Dodaj do ulubionych

Uwielbiam truskawki!!!

04.06.04, 11:54
Własnie wcinam truskawki...mmmmm z dnia na dzień są coraz smaczniejsze, słodsze...mmm..czerwoniutkie....
Żałuję teraz, że kupiłam tylko 0,5 kg...
Truskawki są pyszne w każdej formie (dżem, kompot mojej mamy, koktajl z baru mlecznego Pod Arkadami etc.)
CZy jest ktoś kto nie lubi truskawek???
Pozdr.
Obserwuj wątek
    • pokraczny_kotek Re: Uwielbiam truskawki!!! 04.06.04, 12:40
      klara-klara napisała:

koktajl z baru ml
      > ecznego Pod Arkadami etc.)

kraków? :)
      też lubię truskawki. pasjami i namiętnie.
      • klara-klara Re: Uwielbiam truskawki!!! 04.06.04, 12:45
        To w Krakowie też taki macie?????:)
        Poznań, Pl. Cyryla Ratajskiego, zwanego Pigalakiem:)
        • pokraczny_kotek Re: Uwielbiam truskawki!!! 04.06.04, 13:05
          klara-klara napisała:

> To w Krakowie też taki macie?????:)
          > Poznań, Pl. Cyryla Ratajskiego, zwanego Pigalakiem:)
          >
          no, w kakowie mamy filarki. bar pod filarkami znaczy. :)
          pod arkadami - było zdaje się coś podobnego :)
    • Gość: kohol Re: Uwielbiam truskawki!!! IP: *.crowley.pl 04.06.04, 12:46
      :)
      Tez uwielbiam :)
      Ale tylko "nieprzetworzone" - truskawkowe lody, dżemy, kompoty i jogurty omijam
      z daleka...
      Miałam w przedszkolu koleżankę, która nie lubiła ani truskawek, ani bananów.
      Takie kuriozum :D Kiedys się uczuliła i jej uraz został.
      • klara-klara Re: Uwielbiam truskawki!!! 04.06.04, 12:48
        >Kiedys się uczuliła i jej uraz został.

Ooo biedna..
        :))
    • nat.ka Re: Uwielbiam truskawki!!! 04.06.04, 12:50
      mniam! a ja właśnie czereśnie wrąbałam:)
      a truskaweczki...ze śmietaną i cukrem albo popijane szampanem mrr:)
      • Gość: Klara Re: Uwielbiam truskawki!!! IP: *.crowley.pl 04.06.04, 13:01
        Tak...czereśnie to też moja słabość...takze winogrona..:)
        Właśnie...widziałam jak ludzie maczają truskawki w szampanie i zjadają...Dobre to?
        • default Re: Uwielbiam truskawki!!! 04.06.04, 13:10
          Dobre i jakie snobistyczne ;)
          Lubię truskwaki, ale wolę czereśnie, niestety cholerne szpaki zeżarły moje
          czereśniowe plony, zanim całkiem dojrzały :( Będę musiała udać się na bazarek.
          • default Re: Uwielbiam truskawki!!! 04.06.04, 13:14
            Aha, i jeszcze tak jest smacznie i elegancko - robi się takie "fondue
            czekoladowe" (rozpuszcza się w kociołku do fondue czekoladę zamiast sera) i w
            gorącej macza się różne owoce, ciasteczka itp. I właśnie truskawki maczane w
            czekoladzie są super.
            • Gość: Klara Re: Uwielbiam truskawki!!! IP: *.crowley.pl 04.06.04, 13:17
              Kurde...niewątpię!!:))
              Ale mi smaku narobiłaś...czekolada, truskawki...
              :)
    • Gość: rene Re: Uwielbiam truskawki!!! IP: *.zapora / 212.160.172.* 04.06.04, 13:26
      cały rok czekam na świeże truskawki!
      a jak już są to jem, jem, jem...
      uczulenia dostaję, biorę wapno, i dalej jem... :-)
      teraz też przede mną stoją (po drodze do pracy kupiłam pół kilo, i zostało już
      tylko 7 ...)
    • blanchet Re: Uwielbiam truskawki!!! 04.06.04, 13:36
      z baru mlecznego pod arkadami wolałam chłodnik litewski
      • Gość: klara-klara Re: Uwielbiam truskawki!!! IP: *.crowley.pl 04.06.04, 13:43
        Nie jadłam tam nigdy zup, nie miałam okazji.
        Miałam (jak jeszcze tam chodziłam) swój zestaw: frytki + surówka z białej - kolejna rzecz, która smakujowała mi tam bardo, bardzo, bardzo.
        • blanchet ja tamto taniuśkie jedzenie wypróbowałam 04.06.04, 14:18
          blisko mi było bo mieszkałam w hance. teraz na szczęście w mniej prostytuującej
          się czesci P-a
          • klara-klara Re: ja tamto taniuśkie jedzenie wypróbowałam 04.06.04, 14:19
            Mniej???:)
            • blanchet Re: ja tamto taniuśkie jedzenie wypróbowałam 04.06.04, 14:20
              znacznie mniej- choć któż to wie- może sąsiady pod hanke jeżdzą no nie?
              • klara-klara Re: ja tamto taniuśkie jedzenie wypróbowałam 04.06.04, 14:26
                :))))
    • tomasdyg JEDZCIE TRUSKAWKI ONE CZYNIĄ CUDA ;)) 04.06.04, 14:11
      Truskawki i maliny zwiększają popęd płciowy dzięki wysokiej zawartości cynku,
      który występuje w nasionach owoców.
      Cynk jest bardzo ważnym mikroelementem zwiększającym ochotę na seks, ponieważ
      wpływa na poziom wydzielanego testosteronu, stanowi istotny składnik spermy i
      pomaga kobietom w szybkim przygotowaniu organizmu do stosunku.
      Patrick Holford z Instytutu Optymalnego Żywienia przeprowadził badania nad
      wartościami odżywczymi owoców i stwierdził, że truskawki i maliny dostarczają
      organizmowi najwięcej cynku, ponieważ w odróżnieniu od innych owoców, nie
      pozbawiamy ich przed jedzeniem nasion.
      "Wniosek jest prosty - za każdym razem, kiedy uprawiacie seks lub chcecie się
      do niego przygotować, zjedzcie garść truskawek lub malin. Nie chodzi zresztą
      tylko o cynk, bo owoce zawierają bardzo dużo przeciwutleniaczy, które
      poprawiają ukrwienie narządów płciowych. W dodatku truskawki i maliny mają
      najniższy indeks glikemiczny ze wszystkich owoców, co oznacza, że dostarczają
      sporo energii i niewiele kalorii" - poiwedział Holford.
      -za onet.pl › Wiadomości › Ciekawostki - 2004-05-27 06:51:00
      Pozdrawiam i miłej konsumpcji ;))
      • klara-klara Re: JEDZCIE TRUSKAWKI ONE CZYNIĄ CUDA ;)) 04.06.04, 14:18
        >Truskawki i maliny zwiększają popęd płciowy dzięki wysokiej zawartości cynku,
        >który występuje w nasionach owoców.

Iii tam...ja neipotrzebuję do tego truskawek, ale dobrze, że mi powiedziałeś........bo ktoś mógłby na tym ucierpieć..:))))
      • Gość: mila Re: JEDZCIE TRUSKAWKI ONE CZYNIĄ CUDA ;)) IP: *.icpnet.pl 04.06.04, 14:19
        Tak się sklada, że już niedługo bronię pracę mgr dotyczącą badań aromatu
        truskawek i suszów truskawkowych. Mmmm jakie to były przyjemne badania:) I na
        końcu można było zjeść próbę:) A ten zapach nerolidolu i furaneolu... Super.
        Suszone truskawki też są pyszne, chociaż pewnie jeszcze długo nie będą dostępne
        na polskim rynku.
        Pozdrawiam wszystkich wielbicieli truskawek
        Strawberry fields forever:)
        • klara-klara Re: JEDZCIE TRUSKAWKI ONE CZYNIĄ CUDA ;)) 04.06.04, 14:20
          A gdzie są dostepne suszone truskawki?
          • Gość: mila Re: JEDZCIE TRUSKAWKI ONE CZYNIĄ CUDA ;)) IP: *.icpnet.pl 04.06.04, 14:35
            Jak dotąd trwały próby laboratoryjne suszenia nową techniką z zastosowaniem
            mikrofal i próżni. Firma, dla której robiłam badania opracowała rewelacyjne
            chipsy z różnych owoców i warzyw (mi najbardziej smakują z czerwonego buraka, z
            marchwi, jabłek i z truskawek właśnie). Niestety koszty produkcji tych chipsów
            są na tyle wysokie, że polski rynek nie byłby w stanie zaakceptować ich ceny
            (paczka chipsów kosztowałaby coś koło 5zł).Dlatego wszystkie te pyszności
            trafiają na rynki zachodnie, głównie do Anglii.
            • klara-klara Re: JEDZCIE TRUSKAWKI ONE CZYNIĄ CUDA ;)) 04.06.04, 14:38
              5 zł to nie tak wiele..Kiedys były chipsy jabłkowe, chyba polskiej produkcji, były dobre, ale juz ich niestety nie widzę.
    • oralhella ADMINKA!!!! 04.06.04, 14:45
      Bierz sie do roboty .Za darmo Cie tu trzymaja wiec rusz dupsko .
      Jakim prawem ten watek znajduje sie na FK?Toz to prywatny watek to raz a dwa
      dziewczyna pomylila sobie forum.
      • klara-klara Re: ADMINKA!!!! 04.06.04, 14:47
        Dlaczego prywatny?
        I dlaczego pomyliłam forum? Co, koebity nie mogą sobie pisać o jedzeniu?
        Ocipiałaś??
        • oralhella Re: ADMINKA!!!! 04.06.04, 14:58
          klara-klara napisała:

> Dlaczego prywatny?
          > I dlaczego pomyliłam forum? Co, koebity nie mogą sobie pisać o jedzeniu?
          > Ocipiałaś??
          >

Ocipilam , zebys wiedziala ale jak tylko pomysle ,ze nie ja jedna ( prawda
          adminko?)to juz mi lepiej.
          p.s.
          Czas sie zapoznac z regulaminem admin_kobiety.Nie mylic z GW.
          • klara-klara Re: ADMINKA!!!! 04.06.04, 15:02
            Skoro sie przyznałaś, to juz pierwszy krok do wyleczenia się...
            Regaulamin a_k? Nie, nie...mnie nie obchodzą te wasze historie, dociekania, problemy...Jak mnie wytną to mnie wytną, w co jednak wątpię. Wszyscy doskonale wiemy o co chodziło, chodzi i chodzić będzie, więc nie wiem po co ci te zbędne egzaltacje.
    • Gość: złośnica chciałam dziś założyć IDENTYCZNY post!! :D IP: *.acn.pl 04.06.04, 19:03
      słowo niedoszłej skautki! :D
      truskawki, yummy yummy siorb mniam mlask :D
      • klara-klara Re: chciałam dziś założyć IDENTYCZNY post!! :D 04.06.04, 19:11
        :)))))))))
        A ja właśnie zjadałam drugie 0,5 kg truskawek:))
        Łączę się z tobą w uwielbieniu:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka