mamalgosia 12.03.06, 10:49 Kochane koleżanki. Proszę Was, zróbcie sobie wizytówki, choćby tymczasowe. Pojawiła się opcja przyjaciół, chciałąbym niektóre osoby sobie dodać (oczywiście za ich zgodą),ale te osoby musza posiadać wizytówki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdalaena1977 Re: wizytówki 12.03.06, 12:16 Po pierwsze dla wskazania "przyjaciela" wystarczy jego login, a po drugie żadna zgoda nie ejst potrzebna. Różnica jest taka, ze jego nick wyświetla się na zielono Odpowiedz Link
marzek2 Re: wizytówki 12.03.06, 12:57 Magdalaeno, ja też na początku myślałam, że chodzi o opcję "przyjaciele" którą można sobie zaznaczyć na "Moje forum". Ale gdy wejdziesz na nick mamalgosi i klikniesz zobaczysz jej wizytówką i wizytówki jej przyjaciół, to coś innego i może do tego jest potrzebna ich zgoda. Odpowiedz Link
marzek2 Re: wizytówki 12.03.06, 12:58 Mamalgosiu, a może po prostu napisz na priv konkretnie do tych osób, które chciałabyś mieć jako "swoich" przyjaciół? Może to by zmotywowało ich do zrobienia wizytówek? Odpowiedz Link
agrescik75 Re: wizytówki 12.03.06, 14:35 Ja to jak zwykle nie w temacie jesli chodzi o te rózne forumowe sprawy ale o co chodzi z tymi wizytówkami? (ja to nawet nie pamiętam żeby pocztę na gazecie sprawdzać - przy okazji przepraszam wszystkich którzy czasem do mnie piszą i dostają odpowiedź np. po miesiącu). Odpowiedz Link
mamalgosia Re: wizytówki 12.03.06, 14:39 kliknij w mój nick - zobaczysz moją wizytówkę Odpowiedz Link
sion2 Re: wizytówki 12.03.06, 14:49 ale ja nie umiem zrobić, czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć ??? dziękuję z góry Odpowiedz Link
mamalgosia już mówię 12.03.06, 15:24 Należy kliknąć w swój nick przy dowolnej wypowiedzi forumowej. W górnym prawym rogu pojawi się napis: załóż wizytówkę. No to załóż Odpowiedz Link
sion2 prawie mi się udało... 12.03.06, 20:07 tylko jak czekałam na wczytanie zdjęcia to mi mama skasowała ale dzis nie dam rady już, obiecuję jutro spóbowac pozdrawiam! Odpowiedz Link
mamalgosia Re: prawie mi się udało... 12.03.06, 21:22 może jakąś obscenę chciałaś zamieścić, mama słusznie postapiła!) Odpowiedz Link
sion2 ja chyba mam wizytówkę ?! 15.03.06, 10:20 mamalgosiu, dziś jak weszłam zeby sonbie założyć wizytówkę, okazało się ze ją mam... a żadnego znaczka nie ma przy mnie - to jak to jest??? Odpowiedz Link
katriel Re: ja chyba mam wizytówkę ?! 15.03.06, 10:28 No jak się Ciebie klika, to wychodzi, że nie masz... > Użytkownik sion2 nie ma jeszcze wizytówki. > Możesz wysłać do niego wiadomość Odpowiedz Link
alex05012000 Re: ja chyba mam wizytówkę ?! 15.03.06, 14:41 sorry, ale jaki jest sens tych wizytówek??? pomijając trudy tworzenia powyższych... bo, ci co mnie znają na forum wiedza kto i zacz, a reszcie to nie bardzo mam ochotę ujawniać dane osobowe.... co da napisanie np.: maria, warszawa, .... ? Odpowiedz Link
mamalgosia Re: ja chyba mam wizytówkę ?! 16.03.06, 14:28 nie chcesz, nie musisc. A jakby tak pytać o sens: to jaki jest sens forum w ogóle? Gadanie i trwonienie czasu? Odpowiedz Link
alex05012000 Re: ja chyba mam wizytówkę ?! 16.03.06, 14:53 małgosiu, źle mnie zrozumiałaś! co innego forum wychowanie w wierze, gdzie dyskutujemy... a co innego upublicznianie swoich danych, wieku, zainteresowań, kontaktów itd w sposób ogólny, dostęp ma ktokolwiek, kto kliknie na jakimkolwiek forum na maila gazetowego. ja nie widze sensu w takich wizytówkach tak jak nie widzę sensu umieszczania nazwiska na liście (mocno szczątkowej) lokatorów, która wisi w moim domu... chodzi mi o względy bezpieczeństwa/poufności informacji czy jak to nazwać, pewnej ostrożnosci, ochrony prywatności, jak ktoś che na priva to chętnie podyskutuję, powymieniam informacje, ale forma tych "wizytówek" mi nie leży, jeśli moje pytanie tak cię uraziło prosze moderatorów o skasowanie zarówno pytania jak i tej odpowiedzi bo i tak pewnie źle to zrozumiesz... twoje pytanie o sens forum jest zupełnie innej natury, to całkiem inna kwestia...nie wiedzę związku Odpowiedz Link
sion2 nie umiem zrobić i nie będę miała :( 16.03.06, 13:48 mam dość: 4 próby i kazda zakonczona niepowodzeniem, kiedy dołaczę zdjęcie pojawia sie komunikat że trwa ładowanie do zdjęcia do systemu i że potrwa to kilkanaście minut i czekam.... 3 godziny a tu nic. nie wiem co robie źle, nie będę miała wizytówki ale przyjacielem chcę być ))) Odpowiedz Link
marzek2 Re: nie umiem zrobić i nie będę miała :( 16.03.06, 14:23 Kasia, a może zdjęcie, które chcesz dołączyć ma za dużo "bajtów" jakichś tam i nie jest w formacie jpg którego wymagają? Odpowiedz Link
pawlinka Re: nie umiem zrobić i nie będę miała :( 16.03.06, 14:39 Jeśli jest za duże zdjęcie, pojawi się taka informacja na dole. Trzeba je wtedy "zmniejszyć", jakoś tak to mój mąż zrobił. Jak wróci z pracy, to go zapytam... Swoją wizytwkę adwentową miałam, myślę nad nową. Odpowiedz Link
sion2 Re: nie umiem zrobić i nie będę miała :( 16.03.06, 15:25 nie, to nie jest problem zdjęcia gdyz specjalnie wybrałam takie co ma 14 KB, zresztą jak jest za duże to pojawia się komunikat i nie można dołączyć do systemu Odpowiedz Link
pawlinka Re: nie umiem zrobić i nie będę miała :( 16.03.06, 15:29 A masz włączone opcję: pokaż stronę? Na górze, po prawej. Ja teraz roboczo sobie dałam jawną, bo miałam ukrytą jak się okazało Odpowiedz Link
sion2 Mam, mam, pawlinko dzięki :) 16.03.06, 16:32 to było to, miałam opcję ukrytą! ryle że teraz mi samo zdjecie pokazuje a wczensiej dałam napisy ale tpo jeszcze dorobię :I zdjęcie śliczne, nieprawdaż? Odpowiedz Link
marzek2 Re: Mam, mam, pawlinko dzięki :) 16.03.06, 17:08 Sion, gdzieś Ty to znalazła???? Ja też szukam czegoś fajnego na wizytówkę! Chomiczek super - chyba domyślam się, co tym zdjęciem chciałaś wyrazić Odpowiedz Link
sion2 zastanawiałam sie nad... 16.03.06, 17:17 "świnka morska w natarciu" zamiast tego chomiczka bo to jest tak że chomiczek wyraza kim CHCIAŁABYM BYĆ w rękach Bozych a ta swinka jest bardziej tym kim jestem obecnie ))) przeslę ci marzku oba zdjęcia Odpowiedz Link
marzek2 Re: zastanawiałam sie nad... 16.03.06, 17:28 Ale skąd je wzięłaś, jakiś link może by się dało... Odpowiedz Link
agrescik75 Re: Mam, mam, pawlinko dzięki :) 16.03.06, 18:26 marzek2 napisała: > Sion, gdzieś Ty to znalazła???? Ja też szukam czegoś fajnego na wizytówkę! > Chomiczek super Jakiś czas temu (ze dwa lata może) to zdjęcie krążyło po necie z podpisem: "jak dorosnę to też będę zawijał w sreberka" Odpowiedz Link
marzek2 Pytanie - sens praktyczny dodawania przyjaciół 16.03.06, 17:12 Jak w temacie - głównie do Mamalgosi jako sprawczyni całego zamieszania - czy jest jakiś wymiar praktyczny tego, że masz kogoś jako przyjaciela w swojej wizytówce (oprócz oczywiście tego, że obu stronom jest z tego powodu przyjemnie? No i oprócz tego, że inne osoby poznają Twoich przyjaciół z forum. Odpowiedz Link
mamalgosia żaden:) 16.03.06, 21:25 Ale ja wiele takich dziwnych rzeczy robię. po prostu mi się to podoba Odpowiedz Link
mamalgosia marzek 16.03.06, 21:28 "Mamy mądre isympatyczne" - zauwazyłam na Twojej wizytówce. Sympatyczna nazwa. Fajne to forum? Wysłalam zgłoszenie, ale czy tam przyjmują też mamy srednio mądre i średnio sympatyczne? Odpowiedz Link
sion2 Re: wizytówki 16.03.06, 21:17 O a ja ci wysłałam własnie 3 "rary" z pięknymi i smiesznymi zdjeciami... spóźniłam sie . Odpowiedz Link
isma Re: wizytówki 17.03.06, 10:43 No, zrobilam jakis taki ersatz, musi na poczatek wystarczyc )). Odpowiedz Link
mamalgosia no to teraz 17.03.06, 10:53 zajrzyjcie jeszcze do wizytówek, czy ktoś Wam przypadkiem jakiegoś zaproszenia nie wysłał Odpowiedz Link