Dodaj do ulubionych

Sklep mięsny

05.01.11, 11:32
Nie kupuję mięsa w marketach, ale tam gdzie kupowałem zlikwidowano sprzedaż na wagę. Czy gdzieś na Bródnie jest dobry sklep z drobiem? (marzą mi się duszone wątróbki z bananami tongue_out)
Obserwuj wątek
    • mmagi Re: Sklep mięsny 05.01.11, 11:46
      budki na bazarze na Kondratowicza lub na Podgrodziu
      • sibeliuss Re: Sklep mięsny 05.01.11, 13:27
        Sęk w tym, że ja wracam po 18-stej, więc pozostałoby mi kupowanie w weekend.
        • f.l.y Re: Sklep mięsny 05.01.11, 16:29
          nie znam jakości podrobów w Biedronce, ale, mimo, że Biedronka to swego rodzaju market, mogę polecić tamtejsze paczkowane mięso.

Kupuję tam i drób i wieprzowinę i świetną, powiedziałabym, wołowinę.. może miewam szczęście trafiać na świeże dostawy (?)

drób z Biedronki jest smaczny i nie wydziela dziwnych zapachów podczas gotowania/pieczenia co zdarzało mi się przy drobiu np z carrefoura.

i jeszcze polędwiczki wieprzowe, pakowane po 1 szt za ca 8-11 zł są przyzwoite.
          • mk968 Re: Sklep mięsny 05.01.11, 23:26
            kondratowicza 4
        • magoo_king Re: Sklep mięsny 06.01.11, 00:01
          sibeliuss napisał:

> Sęk w tym, że ja wracam po 18-stej, więc pozostałoby mi kupowanie w weekend.

Więc rano o 7.30 na Bazarku Kondartowicza dasz radę nabyć smile
          i jeszcze do domu zaciągnąć tongue_out
          Chyba że leniuch spać lubi big_grin
          • sibeliuss Re: Sklep mięsny 06.01.11, 23:37
            O 7:30 zaczynam pracę smile
    • anikaone Re: Sklep mięsny 05.01.11, 23:36
      Sibi, nigdy nie jadłam podrobów. A może jakbyś zrobił te wątróbki z banami to może... zaprosisz...na degustację? smile Mam propozycję: ja kupię świeże wątróbki na bazarku a ty zrobisz i dasz spróbować wink co ty na to?
      • sibeliuss Re: Sklep mięsny 06.01.11, 23:39
        To nie jest najlepszy pomysł, mam w genach trochę żydowskiej krwi - sama rozumiesz.
        • anikaone Re: Sklep mięsny 07.01.11, 15:07
          no tak myślałam z tymi genami.... Ale liczyłam na to że będę miała szansę zmienić pogląd... smile
    • bun01 Re: Sklep mięsny 07.01.11, 10:41
      Daj przepis, plz smile
      • tjbazuka Re: Sklep mięsny 09.01.11, 12:01
        a kto pamieta mięsnego na Bartniczej ?.
      • sibeliuss Re: Sklep mięsny 10.01.11, 13:55
        Normalnie duszę osoloną wątróbkę, ale nie na miękko. Kroję cebulę w grubą kostkę i przesmażam. Dodaję do wątróbki i dalej duszę. Na dużych oczkach ścieram kwaskowate jabłka, dodaję do duszącej się wątróbki, sypię curry. Jak już wątróbka jest miękka dodaję dwa pokrojone banany i mieszam aż się rozkleją. Przed samym zakończeniem gotowania zaprawiam wszystko śmietaną wymieszaną pół na pół z jogurtem. Voila'.

Banalne, prawda?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka