Dodaj do ulubionych

Kobiety, czy znana wam jest postac

20.05.05, 07:49
holenderskiej polityk Hirsi Ali? Co bylo slychac w Polsce na temat smierci
Theo van Gogha w Polsce (w listopadzie)?
Obserwuj wątek
    • boski.zawodowiec znana nam jest i przez to nielubimy muzułmanów 20.05.05, 07:51
      jakims cudem gdy pisałem o tym do ciebie jakis czas temu to kpiłas sobie.
      Co sie stało ze az sie zainteresowałas? turek cie napdał czy moze marokanczyk
      pobił.
      • kasitza boski, jestes tak dziecinny, ze rece opadaja 20.05.05, 08:01
        czy ty w ogole wiesz, co to jest dyskusja polityczna? nie rozmawia sie o tym,
        co uwazasz, tylko rozmawia sie o tym, co sie dzieje.
        ta kobieta jest politykiem, bardzo madrym politykiem, ktorej glowna przeslanka
        opiera sie na probie rozwiazania problemow integracji mniejszosci etnicznych,
        oraz problemie coraz wiekszego radykalizmu islamskiego. Ona nie potepia, czy
        nie nie lubi muzulmanow. W twoiim mozgu nie powstala jeszcze chyba jedna
        zroznicowana mysl.
        muzulmanin nie rowna sie islamista.
        poza tym Hirsi Ali walczy o prawa kobiet muzulmanskich, wiec jest postacia,
        ktora jest interesujaca z perspektywy kobiet na calym swiecie.
        • boski.zawodowiec Re: boski, jestes tak dziecinny, ze rece opadaja 20.05.05, 08:04
          jakbys dokładnie znała te osobe i jej poglądy to byś wiedziała ze jej myslnie
          jest tozsame z moim. Wiec skoro uwazasz ze ona jest mądra to automatycznie
          powinnas mnie uwazac za mądrego.
          Wiesz jak ona nazywa proroka mahometa? poczytaj ile lat miała jego zona i sie
          sama domyśl.
          O całym islamie ma bardzo podobne zdanie.
          • kasitza Re: boski, jestes tak dziecinny, ze rece opadaja 20.05.05, 08:16
            i znow wyszedl twoj prymitywizm. uslyszales jeden element z calosci, spodobalo
            ci sie i mowisz, ze ona mysli jak ty. POWTARZAM CHETNIE: NIE WSZYSTKO KRECI SIE
            WOKOL TWOJEGO PENISA.
            dodatkowo: znowu rozminales sie z dyskusja polityczna. to co ty uprawiasz, to
            debaty na poziomie piaskownicy."Albo mnie lubisz i mi zawsze przytakujesz, albo
            popsuje ci zabawki". tak zaczales kasowac moje watki, bo ci sie nie podoba, ze
            ktos ma inne zdanie i jeszcze w dodatku mowi ci wprost, ze jestes bez poziomu.
            a nie ustosunkowales sie nigdy do tego, co wczoraj ci zarzucialam: wytaczasz
            kampanie przeciwko mnie, mimo ze bylam pierwsza, ktora mimo twojego czesto
            nieeleganckiego zachowania, cie bronila na tym forum. a twoje ego nie jest w
            stanie wytrzymac jednej malej krytyki. swiadczy o tym sam fakt, ze zareagowales
            na ten moj nowy watek, w ktorym naprawde mialam ochote porozmawiac na inne
            tematy, niz jaki to boski jest wspanialy i jakiego on ma duzego. a sprowadzasz
            kazda rozmowe do tego. TO JEST ZACHOWANIE PRZEDSZKOLAKA, BOSKI! ja nie mam
            ochoty uczyc cie zycia, jak bede miala wlasne dzieci, to bede im tlumaczyc, jak
            musialabym tobie. DLATEGO PROSBA, powstrzymaj swoja potrzebe uskuteczniania
            marketingu wlasnej osoby, jesli ktos najwyrazniej nie chce o tobie rozmawiac.
            masz wystarczajaco duzo miejsca na tym forum, w watkach, ktore sam zakladasz, w
            innych watkach o harcerzykach.
            • boski.zawodowiec Re: boski, jestes tak dziecinny, ze rece opadaja 20.05.05, 08:25
              Ta dziewczyna publicznie w TV wyrzekła sie islamu . Uwaza swoją byłą religie za
              cos najprymitywniejszego na swiecie, uciekła z domu bo rodzina znalazła jej juz
              meza. Teraz troche spusciła z tonu bo musi sie cały czas ukrywać(i to w europie
              zachondiej!!) przed fundamentalistami, ostatnio była nawet w bazie wojskowej na
              terenie USA. Wiekszosc muzułmanów uzwaza ze nalezy ją zabić.
              Mało?

A co do stawania po mojej stronie wybacz misiaczku ale nie byłaś pierwsza!
              • kasitza Re: boski, jestes tak dziecinny, ze rece opadaja 20.05.05, 08:36
                Wyrzekla sie PUBLICZNIE islamu, bo walczy o demokracje i prawa kobiet. to byl
                symboliczny akt. nie spuscila z tonu, tylko rpowadzi dalej swoja polityke.
                przez to, ze musiala sie ukrywac nie bylo jej w mediach. jej ksiazka
                krytykujaca islam tymczasem wychodzi w kolejnych jezykach europejskich. poza
                tym ona jest w parlamencie niderlandzkim, co oznacza, ze ma rowniez inne
                zajecia, jak terrorysci, islamisci. a jej glownym postulatem jest integracja
                mniejszosci islamskiej w spoleczenstwie zachodnim, wlasnie przez edukacje,
                rozwiazywanie gett a takze zabronienie gloszenia radykalnego islamu. to nie
                jest polityka antymuzulmanska. to nie jest polityka na tle religijnym, tylko
                socjalnym. caly problem jest nie widziec w radykalnym islamie wyzwania do wojny
                kultur - w tym momencie europejczyk neguje wlasna przeszlosc i zdobycze
                cywilizacyjne od oswiecenia poczawszy. radykalizacja islamu ma podloze
                socjalne, tak w krajach arabskich jak i posrod mniejszosci etnicznych europy
                zachodniej.
                • boski.zawodowiec Re: boski, jestes tak dziecinny, ze rece opadaja 20.05.05, 08:55
                  Kasitza ty przedstawiasz jakby ona to w grzeczny i spokojny sposób robiła,
                  wcale tak nie jest proramy z jej udziałem koncza sie awanturami jakie wzniecaja
                  muzłmanie zaproszeni do studia. Mówisz ze ona wlaczy o integracje , tak wlaczy
                  o integracje ale połączoną z wykorzenieiem wiekszosc zwyczajów jakie sa domeną
                  muzułamnów i gdyby sie tak stało to ci ludzie juz by zupełnie nie byli
                  muzułmanami i ja to jak najbardziej popieram.
                  Zgadza sie jest holenderską posłanką z ramienia socjalistów , wczesniej była po
                  stronie prawicy.
                  Udowodnione tez juz jest ze sam socjal jedynie zablokuje kolejne rzesze
                  imigrantów z całymi rodzinami ale problemu nie rozwiaze. Brytyjscy muzułamnie
                  sa niezle sytuowani a kobiety nadal traktuja bardzo zle i co gorsza popierają
                  ludzi w typie bin laden.
                  Jakimś cudem gdy ja pisałem o tym niedawo to dawałas do zrozumienia za faszysta
                  i rasista , ze nikomu w niemczech i innych krajach nie przeszkadzają muzułmanie
                  oraz to ze przyjezdzają głóniw najbiedniejsi i czesto analfabeci. Ok uzyłem
                  troche innych słów ale chodziło o to samo.
                  Pytam jeszcze raz dlaczego dopiero po 6 miesiącach zauwazyłas ze jednak na
                  zachodzie mają problem? i ze sie boją islamizacji własnych panstw.

ps. nie ruzmiem tego zdania:

>caly problem jest nie widziec w radykalnym islamie wyzwania do wojny
                  >
                  > kultur - w tym momencie europejczyk neguje wlasna przeszlosc i zdobycze
                  > cywilizacyjne od oswiecenia poczawszy.
                  • kasitza Re: boski, jestes tak dziecinny, ze rece opadaja 20.05.05, 09:20
                    boski, wyglada na to, ze ty nic nie rozumiesz. po pierwsze odcielam sie wtedy
                    od szerzenia faszyzmu i rasizmu przez ciebie, bo uzywales jezyka a) jak ostatni
                    parweniusz b) jak faszysta c) nie potrafisz zroznicowac nic.
                    nastepnie: znowu kreci sie wszystko wokol twojego ego - ty mowisz w ten sposb:
                    wiem to i to na jej temat (a nie wiem czegos innego, kontekstu, nie znam tych
                    i tych uwarunkowan, czyli innymi slowy, gowno wiem) i ja, wielki boski, zgadzam
                    sie z nia. ona ma racje, bo ja sie z nia zgadzam. po raz kolejny: TO NIE JEST
                    RZECZOWA DYSKUSJA POLITYCZNA. tak wlasnie dyskutuja rydykalni muzulmanie,
                    uzywajac jedynie innych tresci. ale argumentacja jest ta sama.

nastepnie: problemu integracji muzulmanow nie negowalam, sama pracowalam z
                    mniejszoscia turecka, w celach integracyjnych i poprawienia ich szans na
                    wyksztalcenie i wiem, jakie ogromne problemy wynikaja z ich brakow
                    integracyjnych. ale MUZULMANIE to w wiekszosci normalni ludzie. oddziel plewy
                    od ziarna ktore przekazuja media, boski. gdyby wszyscy muzulmanie byli jak
                    sadzisz, to nas dawno by nie bylo na tym swiecie. a problemy socjalne jakie
                    wynikaja z pozycji muzulmanow w swiecie zachodnim, nie wynikaja tylko z kwestii
                    materialnych, ale sa historycznie daleko posunietym procesem (muzulmanie od
                    dawna sa na zachodzie, ale dopiero teraz to jest problem na skale swiatowa.
                    polityka na zachodzie przespala sobie pare dekad i teraz budzi sie z reka w
                    nocniku i musi reagowac radykalnie).

oczywiscie ze hirsi ali prowokuje, ale powtarzam jak w poprzednim poscie:
                    prowokacja jest tylko metoda na wywolanie publicznej dyskusji, ona nie jest
                    terrorystka antymuzulmanska - ona neguje terroryzm, bo jest za demokracja.

Kolejna sprawa: ona zmienila partie robotnicza PvdA na prawicowo liberalna VVD,
                    anie odwrotnie jak piszesz.

Kolejna sprawa: islam jako religia ma w swojej podstawie 5 zasad i one nie maja
                    nic wspolnego z dyskryminacja kobiet. wszystko co jest przez europejczykow
                    postrzegane jako element wrogi w islamie, to narosle historyczne, polityczne i
                    socjalne, ktore do tej pory przetrwalo. i jest wykorzystywane politycznie przez
                    radykalow, ktorzy maja pieniadze i sponsoruja terroryzm.

Kolejna sprawa: to ze nie rozumiesz zdania o zdobyczach kultury europejskiej,
                    jest najwyrazniej prawda, bo nie mowilbys pewnych rzeczy. chwala ci, ze sie
                    przyznajesz, ale ja ci tego tu na forum wszystkiego nie przetlumacze. polecam
                    za to lekture na przyklad adorno, horkheimera, habermasa, bourdieu, maxa webera
                    i innych.
                    • boski.zawodowiec Re: boski, jestes tak dziecinny, ze rece opadaja 20.05.05, 12:07
                      faszyzmem bybyło gdyby nakazywał kogos zabiajc bez powodu a ja tego nie
                      robiłem, rasizmem gdybym nakazywał zrobic kogoś ludzie II kategorii a tego tez
                      nie robiłem.
                      Wiem nt. islamu w europie duzo ba mnie to interesuje.
                      Ja zgadzam sie z ludzmi ktorzy chcą dobrze a radykalni islamisci raczej dobrze
                      dlanas nie chcą wiec trzeba ich "wyciśnąć" z europy.
                      Wydaje mi sie ze negowałas gdy pisałem ze pobijają rekordy w łamaniu prawa
                      (franca 80-90% wizniów to muzułmanie), ze niechcą na siłe sie zintegrowac, ze w
                      niemczech bardzo duzy % więzi swoje zony w domach i wiele turczynek nawet
                      czesto nie wie w jakim kraju meiszka.
                      Kazdy wydaje sie normlanym człowiekiem , prawdziwa natura niestety wychodzi
                      przy pewnych zdarzeniach np. Irak, terroryzm, podejscie do religii, zdrada
                      kobiety itp. Mysle ze gdyby stali sie wiekszoscią to wtedy byśmy sie dopiero
                      przekonali o tym jacy oni sa naprawde, pewnie schemat byłby podobny jak
                      wszedzie czyli ich pierwsze zwyciestwo =koniec demokracji i prawo zezwalające
                      tylko im na rzedzenie a z niemuzułmanów zrobienie obywateli II kategorii.

To co pioszesz ze by nas nie było jest nieprawdą, oni są narazie poprostu za
                      słabi wiec nie mają odwagi pokazac tego do czego są zdolni. Muzułmanie zaczeli
                      w wiekszych ilosciach przybywac w latach 70 do europy , poki było ich mało
                      siewtnie sie integrowali ale jak wiadomo nie od dziś gdy imigracja zaczyna być
                      za duza zaczynają sie problemy asymilacyjne ktorych czesto nie mozna nawet
                      rozwiązać. Warto tez wspomniec ze do lat własnie 70 w europie było kilka
                      meczetów , dzisiaj jest ich chyba juz ponad 10tys. w europie i to tez jest
                      jedna z przyczyn tego ze ci ludzie sprawiają coraz wiekszy problem.

To ze jest tam jakiś 5 zasad nie oznacza praktycnzie niczego, u nas tez jest
                      nadstawiaj drugi policzek a kazdy zamiast nadstawiac zaczyna sie bronić.
                      Rekomendacją religii sa wyznawcy. Kraje islamu oraz to jak tam sie zyje jest
                      najlepszym dowodem ze ta religia jest jednym wielkim nieporozumieniem.
                      Zganiasz na media ale czy ty byłabys szczesliwa gdyby tato przyprowadził ci
                      meża w dniu slubu? gdyby zabronił ci się kształcenia, gdybyś musiała uciekac z
                      domu bo by cie wrecz chcieli zabic jak to niejednokrotnie ma miejsce, gdyby
                      nakazał ci nosic nie to co tobie sie podoba ale przescieradło zasłaniajace całe
                      ciało, zabronił wychodzenia samej z domu, zabronił przebywania w czasie gdy do
                      domu przychodzą goscie, bił i nie ponosił odpowiedzialnosci karnej bo szariat
                      pozwala, za cudzołóstwo zabił przez ukamieniowanie, no czy to jest przez media
                      zmyslone? nie jest zmylone co widać po dzielnicach islamskich w zachodniej
                      europie.
                      • kasitza Re: boski, jestes tak dziecinny, ze rece opadaja 20.05.05, 12:41
                        teraz mnie uwaznie posluchaj, bo mowie powaznie bez cienia przekasu.

1. nie przeczytales tego co pisalam: temat zaczelam bo podziwiam Hirsi Ali za odwage do wolnosci, odwage cywilna i walke o prawa kobiety. dlatego w ogole uwazalam, ze watek jest ciekwa dla forum kobieta.

2. nie mozemy dyskutowac ze soba na tematy polityczne, dopoki nie zaczniesz argumentowac jak czlowiek oswiecony:

a) muzulmanie sa w wiezieniach bo stanowia najnizsze szychty spoleczenstwa. to znow oznacza, ze zwlaszcza w konseratywnym systemie edukacji francji nie maja zadnych szans na pozadne wyksztalcenie (patrz Bourdieu, La distinction, i inne publikacje najzwaklejsze badania socjologiczne). Wine ponosi rzad w tym wypadku francuski. sprowadzano muzulmanow kuszac ich nadziejami na lepsze zycie. i rzeczywiscie pierwsi emigranci mieli lepsze zycie niz w ojczyznie. ale nie trzeba byc geniuszem by zauwazyc po jakims czasie ze w spoleczenstwie jest sie najmniej respektowana szychta bez wiekszych szans na wyciagniecie sie z dolow spolecznych z przyczyn dla siebie niezaleznych. zwlaszcza we francji. tak jak w usa czarna spolecznosc w gettach.

b)kryminologenne sa getta. getta stworzyly rzady, ktore budowaly na hop siup robotnicze dzielnice w latach 70 w ktore pakowaly gastarbeiterow, bo im wlasnej sily roboczej do rpodukcji nie starczylo. gastarbeiterow najwiecej bylo z turcji w niemczech, z maroka w holandii i francji etc - ci ktorzy dzis sa najbardziej problematycznymi mniejszosciami.

c) faszystoidalne nagonki zaczynaja sie od nienawistnych i ponizajacych paroli w kierunku mniejszosci. a to uprawiales i uprawiasz.

d) nigdy nie negowalam, ze muzulmanie stanowia grupe problematyczna tak w europie zachodniej jak i w krajach arabskich. to nie jest jednak problem wyznania, to jest problem spoleczny - jesli czlowiek nie ma nic do stracenia i nic do wygrania, to ucieka sie do metod ekstremalnych.

e) ty z gory zakladasz, ze wiesz, co dla "nas" jest dobre. to jest totalitatryzm, faszyzm, nazizm i stalinizm.

f) boisz sie muzulmanow, bo ich nie rozumiesz - najzwyklejsze zjawisko z ktorego rodzi sie radykalizm. czlowiek rozumny ma jednak wybor, albo ze strachu atakowac, albo wysilic sie na inteligentne rozwiazywanie problemow.

g) to "jacy oni sa" jak piszesz wiemy juz dzis - jedni, mniejszosc, jest gotowa do swietej wojny, wiekszosc chce cos w zyciu osiagnac. slepa wrogoscia wobec islamu zrazasz dominujaca wiekszosc do proby integracji.

h) oni nie sa za slabi. oni juz dyktuja nam warunki. kto siedzi na polach naftowych? kogo ameryka bije albo lize tylki jak arabii saudyjskiej? arabom. tylko ze ci arabowie to paru wybrancow, ktorzy cala reszte chetnie utrzymuja w ciemnocie i fanatyzmie religijnym, bo glupia masa daje sie latwo sterowac. tak jak bush ameryke. i tak jak chcialby swoje interesy ktore reprezentuje ukryc przed calym swiatem. to ze walczy ze zlem nie oznacza ze reprezentuje dobro. bo po pierwsze nie walczy z terrorystami udajac sie do afganistanu i iraku, bo wiekszosc tarrorystow z zamachu na wtc byla z arabii saudyjskiej - tyle ze oni wspolpracuja.

i) w momencie jak nazywasz ludzi duzym problemem tylko dlatego, ze sa, sa inni bo chodza do meczetu zamiast kosciola, to nie rozni sie to niczym innym od nagonki na zydow w niemczech III rzeszy.

j) twoja kompetencja medialna pozostawia duzo do zyczenia. Nie rozumiesz jak dzialaja media i dlaczego pewne tematy staja sie tak wazkie a inne sa przemilczane. dlatego nie zrozumiales co ci staralam sie powiedziec, zebys oddzielal ziarno od plew.

2. Naucz sie wyciagac wnioski poprawne. dam ci przyklad:
                        a) duzo meczetow nie znaczy problem
                        b) wiekszosc muzulmanow w wiezieniach nie oznacza, ze jest to problem muzulmanstwa

Takich wnioskow nie mozesz wyciagac, bo to sa polprawdy. jesli chcesz ze mna polprawdami zaglowac, to przestan. ja nie bede dyskutowac na poziomie rozpolitykowanych panow spod budki z piwem.
                        • boski.zawodowiec Re: boski, jestes tak dziecinny, ze rece opadaja 20.05.05, 13:53
                          1- przeczytałem uwaznie i pytam czy w kraju takim jak holandia trzeba sie bac i
                          miec wrecz odwage by krytykowac jakąkolwiek religie? co wiecej ze mozna zostac
                          nawet bestialsko zabitym przez imigranta, czy to wogole powinno miec miejsce?

2- ja argumentuje tym co widzi chyba kazdy kto chce to zobaczyć, nie zamierzam
                          szukac usprawiedliwienia osobom ktore zamiast sie cieszyć ze pozwolono im sie
                          osiedlic w bogatym panstwie bawią sie w kultywowanie kultury i zwyczajów przed
                          jakimi uciekali z kraju islamskiego.

a-Stanowią najnizsze warstwy społeczne ale tazke popełniają przestępstwa za
                          jakie w ich mniemaniu nie powinno sie zupełnie razie isc do wiezienia. A jak
                          usprawiedliwisz policjantów pochodzenia muzułmanksiego ktorych nietakdawno temu
                          wyrzucono z pracy poniwaz ogłosili ze nie beda zamykac swoich braci w wierze?
                          Co policjanci odwołali sie do Strasburga ze łamie sie ich prawa.(poszukaj w
                          necie a napewno o tym cos znajdziesz)
                          Nie mają sznas na wykształcenie w dobrych szkołach lub wogole szkołach bo w
                          kazdej wyglada to tak ze odrazu zaczynaja sie próby aby to szkoła sie do nich
                          przystosowała, a to usniecie wieprzowiny ze stołówek, a to sala do modłów, a to
                          oddzielne godzinny korzystnia z basenu dla kobiet i mezczyzn, a to wymaganie
                          aby nauczoano koranu,a to aby nauczoano jezyka arabskiego,a to walka o stroje
                          jakie czesto wiele szkół wymaga a oni by chcieli chusty, uczniowe znowu neguja
                          historie i siłą zastraszają nauczycieli gdzy ci mówia prawde o holocauscie lub
                          o sredniowieczu i wojnach chrzesciajnsko-islamskich. Czesto tez sami
                          radykałowie zakładają szkoły(szacunki mówią o ze 80% szkół islamskich jest pod
                          ich kontrolą)i są wsciekli ze panstwo sie miesza i sprawdza.
                          Czy dziwisz sie ze szkoły takich uczniów nie chcą? czy uwazasz ze mają sie
                          przystosowywac i całkowicie zmieniać do jakiejs mniejszosci ktora czesto nawet
                          nie potrafi władac francuskim?. Na zdrowy rozsądek to chyba przyjezdni powinni
                          sie przystosować.

b- getta w ktorych cała społecznosc pilnuje moralanosci kobiet oraz dziewcząt,
                          w niemczech było głosne o tym jak to wszyscy mezczyzni pilnuja wszystkich
                          kobiet , we francji znowu są tzw. islamscy macho ktorzy straszą kobiety bez
                          chust ze je zgwałcą jesli te sie nie poprawią. Getta są złe ale czy jeszcze
                          europejczycy niedosc ze juz sfinansowali te "getta" to mają przynawac im
                          mieszkania w roznych czesciach miasta? Europejczycy uciekają od nich wiec
                          głupotą jest zmuszanie ich do takiego sąsiedztwa.

c-mniejszosc ktora przybyła niedawno z jakiegos panstwa ma sie przystosować,
                          jesli by sie przystosowywali niebyło by problemu, czemu np. ormianie we francji
                          jakoś nikogo nie draznią?

d- jest problem wyznaia bo w emiratach arabskich chyba juz dzisiaj kazdy
                          obywatel jest dosc zamozny a nadal wielu bawi sie w fiansowanie terroryzmu. W
                          Stanach Zjednoczonych podobnie bogaci tylko wspierają finansowo sami za to sie
                          nie zabijają. Pozatym dlaczego z innymi wyznaniami nie ma takich problemów a
                          tam jest cały czas?

e-napewno trzyamnie islamu z dala od europy jest dla nas dobre, staliznim oraz
                          nazizm jest czyms czego nienawidze, faszyzm tez jest zły ale nie wolno go mylic
                          z takim faszyzmem jaki uprawiają np. ogranizacje muzułmanskie otaz
                          homoseksualstów ktore zminiają prawdziwe znaczenie tego słowa.

f- boje sie muzułmanów bo widze do czego sa zdolni nawet wobec najblizszych.
                          Jakis czas temu podałem link do "the Timesa" w ktorym opisano jak ci spokojni
                          muzłmanie traktują byłych muzułmanów ktorzy wybrali chrzescijanstwo, dziewczyna
                          opsiała tam jak bardzo dobry przyjaciel ktoremu sie zwierzyła ze sie ochrzciła
                          wyszedł do kuchni a potem z nienacka próbował ją udusić. Wszyscy ci ludzie
                          opisywali ze niespodziwali sie ze ich najbliśsi oraz znajomi są zdolni do
                          takich rzeczy. To chyba nie kwestia biedy prawda?
                          Pozatym z hitlerem tez szukano "inteligentnego" rozwiązania problemu a finał
                          chyba znasz.

g- wieskzosc gdyby chciała spokoju wspołpracowała by z władzami aby te
                          mniejszosc wysłac do wiezienia lub deportować. Pozatym dane i to nie wyssane z
                          palca mówiace ze na 1mln. holenderskich muzułmanów 50 tys. to fundamentalisci
                          wiec chyba łatwo sie spostrzec ze w co 2-3 rodzine (ktore sa bardzo liczne 3-5
                          dzieci) jest jeden fundalemntalista. Zreszta jesli chca osiągnąc to dlaczego
                          nie ubierają sie i mysla tak ja europejczycy? No kto zakaceptuje w pracy
                          kobiete wyowijaną z kazdej strony? kto sie zgodzi na pracownika ktory ubiera
                          meski stórj muzułmanski(nie znam nazwy)

h- sa słabi nawet bardzo słabi, ropa niedosc ze traci na zanczeniu to gdy
                          kosztuje ponad 30 dol za baryłke (dzisiaj jest to 40-50)opłaca sie ją juz z
                          wegla produkowac. Próbowali nawet cenami ropy powstrzymać Busha ale im sie nie
                          udało. Gdyby tak chcieli walczyć szybko by sie to na nich samych odbiło bo
                          bieda by tam wzrosła jeszcze bardziej a swiat i tak by znalazł nowy sposob na
                          pozyskiwanie energii. Arabia S. pozornie ma lizaną d. przez USA, sadze ze lada
                          chwila skonczy sie to tak jak z Irakiem oraz Iranem ktore tez były pupilkami a
                          teraz sa na czarnej liscie.

i- meczet a kosciół lub synagoga to spora roznica, meczety sa budowane i pod
                          kontorlą fundamentalistów i w wiekszosc immanem jest jakis brodacz z Arabii
                          Saudyjskiej. W ktorym kosciele werbuje sie terrorystów? Nagonka na zydów nie
                          miała podstaw bo oni sie asymilowali, tutaj jednak jest problem i bez działania
                          moze nas cos bardzo złego spotkać.

j- mieda europejskie wydają mi sie o wiele bardziej ocenzurowane niz
                          amerykanskie , zobacz tam nawet podoano wiadomosc o koranie w WC wiec nie
                          sądze. Nie mozna przeciez ukrywac prawdy o muzułamnach w europie bo tak sie nic
                          nie rozwiąze.

2. ty tez sie naucz wyciągac wnioski jesli nie chcesz aby twoja córka nosiła
                          burke na głowie.
                          a- duzo meczetów- duzy problem bo ciagle zamiast asymilacji jest kultywowanie
                          sredniowicznych tradycji i usprawiedliwianie sie religią.
                          b- wiezniea to tylko przykład jeden z wielu.

Rezyser Van Gogh, pani Bardot oraz wielu innych to tez ludzie spod budki z
                          piwem?
                          • kasitza Re: boski, jestes tak dziecinny, ze rece opadaja 20.05.05, 14:31
                            twoje argumenty sa niezbite bo demagogiczne.
                            prawda jest taka, ze chcesz ich nie lubic i za grzechy wyjatkow, oskarzasz
                            wszystkich. a piszesz sam, wiem co widze. i to jest najglupszy blad jaki
                            czlowiek moze zrobic. wiedziec co sie widzi.

ja skonczylam z toba ten temat. i nie czytam juz co piszesz. moja cierpliwosc
                            sie skonczyla. uzywasz nadal niefachowych argumentow mimo iz prosilam,
                            zwracalam uwage, a nawet tlumaczylam. w calej naszej rozmowie nie
                            odpowiedziales na jedno moje pytanie konkretnie, ale za kazdym razem
                            zmieniales, kreciles. Boski, wijesz sie jak piskorz.a wiesz co najbardziej mnie
                            w tym wszystkim boli? to, ze mimo wielokrotnych moich zapytan na temat
                            sabotowania przez ciebie moich watkow, nie wydusiles jednego slowa komentarza,
                            ktory mialby sens. ja po prostu nie mam ochoty juz z toba rozmawiac, bo wiem,
                            ze ani tu swiata nie zmienimy, ani ty mnie nie sluchasz, ani nawet nie
                            spostrzegles, ze pewne problemy dostrzegam, a wskazujac ci tlo na jakim pewne
                            rzeczy powstaja nie wciskam ci kitow, tylko mowie ci jak jest.

zjawiska, kotre sa zbadane przez naukowcow na swiecie sa uniwerslna i ten
                            uniwerslizm probowalam ci wytlumaczyc i zwrocic uwage na to, ze nie nagonka na
                            pewna grupe spoleczna jest sie w stanie cos uzyskac, tylko usuwanie przyczyn
                            pewnych zachowan.

jesli sie nie zgadzasz w tym punkcie, czego najwyrazniej nie czynisz, to mozemy
                            jeszcze dyskutowac do usranej smierci. ale nie wmawiaj mi, ze nie stosujesz
                            zagrywek faszystoidalnych. to co twierdzisz potwierdza moja teze. nazwij sie po
                            imieniu, jesli takie masz opinie.

ja tak naprawde nie mam ochoty sie z toba klocic, chodze na to forum, min. by
                            poznac opinie ludzi na rozne tematy. zwlaszcza dlatego, ze nie ma mnie w kraju
                            a chetnie wiem, co rodacy sadza na ten czy inny temat. twoje zdanie juz znam,
                            powiedzialam ci, co sadze o sposobie rozumowania twojego i jeszcze raz
                            powtorze: wyciagasz z polwiedzy wnioski, ktore sa bledne. ja nie mam czasu i
                            sily juz ci tlumaczyc, gdzie pominales fakty, gdzie zwracasz uwage tylko na
                            wyjatki i wysnuwasz wnioski dla calosci, gdzie pomijasz rozwoj historyczny
                            komentujac terazniejszosc.
                            problemy sa wielowymiarowe i nie czarne i nie biale.
                            • boski.zawodowiec ty dykutujesz ze mną tak jak Stalin z Polakami 20.05.05, 14:56
                              kazdy kto inaczej mysli i nie daj boze lubi ameryke jest zły i musi zorzumiec
                              ze tak myslec nie wolno.

To samo mozna powiedziec o tobie, tez nie chcesz uznac argumentów drugiej osoby
                              a do tego jesli ja jestem wg. faszystoidalny to ty musisz byc marksitoidalna bo
                              tylko lewicowcy bronia muzułmanów i ich postępowania. Przytoczyłem to co
                              opisuja nawet gazety i to nie sa jakies wymysły tylko to co ludzie obserwują
                              kazdego dnia. Poczytaj jak zareagoali Holendrzy po zabicu VanGogha, w trybie
                              natychmiastowym wiekszosc zażądała odesłania nielegalnych imigrantów bez
                              sprawdzania jacy oni są.
                              Ty tez nie dyskutujesz tylko probujesz narzucic własny swiatopoglad na te
                              sprawe przy uzyciu wyzywania od faszystów i rasistów(wielu sie daje tak
                              zastraszyc ale mysli swoje) i nie przyjmujesz zadnych argumentów ktore raczej
                              sa po mojej stronie(ty myslisz ze po twojej). Tam nie ma krecenia a szybkie i
                              oczywiste odpowiedzi, jesli ty uwarzasz za bajery to ze przytaczam np. raporty
                              słub specjanych ktore sygnalizja co sie dzieje w wiekszoswci meczetów to o czym
                              my dyskutujemy?.
                              Ja tez ci mówie jak jest(ty próbujesz mi to narzucić) i coraz wiecej
                              europejczyków dziwnym trafem zaczyna myslec tak jak Ja(sondaze kochana) oraz to
                              ze kazda partia mówi juz przed wyborami o walce z imigrantami aby tylko ludzie
                              nie głosowali na skrajną prawice.

Jesli bysmy zajmowali sie jeszcze zjawiskami jakie opisuja naukowcy to wg. nich
                              jesli bedzie jak jest po 2050 Europa moze sie stac w przewazajacej czesci
                              islamska i patrzac na strukture muzułmanów europejskich bedzie to rezim
                              zblizony do saudyjskiego. Mówia a raczej trąbią ze wtedy rdzenni europejczycy
                              zaczną wyjezdzac tak jak działo sie w Libanie oraz innych krajach gdzie
                              wyznawców islamu przybywało, w sume juz dzisiaj z holandii ucieka masa ludzi
                              (po zabicu Van Gogha sprawdzono i okazało sie ze przybyło chetnych do wyjazdu)
                              bo nie sa w stanie juz zyc i płacic podatki w własnym kraju ktory
                              najechali "tacy" imigranci. W 2004 z Holandii wyjechało 50 tys a wjechało
                              45tys. , wyjechali głwonie biali zamozni obywatele za to wjechali przewaznie
                              muzułmanie. Wiem ty pewnie swoje i tak lepiej wiesz od nich.

ps. czytałem sondaz chyba nawet na gazeta.pl nt. lubianych przez Polaków
                              narodowosci i wiesz kto był na koncu? arabowie z 10% na tak i 60 lub 70 na nie,
                              wiec twoi rodacy tez mysla chyba inaczej niz ty:)
      • psychopata.z.borderline Re: znana nam jest i przez to nielubimy muzułmanó 20.05.05, 12:54
        Boski co do Polek i muzułmanów miałeś rację. Znam taką jedną, która mieszkala z
        brudasem i powiem ci, że z niej jest kawał (...). Teraz sypia ze złodziejem
        samochodów z zachodu. A na codzień skromniutka, niczym święta
    • kasitza Re: Kobiety, czy znana wam jest postac 20.05.05, 08:46
      i jeszcze jedno slowko, do ciebie boski: nawet jesli nie bylam pierwsza w
      chronologicznym porzadku, to wstawialam sie za toba, jak chciano cie wycinac
      tylko za nika i wyrzucic generalnie z forum. TO ZE TY TERAZ MASZ CZELNOSC
      WYCINAC MOJE WATKI, TYLKO DLATEGO, ZE SA MOJE, TO JEST PO PROSTU CHAMSTWO.
      zwroceniem ci na to uwagi w poscie powyzej oraz w poscie wczorajszym,
      oczekiwalam, ze wykazesz sie subtelnoscia.Nie musisz rzucac sie na kolana,
      przepraszac. chodzi o wykazanie sie klasa. nie sadzilam, ze mi bedziesz
      udowadniac, czy bylam pierwsza ktora cie bronila, czy druga, czy trzecia. to
      nie gra roli. tu liczy sie, czy jestes honorowym czlowiekiem, czy szmata,
      boski. DLATEGO PYTAM: bylo tak, ze cie bronilam? wycinales wczoraj moje watki?
      jesli mnie nie lubisz nie odpisuj albo odpisuj, co chcesz. wycinanie czyichs
      watkow ze zlosliwosci to naprawde jest a) dziecinne b) ubeckie c) chamskie.
      • lena_zet Re: kasitza ;) 20.05.05, 08:50
        boski nie ma możliwości wycinania wątków, naprawdę ;)
        • kasitza Re: kasitza ;) 20.05.05, 08:55
          on sam tego nie robil, ale sygnalizowal bogom na gorze i wycinali akurat moje.
          a szkoda, bo jakby sie przyjrzec i porownac w ktorych watkach jest wiecej bzdur
          i przede wszystkich szowinizmu (ktory nawet moznaby bylo spokojnie cenzurowac,
          bo to w koncu forum kobieta), no to wiadomo jak jest.

ale z reszta niewazne. wiesz wkurza mnie brak taktu, nawet jesli nie powinnam
          sie po boskim wiecej spodziewac.
      • boski.zawodowiec Re: Kobiety, czy znana wam jest postac 20.05.05, 08:57
        a czy ja jestem adminem? chyba pytanie podstawoe powinno własnie takie być.
        • kasitza Re: Kobiety, czy znana wam jest postac 20.05.05, 09:28
          zobacz moja odpowiedz powyzej. sam wczoraj pisales: "zalatwilem ci kasowanie
          twoich watkow" - ze admini pokasowali to jest ich sprawa. moze mieli racje w
          tych punktach. nie mieli racji kasowac tylko moje, skoro boski je wytypowal, bo
          na forum jest o wiele wiecej rzeczy, ktore by mozna kasowac. chocby psowiu,
          pisiorki, siuisaczki, sztuczne waginy i inne pierdoly.(dlaczego, na milosc
          boska, ktos na forum kobieta pyta, czy my wiemy, czy oplaca sie kupowac
          sztuczna wagine? jesli ktos mu na to nie da odpowiedzi, to wlasnie kobiety, bo
          po prostu nie mamy penisow. dlatego to jest spam. natomiast ty juz od paru dni
          piszez o mnie, ze ja spamuje. czy ty czytasz czasem twoje posty? a nikt ci nie
          wyrzuca ze spamujesz. no chyba, ze znowu przechodzisz rozdwojenie jazni i
          piszesz pod mandylenat albo i co, co juz jest troche zbyt infantylne, jak na to
          forum). natomiast takie wycieczki osobiste w moja strone, to po prostu czysta
          zlosliwosc i jak juz pisalam metody ubeckie. metody radykalnego islamu. to jest
          najprostsza reakcja, odebrac komus mozliwosc wypowiedzi, jesli mowi rzeczy
          niewygodne - w rzeczywistosci np. wykonac na ta osobe zamach. w warunkach
          wirtualnych tego forum spowodowac wyciecie watkow tej osoby. Sprawa jest
          wprawdzie nieporownywalna w skutkach, ale zauwaz, ze myslenie jest to samo.
          jedyne o co ja cie caly czas od 6 miesiecy prosze: OPANUJ SIE.
    • liwia_85 Re: Kobiety, czy znana wam jest postac 20.05.05, 09:46
      Ho ho kasitza ale zablysnelas .A nie lepiej o foczkach , filmach i koglach
      moglach . Kazdy moze takie wypociny przeczytac uzywajac dowolnej
      przegladarki.Po co sie meczysz .Na ten temat bylo pewnie duzo na forum
      wiadomosci - swiat .Idz tam i podyskutuj.
      Rozwijasz sie dziewczyno , rozwijasz:)))
      A po smierci Theo to sie w Polsce mowilo , ze byl gejem .Tyle pamietam , he he.
      • kasitza Re: Kobiety, czy znana wam jest postac 20.05.05, 09:47
        na przyklad to mnie interesuje.
        • liwia_85 Re: Kobiety, czy znana wam jest postac 20.05.05, 10:06
          Kolejna sprawa: islam jako religia ma w swojej podstawie 5 zasad i one nie maja
          nic wspolnego z dyskryminacja kobiet.

Wloz to miedzy bajki .Nie chodzi o to jakie sa prawdziwe podstawy religii , ale
          jak je interpretuja wyznawcy .A co z szosta ( niepisana) zasada ????Za malo
          wiem na ten temat zeby dyskutowac.Podejrzewam ze Ty tez.Wiem jedno.Nie wyjde za
          maz za Araba.
          • kasitza Re: Kobiety, czy znana wam jest postac 20.05.05, 10:21
            przeciez napisalam, ze podstawy to jedno, a rzeczywistosc to drugie.

ja proponuje inaczej: jak chcesz rzeczowo dyskutowac to rob to. jesli nie
            podoba ci sie co pisze, to uzywaj argumentow rzeczowych, czytaj uwaznie co
            napisalam, bo nie lubie jak sie ktos przyczepia do czegos, co inaczej opisalam.

nikt ci nie kaze isc za araba.

poza tym nie jestem ekspertem w sprawach islamu - absolutnie prawda. ale z
            pewnoscia wiem troche skoro poltora roku pracowalam z muzulmanami.

fakt iz islam ma dzis taka forme a nie inna, jest z pewnoscia nie do
            przeskoczenia nagle i od razu. ale nic nie pomoze radykalizacja cywilizacji
            europejskiej w stusunku do KULTURY muzulmanskiej. reakcja na przemoc, jest
            przemoc, ktora wywoluje przemoc, ktora wywoluje przemoc itd. dzisiejsza
            historia afryki, balkany w latach 90-tych itd. itp.
            nie chce szerzyc tu jakiejs hipisowskiej ideologii "make love not war", bo jej
            nie wyznaje i ona tez dzisiejszemu swiatu nie pomoze. ale do wszystkich
            problemow nalezy podchodzic rozsadnie, z dystansem, szukac prawdziwych
            rozwiazan.

mam wrazenie, ze dla ciebie tematy polityczne nie sa az tak bardzo ciekawe i
            warte dyskusji. to jest zupelnie w porzadku. ale jedno ci powiem, to ze w tym
            momencie wypowiadasz sie sarkastycznie o mojej probie zainicjowania tematu
            politycznego (chcialam poniekad zaczac tez watek typowo kobiecy, zeby zkobiecic
            tematycznie forum kobieta, ktore jest ostatnio nekane plaga wycinania watkow i
            dyskusji na temat regulaminu), swiadczy nienajlepiej o tobie.
            • liwia_85 Re: Kobiety, czy znana wam jest postac 20.05.05, 10:30
              Dziewczyno chcesz "zkobiecic" to forum , a na Twoje pytanie odpowiedzial tylko
              facet .Tu kobiety maja bardziej przyziemne problemy , np.problemy rodzinne ,co
              ugotowac , oralno-analne i wiele innych .
              No ale juz sie nie mieszam:)
              • kasitza Re: Kobiety, czy znana wam jest postac 20.05.05, 10:34
                ale probowac mi wolno o polityce. ale masz racje, nawet mnie to troche
                zmartwilo, ze zameldowal sie tylko facet, chociaz przeciez jestem na tym forum
                od 6 miesiecy i prawie nigdy nie rozmawiamy o polityce i uwazam to za zupelnie
                w porzadku. no ale od jakiegos czasu nie wiem, co mozna pisac a co nie, bo duza
                czesc drobnostek zostaje uznana za pogaduszki i spam, od wczoraj boski zaczal
                na mnie uskuteczniac swoja radykalna polityke, wiec chialam zaczac watek, ktory
                na pewno jest kobiecy, na pewno nie jest pogaduszkowy, bo nie mam ochoty pisac
                tylko po to by ktos to wycial.
            • boski.zawodowiec Re: Kobiety, czy znana wam jest postac 20.05.05, 12:10
              Bez radykalizacji pewnych rzeczy sie wykonac nie da, gdyby USA nie postąpiło
              radykalnie wzgledem Japonii w II swiatowej kto wie czy Japonia byłaby takim
              krajem jak dzisiaj.
              Samym gadaniem i ugłaskiwaniem sie załatwić nic nie da a jedynie problem
              rosnie. Trzeba na siłe tłumaczyc i prawie ze zmuszac do zmiany myslenia.
              • kasitza Re: Kobiety, czy znana wam jest postac 20.05.05, 12:49
                czegos tak populistycznego jak twoj argument z japonia jeszcze nie slyszalam. tak wlasnie chca przywodcy z kazdej strony, zeby masa wierzyla w slusznosc zamachow, broni nuklearnej itd.
                oni ci robia kolo dupy, a ty im przaklaskujesz.
                • boski.zawodowiec Re: Kobiety, czy znana wam jest postac 20.05.05, 12:57
                  Wiec popatrzmy na Niemców jak kleska i wrecz upokorzeni ich przez amerykanów
                  dobrze im zrobiło. USA nimi zarządzało przez pewnien czas i Niemcom sie
                  odniechciało wojowania.
                  • kasitza Re: Kobiety, czy znana wam jest postac 20.05.05, 13:07
                    boski, argumentujesz dalej jak menel:
                    Kleska byla po obu stronach granicy, na "ludzi" wyszli tylko ci po granicy zachodniej. a dlaczego? bo sie amerykanom nie oplacalo miec biednej europy i wymyslili marshall plan a zachodni europejczycy mogli go przyjac. cud gospodarczy lat 50tych, integracja europejska, tylko to uwarunkowalo dobrobyt zachodu europy - wywodzilo sie z planu marshalla, polegajacego na stabilizacji europy i zarabianiu pieniedzy przez amerykanow. wojna jest nieoplacalna, dlatego pozwolili niemcom na staniecie na nogach, bo zobaczyli ze po klesce 1918 zrujnowane niemcy staly sie agresywne, bo nie mialy nic do stracenia. (podobniez jak dzisiejszy swiat arabski)uzaleznienie od pieniadza to byla metoda na pokoj, a pokoj z europa byl potrzebny bo usa potrzebuje rynkow na ktore moze eksportowac.

ty masz wyobrazenie o swiecie w kategoriach czarne i biale. chcialbys byc po stronie zwyciezcow, po stronie silnego, czyli usa. tyle tylko, ze oni pilnuja swoich interesow, polska manipuluja jak chca i zawsze tak bylo, a kulture chrzescijanska to oni w ogole maja gdzies. im wystarczy ze sie raligia pieniadza z niej wywodzi i ze moga sobie dalej urzadzac wyscig za mamona.

koncze na razie nasz dialog, bo nie mam czasu.
                    • boski.zawodowiec Re: Kobiety, czy znana wam jest postac 20.05.05, 13:57
                      a to lepszym rozwiazaniem było by aby niemcy byli biedni a za to niezalezni od
                      USA? ty jestes zaslepioną antyamerykanistką i tam widzisz całe zło. Obawiam sie
                      ze to jest efekt przyzywczajenia sie do jakies gazety typu Der Spigel.
                      Polska bez USA tez by była nadal krajem socjalistycznym.

Wniosek mam jeden ty uwazasz ze lepsza bieda i pseudo niezaleznosc niz bogactwo
                      i jakies tam uzaleznienie od USA. Dziwne myslenie.
                      • kasitza Re: Kobiety, czy znana wam jest postac 20.05.05, 14:36
                        i widzisz, znowu pie..ales wniosek, ktory nie ma nic wspolnego z tym co ci
                        usilowalam wytlumaczyc. tlumacze zatem patologicznie: usa reprezentuje tylko i
                        wylacznie wlasne interesy. jesli przy okazji cos sie dobrego wydarzy, to
                        dobrze, ale jesli nie to nie. nie jestem antyamerykansko nastawiona, tylko
                        realistycznie. nie opieram sie na zdaniach gazety, tylko na wiedzy glebokiej,
                        literature podalam ci w malym zalazku juz wczesniej. profesjonalizm w budowaniu
                        opinii na jakis temat wywodzi sie z idealow oswiecenia, ktorych, jak sam
                        napisales, nie rozumiesz, na metodach naukowej debaty nad problemem, a nie jak
                        tu uprawiasz polwiedzy.
                        sorry, ze ci tak musze wygarnac, ale, boski, prosze cie, nie wyciagaj, do qrwy
                        nedzy wnioskow, jakie ci sie podobaja i rzucaj w czlowieka jego wlasne
                        przekrecone slowa, bo ci to ze mna nie wyjdzie. dawno powinienes zejsc z
                        boskiego piedestalu i zaczac sie zachowywac jak normalny.
                        • kasitza Re: Kobiety, czy znana wam jest postac 20.05.05, 14:39
                          LOPATOLOGICZNIE MIALO BYC, cos mi lo zjadlo
                        • boski.zawodowiec Re: Kobiety, czy znana wam jest postac 20.05.05, 15:10
                          przewaznie w kazdym wypadku sie cos dobrego wydarza. Niemcy oraz Cała Europa
                          Zachodnia, Japonia, Korea Południowa, Wiele krajów Azji np. Tajwan, Malezja, w
                          pewnym stopniu Tajlandia, obecnie Chiny bo kto by tam tworzył miejsca pracy i
                          kupował jak nie ameryknie , Cały Nasz region, Ameryka południowa tez sie
                          rozwija przewaznie tylko dzieki Amerykanom a nawet Iran przed dojsciem do
                          władzy Chomeiniego był panstwem gdzie zycie wyglądało prawie jak w Europie
                          zachodniej. Wiesz za duzo jest na Tak gdy patrzymy na USA a na Nie sa
                          przewaznie tylko tam gdzie jest islam czyli najbardziej wsteczna Ideologia jak
                          maiwał Churchill, nawet chyba ale pewny nie jestem Lem widział
                          niebezpieczenstwo ze strony islamu.
                          Idea oswiecnia bardzo zreszta pozytywna niestety tez sporo matołków zrodziła
                          ktorzy wymyslili i faszyzm i komunizm a obecnie dzieki nim europa zachodnia
                          upada coraz nizej.
                          Mam prawo wyciągac wnioski tak jak kazdy człowiek i to jest moje demokratyczne
                          prawo!!(Euro socjalisci zblizeni do ciebie własnie by chcili aby ludzie mysleli
                          tak jak oni sobie zyczą) jesli cos jest czarne to nigdy nie bedzie zielone.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka