Dodaj do ulubionych

Pomóżcie, ropne krosty i wrastanie włosków.

20.04.07, 17:07
Co mam zrobić?
W pachwinie zrobiła mi się taka ropna krosta z wrośniętym włoskiem.Jak się
tego pozbyć? To jest bolesne.
Obserwuj wątek
    • mrs.solis Re: Pomóżcie, ropne krosty i wrastanie włosków. 20.04.07, 17:13
      Odkaz kroste wez igle lekarska i ja nakluj,delikatnie wycisnij rope a potem
      wyciagnij wrosnietego wlosa. Ranke znowu odkaz i zaklej plastrem.
      • m_agilla Re: Pomóżcie, ropne krosty i wrastanie włosków. 20.04.07, 17:14
        A na przyszłość, samruj po goleniu kremem po depilacji. Np. Avon - bardzo dobry.
      • rachela27 Re: Pomóżcie, ropne krosty i wrastanie włosków. 20.04.07, 17:17
        Chyba nie dam rady.Nie mogłam go wyciągnąć jak nie było chrosty, a co dopiero
        teraz.
        A samo nie pęknie, przy odkażaniu tylko?
        • rachela27 Re: Pomóżcie, ropne krosty i wrastanie włosków. 20.04.07, 17:18
          Ja nawet w sumie nie wiem czy tam jest ropa, to taki bolesny guzek.
          • joannawo Re: Pomóżcie, ropne krosty i wrastanie włosków. 20.04.07, 17:22
            Lepiej tego nie przekłuwaj. Osuszaj codziennie (np. spirytus). Samo się zagoi.
            Ja tez to miałam - efekt golenia maszynką
            • mrs.solis Re: Pomóżcie, ropne krosty i wrastanie włosków. 20.04.07, 17:24
              Obawiam sie,ze jesli ona nie wciagnie tego wlosa nic sie nie zagoi. Tez kiedys
              czekalam za dlugo i spuchlam straszliwie.
              • joannawo Re: Pomóżcie, ropne krosty i wrastanie włosków. 20.04.07, 17:28
                Ja miałam o tyle gorzej, że ten obcy pojawił mi się w takim miejscu, że
                gumeczka od bielizny ciaglę mi podrazniała, myslałam że się wścieknę.Tak
                bolało, ze nie mogłam się dotknąć. Osuszałam to spirytusem i powoli samo
                zaczęło znikać. Jak już się zagoiło to włoska wyjęłam pensetką.
          • uhu_an moze czyrak 21.04.07, 16:33
            jesli jest to bardzo bolesne i to jest guzek, to musisz poczekać, az troche
            dojrzeje(bodzie bialy ropny czepek) a potem masc ichtiolową przyłóż na wacik,
            zaklej i czekaj, az sie zaleczy. kwestia kilku dni 2-3 dni. i po bolu i po
            guzku.
        • mrs.solis Re: Pomóżcie, ropne krosty i wrastanie włosków. 20.04.07, 17:21
          Nigdy nie czekalam zeby samo peklo,ale ostrzegam moze urosnac to do wiekszych
          rozmiarow. Odkazanie nie spowoduje pekniecia ty masz to odkazic i przekluc
          czysta igla. Wycisnac rope i jest szansa,ze ten wlos moze razem z nia wyplynac
          jesli nie, to i tak bedzie latwiejszy do wyciagniecia, bo juz zdazyl urosnac
          pod skora.
    • rachela27 Re: Pomóżcie, ropne krosty i wrastanie włosków. 20.04.07, 17:35
      Mam nadzieję, że to odkażanie pomoże i potem wyjmę go.
      Na razie nie mogę się dotknąć.Taka trochę panikara jestem.
      Pozdrawiam
    • izabellaz1 Igła, spirytus i jak w Rambo;) n/t 20.04.07, 19:57

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka