Dodaj do ulubionych

Homo wbieguns.

29.09.10, 13:01
Tak mnie dzisiaj naszło na widok mołodej niewiasty siedzącej w Szybkiej Kolei Miejskiej z lśniącym, stalowym kubkiem w ręku. Kubek zamknięty takim specdekielkiem z ryjkiem do picia, jak dla gó...arzy bądź staruchów. W kubku zapewne kawa, co już mniej istotne.
Jako socjolog amator wyodrębniłem nową species, człowieka robiącego wszystko w biegu. Osobnik ów w biegu je, pije, pali papierosy, słucha muzyki, czyta....seks prawdopodobnie też uprawia najwyżej na stojąco, w przelocie między biurem a kiblem.

Ani mnie to ziębi ani grzeje, ale może ktoś o mnie w Wiki napisze? ;)
Obserwuj wątek
    • soulshunter Re: Homo wbieguns. 29.09.10, 13:05
      ameryki nie odkryles, co wiecej gdyby wlasnie nie te kubki USA przestaloby funkcjonowac jako panstwo, spolecznosc i co tam jeszcze. Kubeczki sa zajebiste do samochodu kiedy sie stoi w korku. 1 warunek musi byc automatyczna skrzynia biegow.
      • eat.clitoristwood Re: Homo wbieguns. 29.09.10, 13:13
        Amerykanie opanowali do perfekcji byt wewnątrzautomobilowy, mój homo wbieguns jest bardziej pieszy i bardziej erectus.
      • doral2 Re: Homo wbieguns. 30.09.10, 18:54
        soulshunter napisał:

"..Kubeczki sa zajebiste do samochodu kiedy sie stoi w korku. 1 warunek musi byc automatyczna skrzynia biegow..."

chyba nie masz takiego kubka, bo przy zwykłej, manualnej skrzyni, w korku spoko można z tego kubka pić. wszak kubek trzyma się ręką, a nie lewą nogą od sprzęgła.
    • alpepe Re: Homo wbieguns. 29.09.10, 13:12
      gdyby nie tacy ludzie, ja nie miałabym pracy, tyle napiszę.
      • eat.clitoristwood Re: Homo wbieguns. 29.09.10, 13:15
        alpepe napisała:
        > gdyby nie tacy ludzie, ja nie miałabym pracy, tyle napiszę.

Posiadasz szczękę z bogatym asortymentem lśniących kubków ze specdekielkami?
        Może nawet manufakturę?

• alpepe Re: Homo wbieguns. 29.09.10, 13:17
          coś w tym stylu.
        • bijatyka Re: Homo wbieguns. 29.09.10, 13:23
          Alpepe produkuje siedmiomilowe buty !
      • soulshunter Re: Homo wbieguns. 29.09.10, 13:16
        Alpepowna, ale na cholere ci praca? Popatrz na mnie, ja do pracy przychodze zeby sie nie nudzic w domu. Rownie dobrze moglbym... bo ja wiem, chodzic na ryby, ale nie lubie lowic ryb.
        • alpepe Re: Homo wbieguns. 29.09.10, 13:17
          marry me i utrzymuj, mojego męża też możesz.
          • soulshunter Re: Homo wbieguns. 29.09.10, 13:20
            widzialy galy co braly :P Twoj PMiW nie moze cie utrzymywac? Pogon dziada do roboty.
            • alpepe Re: Homo wbieguns. 29.09.10, 13:22
              chłe, chłe. Mąż miał świetny PR :-)
              • eat.clitoristwood Re: Homo wbieguns. 29.09.10, 13:25
                alpepe napisała:
                > chłe, chłe. Mąż miał świetny PR :-)

Naszał etolę z białych pijarów? Bardzo dystyngowanie i efektownie.

• ma_dre Re: Homo wbieguns. 29.09.10, 18:27
          "ja do pracy przychodze zeby sie nie nudzic w domu" no prosze! tez tak robie
    • jan_hus_na_stosie Re: Homo wbieguns. 29.09.10, 13:24
      to ja chyba leniwy jestem, ostatnio wsiadłem dopiero do 3 autobusu który podjechał na przystanek bo stwierdziłem, że w takim ścisku jechał nie będę :) i rzeczywiście, dwa pierwsze autobusy podjechały zapchane a trzeci był w miarę luźny :)
    • paco_lopez Re: Homo wbieguns. 29.09.10, 13:35
      a tak sa teraz takie agentki z menażką i czymś gorącym do picia. to sa jakies panikary którym ktoś powiedział albo przeczytały że to pomaga i zabezpiecza przed wirusami. to taki typ paniuś co wszystko musza mieć skrupulatnie przy sobie jak niemowle smoczka.
    • brms Re: Homo smacus 29.09.10, 15:38
      A ja lubie sobie czasem taka moja ulubiona kawe z kubkiem wziac, swiezo zmielona dobra mieszanka, mleko podgrzane do 72 stC, czyli raczej homo smacus.
      • eat.clitoristwood Re: Homo smacus 29.09.10, 15:44
        brms napisała:
        > A ja lubie sobie czasem taka moja ulubiona kawe z kubkiem wziac, swiezo zmielon
        > a dobra mieszanka, mleko podgrzane do 72 stC, czyli raczej homo smacus.

Homo smacus powinien znaleźć czas na delektowanie się kawą przy stole.
        Ale, jak wspomniałem, jestem tu jeno w roli domorosłego etnografa, nie moralizatora.
        • reniatoja Re: Homo smacus 30.09.10, 13:38
          to etnografa, czy socjologa?
          • eat.clitoristwood Re: Homo smacus 30.09.10, 14:48
            reniatoja napisała:
            > to etnografa, czy socjologa?

Obie dyscypliny tudzież gawędziarstwo stosowane.

• g.r.a.f.z.e.r.o Re: Homo wbieguns. 29.09.10, 15:47
      > Jako socjolog amator wyodrębniłem nową species, człowieka robiącego wszystko w
      > biegu. Osobnik ów w biegu je, pije, pali papierosy, słucha muzyki, czyta....sek
      > s prawdopodobnie też uprawia najwyżej na stojąco, w przelocie między biurem a k
      > iblem.

Czyli innymi słowy człowiek źle zorganizowany. Bo jeśli musisz się śpieszyć to znaczy że za bardzo zajmujesz się nieistotnymi detalami. W rezultacie masz taką samą wydajność jak człek leniwy :)
      Tylko ten drugi więcej wypoczywa.
    • antekcwaniak Kolejny nowy gatunek SoCjOlOG aMaToR 30.09.10, 13:33
      Żałosne !
    • three-gun-max Re: Homo wieśniakus 30.09.10, 13:37
      Takie wieśniaki myślą, że będą wyglądały jak w serialu z TVN.
      • brms Re: Homo wieśniakus 30.09.10, 13:43
        To co jeszcze trzeba wiedziec, zeby byc tres chic?
        Nie ogladam seriali z TVN i obawiam sie sie teraz uszczerbku na image´u. Wolalabym wiedziec zawczasu, doradz cos.
        • three-gun-max Re: Homo wieśniakus 30.09.10, 14:46
          Prosze bardzo: koniecznie kup sobie iPhone'a i kawę ze starbucksa.
          Nie musisz dziękować :)
          • kadanka Re: Homo wieśniakus 30.09.10, 18:35
            ojej! to juz kofi hewyn jest passe????
            • doral2 Re: Homo wieśniakus 30.09.10, 20:55
              kadanka napisała:.."

co to za ląs z papierowym kubkiem??
              ze stalowym kubkiem, to jest ląs!!

> ojej! to juz kofi hewyn jest passe????
            • three-gun-max Re: Homo wieśniakus 01.10.10, 07:52
              gorzej, ch nigdy nie był ql!
    • brzydal-is-me Re: Homo wbieguns. 30.09.10, 13:40
      Ba, takie kubki nawet można w promocji "w biegu" napełniać!! Przy (M) Wilanowska na przykład.
    • aneta-skarpeta Re: Homo wbieguns. 30.09.10, 14:25
      A jak ludzie brali termosy do pracy to nikt ich nie badał;)

tutaj o tyle ułatwienie, że wiexmiesz się i nie zalejesz kawą:)

sama osobiscie uwielbiac pic kawę na wynos, a specjalnie się jakos nie spieszę
      • eat.clitoristwood Re: Homo wbieguns. 30.09.10, 15:46
        aneta-skarpeta napisała:
        > A jak ludzie brali termosy do pracy to nikt ich nie badał;) (...)

To było w czasach, kiedy termosy wypełniała herbata a ceratowe teczki zawierały kanapki, w zależności od jakości seksu małżeńskiego, z serem bądź kiełbasą. W czasach, kiedy do obiadu podawano domowej roboty kompot a bilety kolejowe drukowane były na burych (albo burozielonych) tekturkach. :)

• mrarm Re: Homo wbieguns. 30.09.10, 14:51
      Czasem sobie biorę do tramwaju kawkę - z cynamonem, czytając ksiązkę piję kawę. Co w tym złego? Nie piję jej biegnąc, bo za dużo się rozlewa, za to 15 min w tramwaju w drodze do pracy to akurat, żeby sobie wypić:)
      • can_berra Re: Homo wbieguns. 30.09.10, 15:15
        A ja Ci powiem, jako socjolog - nie - amator, że to zupełnie powszednie zjawisko :) nawet się je już bada! :D
        picie kawy w biegu, czytanie w SKM-kach, wysyłanie zaległych maili w tramwajach czy uzupełnianie kalendarza w korku - standard ;-)
        przykro mi, ale NIC nowego nie odkryłeś ;-)
        • eat.clitoristwood Re: Homo wbieguns. 30.09.10, 15:48
          can_berra napisała:
          > A ja Ci powiem, jako socjolog - nie - amator, że to zupełnie powszednie zjawisk
          > o :) nawet się je już bada! :D

Cholera, i co ja biedny pocznę? Dobij mnie i powiedz, że leżenie na kanapie z pilotem w ręku też już zauważono i zbadano. ;P

• mrarm Re: Homo wbieguns. 30.09.10, 16:35
            A co złego jest w leżeniu na kanapie z pilotem w ręku? Mam stać na tej kanapie, czy siedzieć? A może pilot powinien być na specjalnej podstawce?

Nawiasem mówiąc, polecam Ale kino, Mezzo, TVP Kultura, Planete i National Geographic. Reszty nie warto;)
            • sid.leniwiec Re: Homo wbieguns. 30.09.10, 17:48
              Eee tam, na HBO i Canal+ też czasami coś fajnego puszczą, a na Hallmarkach/13th Street i innych Universal Channel jest np. CSI czy Dexter.:)
          • can_berra Re: Homo wbieguns. 30.09.10, 18:47
            eat.clitoristwood napisał:

> can_berra napisała:
            > > A ja Ci powiem, jako socjolog - nie - amator, że to zupełnie powszednie z
            > jawisk
            > > o :) nawet się je już bada! :D
            >
            > Cholera, i co ja biedny pocznę? Dobij mnie i powiedz, że leżenie na kanapie z p
            > ilotem w ręku też już zauważono i zbadano. ;P
            >
            Ha! To Ci powiem, że tak! Zbadano :) ba! Są nawet badania, które mówią o ścisłej korelacji międzyy oglądanymi programami a zachowaniami społecznymi :)

P.S. przepraszam, ża brutalną rzeczywistość ;P
        • litera_n Re: Homo wbieguns. 30.09.10, 21:07
          a ja, jako etnograf, nie amator, potwierdzam :))

powiem nawet, ze to juz nawet troche passe.. bylo walkowane na wszystkie strony.
          • eat.clitoristwood Re: Homo wbieguns. 01.10.10, 07:49
            litera_n napisała:
            > a ja, jako etnograf, nie amator, potwierdzam :))

Bardzo mnie wzruszają te protekcjonalno-wyrozumiałe uwagi zawodowców. ;P

• sid.leniwiec Re: Homo wbieguns. 30.09.10, 17:50
      Ej, a co to za kubki i gdzie je dostać? One są specjalnie do kawy? Alpepe pewnie będzie wiedziała.
      • can_berra Re: Homo wbieguns. 30.09.10, 18:54
        Taaak!
        To są specjalne kubki do kawy - żeby była ciepła i żeby się nie wylała jak biegneisz do tramwaju czy SKM-ki :-)
        Można jest dostać albo w sklepach sportowych albo w Coffee Heaven (link: www.coffeeheaven.pl/produkty/akcesoria_coffeeheaven/24_kubki_termiczne.html) i pewnie w wielu innych miejsach też :-)
        • sid.leniwiec Re: Homo wbieguns. 30.09.10, 20:41
          Dzięki.:)
          • can_berra Re: Homo wbieguns. 30.09.10, 20:48
            Spoko ;)
    • stephanie.plum Re: Homo wbieguns. 30.09.10, 20:02
      a ja w taki kubas muszę zainwestować.
      bo kiedy rano wychodzę do parku z psem, niosąc kawę w zwykłym kubku, zawsze trochę mi się wychlapie...
      a lubię pić kawę w parku, spacerując.
      homo perypatetykus :~)
      • doral2 Re: Homo wbieguns. 30.09.10, 20:13
        stephanie.plum napisała:

:..a lubię pić kawę w parku, spacerując.."

z donatsem?? ;)
        • stephanie.plum Re: Homo wbieguns. 30.09.10, 20:17
          nie, z Morusem
          ;~)
          • doral2 Re: Homo wbieguns. 30.09.10, 20:54
            stephanie.plum napisała:

> nie, z Morusem.."

a smak podobny?? ;)
    • el.rubio Nieprawda. Ziębi ciebie i grzeje bo się 30.09.10, 21:46
      zdecydowałeś o tym aż napisać. Spraw obojętnych raczej się nie utrwala. A co do kawki w kubku ... no pomyśl sobie ... paskudna pogoda jak dziś, zimno i siąpi. Szaro. Ogólnie do dupy a ty jedziesz do roboty. I w taki dzień chwila na kawę w podróży z motłochem lub w oczekiwaniu na przystanku. Super pomysł. O ile oczywiście jest tam kawa i na dodatek ciepła.

To nijak może się mieć do innych czynności. Szczególnie do seksu.
      • eat.clitoristwood Re: Nieprawda. Ziębi ciebie i grzeje bo się 01.10.10, 07:54
        O, psycholog amator. ;)

Oczywiście, że w pewnym sensie mnie to tyka.
        Niemniej nie znaczy to, że wyrywałbym ludziom kubki a zawartością polewałbym im jesionki.
        Ba, nie strzelałbym do nich nawet.
      • czwarty.wymiar Re: Nieprawda. Ziębi ciebie i grzeje bo się 01.10.10, 08:10
        Zgadzam się z przedpiszcą.
        Założyciel wątku twierdzi, że jest socjologiem amatorem. Amatorem z pewnością.
        • eat.clitoristwood Re: Nieprawda. Ziębi ciebie i grzeje bo się 01.10.10, 08:15
          Jezusek pls.
          • czwarty.wymiar Re: Nieprawda. Ziębi ciebie i grzeje bo się 01.10.10, 08:22
            To nie FH (choć forum też mocno humorystyczne, ale z powodów niezamieżonych), więc teraz nie utyskuj. ;)
            • czwarty.wymiar errata 01.10.10, 08:24
              Errata (zanim się ktoś przypieprzy ;): oczywiście miało być "niezamierzonych".
    • franciszekzz Re: Homo wbieguns. 30.09.10, 23:20
      ee??? coś chyba dawno nie wychodziłeś z domu na dwór tudzież pole, twoja odkrywcza obserwacja już dawno jest uznana za komunał ;)
      • can_berra Re: Homo wbieguns. 01.10.10, 21:34
        Nie aż tak dawno! ;)
    • rzeka.chaosu Re: Homo wbieguns. 01.10.10, 21:40
      ja czasami biorę ze sobą kawę w kubkowym termosiku ;P ale wbiegnusem nie jestem
    • zetka50 Re: Homo wbieguns. 01.10.10, 21:49
      ja napiszę, masz to jak w banku!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka