13.12.15, 08:58
Co o tym sądzicie. Co miałby oznaczać hedonizm w wieku 42.
Obserwuj wątek
    • mendiga Re: hedonizm 13.12.15, 11:48
      Mamy 21 wiek.
      • paco_lopez Re: hedonizm 13.12.15, 14:49
        W wieku lat 42, 43, 44
    • leptosom Re: hedonizm 13.12.15, 11:51
      42.? czeski błąd?
      • molly_wither Re: hedonizm 13.12.15, 15:18
        To może autor na początek wyrazi swoja opinie, nie znajacym pojecia wyjasni, co ono oznacza.
      • paco_lopez Re: hedonizm 13.12.15, 15:30
        Czeski . Jestem czechoszwedem.
    • obrotowy hedonizm w wieku 42. 13.12.15, 15:18
      paco_lopez napisał:
      > Co o tym sądzicie.

- ogolnie - to nic nie sondzimy.
      to sie ceni i uprawia (jak i seks) - lub nie.

Co miałby oznaczać hedonizm w wieku 42.

- a konkretnie w wieku 42. ? - przypomnialem sobie:
      - zeby mi Maly nie darl japy po nocach i pozwolil sie spokojnie wyspac.
    • znana.jako.ggigus no ze czerpiesz korzysci z zycia 14.12.15, 12:10
      w tym wieku i w kazdym innym. Bo czym ma sie roznic hedonizm sam w sobie wieku lat 24 od tego w wieku lat 42?
      Jedni zmieniaja uzywki, drudzy nie, a jeszcze inni wracaja do starych nawykow.
      • paco_lopez Re: no ze czerpiesz korzysci z zycia 14.12.15, 19:40
        Zero konkretów.
      • paco_lopez Re: no ze czerpiesz korzysci z zycia 15.12.15, 01:31
        Drobne szczegóły takie jak dzieci ?
        • znana.jako.ggigus nie zadales specjalnie konkretnego 16.12.15, 15:41
          pytania.
          nie jestem ani rzecznikiem, ani teoretykiem hedonizmu, raczej blizej mi do etosu protestanckiego, choc chetnie oddaje sie po katolicku uciehcom zycia.
          • paco_lopez Re: nie zadales specjalnie konkretnego 16.12.15, 18:34
            No dobrze. Chodzi mi o inny temat niż core konstytucyjny i walkę o demokrację. Bravo dla dresiarzy stadionowych i babci moherowych. Wygrali sobie wybory.
    • arogancka_agrafka Re: hedonizm 14.12.15, 13:01
      Trudno powiedzieć co oznacza hedonizm w wieku 42 lat.
      Natomiast wiem czym manifestuje się w okolicach 43.

Brakiem myśli o drewnianym pudełku o wymiarach mnie więcej 60x200 ;)
    • brazylijska.depilacja Re: hedonizm 14.12.15, 16:09
      Zjedzeniem calego talerza zeberek w sosie barbecue, polowy tortu czekoladowego i popicie tego piwem jasnym. F**k kardiologa!
      • paco_lopez Re: hedonizm 14.12.15, 19:43
        Siedzę teraz między minglującą parą a dilerami samochodowymi i piję kawę. Zamiast żeberek. Dzięki za konkret.
    • dorota_w_krainie Re: hedonizm 14.12.15, 19:47
      pytanie bez sensu :) Skąd mamy wiedzieć, co danemu 42-latkowi przynosi szczęście?
    • piataziuta Re: hedonizm 14.12.15, 21:29
      odstawić dzieci do babci
      pie...ć sprzątanie
      pie...ć gotowanie
      pie...ć pracę po pracy
      i oddać się przyziemnym przyjemnościom

kazik o tym śpiewał
      • paco_lopez Re: hedonizm 15.12.15, 01:35
        Coś mi się zdaje, że ogólnie chodzi o chlanie, żarcie i wylegiwanie. Celowo nie piszę o bzykaniu. Dzieci to już samochody są.
        • piataziuta Re: hedonizm 15.12.15, 09:44
          Co kto lubi.
    • mariuszg2 Re: hedonizm 16.12.15, 18:41
      może jakieś inne słowa z końcówką izm lub yzm ? albo wyrazy...
      • paco_lopez Re: hedonizm 16.12.15, 18:55
        Każdy. Np politeizm.
        • mariuszg2 Re: hedonizm 16.12.15, 21:30
          jeszcze orgazm mi przyszedł do głowy....ale to się chyba nie liczy... ma końcówkę azm a nie izm....poza tym orgazm jest krótki a hedonizm długi....odwrotnie niż u kobiet...
          • paco_lopez Re: hedonizm 16.12.15, 22:09
            U Beaty Szydło też ?
            • mariuszg2 Re: hedonizm 16.12.15, 22:22
              nie wiem...nie pociąga mnie ten typ...wolę kobiety bez zasad, wyuzdane, z jasnej strony mocy (np. ziuta)...wiedziałeś, że Beata ma syna księdza? szok.... raczej po ojcu tego nie ma....
              • piataziuta Re: hedonizm 17.12.15, 22:44
                oj tak
                jestem taka wyuzdana jak wysoka
                • obrotowy hollender, pech... 18.12.15, 10:56
                  piataziuta napisała:
                  > jestem taka wyuzdana jak wysoka

hollender, pech...
                  jako urodzony hedonista liczylem na jedno i drugie...
                  zeby miec co obracac - musi to byc wysokie...
                  a zeby bylo PO CO obracac - musi to byc wyuzdane...
                  • piataziuta Re: hollender, pech... 18.12.15, 12:20
                    no tak...
                    mój chłopak rozważał, żeby w celu obracania kupić mi stołeczek, a że wyuzdana jestem jak napisałam wyżej, to i z tego zrezygnował
                    :)
    • wiarusik Re: hedonizm 17.12.15, 17:20
      napiszę z czym mi się kojarzy hedonizm w wieku 42 lat. otóż jest od groma dziewczątek, które zrobią papciowi dobrze za nowe dżinsy:

i jest wielu bogatych papciów, którzy korzystają.
    • paco_lopez Re: hedonizm 17.12.15, 21:40
      A teraz zrobię sobie hedonistyczne kanapki. Najlepsze.z pastą kawiorową.
      • mariuszg2 Re: hedonizm 17.12.15, 21:54
        paco_lopez napisał:

> A teraz zrobię sobie hedonistyczne kanapki. Najlepsze.z pastą kawiorową.

Daragoj Pako,

czto astałaś s mjeczt twajewo maładjeczjestwa? pasta kawjerjewa? no kórfa!
        swołocz to ili sucz? nje atwjeczjaj ...paznakomsja z nutrjestwjennoym sastawljenjem... wykiń pastu w pisdu...nje lzja pastu kuszać....
      • wiarusik Re: hedonizm 17.12.15, 22:12
        dobra ta pasta. karmię nią koty pod blokiem i zawsze pusta miska zostaje.
      • piataziuta Re: hedonizm 17.12.15, 22:40
        Błądzisz jak dziecko we mgle.

Hedonizm to antyteza pędu dorosłego człowieka, wynikającego z nadmiernego poczucia obowiązku.
        Czyli:

pracy od rana do wieczora na pełnych obrotach i myślenia po pracy, co jest jeszcze do zrobienia i dokładania jeszcze trochę pracy na wieczór, żeby na jutro było mniej.
        Wypełniania wolnych chwil sprzątaniem, praniem, gotowaniem, pieleniem ogródka, podszyte strachem, że wkrótce dom spleśnieje i wyrzutami sumienia, że jesteś h...owym panem domu. Wszak brud gromadzi się tak szybko, a im dłużej się nie sprząta, tym gorzej, i czasu tak mało, i zjeść też coś czasem porządnego się powinno.
        Jeśli czasu trochę zostanie, to wtedy się ćwiczy. Nie dlatego, że się ma ochotę, tylko dlatego, że lata lecą, że się powinno i w ogóle i w ogóle.
        A potem przypominasz sobie, że jeszcze przecież rozwój osobisty, pasje się powinno mieć i w życiu kulturalnym od czasu do czasu uczestniczyć. Idziesz więc na jakiś event, odhaczasz, a wracając gratulujesz sobie, że możesz wreszcie pójść spać.

Pewnie dla niektórych hedonizm może być chlaniem, żarciem i leżeniem, ale mnie chodziło o wyrwanie się z tego pędu.

• mariuszg2 Re: hedonizm 18.12.15, 11:00
          ładnie napisane
        • obrotowy Droga Ziuto. 18.12.15, 11:13
          piataziuta napisała:
          > Wypełniania wolnych chwil sprzątaniem, praniem, gotowaniem, pieleniem ogródka,
          > podszyte strachem, że wkrótce dom spleśnieje i wyrzutami sumienia, że jesteś h.
          > ..owym panem domu. Wszak brud gromadzi się tak szybko, a im dłużej się nie sprz
          > ąta, tym gorzej,

Liebe Ziuta: - jezeli reprezentujesz wszystkie te cechy - to jestes idealnym materialem na Zone.
          pod warunkiem, naturalnie, ze i Sex bez ograniczen.

PS. gotowac sam swietnie umiem.
          ten (jeden) cienszki cienzar - zdejme Ci chetnie z glowy.
          • piataziuta Re: Droga Ziuto. 18.12.15, 12:16
            Muszę cię rozczarować.
            Wyżej wymienione wychodzi mi co najwyżej w połowie, czego na hedonizm zwalić nie mogę, bo ten wychodzi mi ostatnio jeszcze gorzej, a i seksu od tego wszystkiego mi się odechciewa.
            :D
        • paco_lopez Re: hedonizm 18.12.15, 14:15
          najczęściej pojawia się w twoim tekście słowo czas oraz to że go nie ma. . sport mam pod ręką bo lubię i chcę. wszystko się zgadza. chodzi o to żeby dobrze smakowało, a niestety nie jestem już w stanie zrobić takich wyników jak w wieku lat 24, a ciągle mi się wydaje, że tak. gwarantuje ci , że podstawą utrzymania porządku jest świadome nie robienie bałaganu, albo otoczenie go płotkiem. Nic nie przekładam na dzisiaj. dzisiaj znowu idę na vódkę.
          • piataziuta Re: hedonizm 18.12.15, 14:41
            Czasopresja.
            Nic nie rozumiesz Pako.
            Musisz podzielić wszystko na cztery.

Wiesz czym się różni mężczyzna od kury?
            Kura ma dwa zwoje, a mężczyzna trzy.
            Wiesz dlaczego aż trzy?
            Bo nie chodzi po podwórku i nie sra.
            • mariuszg2 Re: hedonizm 18.12.15, 14:45
              piataziuta napisała:

> Wiesz czym się różni mężczyzna od kury?
              > Kura ma dwa zwoje, a mężczyzna trzy.
              > Wiesz dlaczego aż trzy?
              > Bo nie chodzi po podwórku i nie sra.

nie rozumiem...
              dlaczego ma podzielić na 4 skoro ma 3 zwoje a kura 2. Równie dobrze można by porównać koguta do kobiety... kobieta też nie chodzi po podwórku i nie sra. a przypuszczalnie ma o jeden zwój mniej niż kogut
              • piataziuta Re: hedonizm 18.12.15, 15:02
                > nie rozumiem

to te zwoje... :)
              • obrotowy loodzie 18.12.15, 15:57
                ile byscie tych zwojow nie mieli i ile kregow po podworku nie zrobili
                - omen, nomen - i tak w koncu ladujecie tutaj:
                www.drewdomer.pl/slawojka/
                • wiarusik Re: loodzie 18.12.15, 16:19
                  15 kafli za sławojkę...
                  bez komentarza.
                  • obrotowy Bo to jest Slawojka "de luxe" 18.12.15, 18:54
                    wiarusik napisała:
                    > 15 kafli za sławojkę...
                    > bez komentarza.

Bo to jest Slawojka "de luxe"
                    Mozna miec saune za 15.tys.
                    - mozna i Slawojke.
                    ja tam lubie Nature Pure.

• piataziuta Re: loodzie 18.12.15, 18:50
                  zawsze się bałam w takim kiblu, że mi bakterie z tej dziury, co jest pełna gówna, w dupę wlezą, albo pająk
                  • mariuszg2 Re: loodzie 18.12.15, 20:40
                    piataziuta napisała:

> a, w dupę wlezą, albo pająk

:) ja się bałem ciemności i wilkołaków....na bakterie był sposób...zimą były zahibernowane a letem się kładło Trybunę Ludu na deskę... z pająkami się rozmawiało... pająki uwielbiają opowieści ze świata ludzi... są otumanione i zamroczone... nawet i zapach świeżej kupy nie przeszkadza a ni treści z Naszego Dziennika... lubimy Cię ziuta...
            • paco_lopez Re: hedonizm 18.12.15, 14:52
              rozumiem ziutka rozumiem. nie wszystko trafia w paco. Ja mam podzielone na trzy.
    • paco_lopez Re: hedonizm 18.12.15, 23:44
      Hedonistyczne wypiłem z kolegami z technikum trochę vódki i trochę bimbru. Czuję się lux. Jak piątek drodzy hedoniści ?
    • znana.jako.ggigus mam odp.! 20.12.15, 12:13
      Zajmuj się tym, co lubisz. Lubisz np. dzieci, więc jako hedonista celebruj opiekę. Stój przy kasie w sobotnie przepodpołudnie 20 min. i kiedy dzieci podejmą decyzję, że chcą bułki kajzerki, zaproponuj im bułki wrocławskie. Im mniejsze dzieci, tym dłużej może potrwać zabawa.
      Albo oddaj dziecko/dzieci babci i celebruj gotowanie. Gotowanie męskie to doskonała okazja dla hedonisty: gadżety, wino (próbuj, wąchaj, siorb), specjalny fartuszek z dowcipnym napisem. Zaproś gości i piecz, duś, gotuj cokolwiek na ich oczach 2 godz.
      • paco_lopez Re: mam odp.! 22.12.15, 08:43
        Dzięki za szczere chęci. Tak więc hedonistycznìe pośpię sobie do 10:00 . Gotowanie dla gości, to nie moja bajka. Dzieci zawsze są trochę większe niż się wydaje. Do babci ich nie muszę sprzedawać . CS się nimi lepiej zajmie.
        • znana.jako.ggigus mozesz hedonistycznie wychowywac 22.12.15, 12:09
          dzieci przy innej okazji.
          to byla tylko poropzycja.
          Inne poropzycvje - jazda rowerem po zatloczonej ulicy w godz. szczytu. Ty, a za Toba pociechy w helmach. Miny innych rowerzystow i przechodniow bezcenne.
          Jako poczatkujacy hedonista masz, jak mi sie wydaje, mala wiedze na temat tego, co Ci sprawia przyjemnosc.
          • paco_lopez Re: mozesz hedonistycznie wychowywac 22.12.15, 13:08
            Myślałem, że ludzie wpiszą co lubią i mnie to natchnie. Tymczasem odkryłem, że wszystko sprowadza się do czynności mniej więcej fizjologicznych. Rowery są w porządku, a mi do głowy przyszły wyścigi samochodowe na torze. Mam jakiś kryzys w związku z kryśka. Ona mnie nie bawi specjalnie i vice versa. Chodzimy na imprezy, na koncerty, do znajomych, razem , osobno itd i nagle flauta....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka