29.09.07, 14:38
Dżem dobry :)
czytając wątki natykam sie na tematyke książek i widze że niektórzy mieliby ochote je przeczytać, teraz akurat myśle o książce " dlaczego mężczyźni kochają zołzy" ale może coś innego tez was zainteresuje :)
mam troche ebooków na kompie i chętnie sie nimi podziele jak tylko poda mi ktoś jakiegoś linka do serwera gdzie mogłabym je wrzucić
ale to dopiero wieczorkiem bo teraz wybywam z domu

radosnego dnia :) tak ładnie nam dzisiaj słonko świeci ..
Obserwuj wątek
    • eska60 Re: Ebooki 30.09.07, 16:25
      Podajcie proszę penduli.betuli namiary! Ja też chętnie poczytam - bo
      na książki można by fortunę wydać :-) Pozdrawiam!
    • garraretka Re: Ebooki 30.09.07, 16:43
      www.uploading.com/en/
      www.megaupload.com/pl/
    • pendula.betula Argov Sherry - dlaczego mężczyźni kochają zołzy? 30.09.07, 17:47
      Argov Sherry - dlaczego mężczyźni kochają zołzy?

rapidshare.com/files/59313651/Argov_Sherry_-_Dlaczego_m__czy_ni_kochaj__zo_zy.pdf.html
      fajna książka do poczytania z przymrużeniem oka, aczkolwiek niektóre rzeczy być może warto zastosować :P
    • pendula.betula A. Samson, W. Eichelberger - Dobra miłość 30.09.07, 17:55
      A. Samson, W. Eichelberger - Dobra miłość

rapidshare.com/files/59314789/A.Samson-Dobra_milosc.pdf.html
      Dobra książka, polecam
      Dlaczego tak wielu dorosłych, pomimo najszczerszych chęci bezwiednie krzywdzi swoje dzieci, a potem cierpi z powodu chłodnych relacji i konfliktów w rodzinie?

Ta książka to pomoc w byciu rodzicem, który nie żałuje, nie cierpi, nie krzywdzi. Daje odpowiedzi na pytania co robić, by nasze dzieci miały udane życie i naprawdę nas kochały. Jak nie powielać błędów wychowawczych naszych rodziców, których ofiarami byliśmy w dzieciństwie, i konsekwencje których nosimy w sobie w dorosłym życiu w postaci kompleksów, lęków i niewiary we własne możliwości.

Dobra miłość powstała po to, by pomóc rodzicom nie tylko lepiej zrozumieć własne dzieci, ale również i siebie. Książka zawiera sporo wnikliwej wiedzy o świecie dorosłych.

To książka, która powinna się znaleźć na półce każdego rodzica.
    • pendula.betula Susan Forward - Toksyczni rodzice 30.09.07, 18:00
      Susan Forward - toksyczni rodzice

rapidshare.com/files/59316069/Forward_Susan_-_Toksyczni_Rodzice.pdf.html
      Pacjenci Susan Forward to ludzie skatowani przez własnych rodziców. Fizycznie bądź psychicznie. Krytykowani, dręczeni okrutnymi żartami, obarczani winą, napastowani seksualnie czy ... rozpaczliwie chronieni. Niewielu z nich przed podjęciem terapii zdawało sobie sprawę z tego, że zostali zniszczeni destrukcyjnym wpływem "toksycznych" rodziców, umiejętnie zaszczepiających w dziecku wieczną traumę, poczucie poniżenia. Dzieci toksycznych rodziców, wszedłszy w dorosłość, mają zachwiane poczucie własnej wartości prowadzące z kolei do samoniszczących zachowań. Zawsze, nawet mimo faktycznych zasług, czują się bezwartościowi, mimo kochającego partnera - niekochani, mimo życiowego powodzenia - nieprzystosowani. Uczucia te wynikają w znacznej mierze z faktu, że jako dzieci zostają pozbawione wiary w siebie i wpędzone w poczucie winy. A stając się dorosłymi, nie potrafią zrzucić tego ciężaru, co odbija się na każdym aspekcie ich życia.
    • pendula.betula John Gray Mężczyxni sa z Marsa kobiety są z Wenus 30.09.07, 18:08
      John Gray - Mężczyxni sa z Marsa, kobiety są z wenus

rapidshare.com/files/59317358/John_Gray_-_Mezczyzni_sa_z_Marsa_a_kobiety_z_Wenus.html

do poczytania też z przymrużeniem oka
      opis: Dawno, dawno temu spotkali się i zakochali w sobie Marsjanie i Wenusjanki. Dzięki temu, że akceptowali i szanowali swoje odrębności, udało im się stworzyć szczęśliwe związki. Potem przybyli na Ziemię i tu zapomnieli, że pochodzą z różnych planet... Użycie tego porównania pozwala autorowi wyjaśnić, skąd płyną trudności w zawieraniu szczęśliwych i satysfakcjonujących związków. John Gray, opierając się na swojej wieloletniej praktyce terapeutycznej, radzi, jak można wykorzystać świadomość różnic w wypowiadaniu się, potrzebach emocjonalnych oraz zachowaniu się mężczyzn i kobiet do budowania głębszego wzajemnego zrozumienia partnerów

• pendula.betula Erich Fromm - o sztuce miłości 30.09.07, 18:11
      Erich Fromm - o sztuce miłości

rapidshare.com/files/59318191/Fromm_E._-_O_Sztuce_Milosci.doc.html
      opis:"O sztuce miłości nie prezentuje ani teorii osobowości, ani teorii popędów. Książka ta ma być przede wszystkim doradcą pomocnym w kwestii "jak żyć".
      Miłość, jak ją rozumie Fromm, to nie tyle uczucie, ile sposób zaangażowania wobec bytu, świata w ogólności, wobec społeczeństwa w dialogu, jakim jest działanie publiczne, praca, twórczość. Związek erotyczny, miłość dziecka, miłość braterska czy rodzicielska, przyjaźń -byłyby to w tym rozumieniu przypadki o szczególnych barwach i znacznej intensywności uczuciowej, przypadki owego nieustającego porywu.
      Tak rozumiejąc miłość, Fromm zapewnia, że jest ona sztuką, której można się nauczyć".-ze wstępu Marcina Czerwińskiego

Erich Fromm (1900-1980) jest uważany za jednego z najwybitniejszych i najwszechstronniejszych myślicieli XX wieku. Jego prace poruszają ważkie problemy filozoficzne i społeczne współczesnej cywilizacji. Do jego najgłośniejszych książek należą m.in.: Ucieczka od wolności, Mieć czy być? i Analiza ludzkiej destrukcyjności.

• pendula.betula Karen Horney - neurotyczna osobowość naszych czasó 30.09.07, 19:19
      Karen Horney - neurotyczna osobowość naszych czasów

rapidshare.com/files/59330997/Karen_Horney_-_Neurotyczne_Osobowo_ci_Naszych_Czas_w.doc.html

Horney przedstawia obraz neurotyka, z jego konfliktami, lękami, cierpieniem i trudnościami, jakie ma on z samym sobą oraz w konfliktach kontaktach z innymi ludźmi, a także próby ich rozwiązania. Jest to podsumowanie doświadczeń zdobytych przez autorkę w pracy klinicznej nad nerwicami, a jednocześnie ilustracja pewnego etapu rozwoju myśli neopsychoanalitycznej.
    • pendula.betula Re: Ebooki 30.09.07, 19:48
    • pendula.betula poradnik ziołowy dla chorych na wątrobe 30.09.07, 19:50
      poradnik ziołowy dla chorych na wątrobe

rapidshare.com/files/59336324/poradnik_ziolowy.pdf.html
    • pendula.betula poradnik - ogórd 30.09.07, 20:00
      poradnik o ogrodzie

rapidshare.com/files/59338652/poradnik_ogrod.pdf.html
    • pendula.betula Wolfgang Kohlhepp - bonzai z naszych drzew 30.09.07, 20:07
      Wolfgang Kohlhepp - bonzai z naszych drzew

rapidshare.com/files/59339473/eBooks.PL.Bonsai.Z.Naszych.Drzew.pdf.html
      Miniaturowe drzewka - zwane przez Japończyków bonzai - wywołują zachwyt i zdumienie. Każde z nich jest żywym dziełem sztuki. Okazy mogą powstać także z roślin naszego klimatu - sosny, świerku, dębu. Hodowla bonzai to doskonałe zajęcie dla miłośników przyrody. Poradnik - jedyny na polskim rynku - zawiera wiele cennych informacji z tej dziedziny, np. czym kierować się przy wyborze rośliny, podłoża i pojemnika, w jaki sposób pielęgnować i kształtować drzewka, a dla bardziej zaawansowanych - style bonzai
    • pendula.betula Paulo Coelho 30.09.07, 20:10
      Paulo Coehlo :

rapidshare.com/files/59339863/Paulo_Coelho.rar.html
      a w paczce :
      - Alchemik
      - Demon i Panna Prym
      - Jedenaście minut
      - Na brzegu rzeki Piedry usiadłam i płakałam
      - Piąta góra
      - Pielgrzym
      - Podręcznik Wojownika Światła
      - Weronika postanawia umrzec
    • pendula.betula Samson : mit szczęśliwego dzieciństwa 30.09.07, 20:13
      Samson : mit szczęśliwego dzieciństwa

rapidshare.com/files/59341038/Andrzej_Samson_Mit_Szczesliwego_Dziecinstwa.pdf.html
      Autor książki analizuje wszystkie etapy życia dziecka (od świata widzianego oczami noworodka po problemy szkolne, dorastania i dojrzewania seksualnego). Książka przystępnie i obrazowo napisana ma przybliżyć czytelnikowi obraz prawdziwego dzieciństwa i wynikające z niego skutki, ważne dla wychowania i pedagogiki.
    • pendula.betula Samson - moje dziecko mnie nie słucha 30.09.07, 20:15
      A.Samson - moje dziecko mnie nie słucha

rapidshare.com/files/59341128/Andrzej_Samson_Moje_Dziecko_Mnie_Nie_Slucha.pdf.html
      to książka - poradnik dla rodziców dzieci w każdym wieku i dla wszystkich tych, którzy chcieli by poprawić atmosferę w rodzinie, lepiej zrozumieć siebie i swoich najbliższych. Ta mądra, ciekawa, także zabawna książka jest świetną lekturą dla trzech pololeń.
    • pendula.betula Anne Moir, D. Jessel- Płeć mózgu 30.09.07, 20:18
      Anne Moir, D. Jessel- Płeć mózgu

rapidshare.com/files/59342118/A.Moir__D._Jessel_-_P_e__M_zgu.doc.html

Autorzy tej głośnej w świecie anglosaskim książki, powołując się na wyniki najnowszych badań, dochodzą do wniosku, że różnice między kobietą a mężczyzną w postrzeganiu świata, w ekspresji uczuć, w uzdolnieniach i umiejętnościach wynikają przede wszystkim z biologii mózgu. Hormony płciowe wywierają wpływ na kształtowanie mózgu w rozwoju płodowym i to właśnie (a nie uwarunkowania historyczne i społeczne) jest powodem podstawowych różnic między ludźmi. Książka, miejscami kontrowersyjna i sensacyjna, prowokuje i skłania do refleksji nad wciąż żywym problemem płci.

• pendula.betula Karin E. Weiss - seksualnośc kobiety 30.09.07, 20:30
      Karin E. Weiss - seksualnośc kobiety

rapidshare.com/files/59344385/Karin_E._Weiss_-_Seksualnosc_kobiety_I.rtf.html
      opis:
      Kobiece doznania związane z płcią i seksualnością

Co to znaczy być kobietą seksualną? Chociaż wszystkie mamy na to własną odpowiedź, jednak zadając sobie to pytanie każda kobieta może odnieść korzyść, ponieważ nasza seksualność, jej szczere wyrażanie i satysfakcja, zależy w końcu od nas samych. Nasi partnerzy nie mogą nas zmusić do tego, by przyjemność sprawiało nam to, do czego nie mamy zaufania i czego nie rozumiemy. Ponieważ na ogół nam, jako kobietom, bardzo trudno jest oddzielić uczucie od dawania wyrazu seksualności, chcemy zatem czuć, że jesteśmy respektowane, szanowane i wielbione, zanim z pasją i otwartością oddamy się seksualnie. Dla większości kobiet zaufanie jest istotną częścią seksualności - zaufanie do szczerości partnera; zaufanie, że nie zostaniemy skrzywdzone; zaufanie, że zostaniemy wysłuchane, a nasze życzenia uszanowane; a co najważniejsze, zaufanie do samych siebie. Wiele z nas, szczególnie te, które miały upokarzające lub znieważające doświadczenia seksualne, nierzadko we własnych rodzinach, nie nauczyło się poznawać siebie; nie odkryło, czego naprawę chce; a ponieważ zawsze koncentrowałyśmy się na sprawianiu przyjemności i przypochlebianiu się innym, nie mamy nawet pewności, czy jesteśmy godne tego, by nasze potrzeby były zaspokojone. Bez szacunku dla siebie samej oraz bez poczucia własnej autentyczności, pełne przyjmowanie i odczuwanie miłosnego zainteresowania drugiej osoby może być prawie niemożliwe. A zatem, zanim poszukamy sobie partnera seksualnego, musimy najpierw odszukać i uwiarygodnić naszą własną osobowość seksualną.
    • pendula.betula W. Eichelberger - kobieta bez winy i wstydu 30.09.07, 20:36
      W. Eichelberger - kobieta bez winy i wstydu

rapidshare.com/files/59345198/wojciech_eichelberger_-_kobieta_bez_winy_i_wstydu.doc.html
    • pendula.betula W. Eichelberger - Zdradzony przez ojca 30.09.07, 20:39
      W. Eichelberger - Zdradzony przez ojca

rapidshare.com/files/59345584/Eichelberger-Zdradzony_przez_ojca.pdf.html
      "Motywacją do napisania tej książki jest chęć przyjścia z pomocą mężczyznom.
      Od lat przyglądam się losom mężczyzn z perspektywy gabinetu psychoterapeutycznego, ale jestem pewien, że dzięki temu dostrzegam lepiej to, co dzieje się dziś z mężczyznami w ogóle. W wyniku gwałtownych zmian w naszej kulturze,mężczyżni są mniej zagubieni i przeciążeni, niż kobiety.
      W książce mówię o przyczynach tego zagubienia, z których najważniejszą jest załamanie procesu przekazu pozytywnego wzorca męskości pomiedzy ojcem, a synem."
    • pendula.betula W. Eichelberger - alchemia alchemika 30.09.07, 20:42
      W. Eichelberger - alchemia alchemika

rapidshare.com/files/59346473/EICHELBERGER_WOJCIECH_-_Alchemia_Alchemika.doc.html
      Chcielibyśmy być nieśmiertelni. Chcielibyśmy, aby świat trwał wiecznie, niezmienny, nienaruszony i przywdziewał jedynie szaty kolejnych pór roku.

Dążymy zatem uporczywie do stworzenia swojej małej stabilizacji, w której możemy ukryć się i zapomnieć, że wszystko przemija wokół nas: ludzie, rzeczy, zdarzenia...
      I w miarę upływu czasu zapominamy również o tym, jak żyć chcieliśmy naprawdę, zapominamy o marzeniach, które nie pozwalały nam spać, gdy byliśmy młodzi i pełni entuzjazmu.
      Alchemik Paulo Coelho przypomina nam o tym wszystkim, co pochowaliśmy skrzętnie po strychach i piwnicach naszych umysłów i serc, i pewnie dlatego stał się czymś w rodzaju podręcznika życia.
      O analizę symboli i komentarz do tekstu pokusił się Wojciech Eichelberger, w rozmowie z Wojciechem Szczawińskim. Ich praca zaowocowała tą książką.
    • pendula.betula Michalina Wisłocka - sztuka kochania 30.09.07, 20:50
      Michalina Wisłocka - sztuka kochania

rapidshare.com/files/59346982/Wislocka_Michalina-Sztuka_Kochania.pdf.html
      tego chyba nie trzeba opisywac :)
    • pendula.betula Sławomir Gołaszewski - Reggae Rastafari 30.09.07, 20:52
      Sławomir Gołaszewski - Reggae Rastafari

rapidshare.com/files/59347766/reggaerastafari.pdf.html
      opis:
      O muzyce reggae i rastafarianizmie napisano już w naszym kraju wiele. Niektórzy twierdzą nawet, że za wiele. Chyba nie bez racji – masowość bowiem ze swej natury wymusza powierzchowność. Inna sprawa, że ilość przekłamań, spłyceń i zwykłych idiotyzmów, jakich można doszukać się w owych tekstach, drukowanych czasami również na łamach wysokonakładowych pism, przekroczyła wszelkie dopuszczalne normy. W świetle powyższego warto sięgnąć po książkę „Reggae – Rastafari” autorstwa Sławomira Gołaszewskiego. Ta ogłoszona w 1990 roku nakładem Wydawnictwa Pomorze pozycja pozostaje wciąż najbardziej rzetelną i wartościową publikacją dotyczącą interesującego nas tematu.
    • pendula.betula No dobra, a teraz pytanie 30.09.07, 21:18
      no dobra a teraz pytanie
      ściąga ktoś wogóle coś? czy se tak po prostu wrzuciłam te pliki bez zainteresowania?
      a jak chcecie więcej to prosze mi napisać jaka tematyka Was najbardziej interesuje :)

a może ktoś też coś ciekawego tu dorzuci?
      • mrwebsky Re: No dobra, a teraz pytanie 30.09.07, 21:22
        Dośc już. Zapodana strona nie pozwala na ściąganie hurtem więc linków starczy na
        2 tygodnie.
      • chicarica Re: No dobra, a teraz pytanie 30.09.07, 21:34
        Ściągają, ściągają, właśnie próbowałam ściągnąć Wisłocką i mi wywaliło że za
        dużo ludzi ściąga.
        BTW: tutaj lepszy serwer, bo nie ma limitów na ściąganie: www.zshare.net/
      • chicarica Re: No dobra, a teraz pytanie 30.09.07, 21:36
        aha, jeszcze jedno: nie masz czasem "toksyczni teściowie" z tej samej serii co
        "Toksyczni rodzice"?
        • pendula.betula Re: No dobra, a teraz pytanie 30.09.07, 21:48
          o dzieki za cynka, nastepne wrzuce na tym co mi poleciłas ( o ile se poradze :P )
          niestety nie mam tej książki toksyczni tesciowie, ale jakbym tak gdzies w sieci znalazła to ja wrzuce :)
          • zoe1978 Re: No dobra, a teraz pytanie 01.10.07, 07:32
            hm...moze glupie pytanie ale mozecie mi powiedziec jak to sciagnac? trzeba sie
            logowac na stronie...?! jakos sobie nie moge poradzic...:-((
            • chicarica Re: No dobra, a teraz pytanie 01.10.07, 10:13
              Klikasz na dole na "Free", przepisujesz litery z obrazka i klikasz, powinno
              wyskoczyć okienko ściągania.
              • zoe1978 Re: No dobra, a teraz pytanie 01.10.07, 15:03
                dzieki, dziala;-))
              • wilk11 Re: No dobra, a teraz pytanie 11.10.07, 13:05
                Dlaczego za każdym razem (po kliknięciu "free") pojawia się informacja: "You
                have reached the download-limit for free-users." skoro na tej stronie jestem po
                raz pierwszy w życiu i nie ściągnąłem jeszcze nic, ba, nawet obrazka żadnego z
                literkami nie było?..
      • aurelia_aurita Re: No dobra, a teraz pytanie 01.10.07, 16:50
        ściągamy, ściągamy :)
        kawał dobrej roboty. dzięki.
    • modliszka24 Re: Ebooki 01.10.07, 14:39
      czytalam to bardzo fajna ksiazka i madre ma przeslania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka