Dodaj do ulubionych

Chcę się poczuć sexy

02.05.11, 23:38
Tak jak w temacie. Właśnie z nudów oglądnełam trinity i sussan czy jak się to pisze. Ja też tak chcę... Nie potrafię się ubrać, umalować.... Codziennie chodzę w tym samym, taki sam makijaż, zero dodatków. Po prostu wchodzę do sklepu i nie potrafię nic sobie kupić. mam 26 lat a ubieram się jak starsza Pani, nie potrafię pokazać swoich walorów. Może coś porazicie? Może powinnam skonsultować się z jakąś stylistka/makijażystką ale nawet nie wiem gdzie takową znalesc...:(( poradźcie coś
Obserwuj wątek
    • akle2 Re: Chcę się poczuć sexy 02.05.11, 23:55
      Może zacznij od kupienia dużego lustra.
    • zawsze_o_co_kaman Re: Chcę się poczuć sexy 03.05.11, 00:37
      Ja mam ten sam problem ale mam 31 lat.
      Idę do Skalnika (sklep górski) to czuję się jak w raju ale jak mam iść znaleźć coś na wesele to chodzę już pół roku wcześniej i w końcu i tak kupię coś dzień przed... Kompletnie uzależniłam się od ubrań sportowych... w góry jestem wyszykowana jaknikt ale na imprezę makabra :(
      Do tego wszelki makijaż mi przeszkadza. Maskary mnie drażnią, mam kilka podkładów ale zawsze jak wypróbuję to zostaje od niechcący na rękawach...o pomadce zapomnij - zliżę po minucie - wolę błyszczyk lub ochronną, zawsze coś zostanie. A obcasy??? Nogi w gips po 100m. I kto tu ma problem?
    • gazetowy.mail Re: Chcę się poczuć sexy 03.05.11, 10:14
      Zawsze zastanawiały mnie przemiany Tryni i Suzan lub Goka.
      Sukces tkwi w tym, że zmiany są często wbrew osobom zmienianym. Dopiero efekt końcowy - a właściwie zachwyt innych - sprawie, że myślisz JEDNAK WYGLĄDAM SUPER.
      W pierwszym odcinku (wersji polskiej) Tryni i Suzan zmieniały m.in małżeństwo. Pani w grosecie w panterkę w kulisach cały czas marudziła, że to jest straszne, że chce inne ubranie na finał. No i co? Jak wyszła w gorsecie w panterke w finale i usłyszała ochy i achy to od razu jej się spodobało.
      Trzeba iść na zakupy z koleżanką i zaufać jej. Nie obrazić się po pierwszej propozycji, nie gadać, że nie nałożę żółtego bo zawsze chodze w ciemnym. Trzeba się przemóc i nałożyć coś innego niż zawsze, chociaż po to, żeby się zobaczyć w sukience a nie gadać, że nie nałożę bo mi nie pasują bo ja to wiem, pomimo, ze ostatnią sukienka była ta od komuni. Można zrobić zdjęcie i spojrzeć na siebie na drugi dzień (zdjęcie w wersji wydrukowanej lub w komputerze a nie 3x4 cm w komórce).
      W w/w programach często ludzie nie widzą się w lustrze na etapie każdego ubrania czy zmiany, więc nie mogą narzekać że czegoś nie chcą.
      Macie klapki na oczach i widzicie to co zawsze - czyli w sklepie sportowym się ubiorę a w eleganckim się boję, nie nałożę sukienki, obcasów "bo nie". Ja Ci powiem, że wyglądasz fajnie a Ty będziesz mówić, że żółty czy kwiatki są wstrętne. Zmiany siedzą w nas.
      Tak samo z fryzurą i makijażem. Zawsze się tak maluje, czesze i jest ok. Tylko zapomnialaś, że tak sie malujesz od 15 lat a wtedy te kreski były modne dziś już nie koniecznie.
      Potrzeba kogoś innego kto na Ciebie spojrzy ale to Ty musisz chcieć.
      • gr.eenka dobrze mówi 03.05.11, 10:20
        wprawdzie w sukienkę jeszcze nie wlazłam, ale obcasy, fryzura, kolorowe ciuchy to i owszem
        • gazetowy.mail Re: dobrze mówi 03.05.11, 10:29
          No to może zamiast sukienki spódnica z gorsetową górą ? :-)
          Jeśli masz pupę to schowa się pod spódnicą. Gorset podkreśli talie i uwydatni biust.
          A na inne wyjście spodnie (proste od ud do ziemi) z gorsetową górą.
          • gr.eenka Re: dobrze mówi 03.05.11, 10:39
            nie mam pupy - pupa jest w sam raz
            • gazetowy.mail Re: dobrze mówi 03.05.11, 10:57
              Nie wiem dlaczego pomyślałam, że jak nie nosisz sukienki to masz pupę. Wybacz proszę :-)
    • varia1 Re: Chcę się poczuć sexy 03.05.11, 10:36
      a ja sądzę że nie ubrania, fryzura i makijaż sprawiają że czujemy się piękne i sexy
      zbyt często widzę kobiety perfekcyjnie "zrobione", które nie potrafią "nosić" swojego image'u
      i takie które są sexy nawet w workowatych ciuchach
    • wicehrabia.julian Re: Chcę się poczuć sexy 03.05.11, 10:58
      mundurowa napisała:

> Może powinnam skonsultować się
      > z jakąś stylistka/makijażystką ale nawet nie wiem gdzie takową znalesc...:(( p
      > oradźcie coś

może powinnaś, ale kobieta w mundurze też wygląda dobrze, oczywiście mam na myśli mundur wyjściowy ze spódnicą i obcasami a nie jakieś pory
      • simply_z Re: Chcę się poczuć sexy 03.05.11, 11:50
        zalezy ,jesli jest szyty wedlug jednego wzorca to z reguly jest dosc aseksualny,
    • mahadeva Re: Chcę się poczuć sexy 03.05.11, 20:30
      1. schudnij
      2. kup obcisle ubrania, czarny jest b seksowny, czerwony...
      3. obcasy :)
    • paco_lopez Re: Chcę się poczuć sexy 03.05.11, 20:40
      a na golasa jesteś sexy ?
    • lacido Re: Chcę się poczuć sexy 03.05.11, 20:45
      mnie wiele nie trzeba żeby się tak poczuć ;)
      w zależności od sytuacji odpowiednio się ubieram bądź rozbieram :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka