silent.solution 21.04.08, 23:16 Jacy są? Sympatyczni? Trzymają dystans? Łatwo się z nimi zaprzyjaźnić? Chodzi mi przede wszytskim o mężczyzn... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
silent.solution Re: Turcy... 21.04.08, 23:22 brunetką ;) ale on nie z takich. świetnie wykształcony, inteligentny. po prostu ciekawa jestem czy są jakieś różnice kulturowe, żeby być przygotowaną. Odpowiedz Link Zgłoś
prom_do_szwecji Re: Turcy... 21.04.08, 23:24 myślisz, ze jak wykształcony to go do babek nie ciagnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
silent.solution Re: Turcy... 21.04.08, 23:25 Oj. No właśnie nie wiem, jaki oni tam "stosunek" mają. Dlatego tyż pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
prom_do_szwecji Re: Turcy... 21.04.08, 23:31 facet jak facet, jak mu sie spodobasz, to się zaprzyjaźni Odpowiedz Link Zgłoś
pan_z_wasami Re: Turcy... 24.04.08, 12:27 > po prostu ciekawa jestem czy są jakieś różnice kulturowe, żeby być przygotowaną sa i to duze. na poczatku ich nie widac, potem dopiero... szczegolnie jezeli chodzi o stosunki rodzinne.. a i wyksztalcony ci przyleje, jak za bardzo sie wyluzujesz:) Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: Turcy... 23.04.08, 22:28 są sympatyczni -to napewno, dosyć rozrywkowi. dystansu nie trzymają wcale. odczułam to pare razy na własnej skórze Odpowiedz Link Zgłoś
eleni80 Re: Turcy... 23.04.08, 22:49 bardzo sympatyczni ludzie, mieszkałam prawie 4 miesiące z Turczynką i oprócz wiecznego bałaganu nie miałam do niej żadnych zastrzeżeń... Turcy są nieco odmienni od pozostałych Muzułmanów, nie aż tak ortodoksyjni pod względem wiary, jak np Egipcjanie. A cecha charakterystyczna mężczyzn - bardzo pilnują kobiet, np na imprezie chodzą za nimi aż pod samą toaletę w obawie, czy im się nic nie stało ;))) Dosyć wybuchowi i porywczy, jeśli zauważą jakieś oznaki flirtu z innymi facetami ;P To taka krótka charakterystyka na podstawie grupy studentów zagranicznych studiów podyplomowych. Odpowiedz Link Zgłoś
8n Re: Turcy... 23.04.08, 22:52 eleni80 napisała: oprócz > wiecznego bałaganu nie miałam do niej żadnych zastrzeżeń... kurcze, ale co moze byc gorszego niz wieczny balagan? ześwirowałabym po 4 miesiacach w nieporządku. Odpowiedz Link Zgłoś
asiolesiek Re: Turcy... 23.04.08, 22:56 sa bardzo radosci i pelni zycia ale nistety nie powiem tego samego o kobietach.To wstretne,ciekawskie,zazdrosne i czesto leniwe baby. a samych Turkow uwielbiam,zwlaszcza mojego meza....:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
eleni80 Re: Turcy... 23.04.08, 22:56 rzadko przebywałam w pokoju ;) częściej nad morzem ;)) w pokoju się tylko spało, a do snu porządek jest mi niepotrzebny Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Turcy... 24.04.08, 07:59 8n napisała: > kurcze, ale co moze byc gorszego niz wieczny balagan? Może. Pedantyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: czyjs czy swoj wlasny? n/t 24.04.08, 17:52 Ogólnie. Pedantyzm wokół. Sterylny porzadek. Odpowiedz Link Zgłoś
murya Re: Turcy... 23.04.08, 23:10 Eleni80 napisala>bardzo sympatyczni ludzie, mieszkałam prawie 4 miesiące z Turczynką i oprócz wiecznego bałaganu nie miałam do niej żadnych zastrzeżeń... Trafilas po prostu na taka rodzine.Mieszkam w nl i znam duzo tureckich rodzin,bylam w zwiazku z Turkiem 8 miesiecy.Balagan nie jest typowa cecha dla Turkow. Odpowiedz Link Zgłoś
eleni80 Re: Turcy... 23.04.08, 23:13 to tylko taki akcent humorystyczny był ;) zresztą nie wiem jak miała w domu, może tylko w akademiku sobie na coś takiego pozwalała ;) zresztą dużo nauki miała, więc można jej to wybaczyć :> Odpowiedz Link Zgłoś
murya Re: Turcy... 23.04.08, 23:20 Nie chce uogolniac,na podstawie moich doswiadczen sa natarczywi w stosunku do kobiet,czesto maja kochanki,wieczorami wybywaja z domu.Turek jest panem - w nl widzisz - on idzie przodem,z tylu zona z siatkami(nie wszyscy!!!!)Tylko na mojej ulicy 2 Turczynki - jedna pracuje w socjalu - maz tlukl ja i przystawial noz do gardla.Rozwiodla sie.Drugiej maz przepadal na noce i przepuszczal pieniadze na gry.Mlode kobiety,mowily do mnie"nie zadawaj sie z Turkami"ostrzegaly mnie.Ech...zemsta rodzinna jest jeszcze...strasznie msciwi. Musze przyznac,ze ten,z ktorym bylam duzo pomogl mi,miedzy innymi finansowo.Nie,nie jestem materialistka,zawsze ja dokladalam do faceta.A czemu sie rozstalismy....byl zonaty,a powiedzial ze jest rozwodnikiem i zona odeszla od niego kupe lat temu... Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Turcy... 24.04.08, 08:07 skoro nie chcesz uogólniać to nie uogólniaj :) Znam sporo tłuczonych Polek czy to znaczy że Polacy biją kobiety? a przy okazji - odległość od Edirne (taki turecki przedsionek Europy na granicy grecko-bułarsko-tureckiej) do Van (wschodnia Turcja) to ponad 2000 km. Abstrahując od faktu że Turcja od "przedwojnia" jest krajem laickim to kultura mieszkańca Edirne rózni sie od tego z Van bardziej niż my od mieszkańców zabitej dechami wsi koło Suceawy w Rumunii :) BTW przeciętny Turek ze wsi nie ma szansy na sex przedmałżeński a szanse na małżeństwo ma dopiero koło 30-35 roku życia... to chyba wyjaśnia skąd wynika nerwowe zachowanie :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
murya Re: Turcy... 24.04.08, 08:32 Trypel napisal>skoro nie chcesz uogólniać to nie uogólniaj :) Zaznaczylam,ze na podstawie moich doswiadczen,moich znajomych wiec nie uogolniam.Wyraznie zaznaczylam,ze nie wszyscy sa tacy!Mam prawo sie wypowiedziec!A Ty sie nie czepiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Turcy... 24.04.08, 08:37 no to na podstawie moich doswiadczeń (po sąsiadach patrze) Polki to leniwe i niezadbane i marudzące baby a Polacy to pijani bezrobotni :) Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: Turcy... 24.04.08, 16:48 polacy- nadmiernie zaniedbani, polki nadmiernie zadbane- dziwię im sie ,zbyt duży dyskurs- tak wynika z moich obserwacji Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: Turcy... 24.04.08, 16:59 a swoimi obserwacjami o leniwych babach obrazasz ludzi- bo z tego co się widzi i z tego co ja widzę - w całej mojej rodzinie i wśród znajomych kobiety to siłaczki. nie znam ani jedenej leniwej baby. nie wiem czemu piszesz na odwrót i nie potrafisz tego co jest docenić. za to widzę na ulicach, zapijaczonych, leniwych mężczyzn. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Turcy... 24.04.08, 17:47 Przeczytaj jeszcze raz te wczesniejsze posty, i postaraj sie zrozumieć, a jak nie wyjdzie to policz do 100 i jeszcze raz :) wtedy nie bedziesz pisać o obrażaniu Odpowiedz Link Zgłoś
sanvitalia Re: Turcy... 24.04.08, 12:30 > A cecha charakterystyczna mężczyzn - bardzo pilnują kobiet, np na imprezie > chodzą za nimi aż pod samą toaletę w obawie, czy im się nic nie stało ;))) hehe:)), raczej z innego powodu Odpowiedz Link Zgłoś
eleni80 Re: Turcy... 24.04.08, 16:51 sanvitalia napisała: > hehe:)), raczej z innego powodu nie z innego :) Odpowiedz Link Zgłoś
mnop2 Re: Turcy... 23.04.08, 23:12 hi hi oni w ogóle nie trzymają dystansu, dlatego trzeba ich trzymać na dystans :) Odpowiedz Link Zgłoś
pan_z_wasami tai i nie..ale maja wasy:) 24.04.08, 08:35 zalezy ktorzy Turcy.. Ale wiekszosc to jednak..dosc niepasujacy do nas. Zyja jeszcz etroche mentalnie przed 100 lata. O regionach wiejskich i wschodniej Turcji lepiej nie wspominac. To sredniowiecze..choc moze nie tak glebokie jak Iran. Mlodzi Turcy z duzych miast sa tacy jak ich odpowiednicy w Europie. Ale ja wole takich kolo 40 :) z wasami:) Odpowiedz Link Zgłoś
murya Re: tai i nie..ale maja wasy:) 24.04.08, 08:37 pan_z__wasami napisal>Mlodzi Turcy z duzych miast sa tacy jak ich odpowiednicy w Europie. W nl prawie kazdy lover boy to Turek . Odpowiedz Link Zgłoś
pan_z_wasami Re: tai i nie..ale maja wasy:) 24.04.08, 12:23 > W nl prawie kazdy lover boy to Turek . chyba raczej arab... Odpowiedz Link Zgłoś
murya Re: tai i nie..ale maja wasy:) 24.04.08, 12:37 Pan z wasami napisal>chyba raczej arab... Jak mowie,ze Turek,to Turek. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_z_wasami Re: tai i nie..ale maja wasy:) 24.04.08, 12:40 > Jak mowie,ze Turek,to Turek. a ja widzialem glownie arabow Odpowiedz Link Zgłoś
aniorek Re: Turcy... 24.04.08, 09:13 Nastepnym razem, jak mnie ktos zapyta, jacy sa Polacy, to powiem, ze lysi, duzo pija i kradna, a Polki puszczaja sie z Pakistanczykami i nosza biale kozaczki w lecie. To idiotyzm pytac o wlasciwosci calego narodu, nie biorac pod uwage indywidualnych cech czlowieka. Powodzenia z takim podejsciem. Odpowiedz Link Zgłoś
silent.solution Re: Turcy... 24.04.08, 09:25 powodzenia z nauką czytania ze zrozumieniem. radzę zacząć od encyklopedii i hasła "kultura". Odpowiedz Link Zgłoś
pan_z_wasami Re: Turcy... 24.04.08, 12:24 > To idiotyzm pytac o wlasciwosci calego narodu, nie biorac pod uwage > indywidualnych cech czlowieka. Powodzenia z takim podejsciem. w kazdym narddzie dominuje pewna cecha majaca podstawy kulturowe. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_z_wasami Re: Turcy... 24.04.08, 12:30 > w Polsce jest to pijaństwo? czy lenistwo? wyjdz na ulice i popatrz, potem pojedz do (np. Hiszpanii) i porownaj. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Turcy... 24.04.08, 12:32 więc jaka cecha dominuje w Polakach skoro w kazdym narodzie jakas dominuje? Odpowiedz Link Zgłoś
silent.solution Re: Turcy... 24.04.08, 12:38 nie chodzi o jedną cechę. ale wzory komunikacji/ rozpoczynania znajomości różnią się w różnych kulturach. podobnie jak nastawienie na jednostkę/ grupę. z latynosami rozmawia mi się zupełnie inaczej niż z polakami, zupełnie inaczej niż z niemcami. uogólniając oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Turcy... 24.04.08, 12:44 z tym sie zgadzam - nie zgadzam sie z tym : w kazdym narddzie dominuje pewna cecha majaca podstawy kulturowe Odpowiedz Link Zgłoś
silent.solution Re: Turcy... 24.04.08, 12:46 no nie... z takiego determinizmu krok do rasizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_z_wasami Re: Turcy... 24.04.08, 12:47 i sie mylisz > w kazdym narddzie dominuje pewna cecha majaca podstawy kulturowe np przecietny turek przyleje swojej zonie, jezeli zalozy mini i bedzie krecila pupa na ulicy:) Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Turcy... 24.04.08, 12:58 Przecietny Turek? Na ulicy w Stambule jest więcej miniówek niż na ulicy w Białymstoku a jakos posiniaczonych kobiet nie widziałem. Lanie za mini cechą dominujacą narodu?? uhaha Odpowiedz Link Zgłoś
pan_z_wasami Re: Turcy... 24.04.08, 13:00 > Na ulicy w Stambule jest więcej miniówek niż na ulicy w Białymstoku a jakos > posiniaczonych kobiet nie widziałem. to glownie turyski z polski czatujacy na turka:) w stambule jest co raz wiecej dzieczyn noszacych chusty. kilka lat temu bylo niewiele, tarez jest duzo. nie piernicz. > Lanie za mini cechą dominujacą narodu?? > uhaha glupota to cecha polskiego narodu.. ostatnie 50 lat komunizmu promowali prostego chloporobotnika:) Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Turcy... 24.04.08, 13:06 pan_z_wasami napisał: kilka lat temu bylo > niewiele, tarez jest duzo. nie piernicz. Jedno nie wyklucza drugiego, widać coraz większe zróżnicowanie kulturowe, coraz wiecej osób wraca do islamu i to extremalnego a jednoczesnie coraz wiecej osób idzie w kierunku kompletnej laicyzacji. Społeczeństwo normalnieje i sie różnicuje Co innego w Hatay albo w rejonie Van Odpowiedz Link Zgłoś
pan_z_wasami Re: Turcy... 24.04.08, 16:37 > idzie w kierunku kompletnej laicyzacji. > Społeczeństwo normalnieje i sie różnicuje > > Co innego w Hatay albo w rejonie Van problem z tym, ze tych ktorzy wracaja do islamu jest wiecej. wystarczy popatrzec na zona ektualnego prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_z_wasami Re: Turcy... 24.04.08, 12:46 > więc jaka cecha dominuje w Polakach skoro w kazdym narodzie jakas >dominuje? pozytywne: z polakami latwo nawiazac kontakt. mozna pogadac o polityce i religii (np) polacy sa bardziej spontaniczni niz wiekszosc narodow potrafia sie bardzo zaangazowac w prace sa goscinni w polsce jest pyszna kuchnia kobiety sa w dalszym ciagu jeszcze kobietami..ale np w porownaniu z hiszpankami to tej kobiecosci nie wiele maja:)) negatywne ogolnie polacy sa malkontentami. sa bardziej agresywni i chetni do zaczepek niz..np francuzi lub hiszpanie ilosc ogolonych na lyso lub 1mm tez jest duza w porownaniu z innymi krajami w europie ogolnie Polscy nie potrafia utrzymywac porzadku na ulicach... co widac. maja hazie na punkice dumy narodowej, ale jednoczenie "robia wszytsko" zeby zepsuc wizerunek polaka za granica na drogach jest ogolna chamowka. to tak co mi si erzuca Odpowiedz Link Zgłoś
silent.solution Re: Turcy... 24.04.08, 12:49 > mozna pogadac o polityce i religii (np) > potrafia sie bardzo zaangazowac w prace > w polsce jest pyszna kuchnia dobre :) jakie obiektywne... a skala jaka? to co napisałeś można by odnieść do wszystkich narodów/ kultur. mechanizm sprawdzającego się horoskopu. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_z_wasami Re: Turcy... 24.04.08, 12:54 > to co napisałeś można by odnieść do wszystkich narodów/ kultur. mechanizm nie, bo np z Niemcami czy z Austriakami nie pogadasz na takie tematy. Nie spontanicznie.. Odpowiedz Link Zgłoś
silent.solution Re: Turcy... 24.04.08, 12:55 rozmawiam z niemcami i austriakami na takie tematy. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_z_wasami Re: Turcy... 24.04.08, 12:58 raczej mam duze wytpliwosci, zeby ci sie udalo z kims w pociagu pogadac na takie temty. > rozmawiam z niemcami i austriakami na takie tematy. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Turcy... 24.04.08, 13:02 a w Polsce pogadasz? Jak ktos próbuje sie do mnie na taki temat odezwac to go ścinam że nie mam ochoty z nim gadac :) Odpowiedz Link Zgłoś
pan_z_wasami Re: Turcy... 24.04.08, 13:04 trypel napisał: > a w Polsce pogadasz? J mnie sie zawsze udaje pogadac na takie tematy:) choc ich nie zaczynam:) Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Turcy... 24.04.08, 12:56 oczywiscie że pogadasz a kuchnia lepsza jest w praktycznie kazdym kraju na południe od Polski :) Odpowiedz Link Zgłoś
pan_z_wasami Re: Turcy... 24.04.08, 12:58 > a kuchnia lepsza jest w praktycznie kazdym kraju na południe od Polski :) serio? ja nie znosze wloskiej..np.. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Turcy... 24.04.08, 13:01 no wiec tu widać ten obiektywizm Twoj a mój obiektywizm mówi że włoska jest jedną z lepszych i prawie tak dobrą jak grecko-turecka Odpowiedz Link Zgłoś
pan_z_wasami Re: Turcy... 24.04.08, 13:04 > a mój obiektywizm mówi że włoska jest jedną z lepszych i prawie tak dobrą jak > grecko-turecka a co w niej takiego dobrego? Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Turcy... 24.04.08, 13:07 warzywa, miesa, makarony, oliwa, wędliny zasadniczo nie ma potrawy która by smakowała jakies 300x lepiej niż schabowy z kapustą Odpowiedz Link Zgłoś
pan_z_wasami Re: Turcy... 24.04.08, 16:39 to tylko reklama i promocja. kidy snikt nie chcial sushi..ale jak to sie stalo trendy to wszyscy na sushi wala. ja wole mielone z ziemiakami, kopytka, i 300x dobrze zrobionego schabowego niz wszytskie pizze i spaghtetti razem wziete. > warzywa, miesa, makarony, oliwa, wędliny > zasadniczo nie ma potrawy która by smakowała jakies 300x lepiej niż schabowy z > kapustą Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Turcy... 24.04.08, 16:40 ależ proszę - ale nie dopasowywuj do tego ideologii Odpowiedz Link Zgłoś
pan_z_wasami Re: Turcy... 24.04.08, 17:28 > ależ proszę - ale nie dopasowywuj do tego ideologii o jakiej ideologii mowisz? Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Turcy... 24.04.08, 17:41 tej: :) Re: Turcy... pan_z_wasami 24.04.08, 12:46 Odpowiedz > więc jaka cecha dominuje w Polakach skoro w kazdym narodzie jakas >dominuje? pozytywne: z polakami latwo nawiazac kontakt. mozna pogadac o polityce i religii (np) polacy sa bardziej spontaniczni niz wiekszosc narodow potrafia sie bardzo zaangazowac w prace sa goscinni w polsce jest pyszna kuchnia kobiety sa w dalszym ciagu jeszcze kobietami..ale np w porownaniu z hiszpankami to tej kobiecosci nie wiele maja:)) Odpowiedz Link Zgłoś
murya Re: Turcy... 24.04.08, 12:39 Aniorek napisal>Nastepnym razem, jak mnie ktos zapyta, jacy sa Polacy, to powiem, ze lysi, duzo pija i kradna, a Polki puszczaja sie z Pakistanczykami i nosza biale kozaczki w lecie. Ale jak sie mowi,ze Polacy sa goscinni,to nigdy nie slyszalam,zeby ktos protestowal,ze sie uogolnia... Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: Turcy... 24.04.08, 12:35 mitarkan.fortunecity.es/ero/nakedbutt.jpg hehehe ;) a tak wogóle to idź do kafefajki w warszawie. tam łatwo poznać turków i z nimi pogadać ( zabawić się też bardzo łatwo) Odpowiedz Link Zgłoś