forumowicz_pospolity 22.02.08, 12:49 człowiek nie kaktus pić musi, chocby i herbate:) polecajcie z łaski swojej jakies dobre herbatki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
menk.a Re: wątek herbaciany 22.02.08, 12:53 W herbaciarni sprzedaja dobre na wagę. Duzo droższe niż ekspresowe smietki. Mają ciekawe nazwy. Ostatnio próbowałam 'smoczego owocu'. Ale 'wiśnie w czekoladzie' były lepsze. Zdecydowanie lepszy smak. O zapachu nie zapominając. A jak nie kup sobie zwykłego earl greya.;) Odpowiedz Link Zgłoś
karka831 Re: wątek herbaciany 22.02.08, 12:59 Jeśli chodzi o herbaty w torebkach to ostatnio odkryłam firmę herbapol i herbaty o smaku: -owoce lasu -owoce sadu -malinowa -jabłko z gruszką :) Naprawde pyycha:) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: wątek herbaciany 22.02.08, 13:01 Oooo ja też niedawno odkryłam jabłko z gruszką, mniaaaam. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
smaczajama Re: wątek herbaciany 25.02.08, 01:35 Na naprawdę dobre herbaty na wagę zapraszamy do wolskiej sklepokawiarni Smacza Jama. www.smaczajama.pl/herbaty_na_wage/herbaty.php Odpowiedz Link Zgłoś
akkknes Re: wątek herbaciany 22.02.08, 13:18 jako herbatoholik moge polecic dilmah - juz na sam widok saszetek sie usmiecham (bardziej do aromatu niz do smaku...) wanilia, karmel, mango, limonka. oraz zwykly dilmahowy earl grey. teekane - magic moments i pomaranczowa (zwlaszcza pita jako chlodny napoj)z takich na wage lubie czekoladowa i jakas z cynamonem (nie pamietam jak one to nazwaly) - kupowane w sklepie tea-a-tea na metro centrum. lubie tez pic zielona (ale ja z wygody nie lubie lisciastych, wiec musze miec czas na zaparzanie, wyciaganie fusow...) Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: wątek herbaciany 22.02.08, 14:56 popieram dilmah są rewelacyje i jest duzy wybór herbat owocowych odradzam zieloną jaśminową - bleeeee Odpowiedz Link Zgłoś
akkknes Re: wątek herbaciany 22.02.08, 15:32 tak, jest paskudna. tak samo jak z mieta pieprzowa (to ja juz z dwojga zlego wole taka 'apteczna'). a juz wiem, lubie jeszcze piramidki liptona - ze srebrem i bergamotka :) Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: wątek herbaciany 22.02.08, 22:04 > a juz wiem, lubie jeszcze piramidki liptona - ze srebrem i > bergamotka :) to muszę spróbować ostano ograniczam sie do malinowo-lipowo-melisowych w ramach kracji na przeziębienie i wiecej nie jestem w stanie pić :) Odpowiedz Link Zgłoś
emma_m Re: wątek herbaciany 25.02.08, 13:40 ej, no co Ty. zielona jaśminowa jest najlepsza na świecie!! Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: wątek herbaciany 22.02.08, 14:59 akkknes napisał: > z takich na wage lubie czekoladowa i jakas z cynamonem (nie > pamietam jak one to nazwaly) - kupowane w sklepie tea-a-tea na metro > centrum. W pasażu handlowym metro centrum? Jest tam sklep herbaciany?? Herbaty wszelkiej maści?? Mam pod nosem i nie wiem?;) Odpowiedz Link Zgłoś
akkknes Re: wątek herbaciany 22.02.08, 15:28 tak, galeria kawy i herbaty :) i mozna dostac karte stalego klienta -30% (przynajmniej w zeszlym roku mialam) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: wątek herbaciany 22.02.08, 15:30 Muszę się zapoznać z tym sklepikiem. Dziękuję za info;) Odpowiedz Link Zgłoś
akkknes Re: wątek herbaciany 22.02.08, 15:41 mniej wiecej po srodku nad peronem w strone mlocin. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikoozka Re: wątek herbaciany 22.02.08, 13:00 MOje ulubione ziołowe: mięta z cytryną roiboos a poza tym od czasu do czasu rozne jakies mieszanki vitaxu Odpowiedz Link Zgłoś
happy_time Re: wątek herbaciany 22.02.08, 13:05 Najlepsze są te z herbaciarni na wagę. ostatnio kupiłam "wyspę skarbów", bardzo dobra ;). Z ekspresowych lubię Tetley zieloną o smaku pomarańczy i guarany i mięta z cytryną chyba z herbapolu. Odpowiedz Link Zgłoś
mini_kks Re: wątek herbaciany 22.02.08, 13:19 Ja pijam herbatkę malinową z Biedronki. Tak jak dziewczyny radzą, idź do herbaciarni, powąchaj, popytaj i kup :) Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: wątek herbaciany 22.02.08, 13:19 Herbata Ellies jest bardzo dobra. Szczególnie ta w jedwabnych torebkach. Poza tym lubię czerwoną herbatę Pu-Erh...i zieloną również. Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: wątek herbaciany 22.02.08, 14:59 w Arkadii na parterze na przeciwko carrefura jest sklep z herbatami z całego świata... TEA cos tam. Polecam szczególnie zieloną z owocem mango :) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: wątek herbaciany 22.02.08, 15:03 forumowicz_pospolity napisał: > człowiek nie kaktus pić musi, chocby i herbate:) > > polecajcie z łaski swojej jakies dobre herbatki Staropramen, hyhyhy. > Odpowiedz Link Zgłoś
8n Re: wątek herbaciany 22.02.08, 15:23 z herbaciarni nigdy nie wychodzę bez "chińskiej róży" z samu bez karmelowej dilmah Odpowiedz Link Zgłoś
pump_it_up Re: wątek herbaciany 22.02.08, 22:28 ja tez polecam zielona z mango,pychotka,skonczyla mi sie wlasnie,ale kupilam zwykla zielona.lubie tez biala z herbaciarni i zwykla z sokiem malinowym...mm Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: wątek herbaciany 22.02.08, 22:38 jezeli chodzi o herbate to pije ludycznie duzy kubek tzw kubas do ktorego wrzucam iptona i plaster cytryny obrany ze skorki Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka24 Re: wątek herbaciany 25.02.08, 09:44 ostatnio w Biedronce kupiłam herbatę z prądem i śliwkową bardzo dobra w jednym opakowaniu 10 szt po 2,99 Odpowiedz Link Zgłoś