figgin1 06.08.10, 10:58 Przypaliłam przyjaciółce garnek, drogi, porządny, dostosowany do indukcji. Jednym słowem szkoda wyrzucić a pechowo w tej chwili nie stać mnie na odkupienie. Jakie znacie czarodziejskie sposoby na uratowanie tego garnka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eat.clitoristwood Re: Jak uratować zjarany garnek? 06.08.10, 11:04 Poszukaj czegoś z tej kategorii. Może znajdziesz tańszy. :) www.starwax.sklep.pl/srodek-do-czyszczenia-piekarnikow-p-142.html Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: Jak uratować zjarany garnek? 06.08.10, 11:15 www.google.pl/search?hl=pl&safe=off&client=firefox-a&hs=lMe&rls=org.mozilla%3Apl%3Aofficial&q=jak+uratowa%C4%87+garnek&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai= Odpowiedz Link Zgłoś
pompeja Re: Jak uratować zjarany garnek? 06.08.10, 11:35 Przypalił się wewnątrz z jedzeniem, czy jak? Jeśli jedzenie to wlej domestos i zostaw na jakiś czas ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tomelanka Re: Jak uratować zjarany garnek? 06.08.10, 12:00 ja spalilam kiedys w garnku emaliowanym popcorn, na czarno, nie chcialo niczym puscic po ktoryms razie gotowania ryzu w woreczku, bo do tego celu go zostawilam, wszystko zeszlo a garnek jak nowy, ale to byl podkreslam-emaliowany, nie wiem, jak z innymi... Odpowiedz Link Zgłoś
prochottka1 Re: Jak uratować zjarany garnek? 06.08.10, 12:00 nalej troche wody, zagotuj i daj kostke do zmywarki zostaw na pare godzin, na noc i gotowe Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: Jak uratować zjarany garnek? 06.08.10, 12:09 soda oczyszczona sprobuj Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: Jak uratować zjarany garnek? 06.08.10, 12:28 A więc no więc. Zjarany garnek był prawie pusty, gotowałam mięcho na parze. Wczoraj w nocy zalałam go octem i dzisiaj odlepiłam całą spaleniznę jednym ruchem. Gar był naprawdę znakomity :) Dziękuję za porady, polecam skorzystanie z tego octu. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Jak uratować zjarany garnek? 06.08.10, 12:30 w dawnych czasach wystarczała gruba warstwa soli na dno zalana gorącą wodą i odstawienie na noc. Odpowiedz Link Zgłoś