Dodaj do ulubionych

Skoro tu tye kociar

19.09.11, 05:15
to zapytam jeszcze o tusze.
Otoz moj kot, jak sie patrzy na niego z gory, ma ladne "wyciecie w pasie". No, jest szczuply. W jakiejs uotce widzialam,ze tak sie ocenia, czy kot ie ma nadwagi. W tej wersji nie ma, ale jak spojrze na niego z boku, tak prawie miedzy nogami, zwisa mu co nieco.
Czy koty maja rozne typy otylosci. Mialam kiedys kota, tory byl wlasnie grubu z gory, a ten tak jakby od spodu tyje. Czy juz mu zapodac diete?
Obserwuj wątek
    • myoptic Re: Skoro tu tye kociar 19.09.11, 09:36
      a to kot czy kotka? i czy po kastracji/sterylizacji? ja mam rocznego kota, jest sliczny,czysty, zadbany,ale zrobil sie lekko okragły na pysku, kolezanka powiedziałą ze jest gruby, tez mu lekko zwisa brzuszek w dol, a z gory jak patrze jest szczuply. osobiscie karmie go tylko 2x dziennie, ale koty maja to do siebie ze po kastracji tyja do 18% szybciej i wiecej niz kotki. znajoma ma kocura 3 letniego,wazy 9 kg, do tego jest czarno-bialy, jak wejdzie na stol to wyglada jak miniatura krowy milki, a tez karmi go2x dziennie. na to chyba nie ma reguly, musisz poswiecic wiecej czasu na zabawy, by biegał za jakas zabawka. moj aportuje i przynosi z powrotem :)
      tesciowa ma 19 letniia kotke, i jest mega mala, i taka widac ze juz na zejsciu jest. wazy moze 3kg a moj Tołdek ok5 ale widac spore proporcje w budowie ciała.
    • lampencja Re: Skoro tu tye kociar 19.09.11, 10:03
      Takie rzeczy najlepiej oceni wet. Ja naszego kota wzięłam na kontrolę i przy okazji zapytałam, czy jego waga jest w normie (bo znajomi twierdzili, że to gruby kot, a mnie się wydawało, że wręcz przeciwnie). A on mu sprawdzał, czy wyczuwa żebra, wykluczał choroby (od rozmaitych też koty tyją). Po prostu wiele zależy od rasy.
    • soulshunter Re: Skoro tu tye kociar 19.09.11, 11:26
      > W tej wersji nie ma, ale jak spojrze na niego z boku, tak prawie miedzy nog
      > ami, zwisa mu co nieco.

mi tez miedzy nogami zwisa co nieco i to wcale nie prawie (se wypraszam). Czyzby nadwaga?
      • simply_z Re: Skoro tu tye kociar 19.09.11, 11:36
        to ta mojzeszowska laska:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka