kobietą? pogardliwie splunąć?" Taaa merytoryczne to było:) Myślisz,że powinnam napisać ci "ty głupia debilko"? Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: przenaalizujmy? a to dobre... 25.07.10, 22:23 bardzo się cieszę, że wacikowa pokazuje prawdziwe swe oblicze. gdy proste pytania okazały się zbyt trudne, można było po prostu nic nie pisać i poczekać aż wątek spadnie, można było stwierdzić, że dyskusja nudzi, itd. tak robi większość forumowiczów, ale nie wacikowa. ona widocznie wyznaje zasadę, że jak zabraknie merytorycznych argumentów, to trzeba oponentów zgnoić, oczernić, w myśl zasady po trupach do celu. teraz przyszła kolej na kłamstwo, że rzekomo już odpowiedziała na pytania oraz groźby, próby zastraszenia, że mnie nazwie "głupią debilką". przyznam, że po takiej jej postawie w tej dyskusji, mało by mnie to wzruszyło czy zdziwiło. jej obraźliwe obelgi bardziej świadczyłyby o niej a nie o mnie. co będzie dalej? domyślam się, że będzie starała się mnie sprowokować, obrazić, wciągnąć w pyskówkę. gdy już odpowiem, nazwę rzeczy po imieniu, wtedy ona swoim zwyczajem zacznie słać skargi, protesty, monity do moderatorów, redakcji, ministerstw, gdzie się da. wszystko po to, by usunąć kompromitujący ją wątek i mi jak najbardziej zaszkodzić :D Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: przenaalizujmy? a to dobre... 25.07.10, 23:55 Nie pochlebiasz sobie? Musiałbyś się postarać by zasłużyć na moją uwagę a tak sam z siebie robisz idiotę:) Ale spoko pasuje ci to i mnie również. W końcu liczy się miłosierdzie nie? Wybacz,że mnie nie było tak długo ale byłam na pysznej kolacji. Spaghetti.) Krzyż tylko maltański widziałam ale nie wiem czy zaliczyłam test krzyżowy? Ojejku wątek spadł? Jak ty to przeżyłeś siedząc tyle godzin przed kompem i śledząc czy jest na górze czy już opadł. To jak jakieś problemy z erekcją co?:D Aż tak boli moje lekceważenie twojej osoby? Oj cieszy, cieszy mnie to niewyobrażalnie:) A może to tylko współczucie a nie uciecha. Jak ci tam pasuje coby nie pogłębiać fobii. Mój wątek ma być usunięty? A niby czemu? To,że wyszedłeś na idiotę absolutnie mi nie przeszkadza. Wręcz przeciwnie mam ubaw jak tak podskakujesz i nie możesz dosięgnąć wpychając się na trzeciego:D Jak ty przeżyjesz,że nie znalazłeś odpowiedzi na tak życiowe i nurtujące cie pytania? Jak ty będziesz teraz żył nie wiedząc czy wacikowa wie co mieli na myśli "makaroniarze" stawiając swoje symbole albo czemu policja nie pozwoliła gejom puknąć się na skrzyżowaniu. Niesamowity koszmar cię czeka tak zaglądając tu choć fuuj -wybiórcza.:))) Oponenci,gnojenie,oczernianie,straszenie, groźby, po trupach??:D Czy tam gdzie przebywasz są klamki? Nie,nie nie to nie wyśmiewanie sie a troska:) Wszędzie to zło te paranoje.Myślisz,że powinnam współczuć ci albo choć trochę się przejąć twoim stanem? Nooo nieeee wiem. Może jak ładnie poprosisz to wrzucę jakieś "wszystko się ułoży","wszystko będzie dobrze". Dawaj. Podoba mi się twoja merytoryczna "gadka" zwłaszcza ta poparta fobiami:) I strasznie się cieszę,że tęskniłeś:) Ps. Gdybym ci dziś nie odpisała to nie płacz że przegrałeś z gorącą kąpielą.Nie dziw się. Dla mnie masz tłustą gębę, podwójny podbródek i wielką doope. Nieee, ja cię nie obrażam tak prawie że-cytuje "wieszcza od meryto-ryki":D Jutro też jest dzień i jak znajdę chwilę to może cię zauważę. Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: przenaalizujmy? a to dobre... 01.08.10, 16:26 wybacz, że tak długo nie odpowiadałem, ale byłem na pysznym obiedzie. gdzie? w kuchni. na początek sprawdźmy, kto tu siedzi przed komputerem przeżywa czy jakiś wątek spadł czy nie. tylko na tym forum napisałaś ponad 5800 postów. tylko tych na forach gw, które uwzględnił ich licznik napisałaś ponad 7000 postów. tak więc, do twego ślęczenia przed komputerem na forach, trochę mi brakuje - ponad 5100 postów. pisanie na forum jest formą dyskusji. polega na tym, że przed zabraniem głosu, dobrze jest przeczytać i przeanalizować opinię innych. gdyby ktoś tylko pisał nie czytając opinii poprzedników, byłby zwykłym spamerem. załóżmy, że forumowicz zabiera głos w co trzeciej przeczytanej dyskusji. czyta i analizuje więc przeciętnie 20-30 postów, zanim sam coś napisze. nawet przy założeniu, że na napisanie postu potrzebne są przeciętnie 2-3 minuty, cała procedura z czytaniem, klikaniem, wysyłaniem, zajmie około 10 minut. ile czasu należy poświęcić, by zabrać 7000 razy głos w dyskusji? około 70 tys minut, czyli ponad 1166 godzin. średnio zdolna osoba mogłaby w tym czasie zrobić bez problemu drugi fakultet. i jeszcze jedno. nie próbuj się zbytnio spoufalać z moim wackiem. niepotrzebnie tracisz czas. :D Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Pastafarianizm 25.07.10, 16:03 I te mądre wpatrzone w Ciebie oczy;) Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: Pastafarianizm 25.07.10, 18:20 ja wyznaję od dawna podobne zasady więc mogę się identyfikować z pastafarianizmem Odpowiedz Link Zgłoś
wen_yinlu Re: Pastafarianizm 25.07.10, 19:28 Wyznaję od dawna - to oni wymyślili teorię strun, inspirując się spaghetti oraz teorię wszechświata jako wielowymiarowej (mem)brany bazując na makaronie lasagne :) Różne typy makaronu zresztą odpowiadają różnym fenomenom z zakresu kosmologii, więc - RESPECT. Nawet włosy utrzymuję w nieładzie symulującym splątane nitki spaghetti :) Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Pastafarianizm 25.07.10, 23:56 > Nawet włosy utrzymuję w nieładzie symulującym splątane nitki spaghetti :) Już mi się podoba;) Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Pastafarianizm 01.08.10, 16:32 wen_yinlu napisała: > Wyznaję od dawna - to oni wymyślili teorię strun, inspirując się spaghetti oraz > teorię wszechświata jako wielowymiarowej (mem)brany bazując na makaronie lasagn > e :) > Różne typy makaronu zresztą odpowiadają różnym fenomenom z zakresu kosmologii, > więc - RESPECT. > > Nawet włosy utrzymuję w nieładzie symulującym splątane nitki spaghetti :) co za niechlujna kobieta. nawet nie sprawdziła, że teoria strun oraz teoria superstrun powstała wiele lat przed wymyśleniem tej błazenady z potworem wpierdzielaczy makaronów Odpowiedz Link Zgłoś
ind-ja Re: Pastafarianizm 26.07.10, 00:41 ee wacikowa nie wiem skad klikasz ale jak z wawy to masz fajnie.Ja zaluje,ze 3 sierpnia nie bedzie mnie pod Palacem Prezydenckim.Narobilabym popkornu,ulozyla jakies hasla typu"teraz krzyzem,teraz krzyzem" i chetnie zobaczylabym ta pania wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/12,93131,8162178,Dlaczego_nie_kosciol_sw__Anny___Pan_Prezydent_mial.html (na poczatku reklama),jak bryzga krwia Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Pastafarianizm 26.07.10, 08:52 Okurde.:)) Ja trafiłam gorzej bo ja nie z Wawy a z Kraka. Nie miałam przyjemności widzieć tej sympatycznej babeczki:D Ale dokładnie tak sobie wyobrażam wyprany mózg przez wiarę. Myślę,że jakby znieśli celibat to ona zostałaby żoną Dziwisza.:)) I tak jakoś żal mi tego faceta w czarnych okularach. Tak się wpycha,tak by coś powiedział ale wszyscy go lekceważą:) Odpowiedz Link Zgłoś
0riana Re: Pastafarianizm 26.07.10, 12:37 A mnie kiedys skrytykowano na tym forum za moja pastafarianska sygnaturke. Swoja droge to bardzo ciekawy intelektualnie zart z funtamentalistow religijnych. Polecam: www.venganza.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Pastafarianizm 01.08.10, 16:36 skąd wiesz, że to byli fundamentaliści? być może byli to ludzie o wyrobionym smaku. pamiętaj, że błazen jest zabawny dopóki nie jest agresywny i nie okazuje nienawiści do innych... Odpowiedz Link Zgłoś
0riana Re: Pastafarianizm 02.08.10, 16:43 Przeczytales info na stronie do ktorej linka wkleilam? Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Pastafarianizm 02.08.10, 20:35 teraz przeczytałem i co? pomysłowa akcja agitacyjno-promocyjna. tylko czekać aż cały ten cyrk zamieni się za oceanem w komercję, a w Polsce w kolejną lewacką organizację polityczną. tam będą sprzedawane koszulki i inne gadżety z ich logo, później napoje, czipsy, itd. w Polsce będą uczestniczyć we wszystkich lewackich zadymach, zaprzyjaźnią się z feministkami, wojującymi ateistami, anarchistami, itd. kolejny raz rewolucja zje swoje dzieci. to, co w Polsce może wydawać się pomysłowe i oryginalne, w USA jest chlebem powszednim. tam pełno jest różnych grup religijnych. od zwariowanych, luzackich wyznań do niebezpiecznych sekt. żadnej z tych grupek religijnych nawet do głowy nie przyjdzie jednak niepokoić zgromadzonych baptystów, katolików, ewangelików, itd. nadal więc uważam, że błazen przestaje być zabawny, gdy zaczyna być agresywny wobec innych. Odpowiedz Link Zgłoś
0riana Re: Pastafarianizm 03.08.10, 11:44 > to, co w Polsce może wydawać się pomysłowe i oryginalne, w USA jest chlebem > powszednim. tam pełno jest różnych grup religijnych. od zwariowanych, luzackich > wyznań do niebezpiecznych sekt. żadnej z tych grupek religijnych nawet do głowy > nie przyjdzie jednak niepokoić zgromadzonych baptystów, katolików, ewangelików, > itd. Church of FSM nie jest grupa wyznaniowa, sami siebie nazywaja parody religion. > nadal więc uważam, że błazen przestaje być zabawny, gdy zaczyna być agresywny > wobec innych. A gdziez oni sa agresywni? O zadnych zadymach wywolanych przez pastafarian nic mi nie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś