Dodaj do ulubionych

przekłucie uszu

30.04.06, 09:47
Poradźcie prosze ile goją się przekłute uszy? Bo cos mi sie zdaje ze mam z
tym problem.
Miesiac temu przekłułam i nadal ropieją, nie wiem czy mogę juz wyciągnąc
kolczyki od kosmetyczki, czy założyć swoje, czy mam tam mieć caly czas coś
włożone żeby dziurka nie zarosła, czy już nie zarośnie?

I kiedy bedą te biedna uszka całkiem zdrowe? Poki co nie wyglądają
najlepije , c o mnie martwi...
Pozdraiwam.
Obserwuj wątek
    • a.bc Re: przekłucie uszu 30.04.06, 10:06
      Hm zalezy co masz w uszach. Najlepsze jest złoto lub srebro lub kolczyki z
      czegośtam specjalnego wstrzeliwane pistoletem.
      1.usisz sprawdzić czy twoje np srebrne kolczyki sa naprawde srebrne,
      2. czy przy zabiegu została zachodana dostateczna higiena
      3. Ja bym na twoim miejscu poszła do lekarza/ ps zmywaj codziennie rani i
      wieczorem uszy woda utleniona i jak chcesz miec kolczyki to póki co niczego nie
      wyciagaj/
      • wysoka9 Re: przekłucie uszu 30.04.06, 10:30
        ja też niedawno przekuwałam uszy, to było około 2 tygodnie temu i przemywam je
        deromecyną 1 lub tez spirytusem , tak mi poradziła moja kosmetyczka a i trzeba
        nimi kręcić. rozumiesz?
    • rzepiszka Re: przekłucie uszu 30.04.06, 10:51
      z przeklociami ciala to jest tak, ze poczatkowo wszystko jest oki, dopoki
      cialo "nie skuma" co sie do niego chce dodstac, co sie chce stac jego
      integralna czescia. jak poczuje, ze to cos chce zostac na dluzej, probuje to
      zlikwidowac. w tym wypadku twoje ucho zaczyna ropiec, swedziec, czerwienic sie.
      nie ma innego wyjscia, jak smarowac ucho spirytusem ( wody utlenionej nie
      polecam, z reszta zaden zaklad kosmetyczny nie poleci jej, poniewaz jest ona
      stosowana do doraznej szybkiej dezynfekcji na oatarcia, w wypadku czyszczenia
      ran skora w okol staje sie sucha i szorstka, a po jakim czasie zluszcza sie jak
      z weza), i czystymi raczkami krecic kolczykiem. tego krecenia nie powtarzaj tez
      zbyt czesto. mozesz podczas mycia uszu krecic kolczykiem: piana wysusza
      wydzieline i myje, a higiena w tym wypadku jest bardzo wazna.
      i nie denerwuj sie, jak zauwazysz ze jest jakas zmiana, zamien kolczyki na
      zlote z wiekszym sztyftem i ruszaj nimi. nie przerazaj sie, ja przezylam 10
      prebic i wszystkie mam super zagojone.
      powodzenia
      • spokojna25 Re: przekłucie uszu 30.04.06, 12:13
        Dzięki wielkie Wam wszystkim za odpowiedź.
        Próbowałam wlasnie wlozyc spowrotem kolczyki ktore mi kosmetyczka wlozyla
        pistloecikiem, ale sie nie da :( Za grube sa chyba.
        Wiec wlozylam sobie takie zwykle nie ze rebra, bo ze srebra jeszcze nie mam.
        Zakupie jak najszybciej cos bedzie otwarte, a poki co musze nosci ter zwykle z
        blachy. Czy to mi nie zaszkodzi, ze to takie zwykle kolczyki nie z metalu?
        Prznywam oczywiscie woda utleniona, tak mi poradzila kosmetyczka. Nie
        wiedzialam ze lepeij spirytusem albo dermo..... coś tam jak radzicie.

Na noc nie mialam nic w uszach i mam wrażenie że one ptrafią bardzo szybko
        zarosnąć. I stale coś tam powinno być.
        Tylko że kosmetyczka powiedziała, że to okolo 3 tygodnie potrwa i potem będzie
        wszystko ok, a u mnie schody sie doepiro zaczynaja.
        • szpil1 Re: przekłucie uszu 30.04.06, 17:30
          Po przekłuciu pistoletem kolczyki powinno się nosić 4-6 tygodni. Czy na pewno
          miałaś kolczyki sterylne, czy może były to kolczyki już używane? Czy
          kosmetyczka odpakowała je z pudełeczka przy Tobie? Kolczyki trzeba trochę
          codziennie poruszyć. Nieprawdą jest, że spirytus jest lepszy niż woda
          utleniona. Właśnie spirytus bardziej wysusza skórę. Przekłuwam uszy od ok. 6
          lat i w mojej praktyce bardzo rzadko zdarzały się problemy. Kolczyki do
          pistoletu są sterylne, więc uszy goją się dobrze. Może się jednak zdarzyć, że
          ktoś ma uczulenie - kolczyki są zrobione ze stali chirurgicnej, są też droższe
          kolczyki z tytanu i one są polecane dla alergików. Co do zarastania dziurek, to
          mniej więcej przez pół roku po wygojeniu uszu i wymianie kolczyków nie należy
          ich wyjmować na dłużej niż 24 godziny, bo dopóki dziurki są "świeże", to dosyć
          szybko zarastają. Sztyfty kolczyków do pistoletu na pewno nie są za grube. Po
          prostu dziurka jest nie wygojona i obkurczyła się.
          • sylwiamich Re: przekłucie uszu 30.04.06, 17:44
            mi przebija uszy bratowa, igłą z apteki. wkłada kolczyki ze stali
            chirurgicznej-te są najlepsze.niektórzy nie moga nisić srebra, inni złota.
            niczym ich nie przemywam...kiedys przemywałam to ropiały.czasami tylko nimi
            kręcę. Po 2 tygodniach jest juz super.
    • alpepe Re: przekłucie uszu 30.04.06, 17:53
      mnie się przez dwa miesiące nie chciały goić uszy i dopiero jak przełożyłam
      kolczyki na złote, to w parę dni było po sprawie.
      Pozdr
      • ania.downar Re: przekłucie uszu 30.04.06, 18:51
        Tak, dokladnie tak samo bylo u mnie. Czas zmienic na jakis lepszy metal.
        Najlepiej zloto, bo srebro moze byc kiepskie (z duza domieszka jakichs brudow).
    • katrinea Re: przekłucie uszu 01.05.06, 16:45
      najlepiej jest tez przemywac uszy wlasna slina powinny szybciej sie zagoic niz
      bys przemywala jakims spirytusem,sama tak robilam i za kazdym razem dzialalo.
      • mirandel1 Re: przekłucie uszu 01.05.06, 19:06
        Wolałabym nie dawać nikomu takich rad... A jeśli dziewczyna ma w ustach jakiś
        stan zapalny??? To może tylko pogorszyć sprawe. Odradzam używania śliny. Bleee:(
        ---
        s11.bitefight.pl/c.php?uid=31049

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka