Dodaj do ulubionych

modelki size plus

05.04.12, 21:30
co sądzi o nich szanowne forum? kobiece i zaokrąglone, czy otyłe i brzydkie?
Obserwuj wątek
    • soulshunter Re: modelki size plus 05.04.12, 21:36
      qrczę no, wiedzialem, no wczoraj sie uczylem. A czy jest jakies pytanie pomocnicze?
    • spawacz.drewna Re: modelki size plus 05.04.12, 21:40
      https://images.4chan.org/b/src/1333651889142.jpg
    • fomica Re: modelki size plus 05.04.12, 21:45
      A które to są "plus size"? Bo jak czytam że do plus size należy juz Monica Bellucci, albo chudzina Scarlett Johanson, czy nawet super zgrabna Monroe, to mi ręce i włosy opadają :(
      Jaki rozmiar to już jest "plus size"?
      • six_a Re: modelki size plus 05.04.12, 21:49
        od 38
        podobno:)
        • fajnajozia Re: modelki size plus 05.04.12, 22:10
          od 38
          > podobno:)

Cholibka, nie wiedziałam:( Od trzech miesięcy się obżeram, żeby być plus size, a okazuje się że już byłam:(
          • six_a Re: modelki size plus 05.04.12, 22:12
            przeholowałaś :)
      • kbjsht Re: modelki size plus 05.04.12, 22:03
        z tego co wiem, to 38 i więcej
        • headvig Re: modelki size plus 05.04.12, 22:19
          Z tego wynika, ze gore mam w normie, a dół juz plus size? I co teraz? Nie wezmą mnie na zaden wybieg. ...
          • kbjsht Re: modelki size plus 05.04.12, 22:29
            haha, no cóż, ŻYCIE :D
          • fajnajozia Re: modelki size plus 05.04.12, 22:33
            Z tego wynika, ze gore mam w normie, a dół juz plus size? I co teraz? Nie wezmą
            > mnie na zaden wybieg. ...

Pójdę za Ciebie!
    • khadroma Re: modelki size plus 05.04.12, 21:48
      Ale czy modelki musza byc albo za chude albo za grube? Nie mogą być zwyczajnie zgrabne?
      • kbjsht Re: modelki size plus 05.04.12, 22:04
        świat mody chyba lubi popadać od skrajności w skrajność ;)
        • khadroma Re: modelki size plus 05.04.12, 22:07
          No własnie tego nie rozzumiem. To są prawdopodobnie jakies dziwne interesy wąskich, ale zamożnych grup społecznych.
          • kbjsht Re: modelki size plus 05.04.12, 22:10
            no w sumie.. mnie na przykład nie rajcuje pani z rozmiarem ani 48, ani 34. ale 38 i 40 luuubię;)
          • six_a Re: modelki size plus 05.04.12, 22:13
            no modelki chude są ekonomiczne w obsłudze i mniej materiału się zużywa na ciuchy, a modelki grube przypominają większość klientów tego cyrku modowego i tak się kręci;)
            • khadroma Re: modelki size plus 05.04.12, 22:22
              A widzisz, o tym nie pomyslałam, ze tu chodzi o oszczedność materiału. :D
              • kbjsht Re: modelki size plus 05.04.12, 22:31
                mniej jedzą na wyjazdach :DD
    • georgia241 Re: modelki size plus 05.04.12, 22:06
      Jeśli kobieta ma od 165 do 170 to idealny jest rozmiar 38
      Jeśli 171-177 to ładniej jak ma rozmiar 40
      Poniżej 165 cm powinna mieć 36
      • klymenystra Re: modelki size plus 06.04.12, 09:26
        A kto tak powiedział? :D
        • potworski Re: modelki size plus 06.04.12, 09:33
          klymenystra napisała:

> A kto tak powiedział? :D

georgia241
          • klymenystra Re: modelki size plus 06.04.12, 16:14
            Uo, no to faktycznie czas się dostosowac :D
    • lena.nocna Re: modelki size plus 05.04.12, 22:52
      Wolę size normal.
      Modelki powinny wyglądać tak jak przeciętna, prawidłowo, zdrowo zbudowana kobieta. Inaczej to przesada albo w jedną albo w drugą stronę.

Uważam, że obecnie zatrudnianie takich pań służy propagandzie i rozgłosowi. Za jakiś czas znikną i przyjdzie inna moda. Może tym razem na kulturystki?

• kbjsht Re: modelki size plus 05.04.12, 23:01
        raczej nie znikną, w naszym cudownym kraju fakt, dopiero się pojawiły, ale zachód luuuuubi je już od jakiegoś czasu
    • zeberdee28 Re: modelki size plus 05.04.12, 23:42
      Mnie się podobają kobiety mające trochę ciała i ogólnie takie kobiety które się spotyka na codzień, z całą gamą tego co uważa się za 'niedoskonałości' :) Anorektyczne modelki jako ideał piękna to chore wymysły działalności gejowskich projektantów mody nienawidzących kobiecości i sprowadzających kobiety do roli bezkształtnego przedmiotu na którym wiesza się ich 'dzieła'.
      • potworski Re: modelki size plus 06.04.12, 09:35
        zeberdee28 napisał:

Anorektyczne modelki jako ideał piękna to chore wymysły działalności gejowskich projektantów mody nienawidzących kobiecości i sprowadzających kobiety do roli bezkształtnego przedmiotu na którym wiesza się ich 'dzieła'.

Jesteś w branży, albo masz z nią kontakt czy też lubisz powtarzać wyświechtane frazesy z forumowych komentarzy?
    • stylistka_femelo.com Re: modelki size plus 06.04.12, 09:01
      Tekst linka Modelki size plus również są piękne:)
    • ciastko_z_kota Re: modelki size plus 06.04.12, 10:12
      Mi się nie podoba moda na plus size w tym wykonaniu, jakie się pojawia teraz w mediach.
      To takie usprawiedliwienie dla puchnących od nadmiaru jedzenia społeczeństw.
      Te modelki bywają często naprawdę bardzo grube i jedyne co je "ratuje" to ładna buzia.
      Zwróćcie uwagę, że szczupłe modelki niejednokrotnie urodę mają dość kontrowersyjną, natomiast te większe zawsze mają nieprzeciętnie atrakcyjne twarze. Niestety, w rzeczywistości mało która kobieta nosząca 46 ma do kompletu śliczną, nienalaną buzię, która nieco łagodziłaby wygląd poniżej podbródka, więc to wcale nie jest tak że w końcu prawdziwe kobiety zawojowały świat mody.

Nie uważam zatem żeby świat mody kłaniał się w takiej sytuacji ludziom przeciętnym, tylko po prostu znalazł nowe maskotki - puszyste z sarnim wejrzeniem.
    • agpagp Re: modelki size plus 06.04.12, 10:29
      a ja zawsze myślałam ze w modelingu chodzi o ciuchy ... jezeli chcę kupić roz 44 to chcę wiedzieć jak wygląda na właśnie takiej kobiecie a nie na XS bo jaki to mam sens?
      • ciastko_z_kota Re: modelki size plus 06.04.12, 10:41
        Bez przesady, takie myślenie może prowadzić do absurdu, bo miewamy nie tylko różne rozmiary, ale też proporcje. Czy to oznacza, że w jednej kreacji na pokazie powinno wystapić 15 kobiet?
        • madame_charmante Re: modelki size plus 06.04.12, 21:38
          absurdem jest to, że ubrania dla pan w rozmiarze od 42 w gore prezentują modelki mające rozmiar 36 :)
    • qw994 Re: modelki size plus 06.04.12, 10:43
      Jeśli "size plus" to prawidłowa sylwetka, to popieram. Jeśli to określenie oznacza nadwagę lub otyłość - jestem kategorycznie przeciw.
      • kbjsht Re: modelki size plus 06.04.12, 12:06
        qw994 napisała:

> Jeśli "size plus" to prawidłowa sylwetka, to popieram. Jeśli to określenie ozna
        > cza nadwagę lub otyłość - jestem kategorycznie przeciw.

również mam mnieszane uczucia, kobiety w rozm. 38- 44 są okej, na 36 też bardzo lubię popatrzeć, ale już 46, 48 i więcej to dla mnie już trochę promowanie otyłości..
        • madame_charmante a co to jest rozmiar 44 ? 06.04.12, 21:45

jako "nosicielka" takowegoż rozmiaru powiem ci, że bywa tak, że znaczy on 110 cm, ale równie dobrze 102 cm. Sama mam 106 w tyłku, 30 cm róznicy między biodrami a pasem i całkiem sporo mięśni. Nie w rozmiarach pies leży pogrzebany - moim skromnym zdaniem - tylko w jędrności, kształtności ciała. Obwisłe , sflaczałe pupska, oponki w pasie, masywne uda zdarzają się i tym chudym, i tym grubym.
          • qw994 Re: a co to jest rozmiar 44 ? 07.04.12, 09:31
            > Obwisłe , sflaczałe p
            > upska, oponki w pasie, masywne uda zdarzają się i tym chudym, i tym grubym

Jak najbardziej, tyle że rozkład tych zjawisk jest jednak nieco inny w obu grupach.
            • madame_charmante Re: a co to jest rozmiar 44 ? 07.04.12, 22:09
              poobserwuj tak bez uprzedzeń.. bez zakładania, że jest tak albo inaczej. I wtedy porozmawiamy.. :)
              jedyne co, to szczupłym łatwiej takie defekty ukryć pod odzieżą...
              • qw994 Re: a co to jest rozmiar 44 ? 08.04.12, 09:08
                Ale ja nie mam uprzedzeń. Nie chcesz chyba jednak powiedzieć, że np. u 25-letnich kobiet jest tyle samo osobników z oponami wśród szczupłych i otyłych?
                Każdy kilogram nadwagi czy otyłości odbija się jakoś tam negatywnie na wyglądzie, taka smutna prawda. I na odwrót - każdy utracony kilogram poniżej prawidłowej wagi działa tak samo.
                • madame_charmante Re: a co to jest rozmiar 44 ? 08.04.12, 16:45
                  mniej więcej chce własnie to powiedzieć. Że kształt sylwetki nie zależy od bmi, tylko od dbałości kobiety o sylwetkę. I po raz trzeci to pisze - chude też mają felery wcale nie gorsze, niż grube. Gloryfikowanie szczupłości jako stanu sylwetki idealnej, niezależnie od jej rzeźby, umięśnienia i jędrności jest równie głupie, jak podniecanie się wyższością kobiecych krągłości nad szczupłością.
                  a płaskotylcze i zwisy nie dotyczą wyłącznie osób po 50
                  • qw994 Re: a co to jest rozmiar 44 ? 09.04.12, 07:15
                    Szczupłość kojarzy mi się ze zwinnością i dlatego dla mnie to stan idealny. Natomiast nie czepiam się po prostu prawidłowych sylwetek, w widełkach wyznaczonych przez BMI. Jeśli ktoś jest w górnych, to jest jak najbardziej ok. Zresztą i tak zdrowie najważniejsze.
                    • hermina5 Re: a co to jest rozmiar 44 ? 09.04.12, 11:59
                      >Szczupłość kojarzy mi się ze zwinnością i dlatego dla mnie to stan idealny.

Błąd. Jeździłam w góry z osobami szczupłymi, a wręcz chudymi, które zachowywały się,, jakby nie wiedziały do czego sluza ręce i nogi, a jakikolwiek ruch widziały ostatnio na WF w II klasie...
                      • qw994 Re: a co to jest rozmiar 44 ? 09.04.12, 12:24
                        Ale ja przecież nie mówię, że tak jest, tylko że mi się ze zwinnością kojarzy.
                        • kbjsht Re: a co to jest rozmiar 44 ? 09.04.12, 19:33
                          mi trochę też, aczkolwiek niektóre 'patyczaki' nie umieją panować nad swymi kończynami :D
                          • madame_charmante Re: a co to jest rozmiar 44 ? 11.04.12, 20:26
                            Szczupłe osoby - myślę o takich, które utrzymują dobrą wagę bez problemu- często nie są zbyt wygimnastykowane. Póki nosiłam rozmiar 36/38 mało się przejmowałam swoją zwinnością. A konkretnie leżałam tyłkiem do góry i pachniałam.
                            Po dwóch ciążach i kilka lat później obudziłam się ze spora nadwagą. I od tego czasu regularnie uprawiam jakiś rodzaj aktywności fizycznej.Aktualnie dwa razy w tygodniu idę 4 km w jedną stronę i ćwiczę jogę przez 1.5 h. :) Dupsko mam nadal, sadełka też trochę, ale spora część mojej wagi to mięśnie. Sądzę, że mogę spokojnie założyć, że jestem zwinniejsza od moich przedmówczyń :)- o ile rzecz jasna nie trafiłam na dziewczyny uprawiające gimnastykę artystyczną :)))))
                            • kbjsht Re: a co to jest rozmiar 44 ? 11.04.12, 20:56
                              gimnastyki artystycznej nie uprawiam i nigdy na pewno nie będę, ale grałam w tenis 2 lata, w koszykówkę 6 no i kilka lat pływałam, ale teraz sobie fitnesuję, też jest sympatycznie :)
          • lonely.stoner Re: a co to jest rozmiar 44 ? 08.04.12, 20:56
            jako "nosicielka" takowegoż rozmiaru powiem ci, że bywa tak, że znaczy on 110 c
            > m, ale równie dobrze 102 cm. Sama mam 106 w tyłku, 30 cm róznicy między biodram
            > i a pasem i całkiem sporo mięśni. Nie w rozmiarach pies leży pogrzebany - moim
            > skromnym zdaniem - tylko w jędrności, kształtności ciała. Obwisłe , sflaczałe p
            > upska, oponki w pasie, masywne uda zdarzają się i tym chudym, i tym grubym.

jak to mozliwe ze masz 106 cm w tylku i rozmiar 44?? ja nosze rozmiar 36 i mam 90 pare cm w biodrach - w takim razie majac te 106 cm to chyba jakis rozmiar gora 40??
            • madame_charmante Re: a co to jest rozmiar 44 ? 08.04.12, 22:00
              jak wcześniej napisałam - w polskiej rozmiarówce rozm. 44 potrafi być i 102 cm. Dla mnie też to głupie, ale co zrobisz? Przeciętnie 104-16 to już 42/44. Powyżej 106 ... juz 46
    • fomica Re: modelki size plus 06.04.12, 17:01
      A w ogóle to przypomniał mi sie wywiad z jakims projektantem, fotografem czy innym fachmanem od mody, że modelka to nie żaden wzór cnót i seks bomba, tylko chodzący wieszak i musi byc chuda, płaska i jednowymiarowa, żeby ubranie łatwiej sie szyło :) A, i jeszcze wszystkie modelki powinny mieć takie same wymiary bo przez pokazem do końca nie wiadomo która którą kiecę założy i musi na każdą pasować. Z niewyjasnionych powodów te standaryzowane wieszaki zdobyły pozycję "ideału urody", choć z założenia i z konieczności wyglądają inaczej niż 95% kobiet.
      • lacido Re: modelki size plus 06.04.12, 22:32
        ale na takich wieszakach ubrania fatalnie leżą ;/
        • kbjsht Re: modelki size plus 08.04.12, 19:25
          lacido napisała:

> ale na takich wieszakach ubrania fatalnie leżą ;/

i agree
    • leniwy_pierog Re: modelki size plus 06.04.12, 22:48
      Niektóre są bardzo atrakcyjne, różnie. Większośc tak samo przesadzona jak klasyczne wychudzone modelki.
    • fuks0 Re: modelki size plus 06.04.12, 22:59
      Powiedzmy, że nie w moim typie.
    • mechantloup Re: modelki size plus 11.04.12, 10:58
      Zdaniem mojego małża, cholernie apetyczna panna
      A on nie kłamie i nie jest koniunkturalny, w sensie, że szamba nie nazwie perfumerią.
      • kbjsht Re: modelki size plus 11.04.12, 20:57
        akurat na tej reklamie widnieje znajoma mi w miarę modelka :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka