luscious23 27.02.08, 04:48 kiedy wasi rodzice zaczeli traktowac was jak doroslych, a nie jak ciagle male dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewelina23-20 Re: wsp rodzicow 27.02.08, 07:08 luscious23 napisała: > kiedy wasi rodzice zaczeli traktowac was jak doroslych, a nie jak ciagle male d > zieci? Odpowiedz Link Zgłoś
papierowa.szklanka Re: wsp rodzicow 27.02.08, 07:16 > trudna odpowiedź chciałaś chyba powiedzieć "trudne pytanie".... u mnie rodzice przestali mnie traktować jak małe dziecko stopniowo... nie było tej granicy, ale jak miałam 15 lat to już sama decydowałam, czy sie uczę historii czy idę z koleżankami na podwórko, jak miałam 18 lat sama decydowałam z kim sie spotykam, czy biorę pigułki, czy się uczę i czego chcę od życia... jak miałam lat 19 wybrałam kierunek studiów, mama krzywo na mnie patrzyła, ze to przeciez męski zawód, na szczęście nie miałam wpajane , ze mam jej zawsze słuchać i brać sobie do serca to co ona mówi.. oczywiście wyczucie jakieś w tej kwestii miałam... w tym roku kończę studia dzienne, z rocznym doświadczeniem w branży ponoć męskiej, a mama jest tylko szczęśliwa :) Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina23-20 Re: wsp rodzicow 27.02.08, 07:17 papierowa.szklanka napisała: > > > trudna odpowiedź > > chciałaś chyba powiedzieć "trudne pytanie".... > > u mnie rodzice przestali mnie traktować jak małe dziecko stopniowo... nie było > tej granicy, ale jak miałam 15 lat to już sama decydowałam, czy sie uczę > historii czy idę z koleżankami na podwórko, jak miałam 18 lat sama decydowałam > z > kim sie spotykam, czy biorę pigułki, czy się uczę i czego chcę od życia... jak > miałam lat 19 wybrałam kierunek studiów, mama krzywo na mnie patrzyła, ze to > przeciez męski zawód, na szczęście nie miałam wpajane , ze mam jej zawsze > słuchać i brać sobie do serca to co ona mówi.. oczywiście wyczucie jakieś w tej > kwestii miałam... > w tym roku kończę studia dzienne, z rocznym doświadczeniem w branży ponoć > męskiej, a mama jest tylko szczęśliwa :) Odpowiedz Link Zgłoś
martucha90 Re: wsp rodzicow 27.02.08, 12:36 Mama - jakiś czas po tym, jak się wyprowadziłam z domu i pokazałam, że nie jestem już pod takim jej wpływem. To była przede wszystkim przemiana WE MNIE. Stosunek mamy do mnie był pochodną tego, jak ja się czułam, jak się do niej zwracałam. Gdy wszystkie próby upupiania z jej strony odbijały się ode mnie jak od szklanej ściany i się odbijały, nie pozostawiając śladów, to do mamy dotarło, że jestem dorosła. Tata - jak zaczęłam pracować i zarabiać. On ma duży szacunek do ludzi, którzy pracują i potrafią się utrzymać, to dla niego miara wartości człowieka (nie jedyna, ale b. ważna). Odpowiedz Link Zgłoś
luscious23 Re: wsp rodzicow 27.02.08, 16:58 Dziekuje za wszystkie odpowiedzi, ale chodzi mi bardziej o to ze moi rodzice odzywaja sie do mnie jak do 5 latki!! Studia wybralam sama i nigdy nie pytam ich o zdanie jesli chodzi o moje zycie, poniewaz wiem jaka bedzie odpowiedz. Fakt ze mieszkamy razem ale planuje to zmienic w ciagu najblizszych dwoch lat, chociaz oni ciagle mi mowia: gdzie ci bedzie lepiej niz u nas? masakra! Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka24 Re: wsp rodzicow 27.02.08, 19:22 moja mama wciaz traktuje mnie momentami jak dziecko a mam 25lat Odpowiedz Link Zgłoś