Dodaj do ulubionych

Fenomen obcokrajowca

22.12.11, 08:53
Spotykacie goscia na ulicy/w klubie/u znajomych i gosc mowi w innym jezyku. Jest obcokrajowcem.

Przychodzi wam od razu do glowy mysl - "chcialabym go poznac"?

Z tego co widze wiekszosc tutaj jest zwiazana z obcokrajowcem, kiedys z obcokrajowcem byla lub o takim marzy. Nawet mieszkajac w Polsce.

Moze mi ktos wytlumaczyc "fenomen obcokrajowca"?
Obserwuj wątek
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 09:02
      Tylko jeśli mówi coś ciekawego i ciekawie. Albo jest niedorzecznie bogaty, takich ludzi zawsze warto poznać :D
      • akle2 Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 17:59
        Mądrze prawisz.
    • simply_z Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 09:15
      kombi ,wysle ci maila ,mam kilka pytan dotyczacych teleskopu.
      • kombinerki.pinocheta Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 17:25
        Wal w ciemno. Na tyle na ile bede umial to ci pomoge lub tez wysle na profesjonalne forum.
    • six_a Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 09:19
      zwariowałeś chyba, z polakiem nie idzie się dogadać, a co dopiero z obcym.
      • wez_sie Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 09:21
        ze mna mozna sie super dogadac, tylko trzeba chciec :)
        • six_a Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 09:24
          właaaaśnie, zapomniałam o "chcieć" bardzo ważny element.
          • wez_sie Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 10:01
            wiem, ze chcesz. czuje to :)
            • akle2 Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 18:20
              Do ciebie to tylko alfabet Morse'a dociera i to ułomny, czyli same kropki.
              • wez_sie Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 22:20
                chcialas mi dowalic, prawda?
      • senseiek Rozmawiaj po francusku, to jezyk uniwersalny.. ;) 22.12.11, 17:20
        > zwariowałeś chyba, z polakiem nie idzie się dogadać, a co dopiero z obcym.

Rozmawiaj po francusku, to jezyk uniwersalny.. ;)
        • akle2 Re: Rozmawiaj po francusku, to jezyk uniwersalny. 22.12.11, 18:10
          I co z tego, jak nie będzie lektora do konwersacji :P
          • senseiek Re: Rozmawiaj po francusku, to jezyk uniwersalny. 22.12.11, 18:15
            > I co z tego, jak nie będzie lektora do konwersacji :P

Mowi sie, ze pies to najlepszy przyjaciel czlowieka. Mimo ze nigdy sie z nim nie zamienilo ani slowa.
    • gobi05 Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 09:21
      > Z tego co widze wiekszosc tutaj jest zwiazana z obcokrajowcem, kiedys z obcokra
      > jowcem byla lub o takim marzy. Nawet mieszkajac w Polsce.
      >
      > Moze mi ktos wytlumaczyc "fenomen obcokrajowca"?

A czy ty możesz mi wytłumaczyć "fenomen krajowca"? Dlaczego w ogóle dzielisz ludzi na krajowych i zagranicznych? Co to za różnica, czy facet mieszka/mieszkał po tej czy po tamtej stronie Odry/Bugu/Tatr?

Czy nie jest po prostu tak, że ktoś każe ci myśleć, że jesteś własnością Tuska, Kaczyńskiego, Napieralskiego i ich kompanii? W dedykacji specjalnie dla Ciebie piosenka Brygady Kryzys:
      www.youtube.com/watch?v=5qneRxoSVL8

Nie daj się nie daj się ogłupić
      nie daj się nie daj się
      nie daj się nie daj się ogłupić
      nie daj się nie daj się
      ten jeden chce cię sprzedać

a ten drugi chce cię kupić
      a ten jeden chce cię sprzedać
      a ten drugi chce cię kupić
      ale nie daj się nie daj się ogłupić
      nie daj się nie daj się
      nie daj się nie daj się ogłupić
      nie daj się nie daj się

i nawet kiedy nie masz na chleb codzienny
      pamiętaj! ty jestes bezcenna
      pamiętaj!
      pamiętaj! ty jesteś bezcenny
      pamiętaj!
      nie daj się nie daj się!
      nie daj się nie daj się!
      nie daj się nie daj się!
      nie daj się nie daj się!
    • sundry Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 09:44
      Nie przychodzi mi to do głowy, bo nie znam porządnie języków obcych, głupio by mi było strzelać byki przed kandydatem na chłopaka. No i nie wiem, skąd wziąłeś tę większość.
    • ezoterycznypoznan Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 09:46
      > Z tego co widze wiekszosc tutaj jest zwiazana z obcokrajowcem, kiedys z
      > obcokrajowcem byla lub o takim marzy. Nawet mieszkajac w Polsce.

To są fakty, ale kobiety potrafią kłamać nawet w obliczu faktów. Zawsze Ci będą wmawiać, że nie masz racji, że to nieprawda, że to zwykły przypadek, że akurat z obcokrajowcem. To jest tak samo, jak z drugim cenionym przez kobiety na rynku damsko-męskim towarem, czyli niegrzecznym chłopcem. Też żadna nie przyzna, że romans z takim psychopatą to coś fascynującego, i że będzie sama do niego jeździć, uzależni się wiedząc, że trudno ten towar zdobyć, będzie cierpieć, ale mimo to brnąć w to nadal itd. I kłamać, że wcale tak nie jest. Typowe.

> Moze mi ktos wytlumaczyc "fenomen obcokrajowca"?

Tajemniczość, egzotyka, emocje, prestiż, szpan przed koleżankami, poczucie własnej wartości (jestem wyjątkowa, oryginalna, tolerancyjna itd.). Poza tym obcokrajowcy często mają semicki typ urody (gęsty zarost, ciemne owłosienie, niskie czoło itd) bardzo lubiany przez kobiety.

Ponadto obcokrajowcy z racji wyższeg poziomu cywilizacyjnego są czesto barfziej zadbani i bogaci, ale to nie jest warunek konieczny, bo w cenie są nawet biedni Pakistańczycy czy w Egipice menadżerowie od ręczników.
      • simply_z Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 09:51
        gorzej jak ktos jest taka meska placzka jak ezoteryczny poznan ,Brrrr
        • ezoterycznypoznan Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 09:55
          > gorzej jak ktos jest taka meska placzka jak ezoteryczny poznan ,Brrrr

Wtedy jest ciężko, faktycznie. Nikomu nie życzę bycia mną. Ale świat nie jest sprawiedliwy, co zrobić. Jeden może być debilem i z racji psychopatii i gęstego zarostu mieć kobiet na pęczki i masę kumpli, a do innego (np do mnie) przez 2 lata nikt nawet nie zadzwoni co słychac. Samo życie.
          • simply_z Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 10:00
            gesty zarost to objaw psychopatii?
            chlopie nie widzialam cie na oczy ale niedobrze sie robi od tych wiecznych zalow.
            jesli masz problem idz do NFz popros o lekarza ,leki cokolwiek i przestan obwiniac pol swiata o to ,ze sa wyzsi ,przystojniejsi ,maja obcy paszport czy cokolwiek.
            Ty nawet gdybys znalazl sie w miescie pelnym kobiet ucieklbys gdzie pieprz rosnie.
            A co do obcokrajowcow ,to pociesze cie ale do Polski przyjezdzaja na ogol ci malo fajni ,zwlaszcza wizualnie.
            • ezoterycznypoznan Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 10:06
              > gesty zarost to objaw psychopatii?

Co? Nie, jedno z drugim nie ma nic wsóplnego, ale obie te cechy są cenione przez kobiety, tak przynajmniej wynika z moich obserwacji. Więc jak ktoś ma obie te cechy to tym większe powodzenie. A jak dodatkowo żyje w samozachwycie to już w ogóle. Nawet możliwe że taki facet się spodoba szanownej mamusi, która powie "No taki przystojny chłopak, miły, wysoki, aż miło popatrzeć, czemu się córeczko za niego nie zabierzesz? Przecież z obecnym nie masz przyszłości, przemyśl to".
              • simply_z Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 10:27
                nie wszystkie kobiety cenia gesty zarost ,jesli cenia to po prostu jest to czysta biologia. nie mozesz kogos obwiniac ,ze podoba mu sie okreslony typ urody.
                • ezoterycznypoznan Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 10:30
                  > nie wszystkie kobiety cenia gesty zarost ,jesli cenia to po prostu jest to czys
                  > ta biologia. nie mozesz kogos obwiniac ,ze podoba mu sie okreslony typ urody.

Nie obwiniam, pogodziłem się z losem.
          • kwieto Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 12:42
            www.youtube.com/watch?v=hcU9vPPVx9s
            • ezoterycznypoznan Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 12:48
              > www.youtube.com/watch?v=hcU9vPPVx9s

Kabarety nieroby... poza tym wole otto.
      • sundry Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 09:57
        Moje ulubione sformułowanie na forum to " Kobiety lubią..." Mam nadzieję, że wiesz też jaką te kobiety lubią zupę. Z taką znajomością kobiet powinieneś mieć co najmniej harem.
        • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 09:59
          > Mam nadzieję, że wiesz też jaką te kobiety lubią zupę.

Lubią rosół - to akurat banał... :)
          • sundry Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 10:09
            Rosół? Z okami? Nie żartuj. Przecież wszystkie kobiety się odchudzają i jak by mogły, to by jadły tylko zupę z sałaty;)
          • best.yjka Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 14:14
            Kompotu z mięsa nie lubię.
        • ezoterycznypoznan Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 10:02
          > Z taką znajomością kobiet powinieneś mieć co najmniej harem.

Szewc bez butów chodzi. Nie widziałaś nigdy biednego ekonomisty, psychologa z problemami, albo palącego lekarza? To ze sie ma wiedze jeszcze nie oznacza że się ją umie dobrze wykrzystać. To są dwie różne rzeczy.
          • simply_z Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 10:03
            tak ,wiemy Jozku.
            • ezoterycznypoznan Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 10:12
              > tak ,wiemy Jozku.

Pudło.
          • sundry Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 10:10
            Ale nie można mieć wiedzy na temat wszystkich kobiet! Każda jest inna, w tym tkwi twój problem.
            • ezoterycznypoznan Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 10:13
              > Ale nie można mieć wiedzy na temat wszystkich kobiet! Każda jest inna, w tym
              > tkwi twój problem.

Wiem o tym, ale pewne podobieństwa czy czesto wystepujace typowe cechy można wyróżnić.
              • sundry Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 10:16
                Chyba tylko wagina jest taką typową cechą.
                • ezoterycznypoznan Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 10:19
                  > Chyba tylko wagina jest taką typową cechą.

Nie tylko. Jak mówiłem ze kobiety lecą na niegrzecznych chłopców to mnie wszyscy wyśmiali, potem jakoś dziwnym trafem znalazłem badania naukowe, które to potwierdzają a nawet tłumaczą. Pewnie inne kobiece zachowania tez są wyjaśnione naukowo.
                  • sundry Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 10:22
                    A wiesz, że amerykańscy naukowcy udowodnili, że amerykańscy naukowcy nie istnieją? W badaniach naukowych można wykazać masę rzeczy, zwłaszcza w czymś tak ulotnym i trudnym do zbadania jak uczucia.
                    • ezoterycznypoznan Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 10:26
                      > W badaniach naukowych można wykazać masę rzeczy, zwłaszcza w czymś tak ulot
                      > nym i trudnym do zbadania jak uczucia.

Też prawda, ja np jak czytam o mężczyznach to też raczej sie z tym nie zgadzam na swoim przykładzie, ale po prostu zakladam ze jestem nietypowy. To trzeba patrzec statystycznie, to ze kobiety pociągają niegrzeczni chłopcy nie oznacza ze każda kobieta tak ma, tylko, że można zauważyć taką prawidłowość jesli sie poobserwuje wiele kobiet.
                      • kwieto Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 12:44
                        > Też prawda, ja np jak czytam o mężczyznach to też raczej sie z tym nie zgadzam
                        > na swoim przykładzie, ale po prostu zakladam ze jestem nietypowy.

Jak 90% męskiej populacji :")
                • kochanic.a.francuza Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 12:53
                  "Chyba tylko wagina jest taką typową cechą"

Bzdury, waginy tez sa rozne.
                  • ezoterycznypoznan Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 12:55
                    > Bzdury, waginy tez sa rozne

Okrągłe i podłużne.
                  • sundry Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 13:09
                    OK, precyzuję: posiadanie waginy. Pewnie różnice są niewielkie, jak w budowie serc czy żołądków. Ale tu już powinien zabrać głos ginekolog.
                • mumia_ramzesa Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 13:08
                  > Chyba tylko wagina jest taką typową cechą.

Polskie szkolnictwo zeszlo na psy!
                  • sundry Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 21:44
                    Co znowu? Twoim zdaniem wagina nie jest cechą charakterystyczną kobiet?
      • marguy Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 14:02
        ezoteryczny,
        twoje prawdy objawione maja sie do rzeczywistosci tak jak kaczor do kultury osobistej i wrodzonej dobroci.

Mojego przyszlego meza poznalam grajac w noge na podworku. Mial pecha, bo byl sedzia i sedziowal uczciwie czyli na nasza niekorzysc. Skonczylo sie wielka bijatyka.
        To byl pierwszy i ostatni raz gdy sie pobilismy :)

Tak, ze wasze pierniczenie o wyrachowaniu, kalkulowaniu itp. to gadanieniedopieszczonych lajz. Facet, niezaleznie od narodowosci, albo jest mezczyzna albo skomlaca po forach lajza.
        • funny_game Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 14:32
          marguy napisała:

> Mojego przyszlego meza poznalam grajac w noge na podworku. Mial pecha, bo byl
          > sedzia i sedziowal uczciwie czyli na nasza niekorzysc. Skonczylo sie wielka bij
          > atyka.
          > To byl pierwszy i ostatni raz gdy sie pobilismy :)

Super historyjka :) Takie właśnie lubię :)
        • wez_sie Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 22:19
          marguy napisała:
          > Facet, niezaleznie od narodowosci, albo jest mezczyzna albo sko
          > mlaca po forach lajza.

hahaha
          ale jak to?
          • marguy Re: Fenomen obcokrajowca 23.12.11, 01:12
            No tak, ze osobnik plci meskiej lazi po forach z powodu frustracji spowodowanej marnym braniem u plci pieknej - to jest lajza, albo przychodzi na forum zeby sie rozerwac i wyrazic swoj punkt widzenia w sprawach damsko-meskich, ktore zna z autopsji a nie z literatury, swierszczykow czy opowiadan kolesiow z klasy VIc - i to jest normalny chlop lubiacy przebywac w babskim towarzystwie, co jest jego swietym prawem.

ps. wez sie, chcesz wiedziec gdzie mieszkam ? ;) :P
    • varia1 Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 10:26
      nie wiem co lubią inne kobiety, powiem z własnych doświadczeń

po 14 latach z Polakiem, z którym nie mogłam się nijak dogadać, jestem z obcokrajowcem
      większości Polaków, z którymi zdarzyło mi się spotkać brakowało:
      -fantazji,
      -wyobraźni,
      -gestu (nie mówię tu wcale o pieniądzach),
      -tolerancji,
      -umiejętności zaakceptowania mnie w pakiecie z dziećmi i uznania ich pierwszeństwa absolutnego w moim życiu,
      -oddania się zabawie, bez narzekania
      -umiejętności oddzielania życia prywatnego od zawodowego

i wielu jeszcze innych cech
      że nie wspomnę o higienie osobistej i umiejętności samoobsługi w kuchni

• wez_sie Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 10:28
        fajnego mialas eksia
        • varia1 Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 10:39
          mój ex to psychopata
          zresztą , nieważne, naprawdę nie uprzedzam się do Polaków
          ale my mamy taką narodową cechę - narzekactwo...nie znoszę tego, to się kłóci z moim wiecznym optymizmem
          poza tym, naprawdę nie spotakałam większych niechlujów i leni niż Polacy, a doświadczenia trochę już mam w życiu
          • kwieto Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 12:49
            > ale my mamy taką narodową cechę - narzekactwo

Pełna zgoda. A najgorsi są narzekający na narzekających :")
            • varia1 Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 16:51
              ja nie narzekam na narzekających, ja ich po prostu omijam:)
      • marguy Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 14:04
        varia,
        zapomnialas o alkowie. Roznica jest ogromna :)
        • varia1 Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 16:55
          och, tak, może nie tyle zapomniałam, co nie chciało mi się tego tematu rozwijać jakoś, bo musiałam wyjsć na kilka godzin
    • koham.mihnika.copyright stare jak swiat 22.12.11, 10:46

www.youtube.com/watch?v=rkRIbUT6u7Q
      • varia1 Re: stare jak swiat 22.12.11, 11:05
        a jeśli obcokrajowiec to gołodupiec?;)
        • koham.mihnika.copyright przeciez na twarzy nie ma napisane 22.12.11, 12:14
          a kolezanki kupia kazdy tekst. Malo takich co utrzymuja faceta?
          Golodupiec spada na poziom ciut powyzej krajowca golodupca, czyli format jest zachowany.
          • varia1 Re: przeciez na twarzy nie ma napisane 22.12.11, 16:45
            zgadza się, ale wtedy "money, money, money" jako powód zainteresowania obcokrajowcem średnio pasuje;)
            • koham.mihnika.copyright pasuje, bo sobie naiwna dospiewa. 22.12.11, 23:34
              wishful thinking. Syndrom zielonej trawy za plotem.
    • zielona.zgaga Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 12:28
      Przyznaje, raz mi sie zdazylo.
      W Lodzi to bylo, w klubie Lodz Kaliska, scisle mowiac.
      Wchodze z moim owczesnym chlopakiem i widze przy barze Keanu Reeves siedzi. Dopiero potem uslyszalam, ze gada z barmanka po angielsku.
      Do dzisiaj nie wiem kto to byl. Teraz zaluje, ze nie podeszlam i chociaz nie usmiechnelam sie po chinsku, bo pewnie nie przeszlo by mi przez gardlo nawet zwykle helou.

Liczy sie?
    • hotally Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 12:32
      jeśli jest czarny to mówię "Z DROGI!"
      • zielona.zgaga Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 13:01
        Z innymi kolorami tez masz problem czy to tylko taka niechec do czarnego?
        • hotally Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 13:25
          tylko :)
          • zielona.zgaga Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 13:33
            TYLKO, uwazaj w nocy, bo mozesz nie zauwazyc.
      • ezoterycznypoznan Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 13:04
        > jeśli jest czarny to mówię "Z DROGI!"

I co on na to?
        • hotally Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 13:25
          - co ma czarny białego?
          - słuchać
          • wez_sie Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 13:30
            wy jeszcze zydow nie lubicie
            • hotally Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 13:51
              tylko tych co rozkradli Polskę!
              • wez_sie Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 22:19
                nazwiska
              • marguy Re: Fenomen obcokrajowca 23.12.11, 01:14
                alusia-szajbusia,
                zapomnialaso o tych ktorzy ukradli twoja ostatnia szara komorke!
          • ezoterycznypoznan Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 13:34
            > - co ma czarny białego?
            > - słuchać

To że "ma słuchać" nie znaczy jeszcze że usłucha. Ja bym np. ci nie zszedł z drogi, bo z zasady nie ustępuję kobietom.
    • kwieto Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 12:37
      > Przychodzi wam od razu do glowy mysl - "chcialabym go poznac"?

Nie
    • mumia_ramzesa Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 13:11
      Innosc i/lub forsa.
    • princess_yo_yo Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 13:15
      nie mam specjalnie ochoty ani mozliwosci na poznawanie ludzi ktorzy mowia w obcych jezykach, bariera jezykowa eliminuje takie przypadki. nie wydaje mi sie zeby wiekszosc populacji byla bardziej uzdoloniona jezykowo ode mnie.
      • simply_z Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 13:37
        najpierw piszesz o barierze ,a potem ,ze nie sadzisz jakoby byli bardziej uzdolnieni od ciebie .Czyli jak to jest?
        • princess_yo_yo Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 13:55
          znam jeden jezyk obcy, w ktorym porozumiewam sie na codzien wiec trudno mi juz kwalifikowac angielski jako jezyk obcy.
          przed wyjazdem do krajow prawdziwie obcojezycznych zazwyczaj przyswajam sobie pare potrzebnych slow ale tylko i wylacznie w celach praktycznych, wiec wszelkie frazy zapominam rownie szybko.
          nie mam ochoty na uczenie sie zadnych innych jezykow bo jest to ciezka praca i praktycznie niewykonalna o ile nie mieszka sie w kraju zrodlowym. to co wiekszosc ludzi traktuje jako 'znajomosc' jezyka obcego dla mnie jest tylko polsrodkiem.
          • simply_z Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 14:11
            zalezy od zdolnosci tak naprawde:) ,jak to niewykonalna? jezyka typu wloski spokojnie mozna nauczyc sie na miejscu. Gorzej z jezykami jak np chinski ,arabski ,,finski.
            • princess_yo_yo Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 14:18
              w takim stopiu ze jest to prawdziwy 'drugi' jezyk pratkycznie niewykonalna poza nielicznymi przypadkami ludzi ktorzy sa rzeczywiscie jezykowo uzdolnieni sa sie w stanie tak nauczyc jezyka.
              znam calkiem sporo osob ktore rzeczywiscie znaja dwa lub trzy jezyki ale jest to zawsze efekt pochodzenia z dwujezycznego kraju, rodziny i/lub dlugotrwale bycie expatem.
              • simply_z Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 14:21
                ale w momencie gdy np masz chlopaka obcokrajowca i mowisz w jegojezyku ,sporo sie uczysz
                • princess_yo_yo Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 15:05
                  pewnie tak, ja jednak nie zwiazalaby sie z kims z kim nie jestem sie w stanie w pelni porozumiec, tak wiec tylko 'konwersacyjna' znajomosc polskiego albo angielskiego u potencjalnych chlopakow jest dla mnie nie bariera nie do przejscia.
                  • simply_z Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 15:08
                    ja w ogole nie przepadam za angielskim. Gdzie mu do kwiecistosci jezykow romanskich:)
                    • princess_yo_yo Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 15:13
                      haha, ale to nie ma nic wspolnego z kwestia rzeczywistej znajomosci jezyka lub nie.
                      • simply_z Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 15:17
                        oj tam oj tam body language :P
    • marguy Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 14:18
      kombi,
      wlasnie obejrzalam reklamy z Olafem Lubaszenko. Facet ma 43 lata a wyglada jak moj dziadek.
      Jesli wiekszosc czterdziestoletnich facetow w kraju wyglada jak dziadkowie po 70, to nie dziw sie, ze normalne dziewczyny ogladaja sie za lepiej zakonserwowanymi i niezapasionymi obcokrajowcami.
      • potworski Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 14:37
        marguy napisała:

> kombi,
        > wlasnie obejrzalam reklamy z Olafem Lubaszenko. Facet ma 43 lata a wyglada jak
        > moj dziadek.
        > Jesli wiekszosc czterdziestoletnich facetow w kraju wyglada jak dziadkowie po 7
        > 0, to nie dziw sie, ze normalne dziewczyny ogladaja sie za lepiej zakonserwowan
        > ymi i niezapasionymi obcokrajowcami.

A ja wczoraj obejrzałem Myszkę Miki i jeśli wszyscy Amerykanie mają faktycznie takie wielkie uszy i śmieszne czerwone majtki na dwa guziki to nie ma się co dziwić, że Polki tak chętnie tam wyjeżdżają.
      • jael53 Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 14:43
        Jest jeszcze gorzej. Tak wyglądać zaczynają panowie ok. 35-go roku żywota. Nawet ci, którzy (teoretycznie) powinni coś wiedzieć o kulturze życia codziennego, do której też zadbanie należy. Z racji obowiązków zawodowych pod koniec roku przyglądam się różnym młodym, zdolnym, z dokonaniami. Patrzę w biogram - rocznik 1978. Do sali obrad wchodzi pan, na optykę, 43-47. A mowa ciała bywa albo jak u dziadzi-podagryka, albo jak u maturzysty.
        • simply_z Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 14:59
          gorzej ,widuje chlopakow lat 27-28 nieludzko zapasionych .
      • zeberdee24 Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 14:49
        Tyle tylko że w większości krajów rozwiniętych mężczyźni są bardziej otyli niż w Polsce. No ale jak to było... 'grass is always greener...':)
        • simply_z Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 14:58
          zimbabwe np:)
          • zeberdee24 Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 15:04
            Które to jest krajem rozwiniętym :)
            • simply_z Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 15:07
              no!:) i mozna miec po 12 zon.
    • lonely.stoner Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 16:52
      ej kabi nie wiem ile masz lat ale poglady troche jak z PRL- juz od paru lat mamy granice otwarte, mozna swobodnie po swiecie sie przemieszczac, juz nie ma tak ze czekasz az ci urzad bezpieki wyda paszport i pozwolenie na wyjazd. Dzis Europa to taka globalna wioska wiesz? Moze jak sie mieszka cale zycie na pipidowie i 'zagranice' oglada glownie w filamch tv to jak ktos przyjedzie zza granicy heh albo i z innego miasta to sie sensacja tworzy, ale tak ogolnie to nic takiego.
      • kombinerki.pinocheta Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 17:23
        Przymierzasz sie do obciagania zagranicznego kutassa, ze probujesz obnizyc moja wartosc stosujac argumenty na poziomie 5-klasisty czy po prostu jestes glupia?

Dla twojej wiadomosci. Bylem kilka razy na "zachodzie", pracowalem z obcokrajowcem, na studiach z kilkoma pilem, a z panienkami ze wschodu rozmawialem.

Wisi mi to gdzie mieszkasz, co jesz, z kim sie zadajesz, czym jezdzisz i ile znasz jezykow.

Cenie sobie za to to czym sam jezdze, z kim sie zadaje, gdzie mieszkam i ile panienek przelize po francusku.

Pytanie brzmi. Na czym polega fenomen obcokrajowcow, a nie co lonely.stoner pamieta z czasow pewexu i pierwszej gumy donald.
    • maitresse.d.un.francais ehe, dużo Turków widzę 22.12.11, 17:16
      ale mi nie przychodzi.

No ale kąbi wie lepiej.
    • akle2 Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 18:02
      Jaki stąd wniosek?
      Albo się naucz tak dobrze języjka, że będziesz mógł pracować w wywiadzie, albo wystąp o obcy paszport. Albo jedno z drugim.
      PS. Co Tobie do zajętych kobiet, niezależnie z kim związanych?
      • kombinerki.pinocheta Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 18:14
        Ciekawi mnie to socjologiczne zjawisko.
    • kombinerki.pinocheta Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 18:17
      Dziesiatki poznanych Polakow w szkole sredniej, setki na uczelni. Do tego tysiace spotykanych na ulicy, w kinie, w centrach handlowych, na boisku czy w kolejce do warzywniaka rodakow.

I kobieta nie znajdzie tego jedynego.

Przyjezdza jakis Wloch czy inny Niemiec i od razu milosc. Niemalze od razu.

A juz nawet nie wspominam o rodaczkach, ktore wyjezdzaja, bo to tez jest cos niespotykanego. Milosc na drugi dzien po wyjezdzie.
      • maitresse.d.un.francais Kąbi, ktoś cię puścił w trąbi nt 22.12.11, 18:18
    • czadroman też mnie bardziej intrygują zamorskie kobiety 22.12.11, 19:10
      żeby nie było, że to tylko cecha kobieca
      • varia1 Re: też mnie bardziej intrygują zamorskie kobiety 22.12.11, 19:27
        Romuś, ale zza którego morza?;)
        • czadroman śledzie 22.12.11, 20:09
          Bornholm słynie ze śledzi, tamtejsze kobity znają się na rzeczy
    • red_boots Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 22:51
      nie widzę tego "fenomenu" w swoim otoczeniu, nie znam ani jednej kobiety, która marzy o obcokrajowcu.
      a jeżeli chcę takiego poznać, to dokładnie na tych samych zasadach, jak Polaka, czyli musi mnie sobą w jakiś sposób zainteresować.
    • triismegistos Re: Fenomen obcokrajowca 22.12.11, 23:13
      Myślałam, ze to wątas wygrzebany z archiwum, a tu data wskazuje na co inego.
      Ale do rzeczy. Tak kąbi, lecę na obcokrajowcow i na dźwięk obcej mowy nogi same rozkładają. Z reszto wsztsystkie kobiety tak mają, i żaden Polak nie może liczyć na poderwanie dziewczyny. Za to gdybyś był obcokrajowcem kaza by na ciebie poleciala.
      Zadowolony?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka