rachela180 29.03.05, 13:53 Szukam fajnego przepisu :) wyszukiwarka na forum kuchnia mi nie działa, wiec pytam panie, pytam panów: kto mi użyczy przepisu? No kto? :))))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klara-klara Re: Biszkopt dla chłopa :) 29.03.05, 13:55 a moze szarlotka?:))) bardzo samczne jest tez ciasto "Fala" z masa i odrobina kakao:) na biszkopta przepisu nie mam:) Odpowiedz Link Zgłoś
rachela180 Re: Biszkopt dla chłopa :) 29.03.05, 13:56 szrlotkie to ja robić umiem i była niedawno :( Odpowiedz Link Zgłoś
klara-klara Re: Biszkopt dla chłopa :) 29.03.05, 13:57 no to trudno:) staralam sie;) Odpowiedz Link Zgłoś
rachela180 Re: kup gotowy:) 29.03.05, 14:02 nic z tego, teść na wizytacji będzie sprawdzał czy umiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
klara-klara Re: kup gotowy:) 29.03.05, 14:03 Teść? Udalo ci sie dogadac z rodzina faceta? Odpowiedz Link Zgłoś
rachela180 Re: kup gotowy:) 29.03.05, 14:05 Teść się tez pokłócił z bratowa i oświadczył, że on nie pozwoli na obrażanie dziewczyny syna. Odpowiedz Link Zgłoś
klara-klara Re: kup gotowy:) 29.03.05, 14:06 Ooo no to fajnie, ze sie zreflektowal..szkoda, ze nie wczesniej. Odpowiedz Link Zgłoś
rachela180 Re: kup gotowy:) 29.03.05, 14:08 No nie, on tak od początku mówił. Zresztą to dla niego było bardzo trudne - tu dziecko, i tu dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
klara-klara Re: kup gotowy:) 29.03.05, 14:09 Aha. No, to konflikt tragiczny jak nic:) Powodzenia w poszukwianiu przepisu. Odpowiedz Link Zgłoś
ticoqp Re: kup gotowy:) 29.03.05, 14:05 a teść co? specjalista o kupowanych? biszkopt-keeper?:) Odpowiedz Link Zgłoś
rachela180 Re: kup gotowy:) 29.03.05, 14:06 No mama chłopa genialnie piekła ciasta, to on smak ma już czuły :) Odpowiedz Link Zgłoś
bzz_bzz Re: kup gotowy:) 29.03.05, 14:29 No ma czuły smak - przecież pisze... Jak żona przez całe życie piekła smakołyki, to nie dziwne chyba? Odpowiedz Link Zgłoś
rachela180 Re: kup gotowy:) 29.03.05, 14:31 Właśnie. Wczoraj teść wkradł się na imprezę, bo chciał obejrzeć moją kumpelkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
ticoqp Re: kup gotowy:) 29.03.05, 14:37 pisała - mama chłopa - to nie jest mama teścia tylko jego zona:) o ile mi wiadomo? Odpowiedz Link Zgłoś
bzz_bzz Re: kup gotowy:) 29.03.05, 14:52 Żeby Ci to lepiej zobrazować, to może rozwinę myśl koleżanki. Otóż mama faceta Racheli, czyli żona teścia Racheli piekła cud-ciasta. Z tego też powodu Teść Racheli wie, jak biszkopt pieczony własnymi ręcyma smakuje. I dlatego właśnie Rachela chce upiec ciasto-cud (ma się rozumieć, że nie aż tak cud, jak ciasto żony Teścia Racheli, ale prawie tak cud :))), na imprezkę, w której teść Racheli, czyli mąż mamy chłopa Racheli, ma wziąć udział. To była właściwie odpowiedź na pytanie "Co teść ma z tym wspólnego?" zadane przez pana, co sprzedaje Tico. Teraz, to już chyba wszystko jest jasne? :))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ticoqp Re: kup gotowy:) 29.03.05, 14:59 no la eciasto ma byc dla chłopa racheli to po co mieszac w to teścia? nalezy ograniczyc sie do relacji mama-ciasto-syn(chłop racheli) jeśli biszkopt byłby dla teścia to ok. Odpowiedz Link Zgłoś
bzz_bzz Re: kup gotowy:) 29.03.05, 15:04 Bo widzisz, biszkopt dla chłopa ma być, ale teść ma wizytację i będzie sprawdzał, czy synowa dziecka nie truje. Trzeba się podlizać jednemu, robiąc dobrze drugiemu ;) (tzw. dwie pieczenie na jednym ogniu) Odpowiedz Link Zgłoś
ticoqp Re: kup gotowy:) 29.03.05, 15:18 dwa pieczenia w jednym?:) a teść taki drobiazgowy myslisz? Odpowiedz Link Zgłoś
ticoqp Re: kup gotowy:) 29.03.05, 15:32 ch.:) no własnie a juz został okrzykniety adoratorem byłej:) Odpowiedz Link Zgłoś
bzz_bzz Re: kup gotowy:) 29.03.05, 15:35 No to teraz już wiesz, czemu biszkopt musi być super... :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
ticoqp Re: kup gotowy:) 29.03.05, 15:37 po prostu w ciemno lub jak to mówia na wyrost:) Odpowiedz Link Zgłoś
bzz_bzz Re: kup gotowy:) 29.03.05, 14:33 A będziesz pracował nad slipkami, czy ich zawartością? Bo jeśli chodzi o to drugie, to polecam seks w pozycji klasycznej. Tyłeczek wtedy ładnie pracuje... :D Odpowiedz Link Zgłoś
ticoqp Re: kup gotowy:) 29.03.05, 14:39 tyłeczek to najlepiej pracuje w pozycji klasycznej ale jak jest 2 facetów i ten pracujacy tyłeczek jest strona bierną:)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bzz_bzz Re: kup gotowy:) 29.03.05, 14:44 Hehe. Wyślę Ci coś - chcesz? Właśnie sie popłakałam ze śmiechu! :D Odpowiedz Link Zgłoś
ticoqp Re: kup gotowy:) 29.03.05, 15:01 w reklamie podpasek w telewizji mówili ze co czwarta kobieta nie trzyma moczu (droga wstepu) jesli jest to równie smieszne to poproszę:) Odpowiedz Link Zgłoś
bzz_bzz Re: kup gotowy:) 29.03.05, 15:05 To nie było zbyt zabawne, ale zapewniem, że mail jest jeszcze śmieszniejszy niż reklama leku na problemy z prostatę... Odpowiedz Link Zgłoś
ticoqp Re: kup gotowy:) 29.03.05, 15:19 zabawne jest o ze uzywa się takiego wstepu do reklamy podpasek a nie sam problem nietrzymania moczu, swoja drogą chyba dane watpliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
bzz_bzz Re: kup gotowy:) 29.03.05, 15:27 Najstarsi górale tego nie wiedzą... Ale jeśli bardzo chcesz, to mogę Cię powiadomić, jeżeli taki problem u mnie wystąpi... :] Odpowiedz Link Zgłoś
ticoqp Re: kup gotowy:) 29.03.05, 15:34 jakby podgladali najmłodsze góralki to by wiedzieli:))))))) pisz koniecznie ja to odnotuję w forumowej statystyce i jakis rozkład krzywej gaussa bedziemy mieli:) Odpowiedz Link Zgłoś
bzz_bzz Re: kup gotowy:) 29.03.05, 15:36 OK. Ale na razie leci tylko co innego... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
ticoqp Re: kup gotowy:) 29.03.05, 15:39 :) jak co miesiąc?;) odnotowałem, potem za drobna opłata przypomne o zakupie koniecznych srodków gdybys zapomniała:) moze byc sms-em:) Odpowiedz Link Zgłoś
bzz_bzz Re: kup gotowy:) 29.03.05, 15:42 Prawie jak co miesiąc, ale generalnie, można tak powiedzieć. Przy czym nie powiedziane, że z przypominaniem trafisz terminowo :] Pozdrawiam i życzę mile spędzonej reszty dnia, bo ja się juz zwijam po ciężkim dniu pracy. Ufff.... hehe :D Odpowiedz Link Zgłoś
ticoqp Re: kup gotowy:) 29.03.05, 15:54 wysle tydzień przed:) dzięki wzajemnie, moj zapowiada się przyjemnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
bzz_bzz Re: kup gotowy:) 29.03.05, 14:30 A co do biszkoptu - a na kiedy? bo mam w domu, ale będę tam dopiero wieczorem... Odpowiedz Link Zgłoś
bzz_bzz Re: kup gotowy:) 29.03.05, 14:31 Znaczy się przepis - nie biszkopt... :] Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja NIGDY NIE KUPUJ GOTOWEGO BISZKOPTU 29.03.05, 15:40 Gotowy biszkopt to plastik i syf. Prawdziwy biszkopt ma zupełnie inną konsystencję, a o smaku to juz w ogóle nie wsominam. I jest bardzo łatwy do wykonania. CZtery jajka ubijasz ze szklanką niepełna cukru na jaśniutka i megapuszystą pianę. Nastepnie bardzo delikatnie, żeby utracić jak najmniej powietrza, wkręcasz w to szklankę przesianej mąki najlepiej tortowej, i odpowiednią (naopakowaniu musisz sprawdzic, pewnie ok. pół łyzeczki) ilością proszku do pieczenia. Pieczesz w 160 stopniach. Sprawdzasz patyczkiem. Nie ma prawa opaść, nie wyrosnąc, nic nie ma prawa pósć nie tak. JEśli masz duzą tortownice podwajasz proporcje. NAsączasz jakimś pysznym ponczem z odrobiną spirytusu. Powodzenia. I weź tego chłopa jakoś ochrzcij, daj mu jakaś ksywę inną bo juz nie mogę czytac w każdym Twoim poscie rzeczownika "chłop" odmienianego przez wszysktie przypadki. Widac, żes świezo zakochana, to się chwali, ale przy dwudziestym watku czytelnik zaczyna dostawać gesiej skórki widząc "chłop" na monitorze. Odpowiedz Link Zgłoś
rachela180 Re: NIGDY NIE KUPUJ GOTOWEGO BISZKOPTU 29.03.05, 15:42 Misio może być? Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja Re: NIGDY NIE KUPUJ GOTOWEGO BISZKOPTU 29.03.05, 15:45 Duuużo, dużo lepiej. W wariacji polecam "Mójmiśko" Odpowiedz Link Zgłoś
bzz_bzz Re: NIGDY NIE KUPUJ GOTOWEGO BISZKOPTU 29.03.05, 15:45 buhehehe! Chłop jest spoko i od razu wiadomo, że chodzi o chłopa Racheli :D Od razu mi się przypomina, jak jakaś panienka oskarżyła mnie o bycie przedstawicielem pci menskiej, bo piszę "hehe". A dziewczyny piszą tylko "haha" i "hihi". :DDD Pozdrawiam, czymcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
rachela180 Re: Biszkopt dla chłopa :) 30.03.05, 15:34 No to piekę, moje panie :))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
armia5 Re: Biszkopt dla chłopa :) 30.03.05, 15:42 No jak zaczełaś , to ci nie bede mieszać . Daj znać czy ci wyszedł. Mam przepis który jet niezawodny. Odpowiedz Link Zgłoś
rachela180 Re: Biszkopt dla chłopa :) 30.03.05, 15:44 Dawaj, w końcu upieke jeszcze niejedno ciasto :) Odpowiedz Link Zgłoś
armia5 Re: Biszkopt dla chłopa :) 30.03.05, 16:19 4 jaja 1 szklanka cukru 1szklanka maki cukier waniliowy 1 łyzeczka proszku do pieczenia 1/4 wody przegotowanej z 1 naktetka octu Białka ubić dodajac po troszku cukier z cukrem waniliowym, gdy juz sie w miare dobrze ubiło dodawaj żółtka dalej ubijajac. I tutaj juz przestań ubijać , dodaj make z proszkiem do pieczenia i ta wode z octem i wymieszaj łyżka . Wlej na blache , piecz w temp . ok.180 st. około 30 min.Nie otwieraj piekarnika w czasie pieczenia.Sprawdzaj po około 20-25 min. I tyle . Przepraszam cie ze tak pisze dokładnie , ale nie wiem jakie masz pojecie o pieczeniu .Ja nie miałam zadnego i wiele placków ladowało na trawniku :) Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
doomicella Re: Biszkopt dla chłopa :) 30.03.05, 19:27 Ja mam pytanie dot. tej wody. To ma być 1/4 szklanki wody? Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.baca Re: Biszkopt dla chłopa :) 30.03.05, 19:06 Rachehela, oddaj sie jeszcze teściowi, powinien wiedziec czy synkowi w tych sprawach tez jest dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_na_pasach pewnie juz upieczony, ale co tam! 30.03.05, 19:49 ubijasz trzy bialka (starannie odzielone od zoltek) z pol szklanki cukru. dodajesz zoltka, krecisz, dodajesz 1/3 szkl. maki ziemniaczanej i 1/3 pszennej, wymiesznaje z plaska lyzeczka proszku do pieczenia, krecisz i gotowe! Odpowiedz Link Zgłoś
rachela180 Re: pewnie juz upieczony, ale co tam! 30.03.05, 19:53 To ja zrobiłam b.b.b.podobny, taki z przepisu Reni :))) PS OK, spadam pomału, zaraz qmpel przychodzi na piwo imbirowe ;))))))) Odpowiedz Link Zgłoś