paco_lopez 13.12.15, 08:58 Co o tym sądzicie. Co miałby oznaczać hedonizm w wieku 42. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
molly_wither Re: hedonizm 13.12.15, 15:18 To może autor na początek wyrazi swoja opinie, nie znajacym pojecia wyjasni, co ono oznacza. Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy hedonizm w wieku 42. 13.12.15, 15:18 paco_lopez napisał: > Co o tym sądzicie. - ogolnie - to nic nie sondzimy. to sie ceni i uprawia (jak i seks) - lub nie. Co miałby oznaczać hedonizm w wieku 42. - a konkretnie w wieku 42. ? - przypomnialem sobie: - zeby mi Maly nie darl japy po nocach i pozwolil sie spokojnie wyspac. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus no ze czerpiesz korzysci z zycia 14.12.15, 12:10 w tym wieku i w kazdym innym. Bo czym ma sie roznic hedonizm sam w sobie wieku lat 24 od tego w wieku lat 42? Jedni zmieniaja uzywki, drudzy nie, a jeszcze inni wracaja do starych nawykow. Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: no ze czerpiesz korzysci z zycia 15.12.15, 01:31 Drobne szczegóły takie jak dzieci ? Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus nie zadales specjalnie konkretnego 16.12.15, 15:41 pytania. nie jestem ani rzecznikiem, ani teoretykiem hedonizmu, raczej blizej mi do etosu protestanckiego, choc chetnie oddaje sie po katolicku uciehcom zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: nie zadales specjalnie konkretnego 16.12.15, 18:34 No dobrze. Chodzi mi o inny temat niż core konstytucyjny i walkę o demokrację. Bravo dla dresiarzy stadionowych i babci moherowych. Wygrali sobie wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
arogancka_agrafka Re: hedonizm 14.12.15, 13:01 Trudno powiedzieć co oznacza hedonizm w wieku 42 lat. Natomiast wiem czym manifestuje się w okolicach 43. Brakiem myśli o drewnianym pudełku o wymiarach mnie więcej 60x200 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
brazylijska.depilacja Re: hedonizm 14.12.15, 16:09 Zjedzeniem calego talerza zeberek w sosie barbecue, polowy tortu czekoladowego i popicie tego piwem jasnym. F**k kardiologa! Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: hedonizm 14.12.15, 19:43 Siedzę teraz między minglującą parą a dilerami samochodowymi i piję kawę. Zamiast żeberek. Dzięki za konkret. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_w_krainie Re: hedonizm 14.12.15, 19:47 pytanie bez sensu :) Skąd mamy wiedzieć, co danemu 42-latkowi przynosi szczęście? Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: hedonizm 14.12.15, 21:29 odstawić dzieci do babci pie...ć sprzątanie pie...ć gotowanie pie...ć pracę po pracy i oddać się przyziemnym przyjemnościom kazik o tym śpiewał Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: hedonizm 15.12.15, 01:35 Coś mi się zdaje, że ogólnie chodzi o chlanie, żarcie i wylegiwanie. Celowo nie piszę o bzykaniu. Dzieci to już samochody są. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: hedonizm 16.12.15, 18:41 może jakieś inne słowa z końcówką izm lub yzm ? albo wyrazy... Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: hedonizm 16.12.15, 21:30 jeszcze orgazm mi przyszedł do głowy....ale to się chyba nie liczy... ma końcówkę azm a nie izm....poza tym orgazm jest krótki a hedonizm długi....odwrotnie niż u kobiet... Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: hedonizm 16.12.15, 22:22 nie wiem...nie pociąga mnie ten typ...wolę kobiety bez zasad, wyuzdane, z jasnej strony mocy (np. ziuta)...wiedziałeś, że Beata ma syna księdza? szok.... raczej po ojcu tego nie ma.... Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy hollender, pech... 18.12.15, 10:56 piataziuta napisała: > jestem taka wyuzdana jak wysoka hollender, pech... jako urodzony hedonista liczylem na jedno i drugie... zeby miec co obracac - musi to byc wysokie... a zeby bylo PO CO obracac - musi to byc wyuzdane... Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: hollender, pech... 18.12.15, 12:20 no tak... mój chłopak rozważał, żeby w celu obracania kupić mi stołeczek, a że wyuzdana jestem jak napisałam wyżej, to i z tego zrezygnował :) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: hedonizm 17.12.15, 17:20 napiszę z czym mi się kojarzy hedonizm w wieku 42 lat. otóż jest od groma dziewczątek, które zrobią papciowi dobrze za nowe dżinsy: ??????????Brats???????????????????! i jest wielu bogatych papciów, którzy korzystają. Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: hedonizm 17.12.15, 21:40 A teraz zrobię sobie hedonistyczne kanapki. Najlepsze.z pastą kawiorową. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: hedonizm 17.12.15, 21:54 paco_lopez napisał: > A teraz zrobię sobie hedonistyczne kanapki. Najlepsze.z pastą kawiorową. Daragoj Pako, czto astałaś s mjeczt twajewo maładjeczjestwa? pasta kawjerjewa? no kórfa! swołocz to ili sucz? nje atwjeczjaj ...paznakomsja z nutrjestwjennoym sastawljenjem... wykiń pastu w pisdu...nje lzja pastu kuszać.... Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: hedonizm 17.12.15, 22:12 dobra ta pasta. karmię nią koty pod blokiem i zawsze pusta miska zostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: hedonizm 17.12.15, 22:40 Błądzisz jak dziecko we mgle. Hedonizm to antyteza pędu dorosłego człowieka, wynikającego z nadmiernego poczucia obowiązku. Czyli: pracy od rana do wieczora na pełnych obrotach i myślenia po pracy, co jest jeszcze do zrobienia i dokładania jeszcze trochę pracy na wieczór, żeby na jutro było mniej. Wypełniania wolnych chwil sprzątaniem, praniem, gotowaniem, pieleniem ogródka, podszyte strachem, że wkrótce dom spleśnieje i wyrzutami sumienia, że jesteś h...owym panem domu. Wszak brud gromadzi się tak szybko, a im dłużej się nie sprząta, tym gorzej, i czasu tak mało, i zjeść też coś czasem porządnego się powinno. Jeśli czasu trochę zostanie, to wtedy się ćwiczy. Nie dlatego, że się ma ochotę, tylko dlatego, że lata lecą, że się powinno i w ogóle i w ogóle. A potem przypominasz sobie, że jeszcze przecież rozwój osobisty, pasje się powinno mieć i w życiu kulturalnym od czasu do czasu uczestniczyć. Idziesz więc na jakiś event, odhaczasz, a wracając gratulujesz sobie, że możesz wreszcie pójść spać. Pewnie dla niektórych hedonizm może być chlaniem, żarciem i leżeniem, ale mnie chodziło o wyrwanie się z tego pędu. Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy Droga Ziuto. 18.12.15, 11:13 piataziuta napisała: > Wypełniania wolnych chwil sprzątaniem, praniem, gotowaniem, pieleniem ogródka, > podszyte strachem, że wkrótce dom spleśnieje i wyrzutami sumienia, że jesteś h. > ..owym panem domu. Wszak brud gromadzi się tak szybko, a im dłużej się nie sprz > ąta, tym gorzej, Liebe Ziuta: - jezeli reprezentujesz wszystkie te cechy - to jestes idealnym materialem na Zone. pod warunkiem, naturalnie, ze i Sex bez ograniczen. PS. gotowac sam swietnie umiem. ten (jeden) cienszki cienzar - zdejme Ci chetnie z glowy. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Droga Ziuto. 18.12.15, 12:16 Muszę cię rozczarować. Wyżej wymienione wychodzi mi co najwyżej w połowie, czego na hedonizm zwalić nie mogę, bo ten wychodzi mi ostatnio jeszcze gorzej, a i seksu od tego wszystkiego mi się odechciewa. :D Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: hedonizm 18.12.15, 14:15 najczęściej pojawia się w twoim tekście słowo czas oraz to że go nie ma. . sport mam pod ręką bo lubię i chcę. wszystko się zgadza. chodzi o to żeby dobrze smakowało, a niestety nie jestem już w stanie zrobić takich wyników jak w wieku lat 24, a ciągle mi się wydaje, że tak. gwarantuje ci , że podstawą utrzymania porządku jest świadome nie robienie bałaganu, albo otoczenie go płotkiem. Nic nie przekładam na dzisiaj. dzisiaj znowu idę na vódkę. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: hedonizm 18.12.15, 14:41 Czasopresja. Nic nie rozumiesz Pako. Musisz podzielić wszystko na cztery. Wiesz czym się różni mężczyzna od kury? Kura ma dwa zwoje, a mężczyzna trzy. Wiesz dlaczego aż trzy? Bo nie chodzi po podwórku i nie sra. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: hedonizm 18.12.15, 14:45 piataziuta napisała: > Wiesz czym się różni mężczyzna od kury? > Kura ma dwa zwoje, a mężczyzna trzy. > Wiesz dlaczego aż trzy? > Bo nie chodzi po podwórku i nie sra. nie rozumiem... dlaczego ma podzielić na 4 skoro ma 3 zwoje a kura 2. Równie dobrze można by porównać koguta do kobiety... kobieta też nie chodzi po podwórku i nie sra. a przypuszczalnie ma o jeden zwój mniej niż kogut Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy loodzie 18.12.15, 15:57 ile byscie tych zwojow nie mieli i ile kregow po podworku nie zrobili - omen, nomen - i tak w koncu ladujecie tutaj: www.drewdomer.pl/slawojka/ Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy Bo to jest Slawojka "de luxe" 18.12.15, 18:54 wiarusik napisała: > 15 kafli za sławojkę... > bez komentarza. Bo to jest Slawojka "de luxe" Mozna miec saune za 15.tys. - mozna i Slawojke. ja tam lubie Nature Pure. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: loodzie 18.12.15, 18:50 zawsze się bałam w takim kiblu, że mi bakterie z tej dziury, co jest pełna gówna, w dupę wlezą, albo pająk Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: loodzie 18.12.15, 20:40 piataziuta napisała: > a, w dupę wlezą, albo pająk :) ja się bałem ciemności i wilkołaków....na bakterie był sposób...zimą były zahibernowane a letem się kładło Trybunę Ludu na deskę... z pająkami się rozmawiało... pająki uwielbiają opowieści ze świata ludzi... są otumanione i zamroczone... nawet i zapach świeżej kupy nie przeszkadza a ni treści z Naszego Dziennika... lubimy Cię ziuta... Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: hedonizm 18.12.15, 14:52 rozumiem ziutka rozumiem. nie wszystko trafia w paco. Ja mam podzielone na trzy. Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: hedonizm 18.12.15, 23:44 Hedonistyczne wypiłem z kolegami z technikum trochę vódki i trochę bimbru. Czuję się lux. Jak piątek drodzy hedoniści ? Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus mam odp.! 20.12.15, 12:13 Zajmuj się tym, co lubisz. Lubisz np. dzieci, więc jako hedonista celebruj opiekę. Stój przy kasie w sobotnie przepodpołudnie 20 min. i kiedy dzieci podejmą decyzję, że chcą bułki kajzerki, zaproponuj im bułki wrocławskie. Im mniejsze dzieci, tym dłużej może potrwać zabawa. Albo oddaj dziecko/dzieci babci i celebruj gotowanie. Gotowanie męskie to doskonała okazja dla hedonisty: gadżety, wino (próbuj, wąchaj, siorb), specjalny fartuszek z dowcipnym napisem. Zaproś gości i piecz, duś, gotuj cokolwiek na ich oczach 2 godz. Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: mam odp.! 22.12.15, 08:43 Dzięki za szczere chęci. Tak więc hedonistycznìe pośpię sobie do 10:00 . Gotowanie dla gości, to nie moja bajka. Dzieci zawsze są trochę większe niż się wydaje. Do babci ich nie muszę sprzedawać . CS się nimi lepiej zajmie. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus mozesz hedonistycznie wychowywac 22.12.15, 12:09 dzieci przy innej okazji. to byla tylko poropzycja. Inne poropzycvje - jazda rowerem po zatloczonej ulicy w godz. szczytu. Ty, a za Toba pociechy w helmach. Miny innych rowerzystow i przechodniow bezcenne. Jako poczatkujacy hedonista masz, jak mi sie wydaje, mala wiedze na temat tego, co Ci sprawia przyjemnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: mozesz hedonistycznie wychowywac 22.12.15, 13:08 Myślałem, że ludzie wpiszą co lubią i mnie to natchnie. Tymczasem odkryłem, że wszystko sprowadza się do czynności mniej więcej fizjologicznych. Rowery są w porządku, a mi do głowy przyszły wyścigi samochodowe na torze. Mam jakiś kryzys w związku z kryśka. Ona mnie nie bawi specjalnie i vice versa. Chodzimy na imprezy, na koncerty, do znajomych, razem , osobno itd i nagle flauta.... Odpowiedz Link Zgłoś