Dodaj do ulubionych

Do Babeczek!

23.09.10, 22:47
Hello!
Moje pytanie i prośba o poradę jest skierowana do kobitek.
Jestem w trakcie stosowania tabletek antykoncepcyjnych.
Niestety po ostatnim stosunku bardzo bolało mnie podbrzusze (ból identyczny jak podczas miesiączki) i wypływała ze mnie krew.
Oczywiście pójdę do lekarza, ale niestety na wizytę długo się czeka, dlatego proszę Was o poradę.

Obserwuj wątek
    • vandikia Re: Do Babeczek! 23.09.10, 22:53
      a kiedy wypada przerwa w braniu piguł? nie pokrywało się z krwawieniem?
    • ind-ja Re: Do Babeczek! 23.09.10, 22:58
      hm cos bym ci poradzila ale niestety nie mam pojecia co moze nie fafac
      • tereferka Re: Do Babeczek! 23.09.10, 23:00
        Jestem w połowie opakowania.
        • tereferka Re: Do Babeczek! 23.09.10, 23:01
          Wcześniej się tak nie zdarzało.
          Podejrzewam, że mogło to być związane z obtarciem, bo odkąd biorę tabletki jestem praktycznie sucha i nawet po długich i namiętnych pieszczotach suchość nie znika.
          • tabeletka Re: Do Babeczek! 23.09.10, 23:03
            wiesz co, to moze byc to.
            ale chcialam sie jeszcze do twojej pierwszej wypowiedzi odniesc. jak to na lekarza sie dlugo czeka? masz jakies krwawienia, cholera wie co, idziesz, siadasz i czekasz az cie wpuszcza. no przeciez laski nie robia.
            • tereferka Re: Do Babeczek! 23.09.10, 23:06
              Niestety w moim mieście czeka się na wizytę długo. Raz w miesiącu wyznaczają dzień rejestracji i w tym dniu rejestrują na cały miesiąc. Jeśli przyjdzie się dzień później, trzeba czekać na kolejny termin. Średnio koło miesiąca czeka się na wizytę.
              • tabeletka Re: Do Babeczek! 23.09.10, 23:33
                a to nie jest tak, ze na kontrole czeka sie dlugo, ale jak cos zlego sie dzieje, to wchodzisz od razu?
                co do twojego problemu, to moze byc po prostu podraznienie w czasie stosunku, ale ja nie jestem lekarzem. rownie dobrze moze byc to cos powaznego, dlatego idz do przychodni czy gabinetu, powiedz, ze masz bole i musisz TERAZ wejsc.
                co do plamien i takich innych, jesli wystepuja podczas brania tabletek, powinno sie zmienic tabletki
                • tereferka Re: Do Babeczek! 23.09.10, 23:46
                  Przy pierwszych trzech opakowaniach mogą się pojawić plamienia.
                  Po tych trzech opakowaniach, często już po pierwszych plamienia znikają.
                  Nie mniej jednak niepokoję się, bo mam okropny ból.
                  Czasem zdarzały się bóle w podbrzuszu po stosunku, ale bez plamień.
                  Generalnie nie mam bolesnych stosunków.
                  Z reguły na początku stosunku, przy wprowadzaniu członka, czuję lekki ból.
        • vandikia Re: Do Babeczek! 23.09.10, 23:01
          to nie wiem, nie uszkodził Cię facet jakoś? może za ostro było?
          idź lepiej do lekarza, z NFZu jak rano pójdziesz do przychodni, to Cię przyjmą
          ja jak miałam dziwne krwawienie, to poszłam pryw. odcierpiałam 2 i pół stówy ale spałam spokojniej
    • tabeletka Re: Do Babeczek! 23.09.10, 23:01
      ale duzo tej krwi czy plamienia? i ile czasu bierzesz te same tabletki? chociaz to chyba bez znaczenia. przez dlugi czas moze byc wszystko ok i nagle organizm odrzuca pigulke, przestaje ja telerowac, wtedy trzeba poszukac innej. przynajmniej tak bylo u mnie.
      • tereferka Re: Do Babeczek! 23.09.10, 23:04
        To jest moje pierwsze opakowanie.
        Z początku były drobne brudzenia (beżowy śluz), ale znikło i pojawił się śluz.
        Krwi było dość sporo.
        Teraz już przestaje, ale towarzyszy temu nadal ból, jakby mnie ktoś przeciął w środku.
        • rudyocicat Re: Do Babeczek! 23.09.10, 23:13
          może to owoulacja? jeśli masz sucho to bierz w pierwszej połowie cyklu wiesiołek.... suchość zniknie....
          • tereferka Re: Do Babeczek! 23.09.10, 23:18
            Podczas brania nie ma owulacji, dlatego też jesteśmy bezpieczne od ciąży. :)
    • tereferka Re: Do Babeczek! 24.09.10, 00:12
      Niestety w moim mieście czeka się tak długo na wizytę i nie jest ważne czy się krwawi czy nie.
      Ewentualnie mogę pójść na Izbę Przyjęć, ale tam z własnego doświadczenia wiem, że przekazuje się pacjenta do lekarzy ogólnych, byle tylko się nie wysilić i nie zrobić badań.
      • tereferka Re: Do Babeczek! 26.09.10, 20:14
        Babeczki!
        Jutro będę szła do lekarza.
        Strasznie się niepokoję, bo mam bóle po lewej stronie podbrzusza i towarzyszy temu krwawienie. Brzuch mam wydęty i wygląda jak balon.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka