Dodaj do ulubionych

Macie prorocze sny?

27.02.11, 11:39
moja mama zawsze wie, że wydarzy się coś złego, kiedy śni jej się surowe mięso lub - jak to wdzięcznie określa - kupa.
mnie ostatnio strasznie męczą kolorowe, bardzo irytujące sny. np. dziś myłam i myłam bez końca kubek po kawie i nie mogłam wymyć do końca fusów. sen debilny i straszliwie upierdliwy:))
na wszelki wypadek nawet nie sprawdzam co to może znaczyć..
wy tez macie prorocze sny ?
Obserwuj wątek
    • raohszana Re: Macie prorocze sny? 27.02.11, 11:43
      No.
      • madame_charmante Re: Macie prorocze sny? 27.02.11, 14:34
        no polskie czy no angielskie ?
        <bycie cholernie dociekliwą>
        • raohszana Re: Macie prorocze sny? 27.02.11, 15:00
          Obok cholernej dociekliwości to jeszcze nawet nie stanęłaś ;)
          Polskie.
          • madame_charmante Re: Macie prorocze sny? 27.02.11, 16:54

lepiej założyć, że nie okazałam..
            a co ma wisieć, nie utonie.. :)))
            • raohszana Re: Macie prorocze sny? 27.02.11, 17:17
              madame_charmante napisała:

>
              > lepiej założyć, że nie okazałam..
              Lepiej stwierdzać fakt, niż bawić się w domysły i gubić w gierkach.

> a co ma wisieć, nie utonie.. :)))
              Chyba, że się sznurek utnie.
    • sid-the-sloth Re: Macie prorocze sny? 27.02.11, 11:46
      Było niedawno.
      • madame_charmante Re: Macie prorocze sny? 27.02.11, 14:32
        niewykluczone, jednak na to forum wpadam ... od czasu do czasu, więc nie jestem na bieżąco ;)
    • alpepe Re: Macie prorocze sny? 27.02.11, 13:02
      kupa w mojej rodzinie oznacza zawsze pieniądze, czyli pozytyw.
      • madame_charmante Re: Macie prorocze sny? 27.02.11, 14:33
        czyli sennik jest względny? ..rodzinny, klanowy, regionalny.. albo co ? :)))
        • alpepe Re: Macie prorocze sny? 27.02.11, 14:33
          nie wiem, ale wiem, że jak się śnią robaki lub kupa, to jakaś kasa zawsze spłynie.
    • princessjobaggy Re: Macie prorocze sny? 27.02.11, 16:34
      Tutaj wiecej:

forum.gazeta.pl/forum/w,16,118084033,118084033,Jak_tu_nie_wierzyc_w_sny_.html

forum.gazeta.pl/forum/w,16,122280877,122280877,Sny.html

• potworski Ja miałem= 27.02.11, 16:38
      Parę lat temu śniło mi się, że dostałem od Mikołaja wielki parasol, na którym bezpiecznie mogłem skakać z dachu. No i potem się sprawdziło=z tą różnicą, że nie dostałem a kupiłem, nie od Mikołaja a z Allegro i nie parasol a okulary przeciwsłoneczne.
      • madame_charmante a próbowałeś z nimi skakać ? 27.02.11, 16:55
        niekoniecznie z dachu .. :))
        • potworski Re: a próbowałeś z nimi skakać ? 27.02.11, 16:56
          madame_charmante napisała:

> niekoniecznie z dachu .. :))

Tak=raz skoczyłem do sklepu po sos do spaghetti bo się skończył. Czyli sen się sprawdził w 100%.
          • madame_charmante to j też tak chcę.. 27.02.11, 17:03
            ze skakaniem, nie z niekończącym się myciem kubka po kawie //skwaszony
            ewentualnie mogłoby mi się przyśnić, że wygrałam pół miliona..
    • triismegistos Re: Macie prorocze sny? 27.02.11, 17:16
      Ja nie mam, a szkoda, bo ostatnio miałam taki fajny sen, ze nie obraziłabym sie za jego proroctwo :D
      Za to moja mama ma. Co ciekawe dotyczą mnie osobiście. Między nami jest pewna szczególna więź. Nie mam na myśli, że dogadujemy się jakos specjalnie, ale zawsze wie, jak u mnie jest coś nie w porządku. Nawet teraz, kiedy mieszkamy kilkaset km od siebie i mamy sporadyczny kontakt telefoniczny to ona jakimś szóstym zmysłem wyczuwa co ze mną się dzieje.
      Co ciekawe ta intuicja nie działa na moją siostrę, z którą kontakt mają o wiele lepszy...
      • ofelia1982 Re: Macie prorocze sny? 27.02.11, 18:20
        Ja mam tak samo z moją mamą:) Nie muszę nic mówić, a wie, że coś jest nie halo..
      • madame_charmante Re: Macie prorocze sny? 28.02.11, 15:29
        z niewiadomych przyczyn mam podobnie w stosunku do moich dziecek :) ...natomiast nigdy moja intuicja nie obejmowała męża, choć jesteśmy ze sobą baardzo długo...
    • krwawa_orlica Re: Macie prorocze sny? 28.02.11, 15:36
      Mam nadzieję, że nie, bo mam wyjątkowo złośliwe sny.
    • kochanic.a.francuza Re: Macie prorocze sny? 28.02.11, 15:44
      Ja ma prorocze i wszystko mi sie wysni, tylko nie numery w totka:)
      Serio wysnil mi sie wypadek rodzica, choroba. Mojej siostrze wysnil sie je wlasny wypadek.
      Tak jak jedni maja dryg do jezykow i jest to dla innych niepojete, mimo lat nauki, tak ma sie dryg do snow.
      Kto nie doswiadczyl, nie zrozumie.

Acha, dobre rzeczy raczej sie nie zapowiadaja w snach tylko te zle. Cos jak ostrzezenie. Nie wiem dlaczego.
    • vandikia Re: Macie prorocze sny? 12.04.11, 07:35
      raz wierzę w sny, raz nie, skłaniam się ku temu, że są odbiciem naszych emocji i przeżyć
      ale jednak teraz miałam 3 sny i trudno ich nie brać pod uwagę, bo zwykle mi się nic nie śni
      śnił mi się szpital - wylądowałam
      pierwsza noc w domu po szpitalu, śniło mi się, że odebrałam złe wyniki - no i faktycznie tak było i znowu wylądowałam w szpitalu
      po kolejnych różnych akcjach śniło mi się, że z brudnej wody wypływam na lajcie na otwarte, czyste jeziora i mam nadzieję, że ten sen też się sprawdzi i że już wszystko co złe jest za mną
    • iwona.ana1 Re: Macie prorocze sny? 12.04.11, 08:10
      mamy
    • poecia1 Re: Macie prorocze sny? 12.04.11, 09:10
      Tak ja mam, ale takie dosłowe. Np w czwartek śniło mi się że zdechł kot, w niedzielę dowiedziałam się, że kot nie żyje. W poniedziałek śniło mi się, że mnie zwolnili, we wtorek dostałam wypowiedzenie.
      Może się na jakąś wróżkę przekwalifikować?
    • six_a Re: Macie prorocze sny? 12.04.11, 09:12
      mnie się dziś śniło, że muszę się podrapać, obudziłam się i faktycznie musiałam. to był proroczy sen o mojej wysypce alergicznej kuśwa od tygodnia mnie trzyma.
      • irutxeta Re: Macie prorocze sny? 12.04.11, 09:34
        mnie się śniły mecze z wieloma golami - przed spotkaniami jeden-na jeden z jednym z moich byłych,

przed każdą randka - sen z meczem...
    • koronkowa_kokardka Re: Macie prorocze sny? 12.04.11, 10:50
      Ja nie miewam proroczych snow,wrecz przeciwnie kiedy sni mi sie ze nie zdaje jakiegos egzaminu to go zdaje,kiedy sni mi sie ze dostaje prace to jej nie dostaje...
      Jedynie kiedy sni mi sie brudna woda badz zeby to zawsze ja badz ktos z mojej rodziny jest chory.
    • clk Cale szczescie nie :) 12.04.11, 19:27
      Czale szczescie, nie. Snily mi sie wlasne pogrzeby, wypadanie zebow itd:)
    • lolcia-olcia Re: Macie prorocze sny? 12.04.11, 19:31
      Mam ostatnio miałam ten z cyklu nie idź do pracy... nie posłuchałam, poszłam i musiałam pracować... wiedziałam, że nic dobrego z tego nie może wyjść ;/
      • alessia27 Re: Macie prorocze sny? 12.04.11, 19:37
        ja mam takie sny.
        Sprawdzaja sie i jakos w to wierze.
    • soulshunter2 Re: Macie prorocze sny? 12.04.11, 19:38
      nie snilo ci sie czasem do jakiego poziomu spadna dolary?
    • salma75 Re: Macie prorocze sny? 13.04.11, 12:02
      Mam. Cokolwiek mi się śni i opowiadam potem ten sen mojemu mężowi słyszę od niego tonem proroka wypowiedziane słowa "Według senników egipskich stosunek mieć będziesz!". I kurde sprawdza się!
      • grassant Re: Macie prorocze sny? 13.04.11, 12:43
        od razu? raz? :)
        • salma75 Re: Macie prorocze sny? 13.04.11, 12:48
          grassant napisał:

> od razu? raz? :)

Nigdy nie doprecyzował ;).
          Albo się asekuruje, albo po prostu te senniki tak tajemniczo się wypowiadają nt. moich snów ;).
    • bonnie79 Re: Macie prorocze sny? 13.04.11, 12:37
      Proroczych raczej nie, bo jak by tu wytłumaczyć sen o toalecie, któy śni mi się średnio trzy razy w tygodniu. Za każdym razem jest to inna toaleta - sytuacja i ludzie inni, ale zawsze właśnie szukam toalety, ktoś mi ją wskazuje ehh....zazwyczaj jeszcze wokoło kręci się mój były...bez sensu i tyle, więc jaki to może mieć związek z czym kolwiek....a i sen toaletowy pojawił się po rozstaniu z partnerem, wczesniej miałam inne senne jazdy........
      • arojamajka22 Re: Macie prorocze sny? 13.04.11, 20:21
        odsyłam do senika w moim przypadku mam rzadko mi się coś śni albo raczej rzadko pamietam co mi się śniło a jeśli już coś mi się śni to są takie powalone czesem sny że przez tydzień nie wiem co się wydarzy a jeszcze jak popatrze w sennik to strach bo często sie spełnia
    • biedroneczka370 Re: Macie prorocze sny? 13.04.11, 22:27
      W zamierzchłych czasach ogólniaka, moja pani od geografii miała prorocze sny i nastepnego dnia nie przychodziła do szkoły, żeby nie ryzykować. Ciekawe, co jej się śniło?
    • amarantus77 Re: Macie prorocze sny? 14.04.11, 12:49
      Ja mam prorocze sny i to niestety tylko taki, zapowiadające coś złego, najczęściej smierc. wtedy snia mi sie zęby wypadające:/
    • grzeszna_marta Re: Macie prorocze sny? 14.04.11, 14:02
      przeważnie tak ale dzisiejszy pobił wszystko i mam nadzieję ,ze się nigdy nie sprawdzi
      jakas blond laska oświadczyła sie mojemu facetowi ta blondyna już mi się śni którys raz
      grrrrr ;/
    • pompeja Wyśniłam zły PIN. 14.04.11, 14:06
      Założyłam niedawno dwa nowe konta. Po otrzymaniu kart płatniczych musiałam ustanowić PIN. Wróciłam do domu późno i już się mi nie chciało, więc przeniosłam to na ranek dnia następnego. Czynność wykonałam, po jakimś czasie poszłam do sklepu i zapłaciłam jedną z tych kart. Odrzucono - PIN niezgodny - co jest?!? I znów, i znów. Poszłam do bankomatu - PIN niezgodny.. Udałam się więc do banku. Powiedziałam o tej sytuacji. Pani przeszła ze mną do bankomatu, oczywiście PIN niezgodny (dwukrotnie zablokowałam już kartę). Nagle mnie olśniło i przypomniał się mi sen w przeddzień aktywacji kart. Śniło się mi, że ktoś mnie napadł, wyrwał mi karty i żądał PINu. Ja ze względu na widoczność wypowiadanych kłamstw postanowiłam napastnikowi podać PIN "od tyłu". No i co? Ustawiłam na kartach PIN "od tyłu" :)
    • green-chmurka Re: Macie prorocze sny? 15.04.11, 23:40
      Mnie sie nic nie sprawdza, mowia jak sie gowna snia to na pieniadze, mnie sie ogromne kupy snia, a ja dalej biedna jestem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka