martinsam1 14.12.13, 10:17 zaprzeczeniem zdrowego rozsądku (Oscar Wilde) zgadzacie się? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martinsam1 Re: Kobiety były zawsze malowniczym ... 14.12.13, 10:51 i żeby było sprawiedliwie bo mamy równouprawnienie "ten tylko jest meżczyzną kto podoba sie kobiecie" Jean de la Fontaine Odpowiedz Link Zgłoś
facettt NIE. 14.12.13, 11:27 martinsam1 napisał(a): > zaprzeczeniem zdrowego rozsądku > (Oscar Wilde) > zgadzacie się? NIE, nie zgadzamy sie. - to mniejszosc. wiekszosc jakie znalem, to byly kute na cztery nogi komputery. Odpowiedz Link Zgłoś
senseiek Re: NIE. 14.12.13, 22:01 facettt napisał: > martinsam1 napisał(a): > > zaprzeczeniem zdrowego rozsądku > > (Oscar Wilde) > > zgadzacie się? > > NIE, nie zgadzamy sie. > - to mniejszosc. > wiekszosc jakie znalem, to byly kute na cztery nogi komputery. Oscar Wilde zyl w XIX wieku, w czasach romantyzmu itp. glupot.. Coz, trudno mu sie dziwic. Gdyby zobaczyl dzisiejsze kobiety pewnie wydalyby mu sie aseksualne. Odpowiedz Link Zgłoś
martinsam1 Re: NIE. 15.12.13, 09:40 no ja bym nie powiedział że kobieta w spodniach jest aseksulna:) bo np w obisłych spodniach kobieta też jest sexi:) a poza ,przynajmniej ja mam taką fantazję wyobrazenie , ze jak kobieta jest ubrana trochę jak chlopak, bo ta są ubrane dzisiejsze kobiety, to Ona jakby chcialaby ucieknąć od kobiecosci i byc chłopakiem:)rodzi to troche perwesji:) wazne że dzisiaj wszystkie kobiety mają jednak makijaż i dbają o fryzury:) chociaż jak napisałem dzisiejsze laski trochę upodobniły się do chłopców ( niektore nawet więcej niż trochę) Odpowiedz Link Zgłoś
senseiek Re: NIE. 15.12.13, 11:23 Mi akurat nie chodzilo o ubior, choc to tez mialoby dla takiego Wilde'a duze znaczenie, bo to pierwsza rzecz na ktora zwraca sie uwage. Odpowiedz Link Zgłoś
system.tzw.edukacji Re: Kobiety były zawsze malowniczym ... 14.12.13, 11:50 > Kobiety były zawsze malowniczym zaprzeczeniem zdrowego rozsądku > zgadzacie się? Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Kobiety były zawsze malowniczym ... 14.12.13, 12:06 Oskar Wilde? Ten sam pan, którego jedną z ulubionych używek był arszenik? Nooo, trzeba przyznać, że taki ekspert od zdrowego rozsądku musi mieć w tej kwestii rację... Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Kobiety były zawsze malowniczym ... 14.12.13, 12:38 drugi też dobry: "Porzucił pracę i żonę, po czym udał się do Paryża, gdzie znalazł opiekę między innymi nadintendenta Nicolasa Fouqueta i pani Sablière, która troszczyła się o wszystkie jego potrzeby." fabula rasa;) Odpowiedz Link Zgłoś
martinsam1 Re: Kobiety były zawsze malowniczym ... 14.12.13, 12:44 wszystkie? facet ma tylko 1 potrzebę:) ewentualnie 2( tzn napić się piwa) Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Kobiety były zawsze malowniczym ... 14.12.13, 12:50 może to są twoje potrzeby, tamten jeszcze bajki pisał, więc chyba sam rozumiesz, że nie mógł zajmować się prasowaniem i staniem nad garem oraz przelewami za gaz. Odpowiedz Link Zgłoś
system.tzw.edukacji Re: Kobiety były zawsze malowniczym ... 14.12.13, 13:01 > drugi też dobry: Służę kolejnymi przykładami: „Bierność, masochizm i narcyzm są najbardziej znamiennymi, uwarunkowanymi biologicznie cechami kobiet” (Z. Freud, kokaina, tytuń) „Kobieta nigdy nie wie, czego chce, ale nie spocznie, dopóki celu nie osiągnie” (J.P. Sartre, amfetamina, meskalina, alkohol, komunizm) „Prawdziwa kobieta nie jest zła ani dobra, jest k o b i e t ą – to wystarcza (…)” (S. I. Witkiewicz, wszystko) „Kobieta nie umie oddzielić duszy od ciała. Jest istotą niezłożoną, jak zwierzęta” (C. Baudelaire, opium) Grasz dalej? :) Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Kobiety były zawsze malowniczym ... 14.12.13, 13:26 uznam chyba wyższość witkacego i se skreczuję:) z braku używek. Odpowiedz Link Zgłoś
ortolann Re: Kobiety były zawsze malowniczym ... 14.12.13, 15:47 Oskar Wilde był gejem - dla mnie to zdanie brzmi dość przewrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
martinsam1 Re: Kobiety były zawsze malowniczym ... 14.12.13, 15:50 tzn w jakim sensie? Odpowiedz Link Zgłoś
system.tzw.edukacji Re: Kobiety były zawsze malowniczym ... 14.12.13, 16:09 > tzn w jakim sensie? Chyba w takim, że w rzeczywistości był biseksualny. Odpowiedz Link Zgłoś
martinsam1 Re: Kobiety były zawsze malowniczym ... 14.12.13, 12:46 i jeszcze: "Żadna kobieta nie powiedziała nigdy całej prawdy o swoim życiu " Isadora Duncan oraz "Łatwiej poznać (zwiedzic )10 krajów niż poznać (zdobyc zrozumiec?) 1 kobietę" przysłowie żydowskie Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Kobiety były zawsze malowniczym ... 14.12.13, 12:58 nie wiem za bardzo, o co ci chodzi w tym wątku, bo dostęp do wikicytatów to chyba każden ma, więc możesz już przestać wstawiać kolejne. w to słoneczne i upalne sobotnie popołudnie zastanów się na przykład, na ile rozsądna była twoja matka, żeby daleko nie sięgać. potem możesz się zastanowić, czy ktokolwiek rozsądny powierzyłby małe dzieci osobom z zasady pozbawionym rozsądku. dziękuję za uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
martinsam1 Re: Kobiety były zawsze malowniczym ... 14.12.13, 13:00 me too ,ich auch Odpowiedz Link Zgłoś
martinsam1 Re: Kobiety były zawsze malowniczym ... 14.12.13, 13:00 no taki wątek lajtowo filozoficzny Odpowiedz Link Zgłoś
martinsam1 Re: Kobiety były zawsze malowniczym ... 14.12.13, 13:01 to chyba nie taki rozsądek chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Kobiety były zawsze malowniczym ... 14.12.13, 13:03 a ile znasz rozsądków? Odpowiedz Link Zgłoś
martinsam1 Re: Kobiety były zawsze malowniczym ... 14.12.13, 13:07 hm muszę się zastanowić głebiej co Wilde miał na myśli? napewno dam moją wykładnię Odpowiedz Link Zgłoś
system.tzw.edukacji Re: Kobiety były zawsze malowniczym ... 14.12.13, 13:05 „Kobieta jest transgresją” (J. Kristeva) Odpowiedz Link Zgłoś
martinsam1 Re: Kobiety były zawsze malowniczym ... 14.12.13, 13:09 tak zgadza się Kobietom wypada zachowywać sie spontanicznie Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Kobiety były zawsze malowniczym ... 14.12.13, 14:13 martinsam1 napisał(a): > zaprzeczeniem zdrowego rozsądku > (Oscar Wilde) > zgadzacie się? NIE PS Martinie masz poważny problem z kobietami! Odpowiedz Link Zgłoś
gocha033 Martin dlatego SAM ? 14.12.13, 14:46 mila2712 napisała: > martinsam1 napisał(a): > > > zaprzeczeniem zdrowego rozsądku > > (Oscar Wilde) > > zgadzacie się? > NIE > > PS Martinie masz poważny problem z kobietami! pewnie dlatego jest SAM ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
martinsam1 Re: Martin dlatego SAM ? 14.12.13, 15:14 ten wildowy brak rozsadku u kobiet to może jest ich spontaniczność zmienność nieobliczalność zamiłowanie do ciuchow mozna by rzec extrawaganckich i glownie z powodu tej zmiennosci nieobliczalnosci niektorzy faceci boją sie kobiet Odpowiedz Link Zgłoś
gocha033 Re: Martin dlatego SAM ? 14.12.13, 15:20 martinsam1 napisał(a): > to może jest ich spontaniczność zmienność nieobliczalność zamiłowanie do ciuch > ow mozna by rzec extrawaganckich > i glownie z powodu tej zmiennosci nieobliczalnosci niektorzy faceci boją sie kobiet siebie sie boja, siebie :) www.zaginionyalmanach.pl/2011/07/mezczyzna-zmiennym-jest-maciej.html Odpowiedz Link Zgłoś
martinsam1 Re: Martin dlatego SAM ? 14.12.13, 15:35 faceci się boją siebie w jakim sensie? a czego się "boi" u kobiety: może np tego że: - za byle co dostanie ochrzan tzn za drobiazg z pkt widzenia faceta - że przyczepi sie czegos na co on by nawet nie wpadł - że powie mu ze malo zarabia to akurat działa motywująco -że powie mu że jest słaby w sexie -ze go niespodziewanie rzuci Odpowiedz Link Zgłoś
coffei.na Re: Martin dlatego SAM ? 14.12.13, 15:43 martinsam1 napisał(a): > ten wildowy brak rozsadku u kobiet > to może jest ich spontaniczność zmienność nieobliczalność zamiłowanie do ciuch > ow > mozna by rzec extrawaganckich > i glownie z powodu tej zmiennosci nieobliczalnosci niektorzy faceci boją sie ko > biet czy bycie spontanicznym to coś złego??przecież o to są największe kłótnie w związkach!Nieobliczalność również ma swoje dobre strony... a zamiłowanie do ciuchów może iść w parze z gospodarnością i przedsiębiorczością-uwierz mi Odpowiedz Link Zgłoś
martinsam1 Re: Martin dlatego SAM ? 14.12.13, 15:49 o spontaniczność są największe kłótnie? że Ona ma pretensje że On jest mało spontaniczny? chyba coś słyszałem:) że On nie poswieca zbyt duzo czasu jej stronie emocjonalnej ps. wydawanie kasy na ciuchy przez Kobiety pod warunkiem że nie są to jakies mega sumy faceci raczej nie mają kobietom za złe chyba najgorsze dla facetów jest to kobiece czepianie się błahostek tzn blahostek z pkt widzenia faceta Odpowiedz Link Zgłoś
martinsam1 Re: Martin dlatego SAM ? 14.12.13, 15:54 i że te ciuchy podobają się facetowi tzn jak Ona ma je na sobie Odpowiedz Link Zgłoś
coffei.na Re: Martin dlatego SAM ? 14.12.13, 16:05 martinsam1 napisał(a): > i że te ciuchy podobają się facetowi tzn jak Ona ma je na sobie facetowi ma się podobać kobieta bez ciuchów! a spontaniczności wam brak w każdym aspekcie życia :( płakać mi sie kce... Odpowiedz Link Zgłoś
martinsam1 Re: Martin dlatego SAM ? 14.12.13, 16:10 hm ? chłopakom się wmawia że mają być poważni a ciuchy powiem Ci mi na początku bardziej się podoba jak kobieta jest ładnie ubrana dla facetow ładnie znaczy uwodzicielsko lub klasycznie elegancko kobieco i wtedy Ona kusi że jest tak ubrana i facet celebruje rozbieranie jej aż do momentu apogeum Odpowiedz Link Zgłoś
coffei.na Re: Martin dlatego SAM ? 14.12.13, 16:19 martinsam1 napisał(a): > hm ? > chłopakom się wmawia że mają być poważni to słuchaj głosu serca a nie zblazowanych facetów którzy z niejednego pieca jedli.. > a ciuchy > powiem Ci mi na początku bardziej się podoba jak kobieta jest ładnie ubrana > dla facetow ładnie znaczy uwodzicielsko lub klasycznie elegancko kobieco jak to jest dla Ciebie ładnie i uwodzicielsko? > i wtedy Ona kusi że jest tak ubrana > i facet celebruje rozbieranie jej aż do momentu apogeum boszzz..to co Ty zamierzasz z bidulka robić? na śmierć ją wystawiasz?? :P Odpowiedz Link Zgłoś
martinsam1 Re: Martin dlatego SAM ? 14.12.13, 16:32 no jak facet jest zbyt na luzie i spontaniczny i jest trzeżwy to same kobitki szeptają że może to jest jakiś gej lub jakiś napalony , uwodzicielsko dla mnie to minispodniczka gorset mega kobieco make up i mega kobieca fryzura rajstopy kabaretki i buty na wysokim obcasie mogą być obcisłe dzinsy takie udające że są zuzyte bo moze byc dla faceta oznaka ze ona spoko i wporzo prosta kumpela a ładnie dla mnie to klasyczna elegancja czarna sukienka lub suknia balowa lub elegancka garsonka ... przecież wiesz o jakie apogeum chodzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
martinsam1 Re: Martin dlatego SAM ? 14.12.13, 16:38 ps. ja lubię jak te ciuchy na Niej są w miarę możliwości połyskujące,błyszczące Odpowiedz Link Zgłoś
coffei.na Re: Martin dlatego SAM ? 14.12.13, 16:41 martinsam1 napisał(a): > no jak facet jest zbyt na luzie i spontaniczny i jest trzeżwy to same kobitki > szeptają że może to jest jakiś gej lub jakiś napalony , no tak...najlepiej zostać mopsem kanapowym-to takie romantyczne! > uwodzicielsko dla mnie > to minispodniczka gorset mega kobieco make up i mega kobieca fryzura > rajstopy kabaretki i buty na wysokim obcasie ja jebut! ale...to koniecznie w tę porę roku zależy Ci na tej kobiecości? btw. spróbuj wbić się w gorset,mini kabaretki i mega obcasy i porozmawiajmy o Twoich kutwa odczuciach :D > mogą być obcisłe dzinsy takie udające że są zuzyte bo moze byc dla faceta oznak > a ze ona spoko i wporzo prosta kumpela na to bym neva eva nie wpadła-że dla faceta sprane łachy to oznaka wyluzowania...to ja całe życie źle robiłam! dziękuję za przetarcie mi ócz > a ładnie dla mnie to > klasyczna elegancja > czarna sukienka lub suknia balowa lub elegancka garsonka co wy ludzie macie z tym czarnym kolorem?? przecież kolory nadają życiu sens! > ... > przecież wiesz o jakie apogeum chodzi:) no na prawdę pojęcia nie mam! serio serio.... Odpowiedz Link Zgłoś
martinsam1 Re: Martin dlatego SAM ? 14.12.13, 16:54 no to jak napisałem luz spontanicznośc bez alkoholu budzi podejrzenia i zdziwienie nawet samych kobiet bywa tak że kobiety są głownymi sprawcami wpychania facetów i swoich dzieci w tzw. patriarchalne stereotypy no nie o tej porze roku to kobieta tak jak pisalem moze byc ubrana w domu w biurze a na zewnątrz fajne futro lub ciepły puchowy plaszcz pikowany kobiety wiedzą że bycie atrakcyjną wymaga trochę dyskomfortu niestety a co do czarnego koloru hm? to kolor rozumienia powagi sytuacji ( tzn że milosc zwiazek bedą czyms powaznym) i ,szacunku do partnera dlatego na kolację zakończoną happyendem jak bardziej kobieta powinnna byc w malej czarnej eleganckiej wizytowej sukience Odpowiedz Link Zgłoś
coffei.na Re: Martin dlatego SAM ? 14.12.13, 17:00 martinsam1 napisał(a): > no to jak napisałem luz spontanicznośc bez alkoholu budzi podejrzenia i zdziwie > nie nawet samych kobiet > bywa tak że kobiety są głownymi sprawcami wpychania facetów i swoich dzieci w > tzw. patriarchalne stereotypy ja nie wiem z jakimi kobietami Ty masz/miałeś do czynienia...ja na imprezach bawiłam się świetnie dzięki muzyce i fajnym facetom-alkohol był mi zupełnie niepotrzebny > > no nie o tej porze roku to kobieta tak jak pisalem moze byc ubrana w domu w bi > urze > a na zewnątrz fajne futro lub ciepły puchowy plaszcz pikowany > kobiety wiedzą że bycie atrakcyjną wymaga trochę dyskomfortu niestety taaa? a facet? może chodzić w zjechanych,ubrudzonych "białych" adidosach i flanelce? > > a co do czarnego koloru hm? > to kolor rozumienia powagi sytuacji ( tzn że milosc zwiazek bedą czyms powazn > ym) i ,szacunku do partnera > dlatego na kolację zakończoną happyendem jak bardziej kobieta powinnna byc w ma > lej czarnej > eleganckiej wizytowej sukience czarny oczywiście jest zarezerwowany na wielkie okazje,ale jak dla mnie jest zbyt przygnębiający. Mam koleżankę,która toleruje wyłącznie czerń-po całym dniu pracy jestem wręcz wyczerpana tą całą powagą i stoickim spokojem płynącym z jej osoby Odpowiedz Link Zgłoś
martinsam1 Re: Martin dlatego SAM ? 14.12.13, 17:07 czyli jaka jest Twoja opinia na temat kobiet z którymi wg Ciebie mam/mialem do czynienia jestem ciekaw jak Ty( WY kobiety) je nazywacie i Twojej opinii na ich temat jak z takimi postepowac, ja akurat ubieram sie podobno bardzo dobrze -tak mowią kolezanki z pracy a co do koloru czarnego to czarny lubią tez ludzie ktorzy lubią dodac sobie powagi ja na kobietach bardzo lubie kolorowe ciuchy na samo troche tez pod warunkiem ze nie są zbyt kolorowe pstrokate i tylko w czasie tzw wolnym Odpowiedz Link Zgłoś
martinsam1 Re: Martin dlatego SAM ? 14.12.13, 17:09 ja na kobietach bardzo lubie kolorowe ciuchy na sobie tak samo troche tez pod warunkiem ze nie są zbyt kolorowe pstrokate i tylko w czasie tzw wolnym Odpowiedz Link Zgłoś
martinsam1 Re: Martin dlatego SAM ? 14.12.13, 17:17 aha jakie to były kobiety? jakbym je scharakteryzował? tradycjonalistki ale mające ukryte potrzeby ktorych się wstydzą ujawnic na trzezwo tzn porządne laski ktore uwazają że trzeba udawać porządną ale czasami nie za często można zaszaleć:) Odpowiedz Link Zgłoś
coffei.na Marcinku 14.12.13, 17:24 martinsam1 napisał(a): > aha jakie to były kobiety? > jakbym je scharakteryzował? > tradycjonalistki ale mające ukryte potrzeby ktorych się wstydzą ujawnic na trze > zwo > tzn porządne laski ktore uwazają że trzeba udawać porządną ale czasami nie za c > zęsto można zaszaleć:) świetny materiał na nudną sceptycznie nastawioną do seksu i eksperymentowania żonę... ja kocham fuksję,kobalt i fajne tyłki oraz dłonie u mężczyzn oczywiście gruubo po 40 stce Odpowiedz Link Zgłoś
martinsam1 Re: Kobiety były zawsze malowniczym ... 14.12.13, 20:56 Wilde mial chyba na mysli to że akt miłosny jest czyms z granicy szalenstwa do którego kobieta porywa faceta ktory ma, byc chce, silny poważny a Ona uprowadza go pod bramy Raju windą do nieba jej cialo czy moze raczej wyobrazenia faceta o ciele kobiety wyrywa Go z Nudy i WYsiłku Codziennosci i Ona zaprasza Go do Jej jaskinii rozkoszy cała swoją mocą czynnikow polączonych tj ciała ubranie ruchy gesty plus wyobrazenia faceta na temat tego Jej ciala ubran ruchow i gestow... Odpowiedz Link Zgłoś
martinsam1 Re: Kobiety były zawsze malowniczym ... 14.12.13, 21:06 najdobitniej to ujął Fryderyk Nietsche: Szczęscie jest Kobietą Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Fryderyk Nietzsche 15.12.13, 17:55 nie ma zbyt dobrej opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
neojeriomina Re: Kobiety były zawsze malowniczym ... 15.12.13, 11:30 Z takim podejściem to nic dziwnego, że jesteś martinSAM. Odpowiedz Link Zgłoś
martinsam1 Re: Kobiety były zawsze malowniczym ... 15.12.13, 11:34 z takim tzn z jakim ? co Cię konkretnie najbardziej zdziwiło zaskoczyło? Odpowiedz Link Zgłoś
neojeriomina Re: Kobiety były zawsze malowniczym ... 15.12.13, 11:40 Nic mnie nie zaskakuje, nasza planeta pełna jest mizoginów. Nic dziwnego, że ktoś, kto nienawidzi kobiet, z żadną sobie życia nie jest w stanie ułożyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
martinsam1 Re: Kobiety były zawsze malowniczym ... 15.12.13, 11:48 hm o to mnie kurde zaskoczyłaś !!!!!!!! na maxa:) no ja uwielbiam kobiety ,tzn uwielbiam rozkoszować się Ich cudownym cialem ale tak jak napisałem trochę mnie denerwuje ta Kobieca skłonność do czepiania się błahostek wiem że nie wszystkie kobiety takie są ale własnie bardzo trudno trafic na taką której takiej cechy nie ma:) Odpowiedz Link Zgłoś
neojeriomina Re: Kobiety były zawsze malowniczym ... 15.12.13, 12:19 Fizyczne lubienie kobiet - pociąg seksualny - nie zaprzecza podskórnej i często nieuświadomionej nienawiści do nich, która jest przyrodzona większości mężczyzn przynajmniej przez część ich życia. Poczytaj więcej na ten temat: lubimyczytac.pl/ksiazka/64362/mizoginia-czyli-meska-choroba Bardzo interesująca książka, IMO. Odpowiedz Link Zgłoś
martinsam1 Re: Kobiety były zawsze malowniczym ... 15.12.13, 12:23 Dzięki za podpowiedź:) miłej niedzieli:) Odpowiedz Link Zgłoś
martinsam1 Re: Kobiety były zawsze malowniczym ... 15.12.13, 16:12 Masz racje neojeriomino: może ta nieswiadoma niechęć do kobiet tj ukryty meski szowinizm nawet podswiadomy pozostałość z minionych arcypatriarchalnych czasów wg ktorego kobieta nie miała prawa mieć własnego zdania własnych uczuć musiała byc posluszna i siedzieć cicho, głupio mi przyznać się do tego że tak moge podswiadomie rozumować ,że jestem "pogrobowcem sredniowiecza" kiedyś w malzenstwie kobieta była w roli biernej, podwladnej jak niewolnica dziś facet ,maż mając kobietę zone musi ją traktować jak rownorzednego partnera jak kolege dlatego dzis budowac związek jest tak trudno co tu można radzić? żeby zaczynająć związek szczerze pogadać o swoich charakterach preferencjach aby uniknąć konfliktow i to nalezy omowic wszelkie pola aktywnosci zyciowej i te najbardziej konfliktogenne tzn czy oboje lubią sprzątać czy lubimy porządek ,czy ona/on lubi imprezowac ,czy ona lubi wypic piwo wieczorem ,czy bedzie mozna wychodzic czasem na wieczor z kolezankami /z kolegami? itp itd Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Kobiety były zawsze malowniczym ... 15.12.13, 16:30 Oskar Wilde był homoseksualistą. Był co prawda żonaty i miał dzieci, ale raczej dla niepoznaki bo w tamtych czasach homoseksualizm karano więzieniem, gdzie zresztą OW siedział ze te właśnie skłonności. Jakkolwiek gość był niezmiernie błyskotliwy, nabijanie się akurat z kobiet w wiekach poprzednich było dość łatwe, w związku z ich wyznaczonym przez obyczajowość miejscem w społeczeństwie i brakiem dostępu do edukacji wyższej. Odpowiedz Link Zgłoś