06.01.15, 17:07
Właśnie widziałem na sąsiednim ;-) portalu zdjęcia celebrytek "przyłapanych" na posiadaniu cellulitu. I się chciałem zapytać, czy to faktycznie taki dramat i szok i dno? Bo na niektórych ujęciach, to nie ma opcji, żeby nie mieć cellulitu, np. siedząc z nogą na nodzie, plus takie ustawienie siedziska fotela, że skóra na podłudziu jest ściskana, to nie ma opcji, żeby ten cellutlit nie wyszedł. To faktycznie taki obciach? Bo jak dla mnie, to dużo szumu o nic.
Obserwuj wątek
    • eat.clitoristwood Cellulit to wynalazek stosunkowo młody. 06.01.15, 17:11
      Poszukaj chcociażby zdjęć pierwszych dziewczyn Bonda w bikini, czy innych pinapów, z lat jeszcze siedemdziesiątych. Wtedy nikt nie zauważał jeszcze tych drobnych nierówności skóry.
      • to.niemozliwe Re: Cellulit to wynalazek stosunkowo młody. 06.01.15, 17:14
        Być może cellulit, to produkt photoshopopochodny?
        • eat.clitoristwood Re: Cellulit to wynalazek stosunkowo młody. 06.01.15, 17:15
          to.niemozliwe napisał:
          > Być może cellulit, to produkt photoshopopochodny?

Na pewno z tej samej wioski.
          • kalllka Re: Cellulit to wynalazek stosunkowo młody. 06.01.15, 17:22
            Chyba nioski.
            (No i jakie w związku z tym wnioski?)
      • znana.jako.ggigus może wtedy ludzie inaczej jedli? 06.01.15, 17:15
        mniej kurczaków na hormonach i takie tam.
        • eat.clitoristwood Re: może wtedy ludzie inaczej jedli? 06.01.15, 17:23
          znana.jako.ggigus napisała:
          > mniej kurczaków na hormonach i takie tam.

Ależ one miały ów cellulit, tylko wtedy nikomu ów przeszkadzał, ba, nikt go nie zauważał. Wcale bym się nie zdziwił, gdyby było to nowe słowo.
          • znana.jako.ggigus nie byłabym tego pewna 06.01.15, 17:24
            mnie się wydaje, że nie mieli.
    • stephanie.plum Re: Cellulit 06.01.15, 17:12
      a mnie zniknoł!

wiem, że to nie na temat, ale muszę się z tego zwierzyć.

:~D
      • to.niemozliwe Re: Cellulit 06.01.15, 17:13
        Mógł się tylko sprytnie przemieścić w obszary poza zasięgiem wzroku...:D
        • kalllka Re: Cellulit 06.01.15, 17:20
          Ty sie zupełnie nie orientujesz, kolego, jak taki dziad jak cellulit potrafi zatruć życie zwykłej kobicie.
          Nie wiem jak to sie dzieje ale na żeńska siatkówkę (oka) pada cześciej, niż na męska.
          Postępująca dezorganizacja, degeneracja totalna demoralizacja. Same straty!
          • to.niemozliwe Re: Cellulit 06.01.15, 17:28
            :-D
      • kalllka Re: Cellulit 06.01.15, 17:15
        Ale jak to ci zniknął????!!
        ( masz jakieś dojścia u boskiej osoby czy to prywatne zasługi genetyczne?)
        • znana.jako.ggigus zniknął? idź do przymierzalni 06.01.15, 17:17
          tam jest takie specjalne, celulitowe oświetlenie.
          • stephanie.plum Re: zniknął? idź do przymierzalni 06.01.15, 17:19
            to nie idę, nie chcę stracić złudzeń
        • stephanie.plum Re: Cellulit 06.01.15, 17:24
          ostatniego lata, niczym jakiś cholerny dziarski dziadek, codziennie pływałam kilometr, i wtedy zaczął znikać.

a potem pojawił się w domu młody osobnik, więc porzuciłam siedzący tryb życia i zaczęłam zachrzaniać w kółko, z rosnącym obciążeniem. uda mam obecnie jak... jak... nie wiem, chyba jak stalowe obcęgi, czy cóś. i nie mówię tu o kształcie.
          • kalllka Re: Cellulit 06.01.15, 17:37
            No, ja sobie na tak młodego osobnika jak twój nie mogę pozwolić ale może pływanie z "dziarskim dziadkiem" to jest jakieś wyjście,.,
            no i pod woda tak dziada ( cellulitu) nie widać.
            • znana.jako.ggigus każda akt. fizyczna 06.01.15, 17:39
              np bieganie, byle regularnie, pomaga.
    • mendigo Re: Cellulit 06.01.15, 17:32
      To jest pranie mózgu* głupim pipom, które łykają to jak gęś rurę. Z tym że teraz, gdy już pierwsze głupie pipy dawno już przekaz ów łyknęły, powszechnie przyjmuje się, że cellulit to defekt kosmetyczny, podczas gdy to właściwie u dorosłej kobiety normalne zjawisko. Dzięki temu masa ludzi zarabia kupę forsy.

*Jeśli o mnie chodzi, to uważam, że dziennikarzy portali plotkarskich można swobodnie i bez żadnej straty przeznaczyć do użytku jako żywe tarcze na wypadek konfliktu zbrojnego i bombardowania. Raz się przydadzą do czegoś rzeczywiście pożytecznego.
      • eat.clitoristwood Re: Cellulit 06.01.15, 17:43
        mendigo napisał: (...)

Jak najbardziej.
    • to.niemozliwe Re: Cellulit 06.01.15, 17:58
      Jeśli uważasz, że w mediach przesadzają z ta cellulitową histerią, to dopisz się i podbij wątek do góry! :-D
      • mendigo Re: Cellulit 06.01.15, 18:06
        Cwaniak...
        • to.niemozliwe Re: Cellulit 06.01.15, 18:12
          Wiesz, czasem się zdarzają się takie dziwne sprawy, czarny kot przebiega drogę, zatrzymujesz się, ktoś cię wyprzedza, a za zakrętem widzisz go na drzewie.
          Być może, jakby się w tym wątku wypowiedzieć, to cellulit odpuści? :-)
          • mendigo Re: Cellulit 06.01.15, 18:23
            No jak zatrzymujesz się na zakręcie, zmuszając gościa do zjazdu na przeciwległy pas, to po pierwsze, co się dziwisz, że ląduje na drzewie, a po drugie, nie powinieneś się do tego przyznawać, bo pewnie się nie przedawniło.

Zaś co do meritum:
            nie, nie, nie. Prędzej poskutkuje porwanie wszystkich pudelkowców, pozakładanie im worków na głowy i zamknięcie w piwnicy - takie przymusowe odosobnienie medytacyjne. To jednak jest niestety karalne. Poza tym za duża forsa stoi za całym tym biznesem wkręcania kobiet w poczucie winy związane z ich naturalnym wyglądem. Tam, gdzie kasa, tam dobra wola na nic się nie zda. Żaden wątek nie pomoże.

• czoklitka Re: Cellulit 06.01.15, 18:30
        podbijam. za dużo jest szumu o cellulit i celebrytów przyłapanych na jakichś totalnych drobnostkach czyli g* (choć na pudle rzadko włażę ale wierzę na słowo).

• czoklitka Re: Cellulit 06.01.15, 18:42
          i, schodząc z tematu, za bardzo panosza się te słynne stylistki - bodajże Horodyńska i taka jeszcze jedna, a same wyglądają jak jakieś nieszczęście.
          • mendigo Re: Cellulit 06.01.15, 18:51
            Ja aż tak szczegółowo nie wnikam w tożsamości tych pajaców, bo troszkę zbyt nerwowa jednak jestem. Nie mogę nawet obejrzeć jednego odcinka tych robiących furorę programów opartych na pomyśle "ty tańczysz jak małpa, a jury się z ciebie śmieje ku uciesze gawiedzi", bo w pierwszych minutach mam taką ochotę natrzaskać członkom szacownego jury, że w trosce o swój układ krwionośny muszę zrezygnować z próby. Ostatnio próbowałam z Top Model i znowu poległam.

I nie wiem przez to, ku... ich mać, na czym w końcu polega fenomen Top Model, Idola czy innych walecznych kucharzy albo innych wielkich metamorfoz. Tzn. wiem, ale tylko teoretycznie, co mnie troszkę upośledza na płaszczyźnie towarzyskiej (podobnie zresztą jak garb i tatuaż na twarzy, ale z tym nic nie zrobię).
            • czoklitka Re: Cellulit 06.01.15, 18:59
              >na czym w końcu polega fenomen Top Model, Idola czy innych walecznych kucharzy
              > albo innych wielkich metamorfoz.

Tyż nic z tego nie wiem. Choć metamorfozy - może ludzie lubią oglądać, jak z nieatrakcyjnych robi się atrakcyjnych. Może to im dodaje wiary w siebie. Nie wiem. Zresztą tez nic z tego raczej nie oglądam. Od czasu do czasu łapię tylko na jakimś kanale rozmowę i opinie stylistek o strojach celebrytów.
              • mendigo Re: Cellulit 06.01.15, 19:16
                Też raz obejrzałam takie stylistki. Jakaś raszpla w porozdzieranej szmacie tłumaczyła mi dlaczego jakaś normalnie wyglądająca celebrytka jest źle ubrana. Też miałam ochotę jej wyprasować mordę o ścianę. Nie wiem, chyba źle znoszę tego rodzaju przekazy po prostu. I może za dużo kawy piję...
                • czoklitka Re: Cellulit 06.01.15, 19:24
                  >Też miałam ochotę jej wyprasować mordę o ścianę.

mam podobnie - chęć wielką zdzielić je wszystkie po mordkach.
                  już lepiej, w celu edukowania społeczeństwa, puściliby transmisje z pokazów mody - jednak więcej jest tam dobrego smaku, dobrej estetyki, jak sądzę.
                  • mendigo Re: Cellulit 06.01.15, 19:30
                    Mhm, tylko trzeba wypikselować wystające kości modelek, he, he, coby nastoletnim dziewczętom nie zaszkodziło na psyche.
                    • czoklitka Re: Cellulit 06.01.15, 19:35
                      słuszna uwaga.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka