Dodaj do ulubionych

jak mieć swój styl

IP: *.146.195.134.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.08.10, 13:34
Czesto ogladam zdięcja modelek czy aktorek karzda z nich ma swój niepowtarzalny styl
jak wypracować sobie swój?co brać pod uwage przy zakupie ubrań mając ograniczone
środki?:-(
Obserwuj wątek
    • b3n1a Re: jak mieć swój styl 23.08.10, 15:48
      Przede wszystkim musisz czuć się dobrze w tym co nosisz i nie chodzi mi tu o
      wygodne dresy tylko o to czy nie będziesz skrępowana np dużym dekoltem albo
      wysokimi szpilkami. No i nie przebieraj się tylko ubieraj, jeśli nie masz
      wyczucia co do dodatków i łączenia wzorów i fasonów postaw na prostotę. Jeśli
      chcesz wypracować sobie swój własny niepowtarzalny styl idź do sklepu, kup to co
      Ci się po prostu podoba, a później poszukaj inspiracji w gazetach w internecie w
      tv, nie chodzi o kopiowanie, ale o pomysł, kto wie, może wpadnie Ci coś do
      głowy. Przede wszystkim nie bój się eksperymentować ze stylem, nic na siłę,
      spróbuj różnych nurtów a pewnie sama poczujesz w czym czujesz się wyjątkowo.
      Sama podrasuj swoje ciuszki, ja nałogowo sama wycinam sobie dekolty w t
      shirtach. Wiem, że ciężko jest jak nie ma się kasy na wystrzałowe ciuszki, ale
      przynajmniej unikniesz wpadek. Zainwestuj raz w roku w buty one naprawdę nadają
      całości charakter i w jakąś wystrzałową bluzeczkę, w którą wskoczysz jak
      wypadnie Ci jakaś mega impreza, i poluj poluj i jeszcze raz poluj na
      wyprzedażach. Życzę powodzenia, podziel się czasem jak Ci idzie. Pozdrowionka!!
    • karimwera Re: jak mieć swój styl 24.08.10, 14:32
      Jak masz ograniczone środki to leć do lumpa. Poza tym twój styl to po prostu
      ubrania, które ci się podobają i ciekawie je komponujesz. Niektórzy ubierają się
      elegancko, drudzy na różowo, trzeci nudnie, ale z ciekawym, ostrym dodatkiem.
    • Gość: marika Re: jak mieć swój styl IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.11, 21:32
      Każdy ma swój styl i gust, nie powinno udawać się kogoś kim się nie jest. Oczywiście różnego rodzaju inspiracje są jak najbardziej wskazane, ale nie można przesadzać i stawać się kopią osoby na której się wzorujemy. Na pewno jest to ciężka sprawa, ale z wiekiem na pewno będziesz umiała wypracować swój własny, niepowtarzalny styl.
    • alfacentauri Re: jak mieć swój styl 03.03.11, 11:45
      Przede wszystkim musisz określić to, w czym czujesz się najlepiej i jakie fasony najbardziej do Ciebie pasują - mając taką bazę możesz eksperymentować z dodatkami, wybrać określony styl, który najpełniej oddaje Twój charakter, np. styl retro, nowoczesny, ludowy - i pod tym kątem dobierać dodatki. Tak naprawdę to akcesoria podkreślają najwięcej, więc lepiej inwestować w dobre jakościowo torebki, buty i biżuterię - albo przynajmniej takie, które są oryginalne. Np. taki wisiorek bardzo fajnie ozdobi tunikę czy sukienkę
      • Gość: Magda Re: jak mieć swój styl - konkurs IP: 81.219.181.* 10.03.11, 15:57
        Zaprezentować swój styl w konkursie? Znalazłam fajny konkurs na facebook - gwarek.pl Myślicie, że warto spróbowac?
        NOWY KONKURS "GWAREK FASHION MODEL" TRWA! CZEKAMY NA WASZE ZDJĘCIA W ORYGINALNEJ STYLIZACJI: d.lewandowska@gwarek.pl ! Zaprezentuj swój styl podkreślając własną osobowość! Atrakcyjne nagrody czekają!
    • Gość: ANGELA Re: jak mieć swój styl IP: *.ambit24.net 10.03.11, 16:46
      Myślę że ty masz już swój styl, tylko nie dopracowany. Jeśli ubierasz się zwyczajnie jak każda nastolatka np. top i rurki, jakiś sweterek. Jeśli właśnie tak się ubierasz potrzeba Ci po prostu jakiś dodatków, ja mam swój styl, często nakładam różne opaski z kokardkami lub same kokardki na włosy. Jeśli nakładasz jakąś tunikę bez napisów z przodu(dużych napisów, które tylko są na całej tunice) tylko z samymi wzorkami warto ją podkreślić dużym paskiem z wyrazistym kolorem. Do topu pasuje chusta arafatka .Do sweterków i żakietów pasują broszki. Myślę że właśnie tobie potrzeba tych dodatków. Mam nadzieję że się ze mną zgadzasz, bo dokładnie nie wiem jak się ubierasz bo Cię nie znam tak to bym Ci doradziła coś na stówkę. A i jeszcze jedno podkreślaj twarz lekkim makijażem. PAPA :-) MIŁEGO DNIA ŻYCZĘ!!!

Jeszcze fotka
      https://www.google.pl/imgres?imgurl=http://idolo.pl/i/galeria/21/15/s1_533.jpg&imgrefurl=http://idolo.pl/moda/troll,w,sezonie,jesien,zima,2008,a,47.html&usg=___LuV-tjSrflSA0f3YuEfGPvRAks=&h=458&w=305&sz=27&hl=pl&start=0&zoom=1&tbnid=uF11jTwsuklKtM:&tbnh=113&tbnw=71&ei=9PF4TcbNCM2o8AOenNHBBA&prev=/images%3Fq%3Ddziewczyna%2Bz%2Bmodnymi%2Bdodatkami%26hl%3Dpl%26sa%3DX%26biw%3D1280%26bih%3D612%26tbs%3Disch:1%26prmd%3Divns&itbs=1&iact=hc&vpx=275&vpy=246&dur=3997&hovh=275&hovw=183&tx=114&ty=151&oei=9PF4TcbNCM2o8AOenNHBBA&page=1&ndsp=24&ved=1t:429,r:9,s:0
    • Gość: Lusia XD Re: jak mieć swój styl IP: *.ambit24.net 10.03.11, 16:47
      Myślę że ty masz już swój styl, tylko nie dopracowany. Jeśli ubierasz się zwyczajnie jak każda nastolatka np. top i rurki, jakiś sweterek. Jeśli właśnie tak się ubierasz potrzeba Ci po prostu jakiś dodatków, ja mam swój styl, często nakładam różne opaski z kokardkami lub same kokardki na włosy. Jeśli nakładasz jakąś tunikę bez napisów z przodu(dużych napisów, które tylko są na całej tunice) tylko z samymi wzorkami warto ją podkreślić dużym paskiem z wyrazistym kolorem. Do topu pasuje chusta arafatka .Do sweterków i żakietów pasują broszki. Myślę że właśnie tobie potrzeba tych dodatków. Mam nadzieję że się ze mną zgadzasz, bo dokładnie nie wiem jak się ubierasz bo Cię nie znam tak to bym Ci doradziła coś na stówkę. A i jeszcze jedno podkreślaj twarz lekkim makijażem. PAPA :-) MIŁEGO DNIA ŻYCZĘ!!!

]
    • indigo Re: jak mieć swój styl 03.05.11, 19:46
      Kupuj te ubrania które Ci się podobają ,czujesz się w nich dobrze :)

• energyy Re: jak mieć swój styl 25.05.11, 15:50
        Zgadzam się z opinią, że najlepiej jest zakładać takie ubrania, w których dobrze się czujesz. Nie ma sensu naśladować innych osób ponieważ czasem może to nie wyjść najlepiej.
        • stormyweather Re: jak mieć swój styl 14.07.11, 14:38
          Swój styl a oryginalny styl to dwie różne rzeczy - są dziewczyny, które dobrze czują się ubrane od stóp do głów jak manekin z sieciówki, a skoro dobrze tak wyglądają, to dlaczego mają to zmieniać. Chociaż to bardziej nastoletni styl, świadome konsumentki omijają szerokim łukiem tego typu sklepy - lepiej wydać na ciuch więcej, niż obserwować swoje klony na ulicy, wszystkie w tych samych bluzeczkach czy sukienkach. Zawsze można też poszperać w sieci - ja w ten sposób znalazłam stilago.pl, czyli klub zakupowy - zawsze mają bardzo duże zniżki na oryginalne ubrania, można sobie coś z powodzeniem wybrać :)
    • gumis114 Re: jak mieć swój styl 20.07.11, 16:30
      >kliknij< :-)
    • serror Re: jak mieć swój styl 07.08.11, 18:47
      Gość portalu: glow27 napisał(a):

> Czesto ogladam zdięcja modelek czy aktorek karzda z nich ma swój niepowtarzalny
      > styl
      > jak wypracować sobie swój?co brać pod uwage przy zakupie ubrań mając ograniczon
      > e
      > środki?:-(

Mieć swój styl to nieoznacza wydawać fortuny na ciuchy. Najlepiej wybrać rzeczy które ci się pododbają i wykombinować podobne mieszanki. Określić cechy tych 'kombinacji' i według nich tworzyć następne. :cool:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka