kbjsht 05.04.12, 21:30 co sądzi o nich szanowne forum? kobiece i zaokrąglone, czy otyłe i brzydkie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
soulshunter Re: modelki size plus 05.04.12, 21:36 qrczę no, wiedzialem, no wczoraj sie uczylem. A czy jest jakies pytanie pomocnicze? Odpowiedz Link Zgłoś
fomica Re: modelki size plus 05.04.12, 21:45 A które to są "plus size"? Bo jak czytam że do plus size należy juz Monica Bellucci, albo chudzina Scarlett Johanson, czy nawet super zgrabna Monroe, to mi ręce i włosy opadają :( Jaki rozmiar to już jest "plus size"? Odpowiedz Link Zgłoś
fajnajozia Re: modelki size plus 05.04.12, 22:10 od 38 > podobno:) Cholibka, nie wiedziałam:( Od trzech miesięcy się obżeram, żeby być plus size, a okazuje się że już byłam:( Odpowiedz Link Zgłoś
headvig Re: modelki size plus 05.04.12, 22:19 Z tego wynika, ze gore mam w normie, a dół juz plus size? I co teraz? Nie wezmą mnie na zaden wybieg. ... Odpowiedz Link Zgłoś
fajnajozia Re: modelki size plus 05.04.12, 22:33 Z tego wynika, ze gore mam w normie, a dół juz plus size? I co teraz? Nie wezmą > mnie na zaden wybieg. ... Pójdę za Ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
khadroma Re: modelki size plus 05.04.12, 21:48 Ale czy modelki musza byc albo za chude albo za grube? Nie mogą być zwyczajnie zgrabne? Odpowiedz Link Zgłoś
kbjsht Re: modelki size plus 05.04.12, 22:04 świat mody chyba lubi popadać od skrajności w skrajność ;) Odpowiedz Link Zgłoś
khadroma Re: modelki size plus 05.04.12, 22:07 No własnie tego nie rozzumiem. To są prawdopodobnie jakies dziwne interesy wąskich, ale zamożnych grup społecznych. Odpowiedz Link Zgłoś
kbjsht Re: modelki size plus 05.04.12, 22:10 no w sumie.. mnie na przykład nie rajcuje pani z rozmiarem ani 48, ani 34. ale 38 i 40 luuubię;) Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: modelki size plus 05.04.12, 22:13 no modelki chude są ekonomiczne w obsłudze i mniej materiału się zużywa na ciuchy, a modelki grube przypominają większość klientów tego cyrku modowego i tak się kręci;) Odpowiedz Link Zgłoś
khadroma Re: modelki size plus 05.04.12, 22:22 A widzisz, o tym nie pomyslałam, ze tu chodzi o oszczedność materiału. :D Odpowiedz Link Zgłoś
georgia241 Re: modelki size plus 05.04.12, 22:06 Jeśli kobieta ma od 165 do 170 to idealny jest rozmiar 38 Jeśli 171-177 to ładniej jak ma rozmiar 40 Poniżej 165 cm powinna mieć 36 Odpowiedz Link Zgłoś
potworski Re: modelki size plus 06.04.12, 09:33 klymenystra napisała: > A kto tak powiedział? :D georgia241 Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: modelki size plus 06.04.12, 16:14 Uo, no to faktycznie czas się dostosowac :D Odpowiedz Link Zgłoś
lena.nocna Re: modelki size plus 05.04.12, 22:52 Wolę size normal. Modelki powinny wyglądać tak jak przeciętna, prawidłowo, zdrowo zbudowana kobieta. Inaczej to przesada albo w jedną albo w drugą stronę. Uważam, że obecnie zatrudnianie takich pań służy propagandzie i rozgłosowi. Za jakiś czas znikną i przyjdzie inna moda. Może tym razem na kulturystki? Odpowiedz Link Zgłoś
kbjsht Re: modelki size plus 05.04.12, 23:01 raczej nie znikną, w naszym cudownym kraju fakt, dopiero się pojawiły, ale zachód luuuuubi je już od jakiegoś czasu Odpowiedz Link Zgłoś
zeberdee28 Re: modelki size plus 05.04.12, 23:42 Mnie się podobają kobiety mające trochę ciała i ogólnie takie kobiety które się spotyka na codzień, z całą gamą tego co uważa się za 'niedoskonałości' :) Anorektyczne modelki jako ideał piękna to chore wymysły działalności gejowskich projektantów mody nienawidzących kobiecości i sprowadzających kobiety do roli bezkształtnego przedmiotu na którym wiesza się ich 'dzieła'. Odpowiedz Link Zgłoś
potworski Re: modelki size plus 06.04.12, 09:35 zeberdee28 napisał: Anorektyczne modelki jako ideał piękna to chore wymysły działalności gejowskich projektantów mody nienawidzących kobiecości i sprowadzających kobiety do roli bezkształtnego przedmiotu na którym wiesza się ich 'dzieła'. Jesteś w branży, albo masz z nią kontakt czy też lubisz powtarzać wyświechtane frazesy z forumowych komentarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
stylistka_femelo.com Re: modelki size plus 06.04.12, 09:01 Tekst linka Modelki size plus również są piękne:) Odpowiedz Link Zgłoś
ciastko_z_kota Re: modelki size plus 06.04.12, 10:12 Mi się nie podoba moda na plus size w tym wykonaniu, jakie się pojawia teraz w mediach. To takie usprawiedliwienie dla puchnących od nadmiaru jedzenia społeczeństw. Te modelki bywają często naprawdę bardzo grube i jedyne co je "ratuje" to ładna buzia. Zwróćcie uwagę, że szczupłe modelki niejednokrotnie urodę mają dość kontrowersyjną, natomiast te większe zawsze mają nieprzeciętnie atrakcyjne twarze. Niestety, w rzeczywistości mało która kobieta nosząca 46 ma do kompletu śliczną, nienalaną buzię, która nieco łagodziłaby wygląd poniżej podbródka, więc to wcale nie jest tak że w końcu prawdziwe kobiety zawojowały świat mody. Nie uważam zatem żeby świat mody kłaniał się w takiej sytuacji ludziom przeciętnym, tylko po prostu znalazł nowe maskotki - puszyste z sarnim wejrzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
agpagp Re: modelki size plus 06.04.12, 10:29 a ja zawsze myślałam ze w modelingu chodzi o ciuchy ... jezeli chcę kupić roz 44 to chcę wiedzieć jak wygląda na właśnie takiej kobiecie a nie na XS bo jaki to mam sens? Odpowiedz Link Zgłoś
ciastko_z_kota Re: modelki size plus 06.04.12, 10:41 Bez przesady, takie myślenie może prowadzić do absurdu, bo miewamy nie tylko różne rozmiary, ale też proporcje. Czy to oznacza, że w jednej kreacji na pokazie powinno wystapić 15 kobiet? Odpowiedz Link Zgłoś
madame_charmante Re: modelki size plus 06.04.12, 21:38 absurdem jest to, że ubrania dla pan w rozmiarze od 42 w gore prezentują modelki mające rozmiar 36 :) Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: modelki size plus 06.04.12, 10:43 Jeśli "size plus" to prawidłowa sylwetka, to popieram. Jeśli to określenie oznacza nadwagę lub otyłość - jestem kategorycznie przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
kbjsht Re: modelki size plus 06.04.12, 12:06 qw994 napisała: > Jeśli "size plus" to prawidłowa sylwetka, to popieram. Jeśli to określenie ozna > cza nadwagę lub otyłość - jestem kategorycznie przeciw. również mam mnieszane uczucia, kobiety w rozm. 38- 44 są okej, na 36 też bardzo lubię popatrzeć, ale już 46, 48 i więcej to dla mnie już trochę promowanie otyłości.. Odpowiedz Link Zgłoś
madame_charmante a co to jest rozmiar 44 ? 06.04.12, 21:45 jako "nosicielka" takowegoż rozmiaru powiem ci, że bywa tak, że znaczy on 110 cm, ale równie dobrze 102 cm. Sama mam 106 w tyłku, 30 cm róznicy między biodrami a pasem i całkiem sporo mięśni. Nie w rozmiarach pies leży pogrzebany - moim skromnym zdaniem - tylko w jędrności, kształtności ciała. Obwisłe , sflaczałe pupska, oponki w pasie, masywne uda zdarzają się i tym chudym, i tym grubym. Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: a co to jest rozmiar 44 ? 07.04.12, 09:31 > Obwisłe , sflaczałe p > upska, oponki w pasie, masywne uda zdarzają się i tym chudym, i tym grubym Jak najbardziej, tyle że rozkład tych zjawisk jest jednak nieco inny w obu grupach. Odpowiedz Link Zgłoś
madame_charmante Re: a co to jest rozmiar 44 ? 07.04.12, 22:09 poobserwuj tak bez uprzedzeń.. bez zakładania, że jest tak albo inaczej. I wtedy porozmawiamy.. :) jedyne co, to szczupłym łatwiej takie defekty ukryć pod odzieżą... Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: a co to jest rozmiar 44 ? 08.04.12, 09:08 Ale ja nie mam uprzedzeń. Nie chcesz chyba jednak powiedzieć, że np. u 25-letnich kobiet jest tyle samo osobników z oponami wśród szczupłych i otyłych? Każdy kilogram nadwagi czy otyłości odbija się jakoś tam negatywnie na wyglądzie, taka smutna prawda. I na odwrót - każdy utracony kilogram poniżej prawidłowej wagi działa tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
madame_charmante Re: a co to jest rozmiar 44 ? 08.04.12, 16:45 mniej więcej chce własnie to powiedzieć. Że kształt sylwetki nie zależy od bmi, tylko od dbałości kobiety o sylwetkę. I po raz trzeci to pisze - chude też mają felery wcale nie gorsze, niż grube. Gloryfikowanie szczupłości jako stanu sylwetki idealnej, niezależnie od jej rzeźby, umięśnienia i jędrności jest równie głupie, jak podniecanie się wyższością kobiecych krągłości nad szczupłością. a płaskotylcze i zwisy nie dotyczą wyłącznie osób po 50 Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: a co to jest rozmiar 44 ? 09.04.12, 07:15 Szczupłość kojarzy mi się ze zwinnością i dlatego dla mnie to stan idealny. Natomiast nie czepiam się po prostu prawidłowych sylwetek, w widełkach wyznaczonych przez BMI. Jeśli ktoś jest w górnych, to jest jak najbardziej ok. Zresztą i tak zdrowie najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: a co to jest rozmiar 44 ? 09.04.12, 11:59 >Szczupłość kojarzy mi się ze zwinnością i dlatego dla mnie to stan idealny. Błąd. Jeździłam w góry z osobami szczupłymi, a wręcz chudymi, które zachowywały się,, jakby nie wiedziały do czego sluza ręce i nogi, a jakikolwiek ruch widziały ostatnio na WF w II klasie... Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: a co to jest rozmiar 44 ? 09.04.12, 12:24 Ale ja przecież nie mówię, że tak jest, tylko że mi się ze zwinnością kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
kbjsht Re: a co to jest rozmiar 44 ? 09.04.12, 19:33 mi trochę też, aczkolwiek niektóre 'patyczaki' nie umieją panować nad swymi kończynami :D Odpowiedz Link Zgłoś
madame_charmante Re: a co to jest rozmiar 44 ? 11.04.12, 20:26 Szczupłe osoby - myślę o takich, które utrzymują dobrą wagę bez problemu- często nie są zbyt wygimnastykowane. Póki nosiłam rozmiar 36/38 mało się przejmowałam swoją zwinnością. A konkretnie leżałam tyłkiem do góry i pachniałam. Po dwóch ciążach i kilka lat później obudziłam się ze spora nadwagą. I od tego czasu regularnie uprawiam jakiś rodzaj aktywności fizycznej.Aktualnie dwa razy w tygodniu idę 4 km w jedną stronę i ćwiczę jogę przez 1.5 h. :) Dupsko mam nadal, sadełka też trochę, ale spora część mojej wagi to mięśnie. Sądzę, że mogę spokojnie założyć, że jestem zwinniejsza od moich przedmówczyń :)- o ile rzecz jasna nie trafiłam na dziewczyny uprawiające gimnastykę artystyczną :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kbjsht Re: a co to jest rozmiar 44 ? 11.04.12, 20:56 gimnastyki artystycznej nie uprawiam i nigdy na pewno nie będę, ale grałam w tenis 2 lata, w koszykówkę 6 no i kilka lat pływałam, ale teraz sobie fitnesuję, też jest sympatycznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: a co to jest rozmiar 44 ? 08.04.12, 20:56 jako "nosicielka" takowegoż rozmiaru powiem ci, że bywa tak, że znaczy on 110 c > m, ale równie dobrze 102 cm. Sama mam 106 w tyłku, 30 cm róznicy między biodram > i a pasem i całkiem sporo mięśni. Nie w rozmiarach pies leży pogrzebany - moim > skromnym zdaniem - tylko w jędrności, kształtności ciała. Obwisłe , sflaczałe p > upska, oponki w pasie, masywne uda zdarzają się i tym chudym, i tym grubym. jak to mozliwe ze masz 106 cm w tylku i rozmiar 44?? ja nosze rozmiar 36 i mam 90 pare cm w biodrach - w takim razie majac te 106 cm to chyba jakis rozmiar gora 40?? Odpowiedz Link Zgłoś
madame_charmante Re: a co to jest rozmiar 44 ? 08.04.12, 22:00 jak wcześniej napisałam - w polskiej rozmiarówce rozm. 44 potrafi być i 102 cm. Dla mnie też to głupie, ale co zrobisz? Przeciętnie 104-16 to już 42/44. Powyżej 106 ... juz 46 Odpowiedz Link Zgłoś
fomica Re: modelki size plus 06.04.12, 17:01 A w ogóle to przypomniał mi sie wywiad z jakims projektantem, fotografem czy innym fachmanem od mody, że modelka to nie żaden wzór cnót i seks bomba, tylko chodzący wieszak i musi byc chuda, płaska i jednowymiarowa, żeby ubranie łatwiej sie szyło :) A, i jeszcze wszystkie modelki powinny mieć takie same wymiary bo przez pokazem do końca nie wiadomo która którą kiecę założy i musi na każdą pasować. Z niewyjasnionych powodów te standaryzowane wieszaki zdobyły pozycję "ideału urody", choć z założenia i z konieczności wyglądają inaczej niż 95% kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: modelki size plus 06.04.12, 22:32 ale na takich wieszakach ubrania fatalnie leżą ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
kbjsht Re: modelki size plus 08.04.12, 19:25 lacido napisała: > ale na takich wieszakach ubrania fatalnie leżą ;/ i agree Odpowiedz Link Zgłoś
leniwy_pierog Re: modelki size plus 06.04.12, 22:48 Niektóre są bardzo atrakcyjne, różnie. Większośc tak samo przesadzona jak klasyczne wychudzone modelki. Odpowiedz Link Zgłoś
mechantloup Re: modelki size plus 11.04.12, 10:58 Zdaniem mojego małża, cholernie apetyczna panna A on nie kłamie i nie jest koniunkturalny, w sensie, że szamba nie nazwie perfumerią. Odpowiedz Link Zgłoś
kbjsht Re: modelki size plus 11.04.12, 20:57 akurat na tej reklamie widnieje znajoma mi w miarę modelka :) Odpowiedz Link Zgłoś