Dodaj do ulubionych

Psie odchody

21.02.13, 14:22
Dzisiaj zauważyłem jak piesek robił sobie kupkę przed furtką do kamiennicy gdzie mieszkam. Zapytałem się właściciela czy sprzątnie po psie. Odpowiedział, żebym policję wezwał to sprzątnie. Mieszkam na ul. Nadwiślańskiej i cały chodnik (nie trawnik) jest w psich kupach. Czy ktoś myślał o jakiejś kampanii społecznej na Bródnie, która by choć trochę uświadomiła właścicieli psów którzy nie sprzątają po nich? Być może już coś takiego istnieje, ale o tym nie wiem. Chętnie bym pomógł, trochę się na tym znam.
Obserwuj wątek
    • sibeliuss Re: Psie odchody 21.02.13, 16:17
      Będę wulgarny - sami zadki mają niezbyt czyste to będą po psie sprzątali?
    • orion1999 Re: Psie odchody 21.02.13, 20:16
      Kampania ze strony sm bródno adm wysockiego była. Nic nie pomaga, idąc nawet środkiem chodnika trzeba uważać by nie wdepnąć. Potrzebny hycel pilnie .
      • 23ft_under Re: Psie odchody 22.02.13, 12:30
        Niestety pod tym względem na Bródnie to jest dramat.
        Ludzie to się chyba wstydzą albo czują się ponad to i tak leczą kompleksy...
        • mamawaw Re: Psie odchody 22.02.13, 22:37
          a w darmowe które SA na klatkach wkładają chyba kanapkiuncertain

straszni sa Ci ludzie!!!!!!!wysadzają swoje psy juz nie tylko w parku ale i pod drzwiami swoich klatek!!!

• mmagi Re: Psie odchody 22.03.13, 16:33
          wszędzie jest dramat,na Mokotowie tez nieżle posraneuncertain
    • ytzek.bloch Re: Psie odchody 25.02.13, 13:49
      Niestety u mnie w bloku mieszka towarzystwo moherowe, ledwo zipiące, ale prawie każdy ma sierściucha. Wychodzę sobie w sobotę na klatkę schodową a tu paniusia z korytarza naprzeciwko wypuściła swojego pupila, ten zakręcił się w kółeczko i walnął kloca naprzeciwko wyjścia z windy. Przyczepiłem jej potem karteczkę do drzwi z napisem, że po piesku wypada sprzątać. W odwecie rozmazała to gówno tak, że każdy kto wychodził z windy musiał bardzo uważać, by w to nie wdepnąć. Już nie wspominam o zaszczanych schodkach na klatce schodowej jak się wchodzi do bloku do uderza smród psich szczyn. W środku tak samo obeszczane drzwi wewnętrzne. A dwa lata temu przez tydzień brzydziłem się korzystać z windy bo Fuńcio czy inna Funia naszczała a paniusia oczywiście nie posprzątała. Szlag mnie trafia i cholera jasna co z takimi zrobić, administracja prosi i błaga, ale to nic nie skutkuje. W lato to przynajmniej chlorem wysypują i próbują odkazić, ale to nic nie daje. Pozdrawiam nieszczęśliwców z Osiedla Wysockiego.
      • chilihead Re: Psie odchody 25.02.13, 18:50
        Zauważyłem, że na mniejszych ulicach osiedlowych nie ma kosza na śmieci. Może gdyby były, to trochę byłoby czyściej. Dzwoniłem do UD Targówek. Pani mnie rozumie, ale budżetu nie ma i może da 2 kosze z odzysku ma uliczkę przy której mieszkam. Tylko tyle może zrobić. Walka z ludźmi nic nie da, zastanawiam się więc czy nie wyjść im na przeciw?
        • sibeliuss Re: Psie odchody 25.02.13, 19:48
          To jest kwestia kultury i tyle.
      • 23ft_under Re: Psie odchody 26.02.13, 15:29
        w moim bloku jest to samo. Zaszczana winda to standard.
        No chyba, że to ktoś mieszkańców lub gości tam leje, ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć.
      • taka_prawda500 Re: Psie odchody 28.02.13, 13:44
        Proponuję rozmazywać g..no na drzwiach właścicieli sraluchów wink
        Albo lać im na wycieraczkę, może poskutkuje wink
        • mamawaw Re: Psie odchody 08.03.13, 13:34
          ależ jaki brak koszy!!!!brak kultury i tyle!

w parku jest ich masa a psie odchody walają się wszedzieuncertain
          • 23ft_under Re: Psie odchody 08.03.13, 16:32
            wyrzucanie odchodów to koszy na odpady komunalne jest karane mandatem.
            • mamawaw Re: Psie odchody 08.03.13, 16:38
              szkoda ze wysadzanie psów na chodnik nie jest karalne!
              albo wypuszczanie ich na boisko gdzie dzieciaki graja w piłkę!!!
              codziennie mam ten sam widok z okna ,,,,psy biegające na boisku uncertain
              • orion1999 Re: Psie odchody 08.03.13, 20:46
                z tymi tonami gówna na trawnikach należy coś zrobić apelując do władz gmin. Rząd nie przejmuje się nami i soli podatek za podatkiem - grunty,śmieci itp. Na właścicieli psów też nałożyć podatek- od 1 psa 800 zł. , od 2 po 1200 zł a każdego kolejnego po 500 zł. Straż miejską upoważnić do kontroli i kar jak dla kierowców co ukruci chęć posiadania maskotek.
                • lavelial Re: Psie odchody 09.03.13, 21:14
                  lecz się !
                  ja jestem jak najbardziej za sprzątaniem po zwierzętach ale niektórzy przesadzają w swych wypowiedziach ...

czy to forum ma jakiegoś moderatora ? kolejny wątek o psich odchodach, każdego przedwiośnia to samo ...
                  • sibeliuss Re: Psie odchody 11.03.13, 08:39
                    lavelial napisała:

> czy to forum ma jakiegoś moderatora ? kolejny wątek o psich odchodach, każdego
                    > przedwiośnia to samo ...

Temat cały czas jest aktualny.
                  • chilihead Re: Psie odchody 13.03.13, 19:40
                    Skoro wątek pojawia się co roku, oznacza to że , psie odchody wciąż są dużym problemem. Zamiast krytykować i obrażać innych napisz coś konstruktywnego.
                • taka_prawda500 Re: Psie odchody 16.03.13, 14:18
                  Może nie aż tak drastyczne opłaty, ale podatek od psów powinien być wyższy od opłat za śmieci. Śmieci na ogół wyrzucamy do kontenerów (i łatwo je stamtąd zabrać), a nie na trawnik, czy chodnik, nieprawdaż?

I do tego solić mandaty za niesprzątanie po obsrajtrawnikach.
                  • magoo_king Re: Psie odchody 16.03.13, 21:17
                    I dojebać (opłaty oczywiście) tym co przez okna rzucają odpady...
                    • taka_prawda500 Re: Psie odchody 17.03.13, 22:55
                      Żartujesz? Istnieją ludzie, którzy wyrzucają śmieci przez okno? No chyba że słoiki przywiozły także takie zwyczaje z Pierdziszewa ( podobnie jak wystawianie butów i worków ze śmieciami na korytarz) wink
                      • 23ft_under Re: Psie odchody 19.03.13, 14:21
                        Niestety, ale tacy są.
                        Nie ma co ukrywać, ale mieszkańcy Bródna to w dużej mierze ludzie starsi lub (nie chcę nikogo obrazić) obywatele niższych klas społecznych a w takich ludziach trudno zmienić podejście do niektórych spraw np. sprzątania pod swoich zwierzętach.
                        • antybandzior te wyższa klasa, a tzw. młodzi to sprzątają? 21.03.13, 17:43
                          przestań farmazony wypisywać, tak samo że do kosza nie można kupy wrzucić w woreczku, bo można i to do zwykłego. A kudlarze to po prostu w dużej części mega brudasy, i tak jak syf pozostawiają po sobie i po kundlach na zewnatrz tak samo maja w swoich borsuczych norach w których egzystują ze swoim kuposrajem. skoro nie ma bata na włascicieli to zatrudnić hycla i będzie po sprawie.
                          • 23ft_under Re: te wyższa klasa, a tzw. młodzi to sprzątają? 22.03.13, 13:43
                            dobra z wyrzucaniem do smieci masz racje. nie mowie ze wszyscy piekni mlodzi i bogaci sporzataja po swoich zwierzetach, ale nie wmowisz mi, ze przekonasz do sprzatania czlowieka ktory od kiludziesieciu lat mial jakiegos psa i nagle zacznie podnosic jego kupy bo komus sie to nie podoba. taka jest prawda.
                            powiedz to tez bejom z psami z pod mojego bloku. juz widze jak sie ochocza rzucaja do zbierania nie ma co ukrywac - gowna.
                        • mmagi Re: Psie odchody 22.03.13, 16:32
                          debil nooo!
                          w moim bloku mieszkał były prezydent Warszawy a na podgrodziu Balcerowicz uncertain
                          a Te wyższe to gdzie kur.wa mieszkajo????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka