kobieta_na_pasach 16.11.05, 10:45 czy ktos to przerwie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kobieta_na_pasach po reakcji widze,ze temat spowszednial 16.11.05, 11:04 tego sie obawialam... a tak liczylam na przeciwniczki sterylizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
fe_male Re: po reakcji widze,ze temat spowszednial 16.11.05, 11:07 Akurat przyszło mi do głowy coś innego, może ludzie po prostu się obudzili i w tej chwili kiedy słyszą płacz dziecka zgłaszają to gdzie trzeba a i odpowiednie organa:) zaczęły szybciej reagować i zaowocowało to tym, że więcej tych przypadków zaczęło się ujawniać. Dla mnie to paradoksalnie dobry objaw, bo nie oznacza to tego, że coraz więcej dzieci się katuje, tylko to że coraz szybciej się na to reaguje. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzysowa_narzeczona75 Re: po reakcji widze,ze temat spowszednial 16.11.05, 11:09 A mi przyszla inna glupia mysl - moze jest to jakies wynaturzone wolanie o pomoc tych matek, czy ojcow? Swiat sie konczy! Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_na_pasach a kto czytal dzisiaj raport w "Rz" o mlodziezy? 16.11.05, 11:18 dwukrotnie wiecej nastolatkow zasiegnelo w ub.roku porady psychologow niz w poprzednich latach. i pewnie ta sytuacja bedzie miala tendencje wzrostowa. a wsrod nastolatkow europejskich polska mlodziez przoduje w agresji. gdzies ma to swoj poczatek... Odpowiedz Link Zgłoś
majka_04 Re: znowu pobite niemowle 16.11.05, 11:24 mysle ze tego łatwo sie nie pozbedziemy w polsce to wina rzadu, kosciola, kultury etc gdyby antykoncpecja sterylizacja kastracja i kara smierci za zabojstwa by w polsce obowiazywala to moze bylo by mniej takich tragedii jak gwałty pedofilia i znecanie sie nad dziecmi...i jak swiat stary tak bedzie zawsze - nic ani nikt tego nie ukroci niestety bo sama polska jest rzadzona przez głupków..wiec kółko sie zamyka... Odpowiedz Link Zgłoś
grubaska20 Re: znowu pobite niemowle 16.11.05, 11:34 łagodne prawo to jedno, ale absolutnie nie uważam, że lęk przed karą byłby w stanie wpłynąć znacząco na zbicie liczby takich tragedii. wydaje mi się, ze to stanowczo kwestia zaburzeń na płaszczyźnie moralno-emocjonalno..-nie wiem jakiej jeszcze, wynaturzenie, wrecz odczłowieczenie,bo to nie jest normalne, że matka, która znosiła ciażę, urodziła, katuje swoje dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
fe_male Re: znowu pobite niemowle 16.11.05, 11:43 Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale przypomina mi się jakiś eksperyment, kiedy w jakimś ciasnym pomieszczeniu zamknęli szczury i obserwowali jak ta ciasnota wpływa na ich życie, niestety wpływała bardzo negatywnie. I tak nawiązując, może to jakiś okrutny mechanizm biologiczny, jest nas za dużo, dawno nie było wojny, epidemii, kataklizmu, za to "dziczejemy" coraz bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Czyli, paradoksalnie idzie ku lepszemu. 16.11.05, 11:46 To ze mamy kolejne doniesienie o skatowanym dziecku nie oznacza, ze ilosc takich przestepstw rosnie. Oznacza to ze ich wykrywalnosc rosnie. Konczy sie spoleczne przywolenie i milczenie w sprawie przemocy domowej. A co najwazniejsze konczy sie nieudolnosc instytucji zajmujacych tym problemem. A kto to przerwie? Ty. Nastepnym razem jak znowu dziecko sasiadow bedzie drzec sie w nieboglosy wezwij policje. Przyjada. Od tego sa. Odpowiedz Link Zgłoś