rachela27 20.04.07, 17:07 Co mam zrobić? W pachwinie zrobiła mi się taka ropna krosta z wrośniętym włoskiem.Jak się tego pozbyć? To jest bolesne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mrs.solis Re: Pomóżcie, ropne krosty i wrastanie włosków. 20.04.07, 17:13 Odkaz kroste wez igle lekarska i ja nakluj,delikatnie wycisnij rope a potem wyciagnij wrosnietego wlosa. Ranke znowu odkaz i zaklej plastrem. Odpowiedz Link Zgłoś
m_agilla Re: Pomóżcie, ropne krosty i wrastanie włosków. 20.04.07, 17:14 A na przyszłość, samruj po goleniu kremem po depilacji. Np. Avon - bardzo dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
rachela27 Re: Pomóżcie, ropne krosty i wrastanie włosków. 20.04.07, 17:17 Chyba nie dam rady.Nie mogłam go wyciągnąć jak nie było chrosty, a co dopiero teraz. A samo nie pęknie, przy odkażaniu tylko? Odpowiedz Link Zgłoś
rachela27 Re: Pomóżcie, ropne krosty i wrastanie włosków. 20.04.07, 17:18 Ja nawet w sumie nie wiem czy tam jest ropa, to taki bolesny guzek. Odpowiedz Link Zgłoś
joannawo Re: Pomóżcie, ropne krosty i wrastanie włosków. 20.04.07, 17:22 Lepiej tego nie przekłuwaj. Osuszaj codziennie (np. spirytus). Samo się zagoi. Ja tez to miałam - efekt golenia maszynką Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Pomóżcie, ropne krosty i wrastanie włosków. 20.04.07, 17:24 Obawiam sie,ze jesli ona nie wciagnie tego wlosa nic sie nie zagoi. Tez kiedys czekalam za dlugo i spuchlam straszliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
joannawo Re: Pomóżcie, ropne krosty i wrastanie włosków. 20.04.07, 17:28 Ja miałam o tyle gorzej, że ten obcy pojawił mi się w takim miejscu, że gumeczka od bielizny ciaglę mi podrazniała, myslałam że się wścieknę.Tak bolało, ze nie mogłam się dotknąć. Osuszałam to spirytusem i powoli samo zaczęło znikać. Jak już się zagoiło to włoska wyjęłam pensetką. Odpowiedz Link Zgłoś
uhu_an moze czyrak 21.04.07, 16:33 jesli jest to bardzo bolesne i to jest guzek, to musisz poczekać, az troche dojrzeje(bodzie bialy ropny czepek) a potem masc ichtiolową przyłóż na wacik, zaklej i czekaj, az sie zaleczy. kwestia kilku dni 2-3 dni. i po bolu i po guzku. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Pomóżcie, ropne krosty i wrastanie włosków. 20.04.07, 17:21 Nigdy nie czekalam zeby samo peklo,ale ostrzegam moze urosnac to do wiekszych rozmiarow. Odkazanie nie spowoduje pekniecia ty masz to odkazic i przekluc czysta igla. Wycisnac rope i jest szansa,ze ten wlos moze razem z nia wyplynac jesli nie, to i tak bedzie latwiejszy do wyciagniecia, bo juz zdazyl urosnac pod skora. Odpowiedz Link Zgłoś
rachela27 Re: Pomóżcie, ropne krosty i wrastanie włosków. 20.04.07, 17:35 Mam nadzieję, że to odkażanie pomoże i potem wyjmę go. Na razie nie mogę się dotknąć.Taka trochę panikara jestem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś