Dodaj do ulubionych

Brak ciepłej wody

04.01.11, 14:23
Czy u Was również nie ma wieczorami ciepłej wody? - wieczorami, czyli ok. 23:00
Obserwuj wątek
    • onlyes Re: Brak ciepłej wody 04.01.11, 15:20
      Tak! Wczoraj drugi raz zauważyłem, że woda jest letnia...dopiero po 15 min poleciała ciepła - ale nie gorąca...
      Mieszkamy w bloku nr.61. Czy ktoś może już to zgłaszał do Agmetu?
      • martka.m Re: Brak ciepłej wody 04.01.11, 16:57
        Ja tez jestem z 61-ki ...moze tylko u nas jest taki problem...? W każdym razie jeszcze tego nie zgłaszałam bo chcę najpierw poobserwować sytuację, ale jeżeli nic się nie zmieni to w piątek zadzwonię...tyle, że już chyba nie do Agmetu a do tej naszej nowej administracji (firma Modus). Może przy okazji dowiem się na jakie konto przelewać pieniążki za czynsz (bo styczniowa wpłata juz nie idzie do Agmetu).
        • 2_mia Re: Brak ciepłej wody 05.01.11, 08:30
          Daj koniecznie znać jak się coś dowiesz od Modusa, swoją drogą mamy koszmarnie wysoki czynsz, zupełnie nie wiem czemu za piwnice mamy płacić jak za mieszkanie bo za pomieszczenie do którego zaglądam raz na tydzień płacić 30pln/m to trochę sporo.

W 61A wieczorami woda też jest letnia, zauważyłem to wczoraj i przedwczoraj gdzieś od godziny 20.
          • martka.m Re: Brak ciepłej wody 05.01.11, 11:02
            Właśnie rozmawiałam z przedstawicielką Modusa i z najświeższych informacji wynika, że: braki ciepłej wody spowodowane były czyszczeniem przez Vattenfall zamulonych filtrów (co się podobno zdarza w nowych inwestycjach). Wszystko powinno być juz OK, jeżeli jednak pojawią się kolejne zgłoszenia - wezwany zostanie SPEC. Co do czynszu - ma być niższy od poprzedniego, niemniej jednak porównywalny, więc nie spodziewajmy się drastycznych zmian. Kwotą czynszu objęte zostanie między innymi użytkowanie komórek lokatorskich, miejsc garażowych a nawet fundusz naprawczy...czy jakoś tak to się nazywa ( w wysokości 0,20gr). Ponad to dzisiaj Modus ma umówione spotkanie w banku w celu utworzenia konta, na które będziemy przelewać pieniążki, a najpóźniej w przyszłym tygodniu info (nr konta) trafi do nas. W związku z powyższym nie poniesiemy konsekwencji za nieterminowe wniesienie opłat za czynsz - sytuacja wyjątkowa.
            ...i to chyba na ten moment tyle... smile
            Miłego dnia smile
            • onlyes Re: Brak ciepłej wody 05.01.11, 14:27
              Wczoraj z wodą wieczorem było oksmile

dzięki za info od Modusa, pzdr.
            • 2_mia Re: Brak ciepłej wody 05.01.11, 14:36
              dzięki za info!
            • wuj.leon Problem z ciepłą wodą 27.05.11, 11:18
              Od kilku dni pogorszyła sięu nas dramatycznie sytuacja w związku z ciepłą wodą. Ciepła woda pojawia się w kranie dopiero po długim i uciążliwym spuszczeniu kilkunatu litrów zimnej. Sytuacja nie jest normalna, bo generalnie w okresie zimowym ciepła woda płyneła od razu. Znajomy hydraulik mówił mi, że chodzi o złe ustawienie pomp przy wlocie ciepłej wody do naszego budynku. Miał podobną sytację w innej inwestycji. Doregulowanie pomp załatwiło sprawę.

Czy Państwo także macie ten problem? Proszę wszystkich sąsiadów, by zawiadamiali naszego administratora, telfonowali i nie dawali mu spokoju. Ja uprzykrzam się mu od kilku dni prosząc o załatwienie sprawy - ale bez rezultatu.

• kundus Re: Problem z ciepłą wodą 27.05.11, 17:56
                rano to chyba w pewnym momencie w ogóle dziś nie było
                • martka.m Re: Problem z ciepłą wodą 30.05.11, 09:33
                  Zgłaszałam tę sprawę do administracji w czwartek, w piątek rano przyszedł Pan hydraulik z informacją, że była zapowietrzona rura (?) ale już się tym zajął i powinno być OK - niestety nadal nie jest... U kilku sąsiadów, z którymi rozmawiałam jest ta sama sytuacja uncertain Trzeba zlać hektolitry wody, żeby pojawiła się przynajmniej letnia... Dzisiaj znowu będę dzwonić.... tylko co to da?
                  • wuj.leon Re: Problem z ciepłą wodą 30.05.11, 11:15
                    Sąsiadko, nie trzeba się zaraz poddawać. Ja dziś zadzwonię znowu. Co to da? Otóż, jeżeli wina leży po stronie ciepłowni -jest to podstawa do obniżki opłaty. Jeżeli zaniedbał administrator - to też będziemy mieli kogo poprosić o dopłatę do rachunku.

Nie wolno się poddawać. Razem jesteśmy silni!
                    • martka.m Re: Problem z ciepłą wodą 30.05.11, 14:06
                      wuj.leon napisał:

> Sąsiadko, nie trzeba się zaraz poddawać. Ja dziś zadzwonię znowu. Co to da? Otó
                      > ż, jeżeli wina leży po stronie ciepłowni -jest to podstawa do obniżki opłaty. J
                      > eżeli zaniedbał administrator - to też będziemy mieli kogo poprosić o dopłatę d
                      > o rachunku.
                      >
                      > Nie wolno się poddawać. Razem jesteśmy silni!

...no, po takiej zachęcie napewno się nie poddam smile
                      pozdrawiam smile
                      • kundus Re: Problem z ciepłą wodą 31.05.11, 21:20
                        Ja dziś dostałem jakiegoś spławiającego mejla, że będzie hydraulik a jak to nie pomoże to zgłoszą że coś nie tak na węźleuncertain a woda ciągle letnia;/
                        • kundus Re: Problem z ciepłą wodą 15.06.11, 21:50
                          Witam,
                          Czy ktoś może zauważył poprawę? Bo u mnie coraz częściej się zdarza że ciepła woda przestaje płynąć ....
                          • martka.m Re: Problem z ciepłą wodą 21.06.11, 09:23
                            Po wystosowaniu oficjalnego maila* do naszej Administratorki + cc do Modusa po trzech dniach zadzwonił do mnie Pan hydraulik z info, że "podkręcił" termostat, czy coś takiego i że juz teraz powinno być lepiej. Faktycznie jest, ale i tak na początku dosyć długo leci zimna woda, przy czym wg niego jest to normalny stan rzeczy "muszą zlecieć ok. 3-4 litry wody zanim pojawi się ciepła..."(?) Jest to napewno mniej uciążliwe niż poprzednio, ale nadal wg mnie nie do końca w porządku. Ponadto zdarza się, że w tzw. "międzyczasie" napływa chłodna woda - więc w każdej chwili, podczas kąpieli można spodziewać się "niespodzianki" i tym samym miłego, bądź też mniej orzeźwienia smile

*oficjalny mail.... zdecydowanie jest słabszym posunięciem niż oficjalne pismo, ale w dzisiejszych czasach...

miłego dnia smile
                            • kundus Re: Problem z ciepłą wodą 21.06.11, 19:40
                              Mejl w zupełności wystarczysmile u mnie też pojawił się hydraulik i jakby jest lepiej. tzn. woda szybciej się nagrzewa, ale co ważniejsze nie było jeszcze zaskakujące "orzeźwienia" co wcześniej się zdarzało. no nic czas pokaże...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka