qwe77 03.10.06, 18:11 dziewczyny czy któraś z Was wie jak się uprawia bambus, dostałam taki mały ok 30 cm wiem, że ma stać tylko w wodzie, ale co dalej zaczęły mu rosnąć listki oraz korzenie czy należy je obcinać czy tak pozostawić? Nie mam pojęcia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
souls_hunter Re: bambus - uprawa 03.10.06, 18:30 qwe77 napisała: > Nie mam pojęcia Ja tez nie mam pojecia ale wiesz co, wpisalem w google dokladnie to samo ( bambus - uprawa) i juz wiem wszystko. Jak mozna byc takim lewusem-leniwcem? Odpowiedz Link Zgłoś
souls_hunter Re: bambus - uprawa 03.10.06, 19:05 qwe77 napisała: > hmm... brak słów... Swiete slowa. Po co ci kobito komputer skoro majac 29 lat nie potrafisz wykorzystac mozliwosci jakie daje sprzezenie jego z internetem. Kup sobie maszyne do pisania i rozklej kartki z pytaniem o bambus na slupach w okol domu. Nie mam nic przeciwko zadawaniu pytan na forach na rozne tematy ale litosci. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina.tt Re: bambus - uprawa 03.10.06, 22:10 souls_hunter napisał: > qwe77 napisała: > > > hmm... brak słów... > > Swiete slowa. Po co ci kobito komputer skoro majac 29 lat nie potrafisz wykorzy > stac mozliwosci jakie daje sprzezenie jego z internetem. Kup sobie maszyne do p > isania i rozklej kartki z pytaniem o bambus na slupach w okol domu. Nie mam nic > przeciwko zadawaniu pytan na forach na rozne tematy ale litosci. Mnie też brak słów, bo pouczasz i guzik.... sam nie potrafisz dobrze posłużyć się Googlami. Gdybyś coś znalazł i uważnie przeczytał, to zauważyłbyś, że nie chodzi tu o bambusa tylko o dracenę nazwaną szumnie przez producentów Lucky Bamboo czy coś w tym stylu. A dracena ma się tak do bamusa jak koza do rumaka. A temat jak każdy inny jesli nie podba Ci się forum to po co je czytasz? > Odpowiedz Link Zgłoś
qwe77 Re: bambus - uprawa 03.10.06, 19:54 tak brak mi słów dobrze że tu się nie mówi tylko pisze a swoj post kierowałam do znacznie mądrzejszych osób od ciebie które znają się na bamusach a nie na google, bo wpisać w wyszukiwarce to żaden problem, tylko że tam nie ma osób które mają już jakieś doświadczenie w tej materii, ale co tam, PS nie mam 29 lat -> lol Odpowiedz Link Zgłoś
margonia77 Re: bambus - uprawa 03.10.06, 19:58 A ja mam i bambus to jedyny kwiatek ktory rosnie w moim domu i nie pada. Stoi w wodzie ok 10 cm od roku a liscie mu rozną jak oszalałe Odpowiedz Link Zgłoś
vivis_cortez Re: bambus - uprawa 03.10.06, 19:59 ja uprawiam bambusa w butelce-karawce. Rosnie, powoli wypuszcza listki, zmieniam mu tylko wodę i myję butelkę Odpowiedz Link Zgłoś
qwe77 Re: bambus - uprawa 03.10.06, 20:10 dzięki czyli rozumię że nie obcinacie tych listków które wyrastają, ani korzenie też nie, bambusik sobie rośnie i ma sie dobrze :-) mam nadzeję że mój też się będzie miał dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
vivis_cortez Re: bambus - uprawa 03.10.06, 20:11 nic nie obcinaj. Wstaw go do takiej butelki, która dołem jest szersza i wlej mu ok. 10 cm wody Odpowiedz Link Zgłoś
martha_l Re: bambus - uprawa 03.10.06, 21:48 A właśnie, że ciachać. Ale tylko korzenie. Wody 5 cm, zmieniać co tydzień. Moje mają takie warunki i mają się świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zoz3 A moze ogorek? 03.10.06, 22:10 Latwiejszy w uprawie i przyjemniejszy w dotyku :). Ogorek jest dobry na stress. Odpowiedz Link Zgłoś
cala_w_kwiatkach Re: A moze ogorek? 03.10.06, 23:09 ja bambusa kreconego trzymam juz ponad 2 lata w wodzie, wypuscil korzenie, rosna mu nowe listki, pnie sie w gore, dobrze jest... Odpowiedz Link Zgłoś
krwawabestia Re: bambus - uprawa 03.10.06, 23:16 nie wiecie czasem jak sie nazywa taka polska roslina ktora przypomina bambus (rosnie czesto na jakis gruzowiskach w duzej kupie) Odpowiedz Link Zgłoś
kaktusik0 Re: bambus - uprawa 04.10.06, 09:43 a mój żyje sobie standardowo w doniczce z ziemią. dobrze mu się rośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
carolinascotties mój stoi w wodzie i jest mu bardzo dobrze 04.10.06, 20:49 rośnie, wypuszcza nowe listki :) Odpowiedz Link Zgłoś