ani_mru_mru 17.04.08, 10:55 tak na codzień? a może to tylko moja obserawacja... A Wy się malujecie? bo ja tak:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lupus76 ja wiem 17.04.08, 10:58 dlaczego się malują, perfumują i chodzą na obcasie. A nie dlaczego się NIE malują, etc... Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: ja wiem 17.04.08, 11:06 lupus76 napisał: > dlaczego się malują, perfumują i chodzą na obcasie. Powiedz Lupus, powiedz dlaczego? :) > A nie dlaczego się NIE malują, etc... Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: ja wiem 17.04.08, 11:08 nuova napisała: > lupus76 napisał: > > > dlaczego się malują, perfumują i chodzą na obcasie. > > Powiedz Lupus, powiedz dlaczego? :) > Domyśl się :D Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: ja wiem 17.04.08, 11:09 lupus76 napisał: > nuova napisała: > > > lupus76 napisał: > > > > > dlaczego się malują, perfumują i chodzą na obcasie. > > > > Powiedz Lupus, powiedz dlaczego? :) > > > Domyśl się :D > Lupus, ja wiem, ale to co ja wiem - to jest "moja prawda", a chciałabym poznać "Twoją prawdę" :) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: ja wiem 17.04.08, 11:19 nuova napisała: > > Lupus, ja wiem, ale to co ja wiem - to jest "moja prawda", a > chciałabym poznać "Twoją prawdę" :) > > @ :D Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: ja wiem 17.04.08, 11:24 Czyli ktoś mądry mówiac, ze jest kilka prawd, miał całkowitą rację :D PS: Ad @ - jestem podszkolona w takich kawałach :) - pracuję w pokoju z kilkoma facetami ;D Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: ja wiem 17.04.08, 11:30 nuova napisała: > Czyli ktoś mądry mówiac, ze jest kilka prawd, miał całkowitą rację :D > ja znam 3 rodzaje :D Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: ja wiem 17.04.08, 11:33 Pamiętam, że raz rozmawialiśmy o tym, a ja zapamiętałam "aż" 2 przykłady prowd; ten trzeci rodzaj jakoś mi nie leży ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: ja wiem 17.04.08, 11:35 nuova napisała: > Pamiętam, że raz rozmawialiśmy o tym, a ja zapamiętałam "aż" 2 > przykłady prowd; ten trzeci rodzaj jakoś mi nie leży ;/ świynto, tyż, i g... Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: ja wiem 17.04.08, 11:41 nuova napisała: > No właśnie "Tyż"! :) jo łelkom :D Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: ja wiem 17.04.08, 11:45 nuova napisała: > Dostrzegam u Cię banana od ucha do ucha :)) Nie wiem, nie ma tu lustra :D Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: ja wiem 17.04.08, 11:54 nuova napisała: > Próbuj przeglądać się w słowach rozmówcy. Rozmówczyni. :D Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: ja wiem 17.04.08, 11:57 No ale też czasem rozmawiasz z rozmówcami?! czy nie? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: ja wiem 17.04.08, 12:00 nuova napisała: > No ale też czasem rozmawiasz z rozmówcami?! czy nie? :)) no zdarza się. Ale dziś nie widać Trypla i Kontika :D Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: ja wiem 17.04.08, 13:50 nuova napisała: > Lejkap! nie mieszkasz w wirtualu :D No nie. Na Śląsku :D Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: ja wiem 17.04.08, 14:04 Hehe, bo już miałam wrażenie, że jedynymi Twoimi znajomymi i rozmówcami są nicki ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: ja wiem 17.04.08, 14:31 nuova napisała: > Hehe, bo już miałam wrażenie, że jedynymi Twoimi znajomymi i > rozmówcami są nicki ;)) Nicki też... ale takich znajomych z mięska i kości też mam :D Odpowiedz Link Zgłoś
doloresa Re: ja wiem 17.04.08, 11:10 Ja też jestem niedomyślna, więc proszę o oświecenie mię ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: ja wiem 17.04.08, 11:19 doloresa napisała: > Ja też jestem niedomyślna, więc proszę o oświecenie mię ;) @ :D Odpowiedz Link Zgłoś
doloresa Re: ja wiem 17.04.08, 11:44 No a ja sie właściwie nie maluję... Na co dzień to nic a nic. Spróbuj się wysilić i zinterpretować TO zachowanie :D Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: ja wiem 17.04.08, 11:46 doloresa napisała: > No a ja sie właściwie nie maluję... > Na co dzień to nic a nic. > Spróbuj się wysilić i zinterpretować TO zachowanie :D Ale chodzisz na obcasach i się perfumujesz? hihihihih :D Odpowiedz Link Zgłoś
doloresa Re: ja wiem 17.04.08, 11:47 Pudło :DDD Zero (dosłownie) obcasów, zero perfum. Wciąż proszę o interpretację ;P Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: ja wiem 17.04.08, 11:53 doloresa napisała: > Pudło :DDD > Zero (dosłownie) obcasów, zero perfum. > Wciąż proszę o interpretację ;P W takiej sytuacji interpretacja jest jednoznaczna i ostra. :D Odpowiedz Link Zgłoś
doloresa Re: ja wiem 17.04.08, 11:54 Oooo, już się boję ;( Ale wal śmiało, może przeżyję ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: ja wiem 17.04.08, 11:55 doloresa napisała: > Oooo, już się boję ;( > Ale wal śmiało, może przeżyję ;) Narpjerw udowodnij swoje tezy :D Odpowiedz Link Zgłoś
doloresa Re: ja wiem 17.04.08, 11:57 Czy Ty nie jesteś aby politykiem??? Bo ciągle kluczysz i uciekasz od odpowiedzi :P Przedstaw mi swoją interpretację ZAKŁADAJĄC, że to, co napisałam, jest prawdą... Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: ja wiem 17.04.08, 11:58 > Czy Ty nie jesteś ABY politykiem??? OBY nie :DDD ------------------------------------------------------------------- > Czy Ty nie jesteś aby politykiem??? Dobre :D Odpowiedz Link Zgłoś
doloresa Re: ja wiem 17.04.08, 11:59 No oby nie, bo mógłby nas podsłuchiwać, podglądać, podczytywać, a potem rozpuszczać wredne plotki ;D Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: ja wiem 17.04.08, 12:01 doloresa napisała: > Czy Ty nie jesteś aby politykiem??? > Bo ciągle kluczysz i uciekasz od odpowiedzi :P Tak po troszku jestem. Bardzo nieprofesjonalnie, ze tak powiem :D > Przedstaw mi swoją interpretację ZAKŁADAJĄC, że to, co napisałam, > jest prawdą... Ja jestem niedowiarek. A w mojej wizji świata nie ma kobiet, które się nie malują :DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
doloresa Re: ja wiem 17.04.08, 12:10 Ciekawe, jak wygląda nieprofesjonalne zajmowanie się polityką? Mnie się zawsze wydawało, że główną cechą polityka jest właśnie brak profesjonalizmu, a tu kuku! ;) > Ja jestem niedowiarek. A w mojej wizji świata nie ma kobiet, które się nie > malują :DDDD W takim razie Twój świat jest bardzo ograniczony i nie ma w nim miejsca na takie fajne babki jak ja ;/ Ale w sumie czego się można było spodziewać po facecie, który już tyle razy obraził mnie na forum publicznym ;P Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: ja wiem 17.04.08, 13:54 doloresa napisała: > Ciekawe, jak wygląda nieprofesjonalne zajmowanie się polityką? Mnie > się zawsze wydawało, że główną cechą polityka jest właśnie brak > profesjonalizmu, a tu kuku! ;) > Zdecydowanie kuku! O ile na wiejskiej zawsze znajdzie się paru oszołomów, to w samorządzie jest ich znacznie mniej. Podobnie, jak w PE :D > > Ja jestem niedowiarek. A w mojej wizji świata nie ma kobiet, które > się nie > > malują :DDDD > > W takim razie Twój świat jest bardzo ograniczony i nie ma w nim > miejsca na takie fajne babki jak ja ;/ Ależ jest w nim cała masa fantastycznych babek. A świat ludzki jest z natury rzeczy ograniczony :D > Ale w sumie czego się można było spodziewać po facecie, który już > tyle razy obraził mnie na forum publicznym ;P E tam - nadinterpretujesz i personalizujesz te dwa przypadki :D Odpowiedz Link Zgłoś
doloresa Re: ja wiem 17.04.08, 15:25 > Zdecydowanie kuku! > O ile na wiejskiej zawsze znajdzie się paru oszołomów, to w samorządzie jest ic > h > znacznie mniej. Podobnie, jak w PE :D To taki żarcik z mojej strony był ;) Tak naprawdę to uważam, że w politykowaniu - jak w każdym zawodzie - można się wyspecjalizować i być w tym profesjonalistą. A w samorządzie polityki w gruncie rzeczy jest niewiele, znacznie więcej tak administrowania i zarządzania. A to zupełnie coś innego :) > > W takim razie Twój świat jest bardzo ograniczony i nie ma w nim > > miejsca na takie fajne babki jak ja ;/ > > Ależ jest w nim cała masa fantastycznych babek. A świat ludzki jest z natury > rzeczy ograniczony :D No tak, świat jest dla nas, maluczkich, ograniczony przez naszą ludzką ułomność :) I dlatego tym bardziej boli, jeżeli zamykamy się na coś/ odcinamy się od czegoś na własne życzenie...Na przykład od fajnych babek, które nie pudrują policzków i nie zakładają szpilek ;D > E tam - nadinterpretujesz i personalizujesz te dwa przypadki :D Nie zaprzeczam :DD Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: ja wiem 17.04.08, 19:09 doloresa napisała: > To taki żarcik z mojej strony był ;) > Tak naprawdę to uważam, że w politykowaniu - jak w każdym zawodzie - można się wyspecjalizować i być w tym profesjonalistą. > A w samorządzie polityki w gruncie rzeczy jest niewiele, Niewiele w tym sensie, że ogromną władzę ma prezydent, Rada Miasta/gminy mniejszą Na poziomie województwa Marszałek musi zapewnić sobie stabilną większość. Poza tym - zalezy co zdefiniujemy pod pojęciem polityki... znacznie > więcej tak administrowania i zarządzania. Nie do końca. Choć można i tak. Zresztą w skali kraju też jest to możliwe :) A to zupełnie coś innego :) > No właśnie niezupełnie :) > > > > > > W takim razie Twój świat jest bardzo ograniczony i nie ma w nim > > > miejsca na takie fajne babki jak ja ;/ > > > > Ależ jest w nim cała masa fantastycznych babek. A świat ludzki > jest z natury > > rzeczy ograniczony :D > > No tak, świat jest dla nas, maluczkich, ograniczony przez naszą > ludzką ułomność :) ułomność/cielesność/bezrozumność etc... :) I dlatego tym bardziej boli, jeżeli zamykamy się > na coś/ E tam - na wiele czynników warto się zamknąć na czele z chamstwem i głupotą :) odcinamy się od czegoś na własne życzenie... Czasem taki kitkat have a break jest nieodzowny :D Na przykład od > fajnych babek, które nie pudrują policzków i nie zakładają szpilek ;D Wszystko jest względne - tym samymn otwieramy się na bardzo miłe stereotypy :) > > E tam - nadinterpretujesz i personalizujesz te dwa przypadki :D > > Nie zaprzeczam :DD No i dobrze :D Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: ja wiem 17.04.08, 11:47 > No a ja sie właściwie nie maluję... > Na co dzień to nic a nic. Taaa, teraz każda tak będzie mówiła :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: ja wiem 17.04.08, 11:59 Dobrze, doskonale Cie rozumiemy i bez tego Twojego tłumaczenia sie :D Odpowiedz Link Zgłoś
prawi.czka Re: ja wiem 17.04.08, 11:07 lupus76 napisał: Ach Lupusie, jak Ty znasz kobiety... Odpowiedz Link Zgłoś
zwyczajnieniezwyczajna Re: dlaczegon dziewczyny się nie malują? 17.04.08, 10:59 ja się nie maluję bo najzwyczajniej w świecie nie umiem :)nie umiem dobrać koloru cieni, rozłożyć ich w miare sensownie i prosto. Dlatego też zamiast wyglądać jak klaun ograniczam się do tuszu do rzęs i to też nie zawsze:) Odpowiedz Link Zgłoś
youruichi Re: dlaczegon dziewczyny się nie malują? 17.04.08, 11:10 ja się maluję, używam cieni, które zasadniczo służą jako baza do makijażu (dobrała mi je makijażystka) + naturalny cień i nie mam kilo tego na twarzy podziwiam kobiety, które nie stosują w ogóle kosmetyków kolorowych Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: dlaczegon dziewczyny się nie malują? 17.04.08, 11:13 zwyczajnieniezwyczajna napisała: > ja się nie maluję bo najzwyczajniej w świecie nie umiem :)nie umiem > dobrać koloru cieni, rozłożyć ich w miare sensownie i prosto. Ło boszsz, toż to nie jakaś 'rocket science' ;) Co to znaczy rozłożyć cień prosto? Pytam serio. Odpowiedz Link Zgłoś
melmire Re: dlaczegon dziewczyny się nie malują? 17.04.08, 13:48 Musialabys mnie zobaczyc w akcji zeby to zrozumiec :) Nie umiem dobrac koloru, za cholere nie wiem gdzie sie je naklada (opisy takie jak ten www.wizaz.pl/kurs_oko.php przyprawiaja mnie o migrene), tu wychodzi mi grubiej, tam cieniej, a efekt jest taki ze wygladam jak klaun :) Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: dlaczegon dziewczyny się nie malują? 17.04.08, 22:15 o mamuniu... no, ok, przyznam się, że stosuję zasadę najpierw jasne od nosa, potem ciemne od zewnętrznego kącika, ale szczerze mówiąc na tym się kończy. Dobieram kolory do humoru i ubrania. Jak się sobie nie podobam, to zmywam i robię raz jeszcze, ale generalnie 5 minut i jestem gotowa :D Odpowiedz Link Zgłoś
2szarozielone Re: dlaczegon dziewczyny się nie malują? 17.04.08, 10:59 ja się malowałam zawsze, ale od kiedy zamieniłam pracę godzinach nienormowanych, na taką, co to o 8:30 musze byc na miejscu - to cenię sobie każdą minutę snu rano. I chrzanie makijaż. Odpowiedz Link Zgłoś
harajukulovers Re: dlaczegon dziewczyny się nie malują? 17.04.08, 11:04 z dwóch powodów: - nie chce im sie - nie maja czasu - nie potrafia Ja sie maluje codziennie, bez makijazu sie czuje dziko miedzy ludzmi :P zazdroszcze jednak dziewczynom, ktore wygladaja ok, nawet bez zadnego make-upu Odpowiedz Link Zgłoś
harajukulovers Re: dlaczegon dziewczyny się nie malują? 17.04.08, 11:04 harajukulovers napisała: > z dwóch powodów: > - nie chce im sie > - nie maja czasu > - nie potrafia > > Ja sie maluje codziennie, bez makijazu sie czuje dziko miedzy > ludzmi :P zazdroszcze jednak dziewczynom, ktore wygladaja ok, nawet > bez zadnego make-upu oczywiscie powodów jest TRZY ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ani_mru_mru Re: dlaczegon dziewczyny się nie malują? 17.04.08, 11:10 harajukulovers napisała: > z dwóch powodów: > - nie chce im sie > - nie maja czasu > - nie potrafia > ...to 3 powody:) > Ja sie maluje codziennie, bez makijazu sie czuje dziko miedzy > ludzmi :P zazdroszcze jednak dziewczynom, ktore wygladaja ok, nawet > bez zadnego make-upu też zazdroszcze:) Odpowiedz Link Zgłoś
silic Re: dlaczegon dziewczyny się nie malują? 17.04.08, 17:57 Tu nie ma czego zazdrościć. Kobieta wyglądająca źle bez makijażu to wyjątkowy wyjątek. Nie warto się szpecić, szczególnie gdy jest się młodym. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mee Re: dlaczegon dziewczyny się nie malują? 17.04.08, 11:03 Po pierwsze - a co to obowiązek??? Po drugie - ja się maluje bo lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: dlaczegon dziewczyny się nie malują? 17.04.08, 11:05 Po co kosmetykami zatykać pory na buzi? Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: dlaczegon dziewczyny się nie malują? 17.04.08, 11:07 Bo są tak piękne, że nie muszą. ;P Odpowiedz Link Zgłoś
doloresa Re: dlaczegon dziewczyny się nie malują? 17.04.08, 11:07 Ja się nie maluję. Bo wolę sobie dłużej rano pospać ;) Bo do czego jest mi to potzrebne - jestem przecież piękna ales naturales ;) Bo szkoda mi kasy na kosmetyki kolorowe. Bo wszyscy się przyzwyczaili, że nie robię makijażu i mogłabym niejednego przyprawić o zawał serca, gdybym zrobiła sobie tapetkę ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
dzikoozka Re: dlaczegon dziewczyny się nie malują? 17.04.08, 11:07 Z tego co widzę, większosć sie maluje i to - calkiem OK, czyli delikatnie, naturalnie, bez krzykliwości. Takich co sie malują widocznie - pawie oko i tusz kapiacy z rzęs o 7.30 rano jest też sporo :)) może te właśnie zauważasz? To głównie uczennice tak idą do szkoły :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
selen.itka Re: dlaczegon dziewczyny się nie malują? 17.04.08, 11:13 ani_mru_mru napisała: > tak na codzień? Skoro faceci patrzą przede wszystkim na nogi, biust, tyłek...mam gębę obkładać powidłami? :DD Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: dlaczegon dziewczyny się nie malują? 17.04.08, 11:15 Tak. A potem wieczorem zrywam tapetę :DDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: dlaczegon dziewczyny się nie malują? 17.04.08, 11:17 menk.a napisała: > Tak. A potem wieczorem zrywam tapetę :DDDDDDD ba! żebyż to było takie proste... <wzdech> najpierw namoczyć, potem zrywać płatami, ale najgorsze jest to żmudne skrobanie szpachelką... ;P Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: dlaczegon dziewczyny się nie malują? 17.04.08, 12:21 Skąd Ty to wszystko wiesz? Nie robię tego przy świadkach. :DD Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: dlaczegon dziewczyny się nie malują? 17.04.08, 11:15 ani_mru_mru napisała: > A Wy się malujecie? Tak i to codziennie. Stosuję podkład, cienie i tusz. Raz, że lubię, a dwa - w pewnym wieku już trzeba, bo młodzieńcza świeżość ulatuje... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: dlaczegon dziewczyny się nie malują? 17.04.08, 11:43 Maluję się bo lubię,wyglądam wtedy lepiej. Inne nie malują się bo może tego nie lubią(nie tyle makijażu co jego zmywania), nie potrafią i nie chcą się tego nauczyć,uważają że niszczy cerę(bzdura). Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: dlaczegon dziewczyny się nie malują? 17.04.08, 12:31 i.nes napisała: > ani_mru_mru napisała: > > > A Wy się malujecie? > > Tak i to codziennie. Stosuję podkład, cienie i tusz. Raz, że lubię, a dwa - w > pewnym wieku już trzeba, bo młodzieńcza świeżość ulatuje... ;) > Ineska, Ty z tym pewnym wiekiem to naprawdę palnęłaś jak kot w popiół :DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: dlaczegon dziewczyny się nie malują? 17.04.08, 22:12 menk.a napisała: > Ineska, Ty z tym pewnym wiekiem to naprawdę palnęłaś jak kot w > popiół :DDDD Ale to prawda! Jak się nie umaluję, to ludzie pytają, czy nie jestem chora? ;PPP Odpowiedz Link Zgłoś
ani_mru_mru Re: dlaczegon dziewczyny się nie malują? 18.04.08, 11:38 i.nes napisała: > > Jak się nie umaluję, to ludzie pytają, czy nie jestem chora? ;PP O widze że nie jestem sama.. mnie też czasem tak pytają:):) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: dlaczegon dziewczyny się nie malują? 17.04.08, 12:01 Ja różnie, zależy od stadium lenia i zadowolenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: dlaczegon dziewczyny się nie malują? 17.04.08, 22:13 funny_game napisała: > Ja różnie, zależy od stadium lenia i zadowolenia :) lub zalania i zdołowania ;) Odpowiedz Link Zgłoś
e.milia Re: dlaczegon dziewczyny się nie malują? 17.04.08, 12:45 - bo nie zawsze mi się chce malować - bo nie zawsze mam warunki do malowania się i zmywania makijażu (np na wyjazdach) - bo czasem lubię wyglądać naturalnie, bez "upiększaczy" (co nie znaczy, że rezygnuję też z mydła wody i kremu;)) - bo nie mam czasu, albo nie chce mi się poświęcać czas na malowanie, nie chce mi się wcześniej wstawać itd itp. - bo tak mi sie podoba i tak lubię :) - bo nie czuję presji malowania się i nie uważam, żebym cały czas musiała wychodzic z domu w makijażu - bo nie uważam, że twarz bez makijażu musi być zawsze brzydsza, a w makijażu ładniejsza - bo nie mam nastroju - bo mój chłopak i tak mi mówi, że lubi mnie bez makijażu i naturalnie ;) ale oczywiście czasami się maluję i robię makijaż. Odpowiedz Link Zgłoś
e.milia Re: dlaczegon dziewczyny się nie malują? 17.04.08, 12:55 i jeszcze - bo czasem (głównie w wakacje) jestem w miejscach i w stroju, gdzie kolorowy makijaż wyglądałby trochę dziwnie i jak dla mnie kompletnie nie pasuje, albo nie ma warunków do malowania się lub zmywania makijażu (np. na spacerach po lesie, pod namiotem, podczas chodzenia po górach albo w ogóle łażenia z ciężkim plecakiem po miastach, podczas dłuugiego zwiedzania, czy kilku- albo nawet kilkunastogodzinnej podróży pociagiem i innymi środkami transportu, a także na ognisku, nad jeziorem/ na plaży, na żaglach, na nartach, itd....) A maluję się tylko wtedy, gdy mam taką ochotę i gdy mi pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: dlaczegon dziewczyny się nie malują? 17.04.08, 14:00 Ja się maluję aczkolwiek teraz znacznie delikatniej niż kiedyś. Miałam fazę naprawdę mocno podkreślonego oka. ;) Teraz od tego odchodzę, bo zauważyłam, że chyba jednak lepiej wyglądam bardziej naturalnie. Maluję się bo lubię sam proces malowania, daje mi to przyjemność, zwłaszcza kiedy nieco eksperymentuje, a poza tym czuję się w makijażu bardziej pewna siebie niż bez. Latem, kiedy jest gorąco potrafię makijaż olać, ale nigdy tusz do rzęs. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
e.milia Re: dlaczegon dziewczyny się nie malują? 17.04.08, 14:03 a właśnie, ja też czasami maluję się, bo lubię eksperymentować, bawić się tym. Trochę tak, jak malowanie kolorami. I lubię dobierać makijaż do ubrania. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: dlaczegon dziewczyny się nie malują? 17.04.08, 16:23 ja się nie maluję, bo bardzo źle się czuję umalowana nie perfumuję się, bo nie lubię nie noszę wysokich obcasów, bo: - nie pasują mi do stroju -uważam, że buty służą do chodzenia, a nie do wyglądania - i bez tego mnie kręgosłup rąbie Haha. Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: dlaczegon dziewczyny się nie malują? 17.04.08, 17:11 Ja na co dzień się maluję. :-) Dokładniej, maluję oczy - kredka, tusz. Na buzię krem nawilżający. A usta przeciągam błyszczykiem. I na podryw. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
trocineczka Re: dlaczegon dziewczyny się nie malują? 17.04.08, 17:56 1. bo jestem za leniwa :D 2. bo bez makijazu tez wygladam niezle ;) 3. bo raz w tygodniu, z racji zawodu, mam tyle tapety na twarzy, ze za pozostale dni juz wystarczy :D Odpowiedz Link Zgłoś
portobello_belle Re: dlaczegon dziewczyny się nie malują? 17.04.08, 18:10 Ja sie maluje na co dzien, ale preferuje 'niewidoczny' makijaz - delikatny podklad, leciutka kreska, tusz, roz, blyszczyk. Na wyjscie mocniej podkreslam oczy. Uwazam, ze nawet w takim makijazu prezentuje sie znacznie lepiej niz bez, naprawde niebo a ziemia. To bynajmniej nie zadna tapeta, a naprawde duzo daje. Pare razy zetknelam sie z dziewczynami, ktore chodzily tak totalnie saute i - poza wyjatkami o wyrazistej urodzie - zrobily na mnie niesmaczne wrazenie. Ich twarze byly takie niewyrazne, oczy rozmyte, wszystko takie totalnie mdle i bez polotu. Odpowiedz Link Zgłoś
wytrwala Re: dlaczegon dziewczyny się nie malują? 17.04.08, 19:15 portobello_belle napisała: > Uwazam, ze nawet w takim makijazu prezentuje sie znacznie lepiej niz > bez, naprawde niebo a ziemia. To bynajmniej nie zadna tapeta, a > naprawde duzo daje. > Pare razy zetknelam sie z dziewczynami, ktore chodzily tak totalnie > saute i - poza wyjatkami o wyrazistej urodzie - zrobily na mnie > niesmaczne wrazenie. Ich twarze byly takie niewyrazne, oczy rozmyte, > wszystko takie totalnie mdle i bez polotu. dlatego uwazam ze plec brzydka to nie mezczyni a kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
trocineczka Re: dlaczegon dziewczyny się nie malują? 17.04.08, 22:15 eee tam... mam ciemna oprawe oczu, a skore blada jak sciana, wiec na pewno moje oczy nie sa niewyrazne czy rozmyte :D Jedyne czego uzywam zawsze, to krem z filtrem, ale to glownie z racji skory nadwrazliwej na slonce. W zwiazku z tym, zem blada- bardzo szybko robia mi sie delikatne rumience, wiec roz tez zbedny :D A poza tym jakos niespecjalnie mnie rusza, co inni o mnie mysla, wiec jak chca, to nie sobie uwazaja, zem mdla i bez polotu... za cene kilku minut snu dluzej :P Odpowiedz Link Zgłoś
mini_kks Re: dlaczegon dziewczyny się nie malują? 17.04.08, 19:16 Bo nie widzą potrzeby. Jeszcze kilka tygodni temu sama bym się do nich zaliczała. Od pewnego czasu jednak tusz+kredka+cień+róż+jeszcze coś na usta. Pudernica :D Odpowiedz Link Zgłoś
a.part Re: dlaczegon dziewczyny się nie malują? 17.04.08, 21:49 bo wolą się wsypać :) nie chce im się wieczorem zmywać tapetki szkoda im kasy na mazidła nie noszą ze sobą parasoli więc nie chcę wyglądać jak pandy jak pada :) mają zwyczaj tarcia oczu a make up to uniemożliwia Odpowiedz Link Zgłoś
fanaberia84 Re: dlaczegon dziewczyny się nie malują? 17.04.08, 23:35 Kiedyś malowałam się na codzień obowiązkowo, nawet do spożywczego za rogiem nie wyszłabym nieumalowana ;P Ale wyleczyłam się z młodzieńczych kompleksów i zauwazyłam, ku mojemu zdziwieniu, ze wcale gorzej nie wyglądam bez makijażu, a czasem wręcz lepiej... szczególnie rano, gdy jestem wyspana i wypoczęta to naprawę aż lubię popatrzeć w lustrze na moją buźke zupełnie bez makijażu :) Jest taka świeza :)i o ile młodziej wyglądam :) Jeśli jestem nieumalowana to właśnie z powyzszego powodu - zauważyłam, ze po prostu w pewnych sytuacjach lepiej wyglądam i się czuję w makijazu (wieczór w klubie - bardziej seksownie, zajecia na uczelni - bardziej elegancko, tudzież profesjonalnie ;P) a w innych sytuacjach uwielbiam sie bez najdelikatnieszego nawet make-upu (poranne wyjście do sklepu, spotkanie z przyjaciołką, plaza, czy w ogóle dni wakacyjne - tak swiezo, naturalne, młodo :)). Odpowiedz Link Zgłoś
fanaberia84 acha, i jeszcze jedno... 17.04.08, 23:38 Chcę też po prostu dać buźce czasem odpocząć od chemii. Odpowiedz Link Zgłoś