Dodaj do ulubionych

Kupowanie butów z USA = przez pośrednika

31.07.07, 10:29
Dziewczyny. Czy kupowałyście buty ze Stanów przez pośrednika? Na stronach w
USA jest strasznie duży wybór butów i jakoś mnie to kusi. Rozmiary też sa
bardzo różne. Macie jakieś doświadczenia z zakupami przez pośrednika??
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • rasgeea Re: Kupowanie butów z USA = przez pośrednika 01.08.07, 07:28
      ooo też bym się chętnie dowiedziała:)))
      • adusia74 Re: Kupowanie butów z USA = przez pośrednika 17.09.07, 10:38
        Ha!! Ja już mam to za sobą, mam już doświadczenie. Kupiłam pierwszy
        raz rzeczy ze Stanów przez pośrednika. Zrobiłam przy tym błąd, przez
        co straciłam duzo pieniędzy, ale człowiek uczy się na błędach. Już
        wszystko wiem, co i jak. Jakby coś, mogę opisać. POzdrawiam, Adriana
        • ulcia03 Re: Kupowanie butów z USA = przez pośrednika 17.09.07, 12:27
          Adusia! Napisz co i jak. Może polecisz jakieś fajne stronki... Ja
          też mam ochotę czasami poszaleć i kupić coś przez neta. Pozdrawiam i
          czekamy na relacje.
          • adusia74 Re: Kupowanie butów z USA = przez pośrednika 17.09.07, 18:52
            Dziewczyny! Dziś wieczorem wszystko opiszę, teraz nie mam czasu,
            muszę już wyjść. Na razie.
            • adusia74 Opisuję 17.09.07, 23:27
              Więc...pośrednikiem w moich zakupach była firma Shipsmartusa.
              Najpierw trzeba kupić rzeczy w sklepie internetowym w USA, w
              jakimkolwiek. Jako adres wysyłkowy trzeba podać firmę Shipsmartusa,
              w nawiasie swoje imie i nazwisko. Trzeba zapłacić rachunek najpierw
              do sklepu z którego zrobiło się zakupy.

Potem, trzeba zapisać na stronie Shipsmartusa zlecenie, podać
              zawartość, cenę i nazwę sklepu, z którego przyjdzie paczka.

Paczka wędruje do pośrednika (Shipsmartusa), po czym firma wycenia
              paczkę wagowo...i informuje ile trzeba zapłacić USD. Paczka do 2,7
              kg kosztuje 2 USD. Na stronie znajdziecie cały cennik.

Jeżeli kupicie rzeczy z różnych firm, pośrednik razem ich nie wysle,
              jedna paczka=jedno zleceniue....

Wniosek...kupować rzeczy tylko z jednego sklepu, jeśli nie chce sie
              płacić parę razy za przesyłkę.

Uważać na Amazon...tam niby wydaje się, że to jeden sklep..jednak to
              wiele sklapów...Tu zrobiłam błąd, nie wiedziałam..i kupiłam rzeczy
              okazało się z pięciu sklepów.

Po wpłaceniu pieniędzy firmie, do około 7 dni przychodzi paczka, tyn
              kurier ja przynosi do domu.
              • adusia74 Re: Opisuję 17.09.07, 23:28
                źle napisałam...paczka do 2,7 kg kosztuje 23 USD
              • adusia74 Adres posrednika 17.09.07, 23:29
                www.shipsmartusa.com/site_29.html
        • zzagi Stany to niewypal polecam Europe 17.09.07, 12:31
          Ja probowalam kilka razy. Prosilam np. mame jak jechala zeby przywiozla mi
          baleriny jakies, ale niestety ciezko bylo cos znalezc w rozm. 11 polskim 43
          (28cm) i jedne ktore jej sie udalo byly na dł. dobre ale w palcach cisnely i
          musialam sprzedac. Ojciec czasami jak mu cos wpadlo w oko to mi kupowal ale on
          ma inny gust i zazwyczaj buty te ladowaly na allegro wiec juz tego nie robi.
          Jedyny udany zakup to moje wlasne zamowienie japonek na stronie OLD NAVY tez w
          ciemno bo jak wiadomo 11ka 11ce nie rowna (japonki dobre ale baleriny juz nie!
          mimo iz na bucie 11 to jest to raczej 41/42). zreszta w stanach moze duze
          ubrania produkuja ale butow jak na lekarstwo zdecydowanie bardziej polecam
          Londyn gdzie jest sporo sklepow z ladnymi butami a to tylko kilka z nich:

Tu ubrania i od niedawna calkiem udane niektore modele butow, zamawialam kiedys,
          przysylaja do polski a sklepy maja w calej WB
          www.longtallsally.com/
          W tym sklepie kupilam pare slicznych butow eleganckich jak bylam w Lądku, na
          stronie maja pokazane niektore modele w sklepie byl wekszy wybor z tego co
          pamietam... i nie niemieckich Helg tylko ladnych zgrabniutkich, kobiecych!
          elephantfeet.com/index.php?sid=2
          tu jest wiecej propozycji sklepowych:
          www.extratall.co.uk/Womens_shoe_shops_London.htm
          Aha no i generalnie Chiltern street to zaglebie jak nie ma sie czasu jezdzic po
          calym miescie lub chce sie kogos poprosic o przysluge bo na jednej ulicy w
          odleglosci kilkudziesieciu metrow jest LTS, Magnus, Elephantfeet... i moze cos
          jeszcze nie pamietam.

PS. Dla niezorientowanych przelicznik romiarowy jest nastepujacy:

EU = UK = USA
          41 = 7 = 9
          42 = 8 = 10
          43 = 9 = 11
          44 = 10 = 12
          45 = 11 = 13
          46 = 12 = 14
          • adusia74 Re: Stany to niewypal polecam Europe 17.09.07, 18:51
            > PS. Dla niezorientowanych przelicznik romiarowy jest nastepujacy:
            >
            > EU = UK = USA
            > 41 = 7 = 9
            > 42 = 8 = 10
            > 43 = 9 = 11
            > 44 = 10 = 12
            > 45 = 11 = 13
            > 46 = 12 = 14

A ja bym się z tym przelicznikiem nie zgodziła. KUp;iłam buty z USA,
            na wszelki wypadek 12, a noszę 42..i okazały się być dobre, a nawet
            ciut przymałe.
            • zzagi Re: Stany to niewypal polecam Europe 17.09.07, 19:06
              :) No oczywiscie ze sa wyjatki od reguly zreszta jak pisalam apropos Old Navy
              ale w polsce tez tak jest bo mam kilka par butow w rozmiarze 41 i 42 mimo iz
              nosze 43 dlatego osoby ktore prosze o zakup na odleglosc zazwyczaj biora ze soba
              patyczek o odpowiedniej dł. zeby sprawdzic faktyczny rozmiar buta.
            • okr2 A ten ich formularz potrzaskany? 14.10.07, 22:36
              Może jeszcze dacie radę Ci którzy juz korzystali z shipsmartusa podzielic się wiedza - jaki adres w ich formularzu wpisac jako adres NADAWCy??? Amerykanskiego nie posiadam wiec nie rozumiem... Mam podac swoj wlasny w Polsce - tj. taki sam jak odbiorcy?
              • jeziorniak Zakupy w US 24.01.08, 17:14
                Od kilku lat żonka kupuje buciki w US. Głównie w Victoria Secret.
                Bez pośredników. Opłata w zależności od wartości
                (www.victoriassecret.com). Czas dostawy od 1 do 3 tygodni - zależy
                od "obłożenia". Żona ma nasz nr 37, kupuje w Victorii 6. Okazało
                się, że w innych slkepach musi brać 6,5. Zależy też jak wysoki jest
                obcas. Np przy 4 calowych czółenkach spokojnie można dodać 0.5
                numeru. Jakość pierwszorzędna. Ceny atrakcyjne. Zwłaszcza arykułów
                przecenionych. Nie ma się co łasić i komasować zakupów w VS bo małe
                paczki przechodzą spoko, za większe trzeba płacić cło.
                Poza tym w US mają te same rozmiary na różne szerokości
                stopy. "Normalne" obuwie jest oznaczane literką "B" np.6B, przy
                szerokich stopach warto poszukać tych oznaczony "W" (wide).
                Płacąc normalną stawkę za przesył, w sumie płaciliśmy dużo mniej niż
                za towar o podobnej jakości w Polsce. Nie wspominając, że często
                takiego u nas nie ma (ró znorodność kolorów, itp). No i nie pamiętam
                abym widział gdzieś kobietę w takich samych bucikach co moja żona...
                • 07ines Re: Zakupy w US 26.06.08, 16:10
                  witam,
                  a w jaki sposób dokonujesz zapłaty za buty? Karta? Słyszałam, że to
                  nie całkiem bezpieczne.
                  Ja znalazłam kilka miejsc z wyprzedażami (duuuzymi), ale nie
                  odpisali mi jeszcze czy wyślą towar do Polski. Poza tym moze okazać
                  się ze przesyłka bedzie tak droga, ze na to samo wyjdzie jakbym
                  kupiła te buty na allegro (przebicie na allegro to ok. 100 pln
                  więcej za parę bucików niż w USA)
                  pozdrawiam i z góry dziekuję za wszystkie rady bo najgorzej zacząć i
                  się sparzyć
                  aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka